Dodaj do ulubionych

opozycja frunie

07.10.23, 11:26
Frunie po zwycięstwo, nie mam już co do tego cienia wątpliwości.
Przypadkiem włączyłam tv, przemawiał Kosiniak-Kamysz - genialnie. Trochę się obawiałam, jak sobie po nim poradzi Hołownia - i rzeczywiście, był z początku odrobinę spłoszony - ale minęła chwila i pokazał, jakim umie być wspaniałym mowcą.
Brawa, okrzyki są prawdziwe - ludzi naprawdę ogarnia entuzjazm, a przynajmniej nadzieja, że się odmieni.
I nie chodzi o to, co konkretnie mówią. Chodzi o barwę emocjonalną, o wiarę w zwycięstwo, która się udziela słuchaczom - to ona porywa tłumy. Polska nagle obrodziła mówczyniami i mówcami - i pewnie, że to retoryka, ale w tym momencie jest najbardziej potrzebna.
Obserwuj wątek
    • livia.kalina Re: opozycja frunie 07.10.23, 11:39
      też jestem o tym przekonana.

Nawet jeśli pis zbierze najwięcej głosów, to będzie to bez znaczenia bo nawet z konfpederastia nie będzie w stanie utworzyć większościowego rządu, w przeciwieństwie do demokratycznej opozycji.
      • lauren6 Re: opozycja frunie 07.10.23, 14:30
        Szczerze liczę, że Konfa odbije się od progu wyborczego. Raz, że PIS gra na odbicie ich antyukraińskich wyborców, dwa z powodu głupich wypowiedzi.
        • paszczakowna1 Re: opozycja frunie 07.10.23, 17:39
          Konfa ma próg 5%. W żadnym sondażu nie nurkuje pod niego. Poza tym 4% incelokuce, 2-3% nacjonaliści i 1% świry to jest tyle, ile po prostu ich jest.
          • default Re: opozycja frunie 08.10.23, 12:03
            twitter.com/gfkot/status/1710023453934227719?s=20
    • krwawy.lolo Re: opozycja frunie 07.10.23, 12:11
      Bogiem a prawdą wcale mi się to nie podoba. Peezel, ta polityczna kokota, sqrwiona już koalicyjnie ze wszystkimi, powinna zniknąć w hańbie z politycznej estrady.
      • kk345 Re: opozycja frunie 07.10.23, 12:15
        Więc lepiej, żeby nadal PIS rozkradał kraj.
        • krwawy.lolo Re: opozycja frunie 07.10.23, 13:03
          "Rozkradanie" nie jest największym grzechem PiSu, tak jak pedofilia nie jest największym grzechem Kościoła. PiS, razem z kumplami z kruchty dążą do ukonstytuowania Polski jako katoskansenu, kołyszącego się w koszmarnym kółku graniastym pod batutą Rydzyka. Zapyziałym, zakompleksionym zaściankiem zżeranym syndromem oblężonej twierdzy.
          Rozumiem oczywiście wyborcze kalkulacje, co nie umniejsza mojego obrzydzenia do tej formacji.
      • nangaparbat3 Re: opozycja frunie 07.10.23, 13:22
        Gdyby tak było, przez ostatnie 8 lat związany się z PiSem i ładnie by wtedy Polska wyglądała.
        • krwawy.lolo Re: opozycja frunie 07.10.23, 13:26
          Nie rozumiem. sad
          • anorektycznazdzira Re: opozycja frunie 07.10.23, 13:56
            Chodzi o to, że prawdziwie scoorviona jest konfa, włażąca w doopę pisowi, który s*a na wszystkie konfiarską biblię gospodarczą, nie tylko obiecując, ale konkretnie i rzeczywiście niszcząc wszystko co konfa twoierdzi, że jest takie ważne.
            Peezel jaki by nie był nie jest w koalicji z pisem, jawnej ani ukrytej, jak konfa, nie wymienia z nimi maili że "trochę poudają, że pis atakują" żeby ugrać głosy, jak konfa, ogólnie nie robi pisowi laski udając, że nie połyka, jak konfa.
          • panna.nasturcja Re: opozycja frunie 07.10.23, 17:52
            Nanga nie rozumie, że psl nie był w koalicji z pisem przez ostatnie 8 lat, bo pis tego nie potrzebował. Li i jedynie. Bo psl był w koalicji już z każdym, gdy to umożliwiało bycie w rządzie.
    • ariathedevil Re: opozycja frunie 07.10.23, 12:13
      Pięknie smile
    • shellyanna Re: opozycja frunie 07.10.23, 12:22
      I tak przegramy
      • pursuedbyabear Re: opozycja frunie 07.10.23, 12:24
        Bo?
      • panna.nasturcja Re: opozycja frunie 07.10.23, 12:25
        Wy tak. Najwyższa pora.
    • princesswhitewolf Re: opozycja frunie 07.10.23, 12:24
      ja tez uwazam ze przegramy i PiS nie odda wladzy.. Zrobi przewrot czy cos.
      • saszanasza Re: opozycja frunie 07.10.23, 14:06
        princesswhitewolf napisała:

> ja tez uwazam ze przegramy i PiS nie odda wladzy.. Zrobi przewrot czy cos.

Wygramy, ale masz rację, PIS nie bedzie chciał oddać władzy, najpewniej podważy wyniki wyborów i stwierdzi, że były sfałszowane, będzie decydował SN.
        • krolewska.asma Re: opozycja frunie 07.10.23, 14:09
          Czyli wybory jednsk nie będą sfałszowane ?
          • saszanasza Re: opozycja frunie 07.10.23, 14:47
            krolewska.asma napisała:

> Czyli wybory jednsk nie będą sfałszowane ?
            >

To się dopiero okaże. Dla PISu na pewno będą.
            • saszanasza Re: opozycja frunie 07.10.23, 14:48
              saszanasza napisała:

> krolewska.asma napisała:
              >
              > > Czyli wybory jednsk nie będą sfałszowane ?
              > >
              >
              > To się dopiero okaże. Dla PISu na pewno będą.
              >

A czy PIS jest w stanie sfałszować wybory? tak, jest.
              • krolewska.asma Re: opozycja frunie 07.10.23, 14:58
                A może Donald może anulować wybory?

bo przecież referendum już anulował,
                Ogłosił już anulowanie referendum więc może mógłby też anulować wybory jak KO będzie miało słaby wynik?
              • ekstereso Re: opozycja frunie 07.10.23, 15:10
                Ja właśnie się tego boję, nie że dla PiSu będą, tylko po prostu- że będą sfałszowane.
              • buldog2 Re: opozycja frunie 07.10.23, 17:43
                Najprawdopodobniej wybory będą sfałszowane niewystarczająco.
                • krolewska.asma Re: opozycja frunie 07.10.23, 18:29
                  Ale kto będzie fałszował bo już się gubie ?
                  Wy drąc karty tych co głosowali na PiS ?
            • krolewska.asma Re: opozycja frunie 07.10.23, 14:59
              No nie przecież to PiS miało je fałszować więc jakim cudem miałoby jednocześnie twierdzi że zostały sfałszowane?
              • bywalec.hoteli Re: opozycja frunie 07.10.23, 22:14
                krolewska.asma napisała:

> No nie przecież to PiS miało je fałszować więc jakim cudem miałoby jednocześni
                > e twierdzi że zostały sfałszowane?

Ano właśnie! Duży punkt dla asmy - piątka z logiki!
                • angazetka Re: opozycja frunie 07.10.23, 22:29
                  Masz kogo podziwiać.
                  • bywalec.hoteli Re: opozycja frunie 07.10.23, 22:31
                    Niestety ty jestes na bakier z logika
              • livia.kalina Re: opozycja frunie 07.10.23, 22:26
                dokładnie tak samo, jak po dogadaniu się z ciepłym człowiekiem- Łukaszenką i produkcji na granicy polko-białoruskiej "politycznego złota" oskarżają o proputinowską politykę demokratyczną opozycję.
    • abria Re: opozycja frunie 07.10.23, 12:39
      Podniecił cię bardziej Kosiniak-Kamysz czy Hołownia?

Przy okazji wspomnę, że ta ich 3 droga to miejsce zrzutu dla całej masy politycznych freaków, pokroju byłej posłanki PO Joanny Fabisiak - przypomnę że to ta psycholka, która całymi latami głosowała za każdym ograniczeniem prawa do aborcji i dopiero w tym roku i to z wielkim żalem, Tusk wywalił ją z list wyborczych.

Także żeby nie skończyło się tym, że ta 3 droga stanie się zaraz drugim koalicjantem PiS, gdy okaże się że np. kwestie światopoglądowe i stołki w radach są tak istotne, że dla zbawienia (portfela) warto będzie taką koalicję zawiązać.

ludzi naprawdę ogarnia entuzjazm, a przynajmniej nadzieja, że się odmieni

A potem przyjdzie kac.
      • ekstereso Re: opozycja frunie 07.10.23, 12:45
        Abria, jesteś zbyt czytelna, dało sobie spokój na tym forum
      • mdro Re: opozycja frunie 07.10.23, 12:57
        O, widzę że pilnie pracujesz, żeby Trzecia Droga spadła pod próg wyborczy.
        • sarah_black38 Re: opozycja frunie 07.10.23, 13:50
          mdro napisała:

> O, widzę że pilnie pracujesz, żeby Trzecia Droga spadła pod próg wyborczy.
          >

Nad tym usilnie pracują pisiory, dziś rano obejrzałam występ Ziobry. Mówił jakoby to KO i 3 Droga sprowadzą 100 tys. migrantów w ramach relkoacji i te migranty będą baby gwałcić . Cośik się boją 3 drogi, bo do tej pory największym zagrożeniem był Tusk.
          • krolewska.asma Re: opozycja frunie 07.10.23, 13:53
            „Boja się” Bo taki jest plan i kampania przygotowana przez mocnych strategów a wy jak zwykle łykacie jak głodne Pelikany

to idźcie głosować na tą trzecią drogę To całkiem zdestabilizujecię państwo
            • janja11 Re: opozycja frunie 07.10.23, 22:09
              krolewska.asma napisała:

> „Boja się” Bo taki jest plan i kampania przygotowana przez mocnych strategów a
              > wy jak zwykle łykacie jak głodne Pelikany
              >
              > to idźcie głosować na tą trzecią drogę To całkiem zdestabilizujecię państwo
              >

Buahahaha. Widzę, że mamy tu przekaz kaczych towarzyszy. Kacze brednie ktoś spija mu z ust.
      • princesswhitewolf Re: opozycja frunie 07.10.23, 12:58
        ja wolalabym byscie mieli Kosiniaka czy Holownie nawet, kazdego z nich byle nie aktualny rzad...
        • kk345 Re: opozycja frunie 07.10.23, 16:45
          A tak poza protokołem to mnie w sumie trochę niepokoi, że ktoś, kto ze 30 lat nie mieszka w Polsce pisze, czego by dla nas wolał i w dodatku ma prawo zagłosować na to "wolałby".
          • panna.nasturcja Re: opozycja frunie 07.10.23, 17:54
            Dokładnie. Taki ktoś nie powinien wybierac mi rządu i decydować w jakim kraju będę żyć.
            • krolewska.asma Re: opozycja frunie 07.10.23, 18:31
              I po polsku już nie umie dobrze wiec powinny być prawa wyborcze odebrane
              Wznowcie akcje zabierz babci dowód
              Inaczej klapa
            • kk345 Re: opozycja frunie 07.10.23, 19:23
              Szczególnie, kiedy leśne dziadki z Czikago głosują na umiłowany PIS, nas zostawiając z tym wybranym przez siebie szitem...
          • muszebosieudusze Re: opozycja frunie 07.10.23, 19:06
            kk345 napisała:

> A tak poza protokołem to mnie w sumie trochę niepokoi, że ktoś, kto ze 30 lat n
            > ie mieszka w Polsce pisze, czego by dla nas wolał i w dodatku ma prawo zagłosow
            > ać na to "wolałby".

No, wiesz, ale tych osób nie przekupi 300 złotych, ich po prostu interesuje sytuacja Polski i jej perspektywy.
            • kk345 Re: opozycja frunie 07.10.23, 19:22
              A z jakiego powodu niby ich to ma prawo interesować? Czy ciebie ktoś pyta kto powinien rządzić Sri Lanką?
              • muszebosieudusze Re: opozycja frunie 07.10.23, 19:26
                Ale ja nie mam żadnych związków ze Sri Lanką.
                • kk345 Re: opozycja frunie 08.10.23, 17:10
                  Na wakacje możesz tam jechać, czyli dokładnie tak jak przeciętna ematka-emigrantka do Polski
      • asfiksja Re: opozycja frunie 07.10.23, 13:26
        Spróbuj inaczej, ten przekaz dnia nie chwyciłbig_grin
      • bananananas Re: opozycja frunie 07.10.23, 13:41
        abria napisała:
        >
        > Także żeby nie skończyło się tym, że ta 3 droga stanie się zaraz drugim koalicj
        > antem PiS, gdy okaże się że np. kwestie światopoglądowe

Na podstawie jakich konkretnie wypowiedzi to wnioskujesz? Może czegoś nie wiem, bo nie śledzę uważnie, ale byli za państwem świeckim, finansowaniem Kościoła wyłącznie z dobrowolnych podatków, a w sprawie aborcji za przeprowadzeniem referendum.
        • krolewska.asma Re: opozycja frunie 07.10.23, 13:46
          Nic nie rozumiesz przecież teraz jest ukryta Kampania PIS , żeby głosować na trzecia drogę i tutaj chodzi o to żeby osłabić koalicję Obywatelską
          nic więcej

Bo wyborach te malusieńkie partyjki jednak będą się bolały połączyć z głównym Zwycięzca
          A nie z jakimś ugrupowaniem które miało 15 % jak PO

nie sądzisz
          • angazetka Re: opozycja frunie 07.10.23, 13:49
            Malusieńkie partyjki po 10-12% plus PO z 15. Tak, tak.
          • krolewska.asma Re: opozycja frunie 07.10.23, 13:51
            Nawet niemowlę wie ze taka koalicja złożona z trzech partii które mają przeciwstawne sobie poglądy i będą głównie się Biły o Stołki i posadki w zarządach spółek

długo się nie utrzyma
          • saszanasza Re: opozycja frunie 07.10.23, 14:51
            krolewska.asma napisała:

> Nic nie rozumiesz przecież teraz jest ukryta Kampania PIS , żeby głosować na tr
            > zecia drogę i tutaj chodzi o to żeby osłabić koalicję Obywatelską
            > nic więcej
            >
            > Bo wyborach te malusieńkie partyjki jednak będą się bolały połączyć z głównym Z
            > wycięzca
            > A nie z jakimś ugrupowaniem które miało 15 % jak PO
            >
            > nie sądzisz
            >

Im bardziej starasz się obrzydzić TD tym chętniej na nich zagłosuję.
            • krolewska.asma Re: opozycja frunie 07.10.23, 14:56
              A tak głosuj smile)))
              ja 15 października o dwudziestej usiądę i otworzę dużą paczkę popcornu i będę obserwować jak będą się kształtować te rządy i jakie będą szopki Bo żadnego rządzenia z tego nie będzie tylko przepychankiwink))))

I jak w rządzie będą trzy partie to w ogóle czy mamy wystarczająco liczbę stołków żeby obsadzić I żeby dla każdego było miejsce w spółce skarbu państwa???
          • nangaparbat3 Re: opozycja frunie 07.10.23, 15:10
            krolewska.asma napisała:

> Nic nie rozumiesz przecież teraz jest ukryta Kampania PIS , żeby głosować na tr
            > zecia drogę i tutaj chodzi o to żeby osłabić koalicję Obywatelską
            > nic więcej
            >
            >

Ależ się zapętlacie!
        • abria Re: opozycja frunie 07.10.23, 14:18
          Na podstawie jakich konkretnie wypowiedzi to wnioskujesz?

Na podstawie ludzi, którzy tam wylądowali. I jak słyszę że wylądowała tam Joanna Fabisiak, która zawsze, także z PiS głosowała przeciw aborcji (a jej syn został wyrzucony z WP za współpracę z Ziobro - miała ona polegać m.in. na cenzurze i blokowaniu artykułów krytycznych wobec Zbigniewa Ziobry oraz pisaniu pod fikcyjnymi nazwiskami tekstów wspierających ministerstwo - w rezultacie prac wewnętrznej komisji ds. wyjaśnienia zarzutów OKO.Press, został odwołany czyli wywalony z funkcji redaktora naczelnego i wiceprezesa WP Media) to zaczyna mi się świecić wielka czerwona lampa z pytaniem ALE JAK TO, KTO JĄ POPIERA, DLACZEGO TAK PODEJRZANA OSOBA WESZŁA NA LISTY 3 Drogi aka 2 koalicjanta PiS?
          • bananananas Re: opozycja frunie 07.10.23, 15:18
            abria napisała:

> Na podstawie ludzi, którzy tam wylądowali. I jak słyszę że wylądowała tam Joann
            > a Fabisiak, która zawsze, także z PiS głosowała przeciw aborcji

A w KO wylądował Giertych, który nawet nie potajemnie, tylko całkiem otwarcie Pis popierał, a nawet był ministrem. Nic tylko KO wejdzie po wyborach w koalicję z Pisem. To już chyba lepiej głosować od razu na Pis, uniknie się rozczarowania.
            • abria Re: opozycja frunie 07.10.23, 18:51
              A w KO wylądował Giertych, który nawet nie potajemnie, tylko całkiem otwarcie Pis popierał

To całkowita prawda i też bardzo to krytykuję - w innych wątkach.

Jednakże jest pewna różnica - Giertych twierdzi że się zmienił, a Fabisiakowa cały czas bezczelnie siedzi w tym antyczojsowym szajsie i nadal ma związek z różnymi podejrzanymi ludźmi, i Hołownia o tym wie. Tam każdy w tej partii o tym wie.

No i druga kwestia: w 3 odnodze (PiSu) też był z tym początkowo problem (screen). A jednak mimo tych kontrowersji, zaprzeczeń i konfliktów, bardzo wysoko postawieni ludzie w tej partii ją jednak wsadzili na listę. Po co? Dlaczego? Jaki mają cel? Bardzo ale to bardzo źle teraz wygląda. Jeżeli udało im się wsadzić Fabisiak na listy, to do czego będą z nią dążyć po wyborach? Podział partii i koalicja z PiS? Cała partia pójdzie w koalicję? Będą poza koalicją, ale będą głosować z PiS w zamian za stołki dla żon, mężów i dzieci?

• bananananas Re: opozycja frunie 07.10.23, 19:22
                abria napisała:
                > Jednakże jest pewna różnica - Giertych twierdzi że się zmienił, a Fabisiakowa c
                > ały czas bezczelnie siedzi w tym antyczojsowym szajsie i nadal ma związek z róż
                > nymi podejrzanymi ludźmi, i Hołownia o tym wie. Tam każdy w tej partii o tym wi
                > e.
                >
                > No i druga kwestia: w 3 odnodze (PiSu) też był z tym początkowo problem (screen
                > ). A jednak mimo tych kontrowersji, zaprzeczeń i konfliktów, bardzo wysoko post
                > awieni ludzie w tej partii ją jednak wsadzili na listę. Po co? Dlaczego? Jaki m
                > ają cel?

Sama piszesz, że im się nie podoba, ale ją wsadzili., więc wyciąganie z tego faktu wniosku, że 3D to ukryta opcja pisowska jest bez sensowe.
                Jest takich ileś osób, co je należało wsadzić na listy z jakiegoś powodu, chociaż są też niewygodne (z bardziej znanych Giertych i Kołodziejczak) które krążyły między KO i 3D. Tam są po prostu negocjacje na opozycji w tych sprawach, dla wspólnego interesu.
                • abria Re: opozycja frunie 07.10.23, 22:27
                  poczekamy zobaczymy, oczywiście lubię mieć rację, wiec ucieszę się gdy staną się koniem trojańskim opozycji - wtedy porobię screeny i będę was stalkować nimi do następnych wyborów
                  • nangaparbat3 Re: opozycja frunie 08.10.23, 09:16
                    Tak bardzo lubisz mieć rację? 🤦
    • krolewska.asma Re: opozycja frunie 07.10.23, 13:29
      I nie chodzi o to, co konkretnie mówią.

Hahahahahaha
      To w takim razie powinnaś głosować na tych najprzystojniejszych tylko oni akurat ani Hołownia ani Kosiniak szyku nie zadadzą i oka nie ma na czym zawiesić
      Już chyba stary tusk nich wszystkich najprzystojniejszy

Trzaskowski miał świetne lata ale teraz już zdziała dział
    • dwa_kubki_herbaty Re: opozycja frunie 07.10.23, 14:04
      Nie stworzy rzadu większosciowego ale przygrucha sobie za stolki którąś z partii poniżej 10% o jakis odj.... pogladach.
    • pepsi.only Re: opozycja frunie 07.10.23, 14:12
      No jasne, że opozycja wygra! Polacy chcą zmiany, chcą pogonić Pis,
      i zrobimy to, zwyciężymy - z 3Drogą, czy bez niej.
      • angazetka Re: opozycja frunie 07.10.23, 14:34
        Lepiej z, jak mówią sondaże.
    • primula.alpicola Re: opozycja frunie 07.10.23, 14:36
      Ale to jednak straszne, że wybory mozna wygrać grając na emocjach.
      • nangaparbat3 Re: opozycja frunie 07.10.23, 15:55
        Ależ ludzie kierują się emocjami, tyle że znajdują sobie dla nich racjonalne wyjaśnienia.
      • panna.nasturcja Re: opozycja frunie 07.10.23, 17:57
        Prawda? I rzekomo wykształcona świadoma kobieta pisze, że „nie jest ważne co mówili”.
        To co się dziwić, że prości ludzie kierują się emocjami wyłącznie.
    • bi_scotti Re: opozycja frunie 07.10.23, 16:27
      Nanga, ja Cie bardzo prosze, don't ...
      Budzisz moja nadzieje - don't, naprawde nie chce przeczytac 16tego w poniedzialek, ze "wrocilo nowe ... PiS" suspicious bo to po obudzonej nadzieji zaboli bardzej niz gdy ona sobie skulona spi.
      Don't jinx - nawet jesli jest powod do nadzieji, keep quiet - licho nie spi i takie zabobonne baby jak ja, nie chca zeby zobaczylo Twoj optymizm & zadzialalo against - to jest jeszcze tydzien pod gorke!
      Wiec please, don't - jak zacytowalam juz dzis w innym watku "robmy swoje" - dobry kret dziala, nie gada wink U mnie w ten poniedzialek Thanksgiving - na wszelkie "thanks" w kwestii sytuacji w PL bede czekac cierpliwie do kolejnego poniedzialku, postaram sie zachowac stoicyzm ... choc nie przychodzi mi to latwo wink Cheers.
      • kk345 Re: opozycja frunie 07.10.23, 16:51
        W poniedziałek raczej jeszcze nic nie przeczytasz, przy tak niewielkich różnicach będą liczyć do wtorku albo środy...
      • nangaparbat3 Re: opozycja frunie 08.10.23, 09:28
        Jaki kret??? Co z Tobą???
        Ty - właśnie TY- każesz się bać i siedzieć cicho??? "Cicho już byłyśmy".
    • asia_i_p Re: opozycja frunie 07.10.23, 19:03
      Od czasu, jak po pierwszej turze wyborów prezydenckich w 1990 roku przeryczałam dobre pół godziny, nie pozwalam sobie na takie poczucie pewności, co najwyżej na nieśmiałą nadzieję. Przynajmniej na świadomym poziomie.
      • nangaparbat3 Re: opozycja frunie 08.10.23, 09:30
        Jeszcze tak samo myślałam dwa tygodnie temu - nieśmiała nadzieja.
        Zobaczymy. Czasem chce sie mylić, ale nie tym razem.
    • zapozno23 Re: opozycja frunie 07.10.23, 19:15
      Jest nadzieja. Ale KO musi mieć naprawdę dobry wynik, a TD i Lewica dostać się do Sejmu i Senatu. Trzymam kciuki za zmiany, nie dam rady dłużej tak jak jest teraz...
    • janja11 Re: opozycja frunie 07.10.23, 19:49
      Bardzo liczę na to, że opozycja wreszcie się obudzi i zechce się dogadać.
      Można mieć różne zdanie w różnych tematach ( i to jest tak naprawdę fajne), ale płyniemy wszyscy jedną łódką.

Super, że pojawia się alternatywa dla tych, którym z POPiSem nie po drodze.

Hołowni można nie lubić, ale to nie zmienia faktu, że jest jednym z najlepszych mówców w polskiej polityce, a do tego świetnie znajduje się w tematach społecznych.
      Kosiniak też ma duży pozytywny potencjał i szkoda byłoby, gdyby nie było go w parlamencie.
      • asfiksja Re: opozycja frunie 08.10.23, 12:32
        >Hołowni można nie lubić
        Hołowni podobno nie można nie lubićwink Można się z nim bardzo nie zgadzać, ale podobno gościu jest megasympatyczny (wiem to od osoby nie podzielającej jego chadecko-ekologicznych poglądów).
        • krolewska.asma Re: opozycja frunie 08.10.23, 12:40
          Jak każdy ksiadz
          Żeby zostać księdzem trzeba mieć te aurę pozytywna widoczna dla ludzi
        • bananananas Re: opozycja frunie 08.10.23, 13:33
          asfiksja napisał:

> Hołowni podobno nie można nie lubićwink Można się z nim bardzo nie zgadzać, ale
          > podobno gościu jest megasympatyczny

I to wynika na moje ucho z tego, ze naprawdę ludzi szanuje. Dla opozycji w ogóle jest o tyle cenny, że jeździ głownie po prowincji i przejmuje tam elektorat pisowski, takich ludzi, którzy PO na pewno by nie zaufali. Również z tego powodu, ze nie burzy im całego świata wartości.
          • alicia033 Re: opozycja frunie 08.10.23, 18:45
            bananananas napisała:

> I to wynika na moje ucho z tego, ze naprawdę ludzi szanuje.

znaczy jesteś głucha, jak pień.

Dla opozycji w ogól
            > e jest o tyle cenny, że jeździ głownie po prowincji i przejmuje tam elektorat pisowski, takich ludzi, którzy PO na pewno by nie zaufali.

łkam.
            Przypomnij no, spadem z jakiej partii jest np. ich jedynka w Krakowie? Czy w powiecie warszawskim?

> Również z tego powodu, ze nie burzy im całego świata wartości.

Jasne. Nie bez powodu noszą ksywę V kolumny episkopatu.
            Tylko Polski szkoda, bo dalej będzie pod watykańską okupacjąsad.
    • liliawodna222 Re: opozycja frunie 07.10.23, 20:12
      Obyś miała rację! Ja też zaczynam mieć nadzieję...
    • afro.ninja Re: opozycja frunie 07.10.23, 20:18
      Oby!
    • corka_generala Re: opozycja frunie 08.10.23, 09:53
      Zwyciężymy!!!
      • pekaes886 Re: opozycja frunie 08.10.23, 09:57
        www.empik.com/izrael-juz-nie-frunie-smolenski-pawel,p1108687689,ksiazka-p
        • nangaparbat3 Re: opozycja frunie 08.10.23, 18:58
          Wlazł na gruszkę trząsł pietruszkę cebula leciała.
          • pekaes886 Re: opozycja frunie 08.10.23, 19:02
            To znaczy?
    • wrotek0 Re: opozycja frunie 08.10.23, 18:58
      Zgłosiłam się do kontroli wyborów. Dziś zadzwonili - będę w komisji mężem (żoną???) zaufania.
      Popatrzymy na łapki.
    • skumbrie Re: opozycja frunie 08.10.23, 19:04
      Frunie, frunie...
      Doświadczenie ostatnich lat pokazuje, że nastroje na ematce są wprost odwrotne do wyników wyborów. O to, że PIS odejdzie, będę spokojna, gdy ematki przestaną zachwycać się opozycją.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka