Dodaj do ulubionych

Nowy telefon mam

24.06.23, 10:46
Nie, że się chwalę, to żaden drogi cud techniki. Mam jedynie retoryczne pytanie, po co mi zdjęcia w rozdzielczości 50 megapikseli?
Obserwuj wątek
    • krwawy.lolo Re: Nowy telefon mam 24.06.23, 10:47
      Zrobiłem jedną fotkę w tym formacie. Ma ponad 11 MB.
    • krwawy.lolo Re: Nowy telefon mam 24.06.23, 12:18
      Tak ma marginesie, mimo funkcji transferu aplikacji i danych ze starego na nowy telefon, całkowita konfiguracja, z bankowością, różnymi waletami i innymi narzędziami do autentyfikacji, zajęła mi cały dzień.
      TTM?
    • tanebo001 Re: Nowy telefon mam 24.06.23, 12:19
      Jak to po co?! Robisz zdjęcie pindola i wysyłasz żonie...
    • kk345 Re: Nowy telefon mam 24.06.23, 12:37
      < pytanie, po co mi zdjęcia w rozdzielczości 50 megapikseli?

A po co kupiłeś sprzęt z taką rozdzielczością? Konfigurowanie telefonu przez cały dzień to jakaś emerycka wkrętka, więc się nie wypowiem, bo nie wiem co miałoby tyle zająć.
    • mama-ola Re: Nowy telefon mam 24.06.23, 13:10
      > po co mi zdjęcia w rozdzielczości 50 megapikseli?

Może złapiesz bakcyla robienia dobrych zdjęć. Ja bym chciała mieć taki aparat w telefonie - fotografowałabym niebo, które w mojej miejscowości ma niesamowite kolory. Tylko przydałaby się opcja, która sprawia, że zdjęcie automatycznie magazynuje się gdzieś poza telefonem, a z telefonu można je usunąć.
      • kk345 Re: Nowy telefon mam 24.06.23, 13:22
        Gdyby tylko ktoś wymyślił chmurę do przechowywania plików... big_grin
        • krwawy.lolo Re: Nowy telefon mam 25.06.23, 13:22
          Nie wiem, jak inni, gugiel za przechowywanie zdjęć w pierwotnym formacie chce pieniądze. To wolę jego darmową opcję a fotki dodatkowo przechowuję na zewnętrznym dysku.
          Jak jest po polsku "save", czy "archivieren"?
      • majenkirr Re: Nowy telefon mam 24.06.23, 13:39
        mama-ola napisała:
        Tylko przydałaby się opcja, która sprawia, że zdjęcie automatycznie magazynuje się gdzieś poza telefonem, a z telefonu można je usunąć.

Aż spojrzałam na datę. i☁️?
      • krwawy.lolo Re: Nowy telefon mam 24.06.23, 14:04
        Trzeba np. poczekać, żeby dostać QR-code do secure id. Trzeba odblokować zablokowane konto po niby prostym przeniesieniu tan-app na nowy telefon. A tu się czeka na hotline. Poza tym Twoja bezinteresowna złośilwość jest tak właśnie tania, jak finezyjna.
        • krwawy.lolo Re: Nowy telefon mam 24.06.23, 14:08
          A telefonu nie kupowałem dla kamery. Miał byĉ Samsung ze 128 GB. Kupiłem M23 5G za 205 €.
        • kk345 Re: Nowy telefon mam 25.06.23, 12:43
          Jeżeli konfigurowanie telefonu idzie ci tak samo dobrze, jak ogarnięcie drzewka na banalnym forum, to nic dziwnego, że zajęło ci to cały dzień big_grin
          • krwawy.lolo Re: Nowy telefon mam 25.06.23, 13:22
            Nie szkoda Ci prądu?
    • krwawy.lolo Re: Nowy telefon mam 25.06.23, 15:09
      Coby nowego wątku nie zakładać ...
      • krwawy.lolo Re: Nowy telefon mam 25.06.23, 15:10
        Niechaj eMatka zgadnie, który to ja.
        • kk345 Re: Nowy telefon mam 25.06.23, 15:16
          Wszyscy trzej
          • krwawy.lolo Re: Nowy telefon mam 25.06.23, 15:27
            Niby nie, a jednak trochę, chciałbym wiedzieć, jak wyglądasz i ile masz lat. Sprawiasz wrażenie, jakbyś kompensowała kompleksy starzejącej się, średniej urody kobiety. I mnie wybrałaś sobie, nie wiedzieć dlaczego, na worek treningowy.
            • kk345 Re: Nowy telefon mam 25.06.23, 15:34
              Tak lolo, rozgryzłeś mnie, ale nie do końca. W rzeczywistości jestem podstarzałym lowelasem który szuka atencji na babskich forach, bo w realu już jej nie dostaje. W efekcie prezentuję wdzięk i klasę wąsatego, podpitego wujka Zenka na weselu, podszczypujacego młódki i zachwyconego własnym, alkoholowym dowcipem.
              Oh wait, to jednak o tobie.
              • krwawy.lolo Re: Nowy telefon mam 25.06.23, 15:37
                a miałem nadzieję, że Cię znalazłem, razem z tanią złośliwością Sabiny spod Biedronki.
                • krwawy.lolo Re: Nowy telefon mam 25.06.23, 15:39
                  Ty nie zdajesz sobie sprawy, jaki zaszczyt Cię trafia. tongue_out
                • kk345 Re: Nowy telefon mam 25.06.23, 15:40
                  Jesteś przezabawny, mówił ci to już ktoś? Poczucie humoru typowe dla wąsatego, boomerskiego Zenona. CBDU.
                  • krwawy.lolo Re: Nowy telefon mam 25.06.23, 15:45
                    To odpowiedź na skasowany wpis w innym wątku:
                    W takim razie odwołuję całą przekomarzankę z Tobą w innych wątkach. Jesteś jednak durna, jak pokrywka od słoika z kapustą kiszoną. Dobranoc.
                    • kk345 Re: Nowy telefon mam 25.06.23, 15:58
                      Piszesz o tym wątku, w którym zasugerowałeś zaczipowanie lub ubranie w obrożę seniora, który traci orientację? Zapamiętaj te swoje rady, bo zaraz rodzina może je na tobie zastosować.
                      • krwawy.lolo Re: Nowy telefon mam 25.06.23, 16:07
                        O pretekcjonalnym poniżaniu ludzi określeniem "seniora" stworzyłem kiedyś wątek. Cóż, może i znasz definicję sarkazmu, ale słowa nie rozumiesz. Jeszcze raz, dobranoc.
      • iwles Re: Nowy telefon mam 26.06.23, 07:36

Ty jesteś ten gołąb.
        • krwawy.lolo Re: Nowy telefon mam 26.06.23, 07:41
          Ale się naszukałem tego gołębia.
          • iwles Re: Nowy telefon mam 26.06.23, 08:06

No i właśnie o tym mówię 🤣
            • krwawy.lolo Re: Nowy telefon mam 26.06.23, 12:04
              Jakby nie było, dałem sobie zaaplikować dzisiaj pierwszy zastrzyk przeciwkleszczowy.
      • krwawy.lolo Re: Nowy telefon mam 27.06.23, 21:40
        Jeszcze jeden.
    • pepsi.only Re: Nowy telefon mam 25.06.23, 15:47
      O, a Duda też sie pochwalił telefonem. W sęsie, że ma łączność z premierem. Które pozwala mu rozmawiać mimo odległości.
      Mega, c'nie?! big_grin
      Tak mi sie skojarzyło big_grin
      • krwawy.lolo Re: Nowy telefon mam 25.06.23, 15:54
        Jak mam rozumieć słowo "które"?
        • pepsi.only Re: Nowy telefon mam 26.06.23, 06:56
          krwawy.lolo napisał:

> Jak mam rozumieć słowo "które"?

KtorY .
          Literowka.
          Tak się to kończy, jak chcę szybko coś napisać na forum, i piszę na telefonie
          ( Ups, też mam telefon- no to pochwaliłam się 🙃🙂)
      • kk345 Re: Nowy telefon mam 25.06.23, 15:56
        Ten sam poziom big_grin
    • iwles Re: Nowy telefon mam 26.06.23, 07:57
      krwawy.lolo napisał:

> Mam jedynie retoryczne pytanie
      > , po co mi zdjęcia w rozdzielczości 50 megapikseli?

Faktycznie retoryczne. Wszak możesz robić na mniejszej rozdzielczości, nie ma obowiązku na najwyższej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka