Dodaj do ulubionych

Bóle oczu

05.10.23, 19:13
Dziewczyny, ja ju mam hipohondrię.....Mam przebadane oczy na wskroś....Mialam podjerzenie jaskry,ale zostala wykluczona...Mialam Gdx,Oct, usg itd....Mam lekko podwyzszone cisnienie w jednym oku...Ale lekarz nie chcecwptowadzic na razie farmokologii....Od czego w takim razie bolą mnie oczy...oba sad fakt...duzo siedze na kompie i komorce ...ale biore krople nawilzajace... czy Was tez bola oczy ?
Obserwuj wątek
    • marta.graca Re: Bóle oczu 05.10.23, 19:26
      Jak dużo siedzę na kompie i komórce, to owszem.
      • kariwitch00 Re: Bóle oczu 05.10.23, 19:27
        Istnieje taki rodzaj migreny ze masz bol nacisk na oczodoły, bola oczy.
      • igge Re: Bóle oczu 05.10.23, 20:45
        Owszem bywa.
    • banicazarbuzem Re: Bóle oczu 05.10.23, 19:28
      Jakie krople bierzesz? Najlepsza jest maść nawilżająca Parin-Pos.
      Na noc.
      A na co dzień, do kilu nastokrotnego nawet użytkowania spray do nawilżania oczu przez zamknięte powieki. Są takie specjalne. Zamykasz oko, pryskasz i masz ładnie nawilżone w środku. To w ciągu dnia.
      • misiamama Re: Bóle oczu 05.10.23, 20:44
        a jak to się nazywa? spray do nawilżania oczu? nie słyszałam, a wolałabym chyba taki psik niż te spływające łzy
        • memphis90 Re: Bóle oczu 07.10.23, 08:59
          Argenton optic. Ale on bardziej odkaża. Ja lubię HyaluDrop, ale to krople w kroplach 🙃
    • zielonazaba9999 Re: Bóle oczu 05.10.23, 19:30
      Też tak miałam. Chodziłam przez 2 lata po lekarzach, nikt nie umiał mnie zdiagnozować. W końcu trafiłam do neurologa, już z potężnymi bólami głowy (a zaczęło się jak u Ciebie - ból jednego oka i podwyższone ciśnienie w oku) i zrobili mi rezonans mózgu. Okazało się, że to guzy mózgu.
      • jagodzianka112233445 Re: Bóle oczu 05.10.23, 19:33
        Ja mialam rezonans glowy..nic nie wyszlo na szczescie ..a jakk jest u Ciebie z guzami?sad operacja ,farmakologia?
        • zielonazaba9999 Re: Bóle oczu 05.10.23, 19:47
          Miałam 2 operacje.
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Bóle oczu 05.10.23, 20:25
      Może od tych kropli, które bierzesz?
      A jak z zatokami? Mojego syna bolały oczy, jak miał zapalenie zatok.
      Mnie nigdy oczy nie bolały, żebym nie wiem jak długo na kompie siedziała.
    • misiamama Re: Bóle oczu 05.10.23, 20:47
      może to niedobrane okulary? Nosisz okulary? mnie zawsze bolały oczy przy za słabych okularach - kiedy wada się pogłębiała i dotychczasowe szkła okazywały się za słabe. Muszę powiedzieć, że te bóle ustąpiły po operacji czyli odkąd nie noszę okularów.
    • jozefrobotnik Re: Bóle oczu 05.10.23, 21:38
      Bolą. Mam zespół suchego oka.
      • jagodzianka112233445 Re: Bóle oczu 06.10.23, 18:28
        Krople nie pomagaja?
    • lilia-anna Re: Bóle oczu 05.10.23, 21:48
      Nie bolą. Szczypią, jeśli za dużo pracuję przy kompie, ale to nie jest ból na pewno. Mam potężną wadę wzroku, że tak jeszcze dodam. Szukaj przyczyny tego bólu... Życzę Ci zdrowia smile
    • longina84 Re: Bóle oczu 05.10.23, 21:55
      Spróbuj okularów z filtrem na niebieskie światło. Miałam bóle głowy, zawroty, bóle oczu, wadę mam tak drobną, że nie wymagałaby okularów, ale przez długie siedzenie przy kompie muszę mieć osłonę, inaczej cała głowa chce pęknąć.
    • berdebul Re: Bóle oczu 06.10.23, 08:41
      Przestały od kiedy uprawiam gimnastykę oczu i używam kropli z kwasem hialuronowym, inne nie pomagały.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka