Dodaj do ulubionych

Taping twarzy

30.08.23, 20:05
Miała może któraś? Znajoma miała i mnie namawia, mówi, że efekty super. Czy to faktycznie coś daje i buzia jest wyliftingowana czy to jakaś ściema?
Obserwuj wątek
    • m_incubo Re: Taping twarzy 30.08.23, 20:09
      Ależ oczywiście, cuda robi, zaraz ci potwierdzą big_grin
      Dobra, nie będę psuć zabawy, idę stąd.
    • taje Re: Taping twarzy 30.08.23, 20:10
      KIlka dziewczyn polecało na forum. W ubiegłym tygodniu byłam na kobido (po którym oklejają twarz taśmami) i pytałam o taping. Masażysta twierdzi, że taping ma tylko sens bezpośrednio po masażu (żeby utrwalić jego efekt) a sam z siebie bez masażu nie pomoże (ale i nie zaszkodzi).
      • emateczka Re: Taping twarzy 01.09.23, 13:48
        No dziwne by było, gdyby masażysta polecał taping zamiast masażu.
    • primula.alpicola Re: Taping twarzy 30.08.23, 20:10
      Było kilka jatek, jedna całkiem niwdawno, poszukaj sobie.
      • raczek47 Re: Taping twarzy 30.08.23, 20:14
        Shellerka pisała niedawno,że się okleja na noc i nie współgra jej to z życiem erotycznym.Ale nie pamiętam tytułu wątku.
    • gaskama Re: Taping twarzy 30.08.23, 20:22
      To chyba dość oczywiste, że ściema.
      • gryzelda71 Re: Taping twarzy 31.08.23, 08:10
        Nie ma rezultatu pp jednorazowym przyklejeniu.
        Najpierw trzeba nuesien rozmarowqc, rozluźnić i dopiero nakleić.
        Nie jednorazowo nie ma efektów. Im jestes starsz i dluzej pracowałaś nad zmarszczkami tym dluzejbtrzeba stosować.
        A długie stosowanie to nie na dzisiejsze czasy, kiedy efekt ma być już, natychmiast.
        Najlepiej sprawdza się z joga twarzy i automasażem.
        I niestety to tr,eba wykonywać prawidłowo.
    • figa_z_makiem99 Re: Taping twarzy 30.08.23, 20:22
      Kupuję masaże, gimnastykę twarzy, zabiegi i operacje twarzy, ale taśm samoprzylepnych nie kupuję. Wyciąganie kasy od naiwnych.
      • figa_z_makiem99 Re: Taping twarzy 30.08.23, 20:25
        Gdyby ktoś kazał mi się oklejać zabiłabym śmiechem. Lepiej zrobić sobie zabieg albo lifting. Ludzie wszystko łykną.
        • waleria_bb Re: Taping twarzy 01.09.23, 07:40
          Też jestem zdecydowanie za chirurgią i medycyną estetyczną. Ekspertki od jogi twarzy i tejpowania na yt po ledwie kursiku to jest dla mnie śmiech na sali.
    • gaskama Re: Taping twarzy 30.08.23, 20:27
      Koleżanka, która uwielbiam i której ufam poszła na 10 masaży kobido do polecanego w Warszawie masażysty. Twierdzi, że nie dało to nic. Oprócz pozbycia się kupy kasy. Ja też różnicy nie widzę żadnej. Aczkolwiek koleżanka ma 41 lat i jest piękna. Może za mloda na takie zabiegi. Więc nie wiem, co miałoby dać oklejanie.
      • figa_z_makiem99 Re: Taping twarzy 30.08.23, 20:31
        Masaż daje relaks, ułatwia odpływ limfy, pobudza krążenie. Na zmarszczki nie pomoże, ale przynajmniej jest jakiś pożytek smile Jak ktoś ma kasę, czemu nie, ale jak nie ma kasy i chce efektów, jest bez sensu.
        • akseinga1975 Re: Taping twarzy 30.08.23, 20:34
          Kolejna nowinka po kobido drenujaca portfele kobiet.
          • figa_z_makiem99 Re: Taping twarzy 30.08.23, 20:41
            To tak jakby klepać się po tyłku albo oklejać go taśmą i czekać na efekt podniesienia pośladków smile
          • gryzelda71 Re: Taping twarzy 31.08.23, 08:21
            Kobido nie jest nowinka.
      • taje Re: Taping twarzy 30.08.23, 21:59
        Ja tam widzę efekt po kobido, mimo że chodzę nieregularnie.
        • gryzelda71 Re: Taping twarzy 31.08.23, 08:12
          Ja też.
          • hungaria Re: Taping twarzy 31.08.23, 18:31
            Ja nie smile A zaznacze, ze bylam w polecanym tu wielokrotnie miejscu. Owszem, mile to, ale efektow przy najlepszych checiach nie potrafilam sie dopatrzec.
      • purchawka2020 Re: Taping twarzy 31.08.23, 09:40
        Uwielbiam kobido. I widzę efekt ( oczywiście chwilowy). Przez kilka dni człowiek wygląda na wypoczętego, jakby się dobrze wyspał. Zmarszczki też wydają się płytsze.
        Do następnego stresu.
        Może kwestia twarzy lub masażysty.

Moja pani tez okleja twarz - może się skuszę.
      • seaview Re: Taping twarzy 31.08.23, 18:39
        Ja bylam na jednym kobido. Wizualnie zero efektu, tylko uczucie napietej skory. Więcej nie poszłam, szkoda mi kasy. Ale pierwszy raz idę na mezoterapię, wiele osób sobie chwali.
        • taje Re: Taping twarzy 31.08.23, 18:42
          Jakie mezo?
          • taje Re: Taping twarzy 31.08.23, 18:42
            … w sensie jaki preparat?
            • seaview Re: Taping twarzy 31.08.23, 18:45
              Idę na mikroigłową dermapenem, na konsultacji przed zabiegiem zdecydujemy co konkretnie robimy.
              • taje Re: Taping twarzy 31.08.23, 20:25
                Ja miałam ostatnio (po raz pierwszy) dermapen z czynnikami wzrostu i byłam bardzo zadowolona. Dermapen jest jednak dużo mniej bolesny niż mezo igłowa a efekt wizualny po równie dobry.
    • dwa_kubki_herbaty Re: Taping twarzy 30.08.23, 20:48
      No po operacji gdy jesteś cały obandarzowany i poobklejany to na pewno zapobiega opuchliźnie ai trzymaniu się np. nowych cucków na miejscu. W ciaży pomaga zlagodzić ciężar brzycha - nie wiem co z zrostępami, sportowcą utrzymać kontuzje na wodzy.
      A twarzy, mysle ze też, tylko to już jak przewlekla choroba, do końca swych dni, komu by się chciało co noc po wieczornym rytuale masowania twarzy oklejać się taśmami?
      Są oczywiscie osoby co temu sprostają, patrz aparat na zęby w wieku doroslym i spanie z nakladkami az do ostatniego zęba, ale ile takich znasz?
      • figa_z_makiem99 Re: Taping twarzy 30.08.23, 21:17
        Nie zapominaj, że istnieje grawitacja, można się oklejać co noc, odkleisz i tak skóra opadnie.
        • figa_z_makiem99 Re: Taping twarzy 30.08.23, 21:19
          Lepiej zrobić peeling u lekarza albo laser frakcyjny, a nie marnować czas na oklejanie.
          • gryzelda71 Re: Taping twarzy 31.08.23, 08:14
            Piling podciąga skórę?
            • figa_z_makiem99 Re: Taping twarzy 31.08.23, 09:34
              Spłyca zmarszczki, a laser rewelacyjnie działa na zmarszczki. Całe życie się opalałam, po dwóch laserach mam twarz jak pupcia niemowlaka, nie mam rozszerzonych porów i zeszły zmarszczki, przebarwienia.
              • gryzelda71 Re: Taping twarzy 31.08.23, 09:36
                Zmarszczkie zeszłym?
        • gryzelda71 Re: Taping twarzy 31.08.23, 08:13
          Wiec polecam.prace ćwiczenie kielni. Bicka się da wypracować owal twarzy tez, tylko trzeba to robić.
          • figa_z_makiem99 Re: Taping twarzy 31.08.23, 09:34
            Lepiej ćwiczyć bicka niż oklepywać twarz za grube pieniądze smile
            • gryzelda71 Re: Taping twarzy 31.08.23, 09:38
              Głupoty korekta wbiła.
              Skoro wypracujesz bicka to mięśnie twarzyvtez możesz. I tu moje zdziwko, że panie teem bicek nagle wyśmieją, że mięśnie na twarzy tez można ćwiczyć.
    • homohominilupus Re: Taping twarzy 30.08.23, 20:54
      Napisz na priv do shell 😄
    • agnes_gray Re: Taping twarzy 30.08.23, 21:02
      Nie znam się, ale się wypowiem 😀Wiem, że nie do końca o takie oklejanie chodzi, ale:

zauważyłam jakiś czas temu, że budzę się z bardzo wyraźną lwią zmarszczką. Za jakiś czas przeczytałam tutaj na forum o oklejaniu na noc. I zaczęłam przyklejać plasterek między brwi. Teraz budzę się z gładkością między brwiami 😊 Oczywiście w ciągu dnia trochę się ta zmarszczka pojawia, ale przynajmniej nie pogłębia się w nocy.
      • figa_z_makiem99 Re: Taping twarzy 30.08.23, 21:09
        Wystarczy ostrzyknac kwasem, robiłam dwa razy i na razie od 5 lat spokój.
        • agnes_gray Re: Taping twarzy 30.08.23, 21:21
          wiem, ale mam opory psychiczne przed ostrzykiwaniem się czymkolwiek.
        • clara.burgund Re: Taping twarzy 30.08.23, 21:32
          figa_z_makiem99 napisała:

> Wystarczy ostrzyknac kwasem, robiłam dwa razy i na razie od 5 lat spokój.

Mnie na to pomaga botox.
          • figa_z_makiem99 Re: Taping twarzy 30.08.23, 21:46
            Słyszałam, ale boję się botoxu.
            • taje Re: Taping twarzy 30.08.23, 21:55
              Jeśli chodzi o lwią to bardzo niesłusznie obawiasz się botoksu. W tym miejscu to akurat kwas hialuronowy jest bardzo niebezpieczny bo z uwagi na anatomię twarzy jest tu najwyższe chyba ryzyko okluzji naczyniowej. Nie jestem szczególnie bojaźliwa ale nigdy w życiu nie zgodziłabym się na kwas w lwią.
              • figa_z_makiem99 Re: Taping twarzy 30.08.23, 21:58
                Robiłam u lekarza.
                • taje Re: Taping twarzy 30.08.23, 22:02
                  Ja też - nie daję się kłuć igłami kosmetyczkom ani nawet kosmetologom. Niektórzy lekarze wręcz odmawiają podawania kwasu w ten obszar, za duże ryzyko.
                  • taje Re: Taping twarzy 30.08.23, 22:09
                    www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7427155/

To jest obszar (relatywnie) wysokiego ryzyka okluzji i ślepoty przy podaniu kwasu czy tłuszczu. Botoks jest w tym miejscu dużo bezpieczniejszy.
                    • agnes_gray Re: Taping twarzy 30.08.23, 22:11
                      to ja już chyba jednak zostanę przy moim plasterku 😀
                    • figa_z_makiem99 Re: Taping twarzy 30.08.23, 22:14
                      Widziałam kiedyś dziewczynę, która kupowała kwas przez internet i wstrzykiwała sobie sama, kosmetyczka to przy tym pikuś.
    • clk Re: Taping twarzy 31.08.23, 07:37
      Ja uwielbiam Kobido bo dla mnie to ASMR.
      Ale dziewczyna która je robi (również szkoli inne) powiedziała szczerze ze Tejping może lekko pomagać jeśli jest robiony regularnie. I ze może mnie przeszkolić (taka usługę oferuje) ale - cudów nie ma
    • babsee Re: Taping twarzy 31.08.23, 08:13
      Jeśli ktos nie widzi efektów po Kobido, to chyba miał żle robione albo jest ze swej natury cudownie piękny i ten zabieg jest zbędny.
    • bei Re: Taping twarzy 31.08.23, 09:55
      Na kolano oklejanie pomogło, ale tam zmarszczek nie ma. Myślę, że gdyby od wczesnej młodości oklejać czoło, to Mars wyszedł by dużo później…

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka