armamagedon 01.10.23, 12:31 Zmniejszamy ciężar gatunkowy wątków weekendowych. Mogą być cuda, mogą po prostu umilacze, które tylko ładnie pachniały Od kilku dni używam kremu z filtrem mineralnym do twarzy Benton - na razie sztos. A próbowałam mnóstwo kremów z filtrem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klaramara33 Re: Polecajki kosmetyczne 01.10.23, 16:33 Mój sztos to krem Pharmaceris spf 50 do cery naczynkowej o dobrym składzie czyli bez filtrów przenikających i bez szkodliwych środowisku(wiele spfów ma takie) poza tym dobrze się rozsmarowuje, nie świeci a filtrowanie bardzo dobre., Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Polecajki kosmetyczne 01.10.23, 16:58 Też wcześniej i równolegle miałam ten pharmaceris spf 50. Fajnie się go aplikowało i rozsmarowywało faktycznie. I jest w mojej najbliższej aptece gdzie zwykle robię zakupy. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Polecajki kosmetyczne 01.10.23, 17:44 Potwierdzam, świetny. Nie szczypie, nie bieli, nie tynkuje. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Polecajki kosmetyczne 02.10.23, 17:29 To ten? www.doz.pl/apteka/p135146-Pharmaceris_S_Capilar_Protect_krem_ochronny_dla_skory_naczynkowej_i_z_tradzikiem_rozowatym_SPF_50_50_ml Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Polecajki kosmetyczne 01.10.23, 16:41 Daj link do tego mineralnego Bentona. Ten, który znalazłam na hebe to nie jest mineralny Odpowiedz Link Zgłoś
armamagedon Re: Polecajki kosmetyczne 01.10.23, 21:17 www.hebe.pl/benton-krem-przeciwsloneczny-do-twarzy-z-spf50-pa-50-ml-000000000000427912.html Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Polecajki kosmetyczne 01.10.23, 16:42 Emma Hardie produkty kosmetyczne z Moringa olejem. Wszystkie sa genialne. Uwielbiam COSRX Hydrium Triple Hyaluronic Moisture Ampoule- nic mnie tak nie nawilzylo jak to. W ogole maja fajna serie Hyaluronic acid Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Polecajki kosmetyczne 01.10.23, 16:49 Sesderma. Samay krem. Jasnoróżowy. Pod nim Samay serum. Teoretycznie przeciwstarzeniowe. Jak już paszcza posmarowana to i pięty i dłonie lubię tym kremem pacnąć. Są aksamitne od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Polecajki kosmetyczne 01.10.23, 16:55 Mnóstwo u nas tego COSRX w świetnych cenach we wszystkich TJ Maxxach, właśnie się zastanawiałam, czy by czegoś nie spróbować. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Polecajki kosmetyczne 01.10.23, 18:54 Tak, jako nawilzacz zdecydowanie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
armamagedon Re: Polecajki kosmetyczne 02.10.23, 22:44 A czy to się nie klei i nie robi na twarzy lepkiej błyszczącej warstwy? Duzo preparatów z kwasem hialuronowym, albo z trehaloza robi coś takiego, nawilża chwilowo i zostawia warstwę, nie cierpię tego Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Polecajki kosmetyczne 02.10.23, 22:50 Nie, to sie wchlania zupelnie Odpowiedz Link Zgłoś
natalyaxx Re: Polecajki kosmetyczne 01.10.23, 19:16 Potwierdzam, Moringa Cleansing Balm to luksus z którego nigdy nie zrezygnuję. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Polecajki kosmetyczne 01.10.23, 20:10 O taaak. Najpierw mialam taki w odkrecanyn pudelku a potem stojacy w rzadszej emulsji ale oba byly rewelacyjne. Wszystkie jej kremy i maski i olejek tez sa cudowne. Ten zapach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Polecajki kosmetyczne 01.10.23, 16:50 Ostatnio obkupiłam się co nieco w kolorówce, a m.in. kupiłam szminkę Maybelline New York Vinyl Ink kolor Coy 20 i uważam, że to świetny produkt, i kolor który pasuje każdej kobiecie. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
sabek81 Re: Polecajki kosmetyczne 01.10.23, 17:36 pepsi.only napisała: > Ostatnio obkupiłam się co nieco w kolorówce, > a m.in. kupiłam szminkę Maybelline New York Vinyl Ink kolor Coy 20 i uważam, > że to świetny produkt, i kolor który pasuje każdej kobiecie. Polecam. > A ja ostatnio uwielbiam pomadkę z Ilia kolor dobrałam podobny jak pillow talk od charlotte tilbury a jest bardziej kremowy. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Polecajki kosmetyczne 01.10.23, 16:53 Filtry preferuję nuxe. Mam mleczko do twarzy i ciała i krem do twarzy. 50tki. Krem ma fajniejszą konsystencję i nie świecę się po nim. A smaruję dość grubo. Na każde słońce, nawet takie bardziej egzotyczne i mocne. Mam bardzo wrażliwą skórę i nie tylko na twarzy. Łatwo byłoby o oparzenie gdyby nie te filtry nuxe. Odpowiedz Link Zgłoś
bazia_morska Re: Polecajki kosmetyczne 01.10.23, 17:08 Onlybio z 7 wyciągami z serii ritualia, hagi krem z retinalem, orientana krem bb z filtrem. Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Polecajki kosmetyczne 01.10.23, 17:12 Wczoraj kupilam umilacz z nostalgii😀 Na ustach mojej 11 latki (zanim mnie zjecie, ona 'maluje sie' od wielkiego dzwonu). Odpowiedz Link Zgłoś
natalyaxx Re: Polecajki kosmetyczne 01.10.23, 19:18 Nie chcę Cię martwić, ale błyszczyki Juicy Tubes są od dawna wycofane, jesteś pewna, że to w ogóle jest jeszcze zdatne do użytku? Bo wycofane z produkcji są od 2018. Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Polecajki kosmetyczne 01.10.23, 20:35 www.lancome.ie/makeup/lips/lip-gloss/juicy-tubes/115012-LAC.html Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Polecajki kosmetyczne 01.10.23, 20:36 Kupione w aptece na stoisku lancome. Odpowiedz Link Zgłoś
towarzyszka_leila Re: Polecajki kosmetyczne 01.10.23, 23:20 Miałam, pachnie pięknie, niewiele robi na ustach. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_dziewucha_ze_wsi Re: Polecajki kosmetyczne 02.10.23, 01:35 Wow! Jakie piękne usta! (Moim zdaniem to nie jest efekt szminki li i jedynie). Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Polecajki kosmetyczne 02.10.23, 09:33 Dziekuje! Ona takie ma, nie wiem po kim🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
dominika9933 Re: Polecajki kosmetyczne 03.10.23, 06:20 O, mój ukochany przed laty błyszczyk. Muszę poszukać. Dziękuję. A usta przepiękne ❤️ Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Polecajki kosmetyczne 03.10.23, 09:26 Dziekuje w imieniu posiadaczki ust. Przeczytalam, ze znow je wrzucili do sklepow. Pewnie na fali powracajacej mody na lata 90te. Odpowiedz Link Zgłoś
mandre_polo Re: Polecajki kosmetyczne 03.10.23, 07:38 Niech już urośnie bo serduszko budzi konsternację Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Polecajki kosmetyczne 03.10.23, 09:26 O jaaaa, uwielbiałam te błyszczyki lata temu! Usta przepiękne Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Polecajki kosmetyczne 03.10.23, 09:27 Dziekuje! Jak sie czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Polecajki kosmetyczne 03.10.23, 09:32 Będę żyć siedzę u dentysty:p 120€ chcą za dosztukowanie ukruszonej trójki, panna zapłaci :p Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Polecajki kosmetyczne 03.10.23, 09:52 Ech...zawsze cos musi sie stac. Niech bedzie bezbolesnie i szybko sie goi. Odpowiedz Link Zgłoś
sabek81 Re: Polecajki kosmetyczne 01.10.23, 17:34 A ja mile jestem zaskoczona krem bella aurora z 50 spf, wymienilam za punkty w superpharm i teraz jest moim nr 1 a mam ich kilka w trakcie uzywania, puder sypki rare, lekki podklad z chanel ten taki wodny i korektor z givenchy, olejek moronga z drunk elephant i odzywka do wloswo nawilzajaca od nic, perfumy tom ford cafe rose, retinol z kielhs w kolejce czeka ph doctor. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Polecajki kosmetyczne 01.10.23, 18:11 ja nudna jestem, wiecie co polece 🤣 a z filtrow niezmiennie mgielke svr, jedyny, ktory nie migruje do oczu i nie mi nie smierdzi Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Polecajki kosmetyczne 02.10.23, 05:29 Zatykasz nos i usta, gdy aplikujesz i wychodzisz z mgiełki zanim zaczniesz oddychać? Tego nie można wdychać. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Polecajki kosmetyczne 02.10.23, 16:14 wiem, ze nie mozna na wdechu psikam na dlon i dalej jak krem, ta mgielka to zwykly sprej jest Odpowiedz Link Zgłoś
armamagedon Re: Polecajki kosmetyczne 02.10.23, 16:26 Mysiulku, mgiełkę masz na myśli te do całego ciała? Jeśli tak, to się zgadzam, wprawdzie do twarzy nie używałam, ale do ciała owszem. A jesli inną, to podpunkcie, pliz. Co do astalift - używasz już od ładnych paru lat. Jak to wpływa na skore, czy masz porównanie/możesz oszacować co dzieki temu zyskałaś - nie marszczysz się, skóra gęsta, czy bardziej polepszenie komfortu - nawilżenia? Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Polecajki kosmetyczne 02.10.23, 17:13 taka www.ceneo.pl/51464755 do ciala nie uzywam, zawsze dlugi rekaw i spodnie gdybym nie oceniala na plus, to bym nie sciagala produktow z japonii, przez przerwe pandemiczna (brak przesylek) widzialam pogorszenie stanu skory, byla przesuszona, bardziej widoczne kurze lapki, poglebily sie zmarszczki (pewnie przez przesuszenie), cera zrobila taka 'rozlazla' i to mimo uzywania the ordinary/nuxe i co tam znalazlam, jak wrocilam do astalifta poprawa byla szybka, praktycznie po jednej serii czyli 1 op galaretki/serum/lotionu/emulsji i kremu pod oczy a komfort uzywania jest, dla mnie, nieporownywalny z niczym innym wiadomo, ze zmarszczek nie zlikwiduje do zera ale stan skory jest lepszy nizby metryka wskazywala oprocz kosmetykow do twarzy maja tez serie do wlosow serum/szampon/odzywka i to tez jest super Odpowiedz Link Zgłoś
natalyaxx Re: Polecajki kosmetyczne 01.10.23, 19:17 Puder sypki Huda Beauty, podkład NARS luminous, perfumy Baccarat Rouge 540 to moje ostatnie odkrycia. No i do pielęgnacji niezmiennie tretynoina, nic tak nie odmładza. Odpowiedz Link Zgłoś
waleria_bb Re: Polecajki kosmetyczne 01.10.23, 23:29 Stosując tretynoiną można robić botoks i inne zabiegi? Laser, stymulatory? Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Polecajki kosmetyczne 02.10.23, 05:30 Nie, trzeba odstawić na kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Polecajki kosmetyczne 02.10.23, 16:22 Przed laserem pewnie z miesiac. Sorry, nie doczytałam o tym laserze Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Polecajki kosmetyczne 01.10.23, 21:11 Koreańska seria z peptydami SNP Paptatronic: krem i serum. Oba są doskonałe, pięknie nawilzają, kupiłam kolejne opakowanie tego kremu! Zestaw kredek Nudestix do oczu w różnych kolorach nude. Polecam do szybkiego i niewidocznego makijażu. Balsam do ust Mac w kolorze grapely admired. Spróbuję opisać- robi pełne, mięsiste usta Sypki puder by terry Hyaluronic Tinted, może być, ale kolejngo nie kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
apallosa Re: Polecajki kosmetyczne 01.10.23, 23:16 Koko8- o widzisz, dobrze że napisałaś o ,,By Terry",wersja Tinted bo zastanawiałam się nad nim. Ja z kolei będę nudna ,jak flaki z olejem, bo po raz enty zachwycam się ,,kosmetykami marki wiadomej " czyli Mayka cosmetics. Zanabylam niedawno ichnia krem do rąk i oniemiałam. Żeby zdetronizować Body ,, Shopny" krem do rąk ? Albo nawet mój ulubieniec z Charmine Rose? No coś niebywałego....Do kompletu nabyłam maykowy tonik pokrzywowy- po raz enty, olejek do demakijażu no i serum z retinolem. Takoż samo świetne. Nie, nie mam żadnych powiązań rodzinnych ani biznesowych z firmą pani Sylwii, polecam jej produkty, bo są rewelacyjne i już 🥰 Dla odmiany, zakochana w Resibo kupiłam ich BB cream i jest ....taki sobie. Zużyć, zużyje - ale na zimę rozejrze się za jakimś tresciwszym podkładem. Polecała tu ,,ktosia" krem z retinolem i serum z Resibo no i chyba zanabede, jak skończę te, które mam. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Polecajki kosmetyczne 02.10.23, 10:27 Tinted Hyaluronic By Terry nie poleciłabym. Jest indentyczny, jak literalnie 10 razy tańsze polskie pudry NAM lub Paese. Nie używam żadnych podkładów ani fluidów, więc potrzebuję pudru lekko "upiększającego", a ten nie robi w zasadzie nic, poza (lekkim i nietrwałym) zmatowieniem. Mam odcień light apricot. Odpowiedz Link Zgłoś
towarzyszka_leila Re: Polecajki kosmetyczne 01.10.23, 23:22 Odkąd dostałam plan pielęgnacyjny od kosmetyczki, nie przejmuję się kosmetykami. Każdemu polecam- po 3 tyg stosowania jej zaleceń wyglądam jak po liftingu. Odpowiedz Link Zgłoś
armamagedon Re: Polecajki kosmetyczne 02.10.23, 16:18 Ale przecież do planu nie używasz samej wody? Odpowiedz Link Zgłoś
towarzyszka_leila Re: Polecajki kosmetyczne 02.10.23, 21:53 Używam tego, co zaleca specjalistka. I mam spokój święty z lataniem po sklepach Odpowiedz Link Zgłoś
armamagedon Re: Polecajki kosmetyczne 02.10.23, 22:46 Nie pamietam, kiedy kupiłam coś stacjonarnie latając po sklepach 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
towarzyszka_leila Re: Polecajki kosmetyczne 03.10.23, 09:16 Po internetowych też się można miotać w amoku😀 Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Polecajki kosmetyczne 02.10.23, 01:18 Ten balsam do ust ostatnio testuję. Przyjemne kolory, fajny, transparentny efekt. Nie są bardzo trwałe, jak to balsamy, ale kolor jednak w miarę długo sie utrzymuje. www.notino.pl/eisenberg/le-maquillage-baume-fusion-tonujacy-balsam-nawilzajacy-do-ust/ I ta szminka w tym kolorze. Bardzo ładna, intensywna, ale nie ordynarna czerwień. Szminka bardzo trwała, ale nie wysuszająca (jednak równiez nie nawilżająca). www.notino.pl/dior/rouge-dior-trwala-szminka-flakon-napelnialny/p-16067245/ Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_dziewucha_ze_wsi Re: Polecajki kosmetyczne 02.10.23, 01:33 Olej z wiesiołka. Wiem, że to żadna nowość, ale odkryłam ostatnio. Mam taki, którego używam do sałatek, włosów i dłoni. REWELACJA. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Polecajki kosmetyczne 02.10.23, 08:42 Włosów i dloni ok, a co do salatek to on ma duzo Omega 6 i nie za bardzo sluzy. To juz lepszy ten z ogorecznika o podobnych właściwościach Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Polecajki kosmetyczne 02.10.23, 20:54 Nie to napisalam. 74 procent oleju z wiesiolka to Omega 6. Omega 6 znajduje sie w kazdym jednym.oleju jaki.uzywasz i wielu innych miejscach. Nie mamy brakow Omega 6. Prawidlowo powinno byc tyle samo Omega 3 co Omega 6. Ale niestety mamy braki Omega 3. Wiec podwyzszanje Omega 6 przy brakach Omega 3 nie ma sensu i jest niezdrowa nierownowaga Odpowiedz Link Zgłoś
klaviatoorka3.0 Re: Polecajki kosmetyczne 02.10.23, 16:32 u mnie sprawdza się olejek różany na twarz, a makadamia na włosy. testowałam różne marki, efekty podobne. sztos Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Polecajki kosmetyczne 02.10.23, 21:55 klaviatoorka3.0 napisała: > u mnie sprawdza się olejek różany na twarz, Jaki? Ja mam jeden, turecki z róży damasceńskiej, ale trudny do kupienia., więc szukam zamiennika. Odpowiedz Link Zgłoś
armamagedon Re: Polecajki kosmetyczne 02.10.23, 22:50 Podbijam pytanie co do olejku różanego. Rosa mosqueta, canina, damasceńska, w sieci informacje sprzeczne - czy jest tu jakiś biolog? czymś sie roznia olejki z nich, czy to wszystko to samo? Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Polecajki kosmetyczne 02.10.23, 23:11 rosa mosqueta/canina/dzika to jedno a damascenska to drugie z pierwszych otrzymuje sie olejek z nasion, najlepszy tloczony na zimno oczywiscie z patagonskiej mosquety 😀, roznice z tym rosa canina/dzika widac i czuc, przy czym to krzewy-chwasty olejek z damascenskiej jest platkow ( a dokladnie z wosku platkow) z rozy hodowlanej specjalnie do tego celu pierwszy pachnie 'olejowo' , dobrej jakosci ma zapach cieplych nasion, siana drugi wiadomo, pachnie rozanie i jest najczesciej podrabianym produktem kosmetycznym ( czysty olejek/wosk jest dosc drogi) Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Polecajki kosmetyczne 03.10.23, 01:28 bulgarski? www.roseshop.pl/pl/p/-%D0%9Elejek-rozany.-100-naturalny.-Bulgaria-/38 Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Polecajki kosmetyczne 03.10.23, 01:29 albo taki www.ecco-verde.pl/primavera/primavera-organiczna-roza-turecka-10 Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Polecajki kosmetyczne 02.10.23, 08:23 Podepnę se i poproszę o poleceniecszczotki do suchego masażu, najlepiej dostępnej stacjonarnie. Plus coś na cellulit - baksam czy masło. Odpowiedz Link Zgłoś
armamagedon Re: Polecajki kosmetyczne 02.10.23, 16:22 Dla mnie najlepsza jest okrągła, z rossmanna, bez wypustek. Choc jeśli ktoś może polecić coś jeszcze gęstszego i minimalnie delikatniejszego, to przcupnę Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Polecajki kosmetyczne 02.10.23, 21:05 Polecam Lullalove Tampico do masażu na sucho. Uwielbiam. Odpowiedz Link Zgłoś
armamagedon Re: Polecajki kosmetyczne 02.10.23, 22:52 O, to z lullalove polecam jeszcze masło mango i masło do kąpieli z propolisem Odpowiedz Link Zgłoś