01.10.23, 08:17
Dzień dobry,
Zazwyczaj nie mam tego typu rozkmin, nawet uważam się za mistrzynie pakowania-nawet na 2 dniowe wyjazdywink ale teraz nie jestem już pewna.
Czy lepiej zabrać mniejsza walizkę na 5 dni czy większą i dać ja do luku bagażowego? Z reguły wzięłabym mniejsza..no ale krzyczą,że jak mogę żebym brała duża.
Mogę sobie zabrać obojętnie jaka walizke, więc to nie chodzi o dodatkowe opłaty, ale pytam raczej z pktu widzenia praktycznego. Ludzie naopowiadali mi,że można tam obkupic się tak,że hoho..i trochę mi to zaburzyło moje myśleniewink
Pierdolek nie lubie kupować,ale może coś fajnego w Stambule się trafi.. chociaż z drugiej strony mam bana na zakupy..no ale jeśli serio coś się wyjątkowego trafi..
Jakieś doświadczenia w tej sprawie?
Polecacie jakiś dobry hammam, spa?
Wyjątkowa lokalna knajpa? Żadne tam turystyczne. Oczywiście będę robić google research,ale może któraś coś fajnego doradzi

Obserwuj wątek
    • kotejka Re: Walizka.. 01.10.23, 08:21
      Jak można duża i nie trzeba nosić to brać duża
    • profes79 Re: Walizka.. 01.10.23, 09:46
      Lepiej wziąć rejestrowany - zawsze to mniej rozkmin co można wziąć do kabiny a czasami na powrocie kupuje się coś, czego nie bardzo można przewieźć w kabinowym. Sam tak leciałem do Albanii - jako jedyny z ekipy spakowałem się w rejestrowany ale dzięki temu po pierwsze nie musiałem się oglądać na wagę a po drugie jeszcze wiozłem z powrotem w nim niektóre pamiątki znajomych kupione na miejscu. .
      • kubek0802 Re: Walizka.. 01.10.23, 11:10
        Duża plus kabinowa bo Stambuł to lotnisko gdzie zawierusza się najwięcej bagażu. Byłam 4 lata temu i to był jedyny raz gdy bagaż obklejono mi nalepkami "havy".
    • kaki11 Re: Walizka.. 01.10.23, 19:38
      Jak nie będziesz jej musiała ze sobą jakoś specjalnie targać to weź większą. To zwykle wygodniejsze, możesz bez wahania dorzucić sobie bluzę przy pakowaniu, możesz kupić sobie jakieś płynne kosmetyki albo coś innego fajnego co ci się przyda i nie będziesz się zastanawiać czy się zmieści czy nie.
    • dwa_kubki_herbaty Re: Walizka.. 01.10.23, 19:50
      Lubię walizki duże nadawane jako bagaż rejestrowany.
      Oddajesz na dzień dobry i nie targasz później ze sobą w dodatku nie musisz się martwic o balsamy,szampony a później możesz sobie nakupować kremów, oliwy, itp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka