Dodaj do ulubionych

Wynajem/liczniki

08.09.23, 21:01
Do wynajmujących mieszkania - czy są jakieś minusy, ewentualne konsekwencje jeśli chodzi o przepisanie liczników prądu/gazu na najemce?

Gościu przykladowo przestaje placic, albo jest już kolejny najemca - czy właściciel mieszkania moze mieć jakieś problemy w związku z tym? Nic mi nie przychodzi do głowy. Nie mogę przekonać mamy do przepisania, żeby nie było ewentualnych problemów z najemcą. Babka z Taurona też nie była wystarczająco przekonująca. Rachunki najemców płacimy własnoręcznie na podstawie prognoz, liczniki na nas.
Obserwuj wątek
    • akseinga1975 Re: Wynajem/liczniki 08.09.23, 21:10
      My nie przepisalismy. Moj brat dzieki temu pozbyl sie nieplacacej rodziny ( wiem,ze mogli go pozwac) ale dzieki temu, ze liczniki byly na niego odcial prad i gaz.
      • akseinga1975 Re: Wynajem/liczniki 08.09.23, 21:11
        Dopiero wtedy sie wyprowadzili. My w umowie wynajmujemy 1 pokoj.
      • imponderabilia22 Re: Wynajem/liczniki 08.09.23, 21:22
        To jest argument. Zdecydowanie wolałabym być pozywana niż sama pozywać nieplacacego.
        • akseinga1975 Re: Wynajem/liczniki 08.09.23, 22:07
          Poza tym wynajmujacy moze sobie placic za media i nie placic czynszu i za wynajem.
    • ageman Re: Wynajem/liczniki 09.09.23, 07:48
      Jeśli najemca przestanie płacić i odetną Ci prąd czy gaz a potem się wyprowadzi to będziesz musiała zapłacić za ponowne przyłączenie.
      I nie widzisz, czy on płaci czy nie, bo nie dostajesz info jako że liczniki nie są na Ciebie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka