komunia23 11.09.23, 15:06 Jeżeli macie do wyboru pizzę z dobrego miejsca, ale po którą musicie jechać 3 km, lub ugotowanie w woku wołowiny z warzywami i makaronem, to co wybieracie? Wołowina robiona od zera, ale robi się szybko. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwles Re: Pizza, czy obiad domowy? 11.09.23, 15:09 A pizza nie może przyjechać do mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: Pizza, czy obiad domowy? 11.09.23, 15:09 Jak dobra pizza to tylko na miejscu, żadna dowożona, przecież po wyjęciu z pudełka będzie gumowa. A co wybieram - to, na co mam aktualnie ochotę. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Pizza, czy obiad domowy? 11.09.23, 15:10 A co to jest 3 km?? Na pieszo bym poszła! Odpowiedz Link Zgłoś
komunia23 Re: Pizza, czy obiad domowy? 11.09.23, 15:14 U nas są upały, chcę ją jak najszybciej zjeść, poza tym nie chcę żeby ktoś mnie z nią widział. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Pizza, czy obiad domowy? 11.09.23, 15:17 komunia23 napisała: > poza tym nie chcę żeby ktoś mnie z nią widział. Aha. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Pizza, czy obiad domowy? 11.09.23, 15:31 No cicho, może jest Madzią Gessler, jeszcze by paparazzo jakiś upolował... Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Pizza, czy obiad domowy? 11.09.23, 16:11 W kibelku się zamknij Odpowiedz Link Zgłoś
zalamana_50 Re: Pizza, czy obiad domowy? 11.09.23, 20:41 panna.nasturcja napisała: > W kibelku się zamknij 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
natalyaxx Re: Pizza, czy obiad domowy? 11.09.23, 15:11 Pizzę, ale ja jestem totalnie uzależniona od pizzy niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
cisco1800 Re: Pizza, czy obiad domowy? 11.09.23, 15:12 Jako, że nie cierpię gotować, poszłabym nawet na pieszo po tę pizzę Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Pizza, czy obiad domowy? 11.09.23, 15:14 Różnie. Kocham pizzę, ale za Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Pizza, czy obiad domowy? 11.09.23, 15:15 piataziuta napisała: > Różnie. > Kocham pizzę, ale za *wsze jest mnie po niej kilogram więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Pizza, czy obiad domowy? 11.09.23, 17:45 Ale to tylko następnego dnia, potem idzie w dół. Odpowiedz Link Zgłoś
septembra Re: Pizza, czy obiad domowy? 11.09.23, 18:27 Cała sztuka polega na utrzymaniu dobrej passy 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Pizza, czy obiad domowy? 11.09.23, 19:59 Tak, a to zawsze jest (po pizzy) trochę jednak wysiłek. Sednem sprawy jest fakt, że potrafię zjeść prawie całą pizzę (na cieniutkim cieście, ale jednak) i dalej jestem głodna - bo za mało było białka. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Pizza, czy obiad domowy? 13.09.23, 20:09 Ty a wiesz, że ja zrzuciłam 5 kilo, bo kazałaś mi schudnąć? (no teraz zapeszyłam, tylko patrzeć, jak wrócą) :~/ Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Pizza, czy obiad domowy? 11.09.23, 17:56 A jaką najbardziej? Ja pizzę "bolonez" (autentyczna wymowa choczewska), na ostro. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Pizza, czy obiad domowy? 11.09.23, 18:08 Ciasto rzymskie. Wersja najukochańsza: mozarella di bufala, sos pomidorowy, prosciutto cotto, kapary, bazylia. Wersja podstawowa: mozarella, sos pomidorowy, prosciutto cotto, pieczarki, karczochy. Wersja III: mozarella, sos pomidorowy, salami spianata, jalapeno, cukinia, feta, czerwona cebula. Wersja IV (ukochana, ale trudno dostępna): mozarella, sos śmietanowy, mortadela, postacje, rukola, pasta truflowa. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Pizza, czy obiad domowy? 11.09.23, 18:13 Mortadela za czasów peerelu była sławna inaczej. Prawie, jak wątrobianka w plastikowym kondonie. Z tego wszystkiego brałbym oczywiście ser, pieczarki, szynkę, jalapeño, i cebulę. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Pizza, czy obiad domowy? 11.09.23, 18:27 Wersja IV ❤️ Pizzeria z sąsiedztwa ma podobną wersję - Mortazza: Mortadella Bolognese DOP with pistachios, Mozzarella fior di latte, stracciatella cheese (= the inside of Burrata), smashed Pistachios and Parmesan Cheese. Chyba nie ma trufli i na pewno nie ma rukoli ale i tak jest pyszna. Lubię też Salciccia e friarielli (z kiełbaską fenkułową i dzikim brokułem) eu.gozney.com/blogs/recipes/salsiccia-e-friarielli-pizza Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Pizza, czy obiad domowy? 11.09.23, 15:25 Zależy, co lubię bardziej, pizzę czy wołowinę z woka. A po pizzę wysyłam męża albo dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Pizza, czy obiad domowy? 11.09.23, 15:25 W takim zestawie to pizzę bo ja ograniczam mięso a pizzę kupię wegetariańską, ale jak założymy, że chodzi o jakiś inny obiad i pizzę to najczęściej domowy obiad a od czasu do czasu jak nas najdzie ochota to pizza z naszej ulubionej pizzeri Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Pizza, czy obiad domowy? 11.09.23, 15:26 Nie przepadam za pizza wiec wybór oczywisty. Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Pizza, czy obiad domowy? 11.09.23, 15:32 Wołowina z warzywami, makaronu może nie być Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Pizza, czy obiad domowy? 11.09.23, 15:36 zjadłabym to, na co mialabym ochotę, nie wiem na co ty masz. Ale dlaczego boisz się, zeby nikt cię z tą pizzą nie widział? Odpowiedz Link Zgłoś
komunia23 Re: Pizza, czy obiad domowy? 11.09.23, 15:43 Bo na osiedlu uchodzę za wzór zdrowia, jest mi wstyd nawet jak mam butelkę coli schowaną w torebce. Chyba przejmuję się za bardzo co inni myślą. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Pizza, czy obiad domowy? 11.09.23, 16:12 Inni w ogóle o Tobie nie myślą i kompletnie ich nie obchodzi czy pijesz colę, jesz pizzę i czy jesteś okazem zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Pizza, czy obiad domowy? 11.09.23, 19:04 Skąd wiesz, za co uchodzisz na osiedlu? Ludzie ci to mówią? A po drugie, to co jest takiego niezdrowego w pizzy? Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Pizza, czy obiad domowy? 14.09.23, 17:31 Ale po co masz ją schowane w torebce nie możesz po prostu pić w domu????? A na zewnątrz szpanujesz zdrowymi rzeczami masakra co za problem Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Pizza, czy obiad domowy? 11.09.23, 15:37 Wybieram opcję dom, rezygnuję z wołowiny - makaron i warzywa to mój typ Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: Pizza, czy obiad domowy? 11.09.23, 15:40 Zależy czy mąż zrobi od zera, czy ja 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
madami Re: Pizza, czy obiad domowy? 11.09.23, 16:05 Wołowinę. Bo zawsze wybiorę danie z kuchni azjatyckiej, pizza mnie nie kręci Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Pizza, czy obiad domowy? 11.09.23, 16:11 Po którą? Czyli nie jedzona gdzieś tam na miejscu tylko dowożona? To zawsze domowy obiad, nie znoszę ani zimnej, ani odgrzewanej pizzy. Pizza tylko prosto z pieca. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Pizza, czy obiad domowy? 11.09.23, 16:22 Dziś bym wybrała wołowinę, bo przejechałam prawie 300 km i ani km dalej nie pojadę. Odpowiedz Link Zgłoś
dominika9933 Re: Pizza, czy obiad domowy? 11.09.23, 18:03 Wołowinę z warzywami, bez makaronu. Kocham dania kuchni azjatyckiej, a pizza mogłaby dla mnie nie istnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: Pizza, czy obiad domowy? 11.09.23, 18:06 Pizza od zera robiona w domu. Chyba nie pomogłam... Odpowiedz Link Zgłoś
towarzyszka_leila Re: Pizza, czy obiad domowy? 11.09.23, 18:07 Sobie samej tylko pizza, dziecku zrobiłabym wołowinę. Uważam, że pizza to nie obiad dla kilkulatka, raczej przekąska. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Pizza, czy obiad domowy? 11.09.23, 18:23 U nas pizza zamiast obiadu zdarza się tylko w super wyjątkowych okolicznościach, np. wróciliśmy z urlopu i mamy pustą lodówkę. Albo któreś z nas wyjeżdża, a pozostająca osoba nie widzi sensu gotowania tylko dla siebie. No i jeszcze zdarza się że obydwoje mamy wyjątkowy apetyt na pizzę - ale to raczej na kolację, obiad normalnie domowy. Odpowiedz Link Zgłoś
jahelena Re: Pizza, czy obiad domowy? 11.09.23, 18:28 No i jeszcze gdy w zamrażarce nagromadzi się za dużo resztek. Wtedy pizza albo bigos. default napisała: > U nas pizza zamiast obiadu zdarza się tylko w super wyjątkowych okolicznościach > , np. wróciliśmy z urlopu i mamy pustą lodówkę. Albo któreś z nas wyjeżdża, a p > ozostająca osoba nie widzi sensu gotowania tylko dla siebie. No i jeszcze zdarz > a się że obydwoje mamy wyjątkowy apetyt na pizzę - ale to raczej na kolację, ob > iad normalnie domowy. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Pizza, czy obiad domowy? 11.09.23, 18:46 Nie każdy robi pizzę z resztek, bigos takoż. Odpowiedz Link Zgłoś
jahelena Re: Pizza, czy obiad domowy? 11.09.23, 19:39 Ja mam na to wywalone, niech robią z czego chcą Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Pizza, czy obiad domowy? 11.09.23, 20:29 Nie robię pizzy w domu. Bigos robię od podstaw, a nie z resztek. I bardzo rzadko. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Pizza, czy obiad domowy? 11.09.23, 18:24 ematka oczywiscie wybiera WOKE Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Pizza, czy obiad domowy? 11.09.23, 18:26 Mało jest dobrych miejsc z pizza Zazwyczaj i tak moja mi smakuje bardziej Rzadko mnie zachwyca kupna, zwłaszcza w Polsce Lubię się wybrac dla samego faktu wygoszczenia się w knajpie, biesiady i miłego towarzystwa Kiedy jestem głodna po pracy zdecydowanie wolę samodzielnie przygotowany posiłek Pizza poza tym jest niestety niedietetyczna Traktuje ją w kategoriach grzechu i swawoli Zrobienie zdrowego dietetycznego lekkiego obiadu zajmuje mi 15 minut Wiec zdecydowanie - odpowiedź druga Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Pizza, czy obiad domowy? 11.09.23, 18:46 A jakie to zdrowe i dietetyczne obiady robisz w 15 minut? Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Pizza, czy obiad domowy? 14.09.23, 10:36 Taaa, te słynne obiady robione w 15 min... Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Pizza, czy obiad domowy? 14.09.23, 17:31 Ta słynna Pizza odbierana w 10 min jak utkniesz w korku albo coś jeszcze inne ci na drodze stanie Odpowiedz Link Zgłoś
septembra Re: Pizza, czy obiad domowy? 14.09.23, 17:05 Podaj proszę 15 minutowy przepis na wołowinę Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Pizza, czy obiad domowy? 14.09.23, 17:34 To akurat so zrobienia - stek. Tylko do tego steka trzeba by jeszcze jakąś sałatkę. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Pizza, czy obiad domowy? 14.09.23, 20:23 Niekoniecznie. Chrupiąca bułka też działa. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Pizza, czy obiad domowy? 15.09.23, 13:01 taje napisała: > To akurat so zrobienia - stek. Tylko do tego steka trzeba by jeszcze jakąś sała > tkę. > dowolna szybka sałatka kilka lisci salaty pomidor ogorek czerwona cebula dobra oliwa mozna i grzanke w tym czasie Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Pizza, czy obiad domowy? 15.09.23, 12:59 septembra napisała: > Podaj proszę 15 minutowy przepis na wołowinę www.australianbeef.com.au/collections/15-min-meals/ Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Pizza, czy obiad domowy? 15.09.23, 13:04 do tego doloże strogonov z poledwicy wołowej w termomiksie w tym czasie paruja sie mlode ziemniaczki albo ryż lub kasza ogorek z garnka, najlepiej malosolny Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Pizza, czy obiad domowy? 15.09.23, 13:13 No nie, nie zajmą 15 minut te przepisy. Pierwszy z brzegu www.australianbeef.com.au/recipes/soft-shell-beef-tacos/ Mycie warzyw, krojenie kapusty, tarcie marchewki, obieranie i krojenie czosnku, wyciskanie limonki, krojenie dymki. Mięso samo też się nie pokroi. Podgrzewanie taco. Nie wierzę w 15 minut. Steka i prostą sałatkę z Twojego postu wyżej, pewnie da się zrobić w 15 min ale w te przepisy nie wierzę. To tak jak 30-minutowe obiady Jamiego Olivera. Zajmują minimum godzinę wprawionym kucharzom a takim zwykłym dłubaczom jak ja, odpowiednio dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś