Dodaj do ulubionych

Co byscie wolaly?

20.07.23, 10:50
1. Maz z kraju islamskiego, z muzulmanskiej rodziny, ale liberalnej, prawnik/lekarz/waski specjalista po europejskim uniwersytecie, wspolne zycie w Polsce lub innym kraju europejskim
2. Maz po zawodowce/ bez wyksztalcenia, praca fizyczna, wlasna dzialalnosc, hydraulik czy kladzenie plytek, wspolne zycie w Polsce
3. Bycie singielka I od czasu do czasu romans czy ONS z milym panem z silowni czy klubu , bez sznas na staly zwiazek.
Obserwuj wątek
    • triss_merigold6 Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 10:55
      Koty. Stanowczo koty. I dużo antydepresantów.
      • daniela34 Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 10:59
        Psy! Duże, kudłate nowofundlandy.
        • pani_tau Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 11:11
          Dwie jamniczki smile
          • aniani7 Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 13:21
            Jednak owczarka niemieckiego.
        • kocynder Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 17:38
          Landseery!
      • abidja Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 12:39
        triss_merigold6 napisała:

> Koty. Stanowczo koty. I dużo antydepresantów.

Zwolenniczka meskich gaci uwaza,ze brak chlopa to powod do depresji.
        Mialo byc dowcipnie a jak zwykle zdjelas maske.

A koty tak. Kazdemu polecam.
        • triss_merigold6 Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 12:42
          Samotność i brak więzi to jedna z przyczyn depresji.
          • pursuedbyabear Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 12:46
            Brak faceta nie oznacza samotności.
            Inna rzecz, że związek także może być przyczyną depresji.
            • triss_merigold6 Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 13:31
              Zależy od środowiska, w moim ludzie 35+ nie żyją na kupie w mieszkaniach studenckich, a jeśli mieszkają z rodzicem to tylko dlatego, że ów rodzic wymaga pełnej opieki.
              • abidja Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 13:53

> Zależy od środowiska, w moim ludzie 35+ nie żyją na kupie w mieszkaniach studen
                > ckich, a jeśli mieszkają z rodzicem to tylko dlatego, że ów rodzic wymaga pełne
                > j opieki.

I poza studentami a starszymi rodzicami nie ma juz absolutnie nic.
                • triss_merigold6 Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 13:59
                  Są - pary i samotni, mieszkający solo.
                  • abidja Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 14:04

> Są - pary i samotni, mieszkający solo.

Ktos kto nie "ma pary" nie jest samotny.
                    Ktos kto mieszka sam nie musi byc samotny.
                    Bycie w parze nie oznacza braku samotnosci jak i istnienia wiezi pomiedzy dwoma osobami.

• midge_m Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 20:32

> Są - pary i samotni, mieszkający solo.

Nie ma par dochodzących? Mieszka się solo, spędza jakiś czas u partnera/partnerki.
          • pani_tau Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 19:40
            Chyba mylisz samotność z poczuciem osamotnienia.
            To dwie różne sprawy.
            Jest mnóstwo związków, w których ludzie czują się bardzo osamotnieni.
            Myślę, że każdy kto zaznał tego koszmaru potwierdzi, że samotność to w porównaniu z osamotnieniem toczysta przyjemność.
        • kamin Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 17:45
          Ależ ona zdaję się jest właśnie w punkcie 2. Znamienne, że woli koty
      • muireade Re: Co byscie wolaly? 21.07.23, 18:07
        Wincy kotuf!
    • bylam.stara.mostowiakowa Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 10:59
      Wybieram bramki nr 3, ale być może kiedyś wybrałabym inną. No ale teraz jestem grubo po 40.
    • heca7 Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 11:00
      Nic z tego.
    • no_name33 Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 11:01
      Ad 1. Nie. To proszenie się o kłopoty.

Ad 2. Myślałam, że męża wybiera się po tym, jakim jest człowiekiem + chemia. Jak dobrze, że nie kierowałam się pracą zarobkową przyszłego męża.
      • zapomnialosiehehe1 Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 11:17
        Jakie klopoty niby?
        • szmytka1 Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 20:24
          Inny krąg kulturowy.
          • midge_m Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 20:34
            szmytka1 napisała:

> Inny krąg kulturowy.

Ktoś nigdy nie był w Bejrucie.
            • szmytka1 Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 20:35
              Te kolezanki co Rutkowskiego wzywaly na pomoc to pewnie myślały tak jak ty...
              • szmytka1 Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 20:36
                Nie moje koleżanki, słowo uzyte zamiast zwrotu nierozumne panie, odważne optymistki , ślepo zakochane - wybierz co Ci pasuje
              • midge_m Re: Co byscie wolaly? 21.07.23, 08:46
                szmytka1 napisała:

> Te kolezanki co Rutkowskiego wzywaly na pomoc to pewnie myślały tak jak ty...

Akurat ktokolwiek wzywa Rutkowskiego w jakiejkolwiek sprawie to ma nie po kolei w głowie. Ale Bejrut naprawdę polecam, można sobie zrewidować poglądy na temat kręgów kulturowych.
                • szmytka1 Re: Co byscie wolaly? 21.07.23, 20:59
                  Jak najdalej od krajów i kultur, w których kobieta mniej znaczy od mężczyzny. Też ci to polecam. To.sa kulturkultury opresyjne dla kobiety i jeden Bejrut, czy kilka innych dużych miast tego nie zmieni. Może wyjedź na ichnia prowincje?
                  • midge_m Re: Co byscie wolaly? 22.07.23, 09:08
                    szmytka1 napisała:

> Jak najdalej od krajów i kultur, w których kobieta mniej znaczy od mężczyzny. T
                    > eż ci to polecam. To.sa kulturkultury opresyjne dla kobiety i jeden Bejrut, czy
                    > kilka innych dużych miast tego nie zmieni. Może wyjedź na ichnia prowincje?

Może wyjedź na naszą prowincje i zobacz ile znaczy kobieta i co ma do powiedzenia we własnych sprawach. Mówienie o prawach kobiet dziś w Polsce w kontekście przyznawania nam jakiejkolwiek przewagi kulturowej jest niepoważne.
                    • szmytka1 Re: Co byscie wolaly? 22.07.23, 09:24
                      Niepoważne to jest porównywanie ustroju prawno-spoleczno-kulturowego pislandu z warunkami w krajach islamskich. Taki Egipt z kulturą powszechnego obrzezania kobiet, takie emiraty, gdzie paszport trzyma mąż, Pakistan że swoimi honorowymi zabójstwami... w islamskich światłych chyba twoim zdaniem krajach opresyjne wobec kobiet jest nie tylko prawo, ale także system społeczny i rodzinny. Już u podstaw tej kultury leży, że sama o sobie nie zadecydujesz. Możesz studiować, jak ci pozwolą, możesz zrobić aborcję, owszem ale jak ktoś cie z domu wypuści i męski opiekun z tobą na ten zabieg pojedzie, a często też o kasę będziesz go musiała poprosić. Polska kobieta z prowincji może samodzielnie wyrobić sobie paszport i nie wbzudzi sensacji samodzielna podroz pociągiem. A na islamskiej prowincji opowiedz mi proszę jak to jest?
                      • ritual2019 Re: Co byscie wolaly? 22.07.23, 09:35
                        To nie jest kwestia szczegolow co komu konkretnie wolno. W Polsce kobieta moze wyjsc sama, ale gdy chce usunac ciaze to nie ma do tego prawa, nawet jesli plod jest uszkodzony. Tak czy inaczej prawa kobiet sa ograniczone i jest na to przyzwolenie spoleczne takze wsrod zainteresowanych czyli kobiet. Nie istotne jest jakie konkretnie prawa sa ograniczone, istotne jest ze takie ograniczenia istnieja i dotycza kobiet.
                  • nangaparbat3 Re: Co byscie wolaly? 22.07.23, 11:16
                    Szmytko, żyjesz w takiej kulturze, tyle że tego nie dostrzegasz, bo jesteś w niej zanurzona.
                    • gorzka.gorycz Re: Co byscie wolaly? 22.07.23, 18:37
                      Wolę być zanurzona w takiej kulturze niż w muzułmańskiej.
                    • szmytka1 Re: Co byscie wolaly? 22.07.23, 22:32
                      Całe szczęście, że nie jestem zanurzona w tym muzułmańskim ... a gledzenie, że nasz gówniany system ma coś wspólnego z zystemem islamskim? Wystarczy zmienić wladze i już może być mi wolno robić te aborcje, wystarczy mi wsiasc w auto i przekroczyc granice. Islamiści jakiej władzy mieć nie będą, to sami siebie w ryzach trzymają i nie widzą niczego złego w takim traktowabiu kobiet, bo to dla nich naturalna sprawa. Czy nasze mohery już kogoś ukamienowaly za związek niesakramentalny? Czy ty i ja możemy wyjść z domu, wsiąść a auto i je prowadzić bez chłopa z rodziny? Itd itp
      • m_incubo Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 16:15
        A jaką miał pracę? wink
    • mama-ola Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 11:01
      Przypomina to słynne pytanie o 3 polityków i na którego by się zagłosowało.
    • kropkacom Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 11:03
      Co to znowu za głupota?
    • fifiriffi Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 11:03
      To że po zawodówce nie znaczy, że jakiś ułomny.
      Jakieś dziwne przeświadczenie jest w tym temacie.
      Ma fach w ręku, czasem pieniądze lepsze niż facet po studiach. A jak wiadomo studia można zrobić każde i nie wszyscy i tak pracują po nich w swoim zawodzie.
      Najważniejsze, żebyśmy mieli wspólną pasję czy w ogóle każdy z nas miał pasję i wiele innych rzeczy, niekoniecznie potrzebuje do tego studiów.
      • mama-ola Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 11:07
        Myślę, że po zawodówce to znaczy, że intelektualnie nie dał rady zdać do szkoły z maturą ani później tego nadrobić.
        • ardiss1 Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 11:17
          a ja myślę ze głupoty gadasz.
          fach w ręku,kasa sie zgadza, zlecenia również, a Ty mówisz ze nie dał rady z maturą? po co mu matura w takiej sytuacji?
          inna sprawa- czy każdy musi mieć maturę? to określa człowieka?
          • mama-ola Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 11:21
            Myślę, że nie ogarniasz chronologii.
            • nick_z_desperacji Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 13:50
              Jeśli ktoś chce być mechanikiem samochodowym, to potrzeba mu dobra samochodówka, nie matura. A jak już masz zawód i kasę, to matura ci do rozwijania zainteresowań nie potrzebna, Jak nagle pokocha historię sztuki, to podręczniki może sobie kupić, wykłady często ciekawsze niż na uczelni ma w necie, a weekendy zamiast odlądać slajdy na zjazdach pojedzie do muzeum czy galerii i obejrzy to samo na żywo. To po co matura?
        • kurt.wallander Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 12:49
          Niekoniecznie. Duzo zależy od środowiska, z jakiego się pochodzi. W rodzinie, w której nikt nigdy nie studiował, są same osoby po zawodówkach, maks. technikach, z fachem w ręku, pewnie taka opcja edukacji i życia zawodowego jest przedstawiana jako oczywista dla latorośli. Jesli dzieciak sam z siebie nie jest wybitnie uzdolniony i bardzo zdeterminowany, to pomysł studiowania w ogóle może nie przyjśc mu do głowy. Pomijam juz nawet rodziny ewidentnie patologiczne, z rodzicami z uzależnieniami, czy agresywnymi, lub nieudolnymi. Brak wsparcia w domu, a czasem wręcz chęć jak najszybszego zdobycia samodzielności sprzyja raczej skróceniu ścieżki kształcenia. Co nie znaczy, że taka osoba po zawodówce jest mniej inteligentna niż przeciętny absolwent LO.
      • zapomnialosiehehe1 Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 11:18
        A co zlego z wyksztalconym Panem z nr 1? Ma bardzo dobry zawod, pieniadze, perspektywy
        • gorzka.gorycz Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 11:24
          Islam.
          • zapomnialosiehehe1 Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 11:27
            I? Facet spedzil duzo czasu w Europie I tutaj zamierza zyc, rodzina muzulmanska tylko z nazwy, jaki problem?
            • borsuczyca.klusek Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 11:29
              To go bierz jak taki super a nie innym wciskasz 😀
              • zapomnialosiehehe1 Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 11:32
                Chociaz przystojny bedzie
            • triss_merigold6 Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 11:33
              Jego rodzina, korzenie, islam.
            • nick_z_desperacji Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 13:56
              A matka pana czym się zajmuje? Siostry zamężne? "tylko z nazwy" w związku z młoda naiwną, często okazuje się bardzo nie tylko z nazwy po ślubie.
            • gorzka.gorycz Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 20:03
              Dla mnie jest. Islam automatycznie skreśla pana jako partnera.
            • szmytka1 Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 20:28
              Tak i nagle po 5 latach jedziecie w odwiedziny, bonpan xhxe dziadków dzieciom na żywo pokazać i korzenie... I zbliża się termin powrotu, a ty nagle się dowiadujesz, że jednak nie wracacie, bo rodzice starsi wymagają opieki, bo w jego kraju lekarz to też perspektywy nieźle, bo to,,, bo tamto a pod wpływem rodzinki nagle wracają mu wartości islamskie i zaczyna się, że prosi cie o zakrywanie włosów, a za chwilę już sama z domu nie możesz wyjść, bo wstyd. W dobrym wypadku pozwala Ci wrócić, bo już rodzinka ma dla niego nowa islamska żonkę, ale dzieci zostaną przy nim. I wzywas Rutkowskiego, żeby pomógł Ci się wydostać z dziećmi.
              • better.call.kim Re: Co byscie wolaly? 21.07.23, 09:27
                Moja dalsza ciotka. Wyszła za mąż za Algierczyka, to były te czasy, kiedy każdy cudzoziemiec to był z automatu lepszy sort, „On ciemny był na twarzy a prezent ci się marzył / Za dziesięć centów torba w Peweksie”.

Wyjechała z nim, uciekła po kilku miesiącach. Nigdy i z nikim nie rozmawia o tym, co się tam działo. Niestety, jak wróciła, była w ciąży.
            • better.call.kim Re: Co byscie wolaly? 21.07.23, 09:13
              Betty Mahmoody miała właśnie taką sytuację. Facet spędził dużo czasu w Stanach, tam się wykształcił, był lekarzem, rodzina żyła jak normalna amerykańska rodzina z klasy średniej, islam to była tylko taka odległa tradycja, z której pan się wywodził, nic bardziej angażującego niż malowanie jaj na Wielkanoc.

Wiadomo, jak się skończyło. A jak pan umarł, rodzina dostała po nim papiery, w których wyraźnie stało, że od początku planował powrót do Iranu i zmuszenie rodziny do życia w jego "tradycyjnych wartościach".
      • triss_merigold6 Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 11:32
        To nie kwestia tylko kasy.
    • magda_lena_muc Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 11:05
      przeszlam po kolei 2,1 i jestem przy 3... stanowczo 3!!!
      • mae224 Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 13:19
        opowiadaj! chcemy argumentów!
        • magda_lena_muc Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 13:36
          Nr 1 mialam 19-21 lat, lakiernik samochodowy, nawet dobrze zarabial, ale po zamieszkaniu razem okazalo sie, ze mamusia sprzatala za nim smierdzace skarpetki i podawala mu obiadki po pracy... oczekiwal tego samego ode mnie, bo przeciez kobiety nie sa po pracy tak zmeczone jak mezczyzni...
          Nr 2 mialam jakies 22 lat jak sie poznalizmy, 23 jak zaczelismy byc ze soba, 25 jak urodziala nam sie planowana corka, wszystko bylo super, dopoki nie zaczal pic... bylismy ze soba 10 lat z czego 7 bylo naprawde super, pozniej wszystko runelo i trudno bylo sie uwolnic... z alkoholem pojawila sie zazdrosc i chec kontroli z jego strony (te ostatnie 3 lata byly dla mnie pieklem)
          Nr 3 jestem wolna, robie co che z kim chce, kiedy chce i gdzie chce. Corka ma 13 lat i bez problemu zostaje sama nawet na noc. Z romasow biora to co najlepsze, a jak mnie zaczyna denerwowac to wymieniam. Nie mowie ze nigdy juz sie nie zwiaze, ale na pewno nie bede sie wiazac z kims kto bedzie mnie w jakikolwiek sposob ograniczal... no i poki moj Mr Perfect sie nie znajdzie, to chetnie wychodze na dobre kolacje (nienawidze sama gotowac), przyjmuje prezenty i uprawiam dobry seks smile

Jeszcze jakies pytania?
          • kamin Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 17:48
            Czyli problemem w zwiazku 2 nie był islam tylko alkohol...
            • magda_lena_muc Re: Co byscie wolaly? 21.07.23, 09:39
              religia nigdy nie byla problemen, alkohol za to bardzo duzym
          • stasi1 Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 22:05
            Ale chyba to nic wielkiego że dziecko 13 lat zostaje na noc samo?
            • magda_lena_muc Re: Co byscie wolaly? 21.07.23, 09:41
              dla mnie nie, ale znam matki, ktore nawet 16latkow samych nie zostawia, tak samo znam 16latkow ktorych sama bym nie zostawila XD
              • stasi1 Re: Co byscie wolaly? 29.07.23, 17:56
                Ja pewnie zostawałem na noc sam jak miałem pewnie z 7 lat, ale ja byłem spokojne dziecko
    • iwoniaw Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 11:06
      A gdzie opcja: podlegajacy pod wojenkomat wszystko jedno jaki mąż, za którego mozna dostać ładę, futro albo przynajmniej worek pierogów?
      • milva24 Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 11:31
        big_grin
      • alex_vause35 Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 13:51
        O, na pierogi to bym wymieniła każdego męża big_grin
    • demono2004 Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 11:20
      Opcja nr 2. Dobry fachowiec jest dziś w cenie a jeśli jeszcze prowadzi własną DG, to zyć, nie umierać.
      • zapomnialosiehehe1 Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 11:27
        A Pan nr 1 to dopiero swiatly fachowiec
        • muireade Re: Co byscie wolaly? 21.07.23, 18:10
          To go bierz, nikt ci nie broni.
    • ggrr.ruu Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 11:24
      Biorę pana numer dwa i przekonuję do wstąpienia do wojska
    • borsuczyca.klusek Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 11:28
      4. Dziewicom umrzeć 🙄
    • szara.myszka.555 Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 11:28
      Jeśli Pan numer 2 - pomimo braku braku wykształcenia - jest człowiekiem inteligentnym, o szerokich zainteresowaniach... to może bym rozważyła.

Jeśli nie - to opcja 3.
      • zapomnialosiehehe1 Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 12:43
        Pan nr 1 ma szerokie horyzonty, duza wiedze I wiele zainteresowan.
        Bierzesz?
        • szara.myszka.555 Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 15:15
          "Pan nr 1 ma szerokie horyzonty, duza wiedze I wiele zainteresowan.
          Bierzesz?"

Nie. Kultura muzułmańska mnie przeraża, pomimo, że mam znajomych z tego kręgu kulturowego. Nie wierzę, że ani jedno "ziarenko" tej mentalności nie utkwiło gdzieś w mentalności Pana - nawet jeśli jest światły i "zachodni".

Do tego - uroda tego regionu (ciemne włosy, oprawa oczu etc.) nie jest w moim typie.
    • malia Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 11:29
      współczuję ci, że musisz stać przed takim wyborem, niestety nie potrafię ci doradzić
    • malaperspektywa Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 11:37
      Wybieram związek partnerski z dojrzałą kobietą mniej więcej w swoim wieku.
    • ritual2019 Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 11:42
      Wole to co mam czyli nie punkt:
      1, 2 i 3
    • gaskama Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 12:41
      Leczyć hemoroidy.
    • pursuedbyabear Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 12:47
      1 lub 3.
    • extereso Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 12:51
      Znam osoby w sytuacji pierwszej, zadowolone, ale to nie dla mnie. Sytuacja druga i trzecia, zupełnie normalne, czemu nie.
    • alex_vause35 Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 12:56
      Może być kilku panów naraz, jak ci z puszczy amazońskiej? 🤔
    • mae224 Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 13:17
      a ile mam lat? 25 czy 45? pierwszy mąż czy kolejny? ile mam swojej kasy?
    • bi_scotti Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 13:24
      Jesli Pan #1 ma siostre, to czy ja moge option 1A - z ta siostra? Wybieranie facetow zawsze konczy sie jakims disappointment (regardless of religion, profession, education ...) - wszystkie znane mi liberal Muslim women sa super cool - yeah ... for me the sister! tongue_out Cheers.
    • abidja Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 14:08
      Wszystkie 3 mi odpowiadaja poza zyciem w Polsce. Kazda z tych mozliwosci moze byc odpowiedzia na moje potrzeby w roznych okresach mego zycia.
      W 1 i 2 przykladzie liczy sie czlowiek z ktorym chce byc i jego osobowosc, charakter, sposob bycia...to cos co przyciaga.
      W 3 pelna swoboda, niezaleznosc, takze w sferze seksualnosci - byloby to dla mnie Polki wychowanej w katolickim spoleczenstwie gdzie potrzeby seksualne kobiety sa czyms brudnym i grzesznym - odswiezajacym wyzwaniem.
    • night_and_day Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 14:30
      Mąż z opcji nr 1, jeśli nie jest religijny, to nie widzę żadnego problemu, wiem co mówię, bo dokładnie takiego męża mam. Jesteśmy razem już 20 lat i mam znajome pary w takim samym układzie, bardzo udane małżeństwa.
      • leyla76 Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 16:47
        Mój tez opcja nr 1 . Razem od ponad 20 lat. Jakos sie trzymamy.
        • gorzka.gorycz Re: Co byscie wolaly? 20.07.23, 17:27
          A co z Twoim mężem? Dobrze pamiętam, że miał dużo problemy w Turcji po trzęsieniu ziemi?
          • leyla76 Re: Co byscie wolaly? 22.07.23, 08:36
            Ma sie w miarę ok. W Turcji od tego czasu nie był i jak narazie sie nie wybiera. Wszystko ucichło i nie Saszę, żeby miał jeszcze jakieś problemy.
            Mama oraz córki zmarłej siostry są z nami w Szwajcarii. Mama ma niezła depresje i nie wiadomo jak jej pomoc. Mąż tez cieżko, ale sie trzyma. Córki siostry pogodziły sie ze strata. Powiem szczerze, ze ich wiara w Boga naprawdę im pomaga i tutaj duży plus dla islamu, bo chyba dzięki temu jakos sobie radzą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka