krwawy.lolo 30.06.23, 22:10 ten na sylabę. Czy Wasi bliźni też tak kaleczą? Znaczy w języku obcym. Ja czasami wymiękam. Tak, chciałem się wyłkać na eMatki piersi łaskawej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krwawy.lolo Re: Akcent 30.06.23, 22:35 krwawy.lolo napisał: > prestidigitator nie prestidigitator Odpowiedz Link Zgłoś
dwa_kubki_herbaty Re: Akcent 30.06.23, 22:42 Mam to w d.... Teraz jestem we wloszech w markecie czytam po wlosku bo tu stoiska gdzie podaje sprzedawca, wlosi angielsiego "ni w ząb", siostra na poczatku translatora odpalała ale widzi, że ja szybciej i lepiej na czytaniu wloskich nazw po polsku wychodzę ;P Na razie umiem kupić 4 male bulłki po wlosku ;P (cztery bo umiem do 4 policzyć 😆) następna liczba to "czuiklaczento ;P"/ Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Akcent 30.06.23, 22:47 pambuk, powiedz kłatro bułki, czy tam kłatro pannini, obojętnie ... czinkło ... sei.. to każdy przeciętnie inteligentny absolwent podstawówki umie. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Akcent 30.06.23, 23:28 Najważniejszymi zwrotami są "dos cervezas, por favor" , "two Chang yai, please" ... Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Akcent 01.07.23, 11:32 Ale to po hiszpańsku. Włosi mają la bierra chyba. A Dunczycy öl z o przekreślonym. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Akcent 01.07.23, 11:37 raczej birra, Szwedzi rzeczywiście chleją olej. Po olej normalnej mocy kiedyś podróżowali promem do Danii. Jak jest teraz, nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Akcent 30.06.23, 22:38 Sądzę, że nie tylko z Tobą gadam, jak ze ślepym o kolorach. Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: Akcent 01.07.23, 11:37 Tak. www.youtube.com/watch?v=RBJ11Cz12fA Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Akcent 01.07.23, 11:47 Z wrodzonej uprzejmości wysłuchałem, w całości. Usłyszałem dwa błędy. I to ma być przesłanie poety? Mnie nie przekonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: Akcent 01.07.23, 11:51 Chodziło o pierwszą zwrotkę i poprzesuwane akcenty. Chyba o tym miał być wątek, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: Akcent 01.07.23, 11:56 DWA błędy? Następnie słyszę taki strumień Że "w dwutysięcznym jedenastym padł najbardziej przekonywujący argument I że zwłaszcza drugi maj dał asumpt I że to wyłancza wszelkie dyskusje w tym okresie czasu I że to w cudzysłowiu killer" Słucham i czuję, że jeszcze jedno zdanie i będę miał wylew Rzuciłbym kamieniem, ale rzuca ten, kto rzucać ma czym Więc to nic nie świadczy, to o niczym nie znaczy Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Akcent 01.07.23, 13:24 Kiedy połowy, większej połowy, nie zrozumiałem. Dla mnie, przygłuchego dziadka, za szybki i zbyt mamroczący bełkot. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Akcent 01.07.23, 13:38 Abstrahując od organicznej niechęci do melomamrocji zwanej rapem, czy innym hiphopem. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Akcent 01.07.23, 14:44 Chyba, że mamrocze Lauryn Hill, i po angielsku, który wyrywkowo rozumiem. Fugees - Ready or Not (Official Video) Odpowiedz Link Zgłoś