pasquda77 30.06.23, 10:16 Gdzie jedziecie na wakacje w Polsce?Mile widziane uzasadnienie dlaczego właśnie tam, szukam czegoś fajnego w Pl, morzem jestem najmniej zaintetesowana, mam niemalże pod nosem 😉 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tt-tka Re: Wakacje w Polsce 30.06.23, 10:21 W Polsce jezdze chetnie na Ponidzie, lubie te okolice. Mnostwo malych muzeow, sezonowe atrakcje i multum lekarzy, gdybym sie gorzej poczula ale jezdze zwykle poza sezonem, nie na wakacje Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Wakacje w Polsce 30.06.23, 10:22 Aha, w Nidzie jeszcze dwa lata temu dawalo sie plywac, woda w miare czysta ! w tym roku jeszcze nie bylam Odpowiedz Link Zgłoś
kafana Re: Wakacje w Polsce 30.06.23, 12:15 Nadal się da. Okolice sobkowa są genialne. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Wakacje w Polsce 30.06.23, 10:22 Moje ulubione miejsca: Brodnica, Czaplinek, Barlinek, Dobre Miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Wakacje w Polsce 30.06.23, 10:25 A moje: Suwalszczyzna oraz Dolny Śląsk. I ze wstydem przyznam że Podhale 😳 Odpowiedz Link Zgłoś
pasquda77 Re: Wakacje w Polsce 30.06.23, 10:28 Słuchajcie, a w Tatry, ale nie Zakopane co polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Wakacje w Polsce 30.06.23, 10:31 W tygodniu nie jest zle...niedlugo jade do Koscieliska i pochodze sobie po dolinkach. Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Wakacje w Polsce 30.06.23, 10:34 pasquda77 napisała: > Słuchajcie, a w Tatry, ale nie Zakopane co polecacie? Kiedys bardzo lubilam Gorce (Rokiciny, Raba, N. Targ, Pyzowka, okolice Rabki) ale dawno tam nie bylam, nie wiem, jak jest teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_jedwabna Re: Wakacje w Polsce 30.06.23, 10:28 Góry poza Tatrami są zazwyczaj fajne. W tym roku będzie Beskid Makowski. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Wakacje w Polsce 30.06.23, 10:30 Ja lubię Szklarską Porebę i okolice. Już chyba 3 albo 4 rok z rzędu jedziemy, mamy już żelazny zestaw atrakcji plus zawsze znajdujemy cos nowego - ostatnio warsztaty z tworzenia mozaik ceramicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Wakacje w Polsce 30.06.23, 10:44 Po okresie małe dzieci = morze jeździliśmy w Bieszczady (Lutowiska, Ustrzyki Górne, Tarnawa), bo tam plenery i konie; w Beskid Niski koło Jaslisk- plenery i konie; na Dolny Śląsk. Mazur nie liczę. W obszarze od Zamku Czocha, Kudowy zdroju, Wałbrzycha jest gdzie chodzić po górach i co zwiedzać. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Wakacje w Polsce 30.06.23, 12:09 Na dłużej jedziemy w Bory Tucholskie. Akurat tak się składa, że teściowie mają tam dom letniskowy, więc noclegi mamy zawsze zarezerwowane 😉. Jednak główny powód jest taki, że bierzemy sup-y i pływamy po jeziorach oraz robimy sobie spływy okolicznymi rzekami. Okolice piękne, ale noclegów niestety nie polecę. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Wakacje w Polsce 30.06.23, 12:10 szczawnica/krynica + podhale (najczęściej bukowina, ale chyba się skiepściło odkąd są termy i nieustający sznur aut, z 10 lat nie byłam, to może mało aktualne beskid niski, ale to z powodu rodziny, więc lubię to co muszę, choć przyznaję bez bicia, że też mi się podoba, też dawno nie byłam, bo coraz mniej jestem w okresie wakacyjnym w polsce. poza tym jestem z opcji morze, góry robię z mężem i dla męża. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_sama Re: Wakacje w Polsce 30.06.23, 12:11 Lubuskie - cisza, spokój, piękne jeziora i lasy Odpowiedz Link Zgłoś