alessandruzza77 31.08.23, 14:44 Ja nic nie wiem o kotach, a moja mama przygarnie za parę dni malucha. Jaki żwirek polecacie (typ, marka)? Czy taki który spuszcza się w toalecie jest dobry? Który nie pyli? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
filutek.von.glutek Re: Do kociar - żwirek 31.08.23, 14:46 Nie znalazłam jeszcze żwirku idealnego. Póki co kupuję kotom żółtego Benka (standard) i czasem Chico z węglem aktywnym. Te bio się nie sprawdziły. Odpowiedz Link Zgłoś
curry1 Re: Do kociar - żwirek 31.08.23, 14:51 Używaliśmy przez dłuższy czas bentonitowy (Benek), aż za radą ematki spróbowaliśmy Cat's best (drewniany) I jestem nim zachwycona, choć oczywiście ma też wady ( jest lekki i czasem kot wynosi trochę na łapkach) Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Do kociar - żwirek 31.08.23, 15:02 troche??? catsbest roznosi sie masakrycznie Odpowiedz Link Zgłoś
tairo Re: Do kociar - żwirek 01.09.23, 08:12 Spróbuj Benka kukurydzianego, Cat's Best się nie umywa. Odpowiedz Link Zgłoś
kandyzowana3x Re: Do kociar - żwirek 01.09.23, 08:54 Potwierdzam, Benek kukurydziany zastąpił u nas cats best I jest bez porównania lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Do kociar - żwirek 01.09.23, 10:19 Moje koty stanowczo odnowiły sikania w kukurydzę… Odpowiedz Link Zgłoś
suki-z-godzin Re: Do kociar - żwirek 01.09.23, 11:58 memphis90 napisała: > Moje koty stanowczo odnowiły sikania w kukurydzę… > Moje tez. Benek compact spelnia ich oczekiwania jako kibelek i miejsce fedrowania. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Do kociar - żwirek 01.09.23, 10:34 Potwierdzam, u nas tez benek super corn najlepszy. Zwlaszcza na kudlate łapy, nie klei sie tak jak cats best. Znam przypadek kociaka, ktory uwielbia jesc zwirek kukurydziany, wiec trzebaby sprawdzic Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Do kociar - żwirek 31.08.23, 15:10 ferajna nalezy do dwoch frakcji wyznawcy drobnego bentonitu (bebek compact) - mniejszosc wyznawcy kukurydzy ( benek corn)- wiekszosc my zdecydowanie jestesmy tez z frakcji kukurydza🤣 lekki ale nie tak jak catsbest czyli mniej sie roznosi, bardzo dobrze zbryla, mycie kuwet latwe, tylko w zaleznosci od partii jaka sie trafi ( bardziej ' wygrzany'czy mniej) raz szybciej raz pozniej rozbija sie czesciowo 'na maczke' ale orzy jednym kocie jest to sporadyczne Odpowiedz Link Zgłoś
zalamana_50 Re: Do kociar - żwirek 31.08.23, 15:18 Żółty Benek. Moje koty były i obecny, kochają go Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Do kociar - żwirek 31.08.23, 15:27 ja używam cats best, nie pyli, nie zatyka kibelka, wada - mimo wycieraczek zwirkowych roznosi się masakrycznie. Bentonit przy maluchach nie jest polecany bo kociak może go jeść i się zabetonować i do wc odpada totalnie. W Pl nie wolno spuszczać do kanalizacji żadnego żwirku, niezależnie od napisów na opakowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykotyidwato5 Re: Do kociar - żwirek 31.08.23, 15:32 Bentonitowy zbrylający Benek, na allegro kupuję, jest najtaniej, a jedzenie sklep internetowy zooplus, też najtańszy sklep i z dużym wyborem jedzenia. Kukurydziane, drewniane mogą być zjadane, zwłaszcza przez małe kociaki i wtedy kot ma problemy z brzuchem, Odpowiedz Link Zgłoś
ardiss1 Re: Do kociar - żwirek 31.08.23, 15:47 Ja polecam comfy kukurydziany, zbrylający o zapachu ziół- zielone opakowanie. Przerobiłam mnóstwo żwirkow i ten dla mnie najlepszy. tylko kupowac trzeba w małych opakowaniach po 7l zdaje się, w większych jest więcej pyłu. Odpowiedz Link Zgłoś
pavia Re: Do kociar - żwirek 01.09.23, 08:55 Jeśli mama miesza w bloku - to drewniany zbrylajacy, który można wyrzucić do kibelka Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Do kociar - żwirek 01.09.23, 10:36 w PL nie mozna wrzucac zwirku do kibelka Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Do kociar - żwirek 01.09.23, 09:18 Moje koty używają super pinio. Dla mnie jest ok, lepszy niz typowy Benek. Tez do usuwania w toalecie. Odpowiedz Link Zgłoś
nigolla Re: Do kociar - żwirek 01.09.23, 09:20 Jako posiadaczka kotów od 19 lat, w tym od 17 lat tego samego, przerobiłam chyba wszystkie możliwe żwirki i obecnie trwa wielka miłość do Catsan Smart Pack, mata ze żwirkiem. Nie pyli, kto nie wynosi na łapkach tak dużo jak innych żwirków i wynoszenie jest super proste. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Do kociar - żwirek 01.09.23, 09:26 Ja nieodmiennie polecam World’s Best (to inna marka niż Cats Best). Wadę ma tylko jedną (cena) a poza tym nie pyli się, prawie się nie roznosi, można go spuszczać w toalecie, jest mega wydajny a przede wszystkim w ogóle nie śmierdzi. Żaden inny biodegradowalny żwirek mu nie dorównał. Bentonitowych nie rozważałam. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Do kociar - żwirek 01.09.23, 09:40 Żadnego nie należy spuszczać w toalecie - polskie przepisy na to nie pozwalają niezależnie co producent pisze. Ja używam cats best smart pellet - kot nie narzeka ale tez innego nie zna. Chce ja przestawić na tofu ale jakoś nie było okazji. Gratulacje z kociaczka! Odpowiedz Link Zgłoś
eagle.eagle Re: Do kociar - żwirek 01.09.23, 10:11 Benek albo ostatnio odkryłam coś takiego i też świetnie daje radę. zoo24.pl/strona-glowna/11496-calitti-strong-zwirek-bentonitowy-zbrylajacy-25l-5907222223345.html Odpowiedz Link Zgłoś