07.06.23, 17:28
Hej, chciałabym się poradzić. Mam problem w pracy. Praca prosta, biurowa, pisanie prostych pism. Ciągle się mylę. A to wpiszę złego adresata, a to wkleję coś mylnie z innego dokumentu, zapomnę o podpisie.. itd. itp. Przed wysłaniem czytam - nie widzę błędów. No i szybko mnie te zadania męczą, nużą... Można temu jakoś zaradzić, czy poprostu ten typ tak ma? Jest dramat.
Obserwuj wątek
    • vivi86 Re: błędy 07.06.23, 17:42
      Spokojnie, na początek oddech smile napisz, zaznacz wszystko kolorem i odznaczaj w miarę sprawdzania. Ideał to sprawdzanie na kolejny dzień tylko na to niestety bardzo mało kto ma czas.
    • alpepe Re: błędy 07.06.23, 18:11
      Zrób sobie check listę, skopiuj i każde pismo sprawdzaj z check listą. Kiedyś się może wdrożysz. A może jesteś zwyczajnie niezbyt lotna, leniwa i niedbała i faktycznie powinnaś pracować gdzie indziej. Ja nienawidzę papierów, i mnie skręca, jak muszę robić proformy czy faktury w zastępstwie, ale samo się nie zrobi.
      • migafka357 Re: błędy 07.06.23, 18:42
        Dokładnie to samo miałam zaproponować - check lista jest niezastąpiona w takich sprawach.
    • ardzuna Re: błędy 08.06.23, 00:42
      Druknij i wtedy sprawdzaj. Może być z lista sprawdzającą. Po naniesieniu poprawek druknij jeszcze raz i znów czytaj. Rób tak, aż nie znajdziesz żadnego błędu.
    • mysiulek08 Re: błędy 08.06.23, 00:49
      zdiagnozuj sie pod kątem adhd
    • kotobstrzykaubluzke Re: błędy 08.06.23, 08:57
      Wykładanie towaru czeka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka