Dodaj do ulubionych

Okna szeroko otwarte

• sueellen Re: Okna szeroko otwarte 19.08.23, 10:50
      Tak, ale sypialnie mam tylko na piętrze. Na parterze pozamykane wszystko na cztery spusty i włączony monitoring.
    • drilka Re: Okna szeroko otwarte 19.08.23, 10:51
      Dom parterowy, okna uchylone na noc Jak dla mnie mogłyby być całkiem otwarte, ale mąż nie lubi. Mamy moskitiery więc nic nie wleci. Innych lęków nie mam bo okolica spokojna.
    • czarna_kita Re: Okna szeroko otwarte 19.08.23, 11:04
      Na noc tak. Okna szeroko i drzwi tarasowe też szeroko. Mam wszędzie moskitiere więc żadna menda mi nie wleci.
      Jeśli chodzi o kradzież to moja okolica jest bardzo spokojna, do tego sąsiad ma monitoring który obejmuje też nasze podwórko ( za moim pozwoleniem) oraz my mamy dwa duże psy a sąsiad jednego. Jakby się coś działo dadzą znać.
      I dom jednorodzinny, koło lasu, blisko rzeki.
      • sy28 Re: Okna szeroko otwarte 19.08.23, 11:41
        Z tą spokojną okolicą to bym uważała. Nie mam nadmiernych lęków, ale ze względu na dawną prace mojego męża wiem, że włamania zdarzają się częściej niż wszyscy myślą. Śpię przy oknach uchylonych na gorze lub otwarty balkon na gorze. Na sole czasem zostają uchylone ale nigdy otwarte. Na noc załączony alarm taki tylko na okna i drzwi. Mamy też kamery, wychodząc z domu zawsze zamykam drzwi.
        • czarna_kita Re: Okna szeroko otwarte 20.08.23, 09:43
          Oczywiście. Nie twierdzę że nigdy się nie zdarzą. Ale od 40 lat jak tu mieszkam jeszcze się nie zdarzyły.
          • nellamari Re: Okna szeroko otwarte 20.08.23, 10:15
            Idąc za ta logika mogą się zdarzyć również w dzień, wiec okna i żaluzje zawsze zamknięte.
            • turbinkamalinka Re: Okna szeroko otwarte 20.08.23, 10:28
              Zwariowałabym gdybym musiała rozkminiać okna zamknięte/uchylone/otwarte. Tylko dlatego że może ktoś kiedyś się do mnie zakradnie i wyniesie telewizortongue_out
    • zaczarowanyogrod Re: Okna szeroko otwarte 19.08.23, 12:25
      Tak i jeszcze jak się da otwarte dzwi między pokojami żeby przeciąg był.
    • kurt.wallander Re: Okna szeroko otwarte 19.08.23, 12:29
      Tak
    • kaki11 Re: Okna szeroko otwarte 19.08.23, 12:51
      Tak, o ile pogoda pozwala. Zwykły dom jednorodzinny, nie bliźniak.
    • piszaca.zza.swiatow2 Re: Okna szeroko otwarte 19.08.23, 13:31
      Tak, mam żaluzje zewnętrzne tak ustawione,że mnie nikt nie widzi, a do środka wpada powietrze. Wszystko na przestrzał pootwierane, bo przy takiej pogodzie jaką mamy np. dziś chyba bym zdechła
    • jowita771 Re: Okna szeroko otwarte 19.08.23, 14:11
      Tak. Ale sypialnie na piętrze, więc nie wiem, czy ta odpowiedź Ci coś da. Poza tym mam podwórko, mogłabym zamknąć furtkę na klucz i nikt by nie wszedł. Drzwi tarasowe w ciągu dnia często otwarte, w nocy zamknięte. Niby można byłoby zostawić otwarte, bo taras mamy z tyłu i teoretycznie nikt nie powinien się tam znaleźć, ale kiedyś wlazł nam na podwórko pijak i siedział na krześle na tarasie. Córka się wystraszyła, bo oglądała coś na dole, obudziła mojego męża. Okazało się, że facet był zmarznięty, chciał trochę posiedzieć i się zagrzać. Był grzeczny, trochę wystraszony, powiedział, że do ogrzewalni daleko, ale pójdzie tam. Zapytał, czy może jeszcze trochę odpocząć. Mąż go zawiózł do tej ogrzewalni.
    • magia Re: Okna szeroko otwarte 19.08.23, 14:16
      tak, okno balkonowe w sypialni otwarte na oscieZ. Koty tez zadowolone, wszystkie spia przy oknie
    • pade Re: Okna szeroko otwarte 19.08.23, 18:12
      Ja na samej górze owszem, mam otwarte drzwi balkonowe, ale niżej są tylko uchylane.
      Drzwi wejściowe zamykam nawet jak jestem w domu.
      Kilka miesięcy temu okradziono nas w biały dzień. 11 godzina, niedziela, wszyscy w domu, a złodziej wszedł na posesję i wyszedł z kosiarką, podkaszarką i paroma innymi narzędziami. Mogliśmy go sobie obejrzeć na filmie z kamery...
    • ciri_77 Re: Okna szeroko otwarte 19.08.23, 18:24
      Tarasowe na 1 piętrze szeroko otwarte ( koty), sypialnie i reszta na poddaszu - otwieram dopiero ma noc bo w dzień za ciepło
    • hosta_73 Re: Okna szeroko otwarte 19.08.23, 18:25
      Tak, mam otwarte.
    • miki.20105 Re: Okna szeroko otwarte 19.08.23, 19:58
      Mieszkam w domu w mieście. Lubie spać przy otwartych oknach ale wszedzie mamy siatki na oknach wiec żaden zwierz i owad nie wejdzie. Nasze koty tez nie uciekną.
    • 11marlenka Re: Okna szeroko otwarte 19.08.23, 20:03
      Nie szeroko, ale okna są uchylone żeby był przewiew powietrza. Sypialnie są na piętrach więc nie ma obawy że wejdzie złodziej.
    • bywalec.hoteli Re: Okna szeroko otwarte 19.08.23, 20:08
      Mam okna otwarte szeroko ale za to rolety zewnętrzne opuszczone. Liczy się?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka