hanusinamama 19.06.23, 00:28 Lecę latem do Paryża. Czy do Muzeum Naturalnego trzeba kupić bilet online wcześniej? Czy wejdzie się "z ulicy"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hanusinamama Re: Muzeum Naturalne w Paryżu helpunku 19.06.23, 09:41 Ktoś pomoże? Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Muzeum Naturalne w Paryżu helpunku 19.06.23, 10:05 Hanusina, a ty przypadkiem nie mówisz po francusku? Przecież googla nie zamknięto. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Muzeum Naturalne w Paryżu helpunku 19.06.23, 10:12 Dziękuję za odpowiedź na pytanie. Jak zawsze pomocna. Odpowiedz Link Zgłoś
jakis.login Re: Muzeum Naturalne w Paryżu helpunku 19.06.23, 11:00 alpepe napisała: > Hanusina, a ty przypadkiem nie mówisz po francusku? Przecież googla nie zamknię > to. Może być jej ciężko znaleźć, skoro to 1) Muzeum Historii Naturalnej 2) składa się z kilku oddziałów Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Muzeum Naturalne w Paryżu helpunku 19.06.23, 12:51 I wszystkie są blisko siebie...Gdzie problem? Odpowiedz Link Zgłoś
jakis.login Re: Muzeum Naturalne w Paryżu helpunku 19.06.23, 13:01 hanusinamama napisała: > I wszystkie są blisko siebie...Gdzie problem? Ale to ty dzwonisz Powoli i raz jeszcze: MHN to osobne miejsca, o różnym stopniu obłożenia i zainteresowania. Pytanie startowe brzmi mniej więcej "czy do muzeów trzeba kupowac bilety wcześniej". No czasem trzeba, a czasem można ryzykować, zależy do którego. Odpowiedz Link Zgłoś
leepka Re: Muzeum Naturalne w Paryżu helpunku 19.06.23, 11:00 Zalecaja rezerwacje ale powinnas moc wejsc z ulicy. Zalezy tez czy po prostu do galerii ewolucji czy dodatkowo na ktoras z wystaw czasowych. Dzieki rezerwacji wchodzisz bez kolejki Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Muzeum Naturalne w Paryżu helpunku 19.06.23, 12:46 Dzieki. Wiem, ze szybciej wejdę z biletem kupionym przez net wczesniej. Mam tak kupione na inne atrakcje (albo kupie bo nie na wszystku juz mozna kupic na ten termin). Nie chce dzieci wymęczyć zwiedzaniem pod konkretną godzinę. Ogród botaniczny, to Muzeum i Sorbonę plus Panteon chcę zostawić na ostatni dzień i iśc bardziej na luzie Odpowiedz Link Zgłoś
leepka Re: Muzeum Naturalne w Paryżu helpunku 19.06.23, 12:51 Mozesz kupic doslownie dzien wczesniej, ja casem kupuje jadac do muzeum Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Muzeum Naturalne w Paryżu helpunku 19.06.23, 14:51 Trudno teraz powiedzieć jakie kolejki i którego dnia będą w Paryżu w czasie wakacji, bezpieczniej na pewno kupić zawczasu, choć ja w zeszłym tygodniu kupiłam bez problemu bilet do Luwru, stojąc w kolejce bezpieczeństwa dla mających bilety kupione wcześniej, ale nam nie zależało bardzo, poszliśmy na zasadzie albo się dostaniemy albo nie. I przy automatach biletowych pod piramidą na dole były pustki. Czyli może być tak, a może być inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
rzepicha-piastowa Re: Muzeum Naturalne w Paryżu helpunku 19.06.23, 15:58 Wejdziesz kupujac bilet na miejscu, ale dopiero po odstaniu 45 minut w pelnym sloncu. Mieszkam przy jardin des plantes i widze te kolejki w kazdy weekend. Jesli nie masz ochoty na czekanie, kup bilet online, nawet dzien wczesniej, albo pojdz do ktorejs z malych galerii w okolicy (ta z mineralami jest fajna). Odpowiedz Link Zgłoś
bassino22 Re: Muzeum Naturalne w Paryżu helpunku 19.06.23, 17:05 Często galeria minerałów nie moze być zastępstwem dla muzeum historii naturalnej, jo chodzi tylko i wyłącznie o te kości dinozaurów Odpowiedz Link Zgłoś
rzepicha-piastowa Re: Muzeum Naturalne w Paryżu helpunku 19.06.23, 21:32 No jasne. Tylko autorka wie kiedy i co chce dokladnie zwiedzac. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Muzeum Naturalne w Paryżu helpunku 19.06.23, 17:12 A Ty ze swoim francuskim strony w necie nie umiesz przeczytać? Czy francuski znasz tak samo jak pozostałe 14 języków? Odpowiedz Link Zgłoś
tokyocat Re: Muzeum Naturalne w Paryżu helpunku 19.06.23, 18:24 Mozna wejsc z ulicy , spokojnie. Nie stresuj sie. A muzeum jest cudowne.. Odpowiedz Link Zgłoś
tokyocat Re: Muzeum Naturalne w Paryżu helpunku 19.06.23, 18:26 Idz w tygodniu, nie w week-end, bedzie mniej ludzi. Chociaz w wakacje i tak bedzie tlum. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Muzeum Naturalne w Paryżu helpunku 19.06.23, 22:47 W wakacje? Bogowie Cię opuścili? Kupuj bilety na wszystko, inaczej będziesz stała jak parasol. Odpowiedz Link Zgłoś