zanetka.x 02.07.23, 08:10 Wolicie warszawskie teatry z plejadą znanych aktorów, czy teatry z innych miast gdzie występują aktorzy mniej znani albo nieznani? Czy idąc na spektakl zwracacie uwagę na obsadę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
thank_you Re: do miłosniczek teatrów 02.07.23, 08:15 Cenię sobie: - Narodowy - Wielki - Polski - Współczesny - Rozmaitości - Nowy Poza Wawa bardzo lubię Wybrzeże w 3city i Stary w Krk. Zwracamy uwagę na obsadę i cieszymy się, gdy występują ulubieni aktorzy, aczkolwiek niekoniecznie są oni nam znani z TV. Odpowiedz Link Zgłoś
eagle.eagle Re: do miłosniczek teatrów 02.07.23, 08:18 Co polecacie? Byłam na paru komediach ale nie powalały. Za to "Pomoc domowa" Krystyny Jandy jest naprawdę do polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: do miłosniczek teatrów 02.07.23, 09:26 Pomoc domowa jest świetna, niestety dysonans między Jandą a innymi aktorami nie pozwala się cieszyć w pełni sztuką Ostatnio podoba ł mi się Abonament na szczęście z O. Bończyk, choć to nie komedia. Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: do miłosniczek teatrów 02.07.23, 09:39 "Kolacja dla głupca". Wyróżnia się niebanalną historią. Odpowiedz Link Zgłoś
eagle.eagle Re: do miłosniczek teatrów 02.07.23, 08:20 I chyba wolę lubelski teatr niż warszawskie teatry pełne gwiazd. Dla mnie ważniejsza jest treść sztuki niż wykonawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: do miłosniczek teatrów 02.07.23, 10:32 Tyle, że to aktorzy tę treść przedstawiają. A znani (aktorzy, nie gwiazdki typu Mroczki czy Kaczorowska) nie bez powodu są znani. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: do miłosniczek teatrów 02.07.23, 10:48 eagle.eagle napisała: > I chyba wolę lubelski teatr niż warszawskie teatry pełne gwiazd Akurat Teatr Osterwy był jednym z najlepszych w kraju. Teraz pod nową dyrekcją to równia pochyła, kiepski repertuar. Odpowiedz Link Zgłoś
zanetka.x Re: do miłosniczek teatrów 02.07.23, 08:29 też pytanie czy ci nieznani aktorzy są słabsi od tych znanych i dlatego nie są angażowani w ogólnopolskie projekty czy filmy? Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: do miłosniczek teatrów 02.07.23, 11:00 Gazeciarz, to ty? Nie, nie są. Po prostu ten zawód to mordęga i przebicie się wymaga stalowych jaj. A poza tym nie każdy chce brylować na ściance, niektórym po prostu sprawia przyjemność występowanie dla swojej publiczności. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: do miłosniczek teatrów 02.07.23, 11:05 Gdzie gazeciarz? To jest anna.fal/sandra.fal/ksawery.bar/jaga jakaś tam. Troll pytająco-onucowy. Odpowiedz Link Zgłoś
zanetka.x Re: do miłosniczek teatrów 02.07.23, 09:06 chodzi o teatry ze znanymi aktorami w Warszawie, poza warszawa to raczej znani nie grają Odpowiedz Link Zgłoś
mae224 Re: do miłosniczek teatrów 02.07.23, 09:16 oczywiście, w krakowie nie gra nikt znany. oczywiście, masz na myśli znanych z polskich seriali i innych „iwentów pudelkowych.” Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: do miłosniczek teatrów 02.07.23, 09:28 Graja , np. na występach gościnnych :p I nie jest prawdą, ze wszyscy "znani" aktorzy grają w Warszawie. A np. Teatr muzyczny w Gdyni jest lepszy niż warszawski. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: do miłosniczek teatrów 02.07.23, 09:33 Mówisz o Mazowieckim Teatrze Muzycznym? No szału nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: do miłosniczek teatrów 02.07.23, 11:02 Anna Dymna, nikomu nieznana. Anna Polony, jak wyżej. Jan Peszek, jak wyżej. Dorota Pomykała, jak wyżej. Andrzej Grabowski, jak wyżej. Stanisław Linowski, jak wyżej. Juliusz Chrząstowski, jak wyżej. No totalne anonimy. Faktycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: do miłosniczek teatrów 02.07.23, 09:23 Aktualnie nie bywam w innych teatrach niż warszawskie. Zdecydowanie nr 1 to Teatr Wielki - Opera Narodowa. Wielkie emocje, rozmach, budżet nie ma limitu. Balet kocham miłością nieskończoną, opery wybieram, nie chodzę jak leci. Potem Narodowy i Ateneum. TN ma cięższe sztuki, Ateneum super atmosferę i wydarzenia z aktorami. Współczesny. Dramatyczny. Kiedyś Powszechny, teraz padaka i w tę stronę zmierza Dramatyczny, niestety. Reszta - bywam, ale rzadziej, bardziej pod konkretne sztuki. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: do miłosniczek teatrów 02.07.23, 11:05 Zwracam, bo mam swoich ulubieńców, którzy niekoniecznie są znani. Stary, Proxima, Słowak, Śląski. Celebrytoza w obsadzie mnie odstrasza. Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: do miłosniczek teatrów 02.07.23, 11:56 Zwracam uwage tylko na tresc przedstawienia. Do mojej wsi przyjezdzajac teatry z calego swiata wiec zdarza sie ze przyjezdzajac tez artysci medialni. Wtedy mnie to troche martwi czy nie bedzie za duzo chetnych i trudnosci w zdobyciu biletu. Ale jak juz bilet mam to Cala reszte tj. Tlumy ludzkie przyjmuje z godnoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: do miłosniczek teatrów 02.07.23, 13:43 Jeśli chodzi ci tylko o treść to możesz sobie kupić daną sztukę w postaci scenariusza Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: do miłosniczek teatrów 02.07.23, 18:33 Co tam scenariusz. Lepiej spis tresci. Jak dobrze pojdzie to sam tytul starczy. Odpowiedz Link Zgłoś