miki.20105 27.06.23, 23:16 Ile może wytrzymać kot sam w domu? My na wczasach a córka wybiera się na Koncert do Warszawy. Kot sam jedna dobę? Da radę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tairo Re: Kot sam w domu 27.06.23, 23:27 Zależy od kota i wyposażenia. Co je? Zjada do syta czy do dna? Skorzysta drugi raz z kuwety bez sprzątania? Odpowiedz Link Zgłoś
miki.20105 Re: Kot sam w domu 27.06.23, 23:39 Z kuweta nie ma problemu i z jedziemy tez. Gorzej z towarzystwem Odpowiedz Link Zgłoś
tairo Re: Kot sam w domu 28.06.23, 15:59 No to spokojnie dobę wytrzyma, najwyżej będzie foch jak córka wróci i będzie go musiała przeprosić Odpowiedz Link Zgłoś
zwyczajnamatka Re: Kot sam w domu 27.06.23, 23:39 Zależy od kota. Mojego zostawiam maxymalnie na jedną noc, niechętnie na dobę - raz tak został. Problem jest z wodą i z piciem ogólnie. Sam się z miski nie napije stojącej wody. Pije albo z kranu, albo świeżo nalaną wodę. Jak się raz napije, to już drugi raz tej samej wody nie ruszy. Można spokojnie wylać, bo bez sensu żeby stała. Jeśli nie masz takich problemów, to spokojnie możesz kota zostawić na dobę. Odpowiedz Link Zgłoś
miki.20105 Re: Kot sam w domu 27.06.23, 23:40 Wodę pije z miski ale czesto bawi się i wylewa Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Kot sam w domu 28.06.23, 09:23 A nie rozważałaś poidełka /fontanny? Tam woda caly czas ciurka. Odpowiedz Link Zgłoś
pytajacakinga Re: Kot sam w domu 27.06.23, 23:48 Da radę 2 lub 3 dni moje dają tylko zostaw więcej kuwet i więcej misek z jedzeniem. I woda jak by wylał Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Kot sam w domu 27.06.23, 23:49 my zostawialiśmy od pt wieczór lub soboty rano do nierzieli wieczór jesli na dluzej to przychodzili sasiedzi karmic i sprzątać kuwete Odpowiedz Link Zgłoś
wuchtaludzi Re: Kot sam w domu 27.06.23, 23:51 Moje zostawały na ponad dwie doby, ale już tego nie robię, bo mi ich szkoda (pod kątem tego, że nie mają kontaktu z człowiekiem tak długo, no i ze względu dość brudną kuwetę po takim czasie). Mam 2 kuwety (na 2 koty) i dwie maszyny wydające pokarm (jedna na max 5 porcji, druga na 14 dni), w tym jedna z kamerką ustawioną tak, żeby było widać czy dwa koty jedzą czy jeden wyjada z obu maszyn Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Kot sam w domu 27.06.23, 23:59 Jedną dobę powinien dać radę. Dla naszych maks to jest półtorej doby, w sensie dzień, noc, dzień (i dwie noce pod rząd odpadają, człowieki mają w domu spać ), dostawiamy im dodatkową kuwetę najwyżej. Jedzenie i picie można rozwiazać automatami. Odpowiedz Link Zgłoś
sandy_cheeks Re: Kot sam w domu 28.06.23, 07:01 Spokojnie da radę, najwyżej będzie się dąsał przez chwile. My ze 2x do roku zostawiamy samego na 2 noce. 1 noc spędza sam w zasadzie co 2-gi weekend. Raz w roku zostaje sam na tydzień z osobą dochodzącą 1x dziennie zmienić kuwetę i dać jeść… Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Kot sam w domu 28.06.23, 09:16 Mój zostawał sam na max dwa dni (jedna noc)- czyli od rana do wieczora kolejnego dnia. Jak wyjeżdżamy na dłużej, to do kota codziennie ktos zagląda, daje jeść, sprząta kuwetę i się z kotem bawi. Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykotyidwato5 Re: Kot sam w domu 28.06.23, 09:21 Oczywiście, że da radę. Zostawić jedzenie i wodę w kilku miskach, na wypadek, że może się wylać i będzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Kot sam w domu 28.06.23, 12:23 Dobę wytrzyma jezeli będzie miał zapewnione jedzenie i picie. Gdy byłam w szpitalu syn raz dziennie odwiedzał moje stadko z tym, że one mialy swoje towarzystwo do dyspozycji i nue odbiło się to zbytnio na ich stanie psychicznym. Przy dłuższym wyjeździe zapewniamy swoim kotom nie tylko " obsługe" ale tez towarzystwo. Koty syna wprowadzają się do mnie do przygotowanego dla nich oddzielnego pokoju z możliwością wyjścia, gdy maja ochotę i integrowania się z resztą obecnych, czyli mną i moim stadem Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Kot sam w domu 28.06.23, 15:37 Moj bywal 2-3 dni....przez około 2 tygodnie, ludzie odwiedzali, kochali,karmili...mimo to tył niemiłosiernie.Po 2 tygodniach ważyła ok 10 kg, normalnie 3-4 kg.Czyli jednak stres. Odpowiedz Link Zgłoś