kaskaz1 09.08.23, 06:52 37 lat , lekarka i lesniczka , od 2019 posłanka, 3 dzieci. Czy lekarka jest tylko z wykształcenia czy miała szansę na kontakt z pacjentem? I to leśnictwo pod kątem komisjii do której należała a Sejmie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pasquda77 Re: Nowa ministerka zdrowia 09.08.23, 07:02 Kolejne pisowskie ścierwo bez serca, poszukaj sobie co powiedziała na temat umierania ciężarnych kobiet, dobrze że już tylko dwa miesiące z tą mafią przy korycie. Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: Nowa ministerka zdrowia 09.08.23, 07:04 Wierzysz w te 2 miesiace? 😵💫 Odpowiedz Link Zgłoś
migafka357 Re: Nowa ministerka zdrowia 09.08.23, 07:15 Karierowiczka, robi wszystko, co trzeba, żeby się utrzymać na fali, jak potrzebne leśnictwo, to się zrobi leśnictwo, jak trzeba wytłumaczyć śmierć kobiety, to się powie coś brzydkiego, kariera rulez. Odpowiedz Link Zgłoś
alterego72 Re: Nowa ministerka zdrowia 09.08.23, 07:23 "Kobiety umierały, umierają i umierać będą"... Nie mogę uwierzyć, że tak powiedziała...LEKARKA? Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Nowa ministerka zdrowia 09.08.23, 08:27 Wyrwane z kontekstu jest w sumie prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Nowa ministerka zdrowia 09.08.23, 09:17 nutella_fan napisała: > Wyrwane z kontekstu jest w sumie prawdą. A niewyrwane z kontekstu jest chamskie i lekceważące, na zasadzie "nie róbmy nic, by nie umierały, mimo że możemy". Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Nowa ministerka zdrowia 16.08.23, 19:00 nutella_fan napisała: > Wyrwane z kontekstu jest w sumie prawdą. Jakie do cholery wyrwane z kontekstu? W jakim kontekście to by brzmiało nawet nie dobrze ale nie obrzydliwie Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Nowa ministerka zdrowia 09.08.23, 07:43 Kompetencje jak zawsze powalają. Ministrem zdrowia (!) pańcia bez większego doświadczenia, trochę leśnik, w większości działaczka. Przecież to randomowa pani z przychodni POZ mogłaby kierować tym krajem i byłoby tak samo albo i lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Nowa ministerka zdrowia 09.08.23, 08:13 anorektycznazdzira napisała: > Ministrem zdrowia (!) pańcia bez większego doświadczenia, trochę leśnik, w większości działaczka. cóż, syntezator mowy miał doświadczenie. A wyszło, jak zawsze. > Przecież to randomowa pani z przychodni POZ mogłaby kierować tym krajem i byłoby tak samo albo i lepiej. Tak. I to normalne, wszędzie. Stanowisko ministra dostaje się zwykle za, nazwijmy to, zasługi na polu partyjnym*, to często nie są fachowcy w dziedzinie, którą mają kierować. Łebscy, potrafiący zarządzać i słuchać fachowców (po to w normalnym kraju jest apolityczna, merytoryczna służba cywilna, eksperci) sobie radzą, mimo braku "doświadczenia" i wiedzy merytorycznej (biorąc pod uwagę zakresy działania ministerstw trudno zresztą by ktokolwiek tak szeroką miał). Więc tę panią przekreśla zupełnie co innego, niż "niewielkie doświadczenie". *)tu raczej mamy do czynienia z przypadkiem "słupa", za którego rolę pani zostanie się zrewanżowane gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Nowa ministerka zdrowia 09.08.23, 08:35 Pani Kopacz też chyba była lekarką z przychodni? Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Nowa ministerka zdrowia 09.08.23, 08:39 I leśnikiem? I twierdziła, ze kobiety zawsze umierały więc o co halo?? Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Nowa ministerka zdrowia 09.08.23, 08:47 Nie, ona tylko twierdziła, że ludzie żyli w jednej epoce z dinozaurami. I córunię lansowala (dowiedziałam się z ematki) i jeszcze bredzila, że w Smoleńsku ziemia przekopana pół metra w dół, a potem wyszło jaki syf Rosjanie do trumien powrzucali. Bardzo kompetentna pani. Odpowiedz Link Zgłoś
premeda Re: Nowa ministerka zdrowia 09.08.23, 08:51 Zaraz, zaraz ale pis miał być lepszy, a tymczasem szoruje po dnie zupełnie jak po (oczywiście wg pisiorów). Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Nowa ministerka zdrowia 09.08.23, 08:55 Oni wszyscy tacy sami tak naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: Nowa ministerka zdrowia 16.08.23, 18:58 >Zaraz, zaraz ale pis miał być lepszy, a tymczasem szoruje po dnie zupełnie jak po (oczywiście wg pisiorów). Przykro mi, to jedno szambo. Tylko jematki się ekscytują, które się tym razem dorwie do koryta 🤦♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Nowa ministerka zdrowia 09.08.23, 07:50 To leśnictwo to zapewne pod kątem polowań. Nic tak nie robi w polityce znajomości, jak zranienie paru zajęcy po pijaku. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Nowa ministerka zdrowia 09.08.23, 08:36 Zaiste przedziwny to zestaw... Odpowiedz Link Zgłoś
brubba Re: Nowa ministerka zdrowia 09.08.23, 08:43 Mnie się to skojarzyło z rolnikami z Marszałkowskiej, którzy robią sobie uprawnienia, żeby móc za bezcen wejść w posiadanie gruntów rolnych. Leśnictwo - lasy. Niegdyś państwowe. Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Nowa ministerka zdrowia 09.08.23, 08:09 Kolejna rekrutująca się z tego szamba. A wiadomo, co pływa w szambie... Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Nowa ministerka zdrowia 09.08.23, 08:36 Przecież ona ma tylko twarzować do wyborów. Kompetencje są nieistotne. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Nowa ministerka zdrowia 09.08.23, 08:39 Ma być mierna ale wierna...jak reszta tego cyrku Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: Nowa ministerka zdrowia 09.08.23, 08:50 Minister zdrowia , nie ministerka. Odpowiedz Link Zgłoś
premeda Re: Nowa ministerka zdrowia 09.08.23, 08:53 Raczej żeński rodzaj Nikodema Dyzmy 🤮 Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Nowa ministerka zdrowia 09.08.23, 08:57 a owszem: ministerka/ministra. Handluj z tym, trollico. Odpowiedz Link Zgłoś
alewcale Re: Nowa ministerka zdrowia 16.08.23, 18:53 wiedziałam, że pani pewnie ma jakieś zasługi, ale że takie to nie: next.gazeta.pl/next/7,151003,30083992,sejmowe-wydatki-ministerki-sojki-budza-watpliwosci-centrum.html Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Nowa ministerka zdrowia 17.08.23, 07:39 demono2004 napisała: > Minister zdrowia , nie ministerka. Hehehe Weź mnie zmuś, żebym mówiła, jak ci się podoba. Chetnie popatrzę na twoje starania. Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka_20 Re: Nowa ministerka zdrowia 17.08.23, 12:33 A możesz wyjaśnić , dlaczego używasz takich określeń jak "ministerka" co to za słowny potworek? Sadzicie te feminatywy bez refleksji jakie idiotyzmy z tego wychodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka_20 Re: Nowa ministerka zdrowia 17.08.23, 12:35 Przecinek bez spacjiiiiiii!!!!! 🥴 Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Nowa ministerka zdrowia 17.08.23, 13:44 Może być ministra, chociaż monisterka też nie jest źle. Masz jakiś problem z feminatywami? Nie brzmi ci źle minister powiedziała? Nie owemz mnie na polskim uczyli jakichś tam zasad gramatycznych, że powinien zgadzać się czas, rodzaj i takie tam duperele. Coraz widcej kobiet pełni funkcje publicne4, w tym na szczeblu rządowym i samorządowym. Na serio taki ból dupy pacie o to że ktoś chce użyć feminatywu? Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka_20 Re: Nowa ministerka zdrowia 18.08.23, 11:25 Mam i to duży, zarówno problem jak i ból. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrrecja Re: Nowa ministerka zdrowia 17.08.23, 19:00 Mizantropka? Sadzisz te feminatywy bez refleksji? Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka_20 Re: Nowa ministerka zdrowia 18.08.23, 11:27 Wybacz, ale treść twojego posta jest dla mnie bardzo enigmatyczna, czyli nie mam pojęcia co AUTORKA miała na myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Nowa ministerka zdrowia 17.08.23, 12:17 Czarnek twierdzi, że dzieci jest czworo - a kto się zna lepiej na liczeniu dzieci niż Czarnek...? Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Nowa ministerka zdrowia 17.08.23, 13:45 Podobno dzieci dużo kosztują 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Nowa ministerka zdrowia 17.08.23, 12:33 Co ciekawe wg oświadczenia z 2019r była właścicielką domu 180m2 wartego 350000zł; teraz ma tylko skromne 2 działki w dziczy i pusteczki w portfelu.... Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Nowa ministerka zdrowia 17.08.23, 13:52 Cholera x chciałam tu napisać że dzieci dużo kosztują a wyszło wyżej 😁 Odpowiedz Link Zgłoś