Dodaj do ulubionych

Szkolna afera

14.04.22, 14:27
Dzisiaj moje dziecko zadzwoniło do mnie z aferką. Planowany jest w czerwcu bal na zakończenie 8 klasy. Nie mam pojęcia, czy zmieniły się czasy, ale mają zatańczyć poloneza🤔. Oczywiście w parach. Kolega syna powiedział, że nie lubi żadnej dziewczyny z klasy i zatańczył z kumplem. No i zrobiła się afera. Jedna z nauczycielek była tak zbulwersowana, że aż zadzwoniła do rodziców tego chłopaka. Jak to! Takie zboczeństwa w szkole uprawiają?! 🤣😂🤣
Obserwuj wątek
    • 35wcieniu Re: Szkolna afera 14.04.22, 14:33
      Ale gdzie zatańczył z kumplem jak bal w czerwcu? Na próbie?
      • aguha Re: Szkolna afera 14.04.22, 14:47
        Tak. Zatańczył na próbie z kumplem. Następnego dnia z innym kolegą. To już w ogóle zboczeństwo. 🤦😂🤣
        • poligamia Re: Szkolna afera 14.04.22, 15:33
          juz widze te tłumy koleów chcacych z nim tańczyc...
          • kk345 Re: Szkolna afera 14.04.22, 15:55
            No właśnie też nie zastanowił ten element...
            • kornelia_sowa1 Re: Szkolna afera 14.04.22, 17:55
              hece sobie robią.
              U nas w szkole dla HECY na zakończenie chłopaki przebrali się w sukienki i zrobili makijaż. Od końca szkoły minęło ok 20 lat. Zaden z nich nie jest transwestytą.
              Po prostu dla beki tanczyli tego poloneza a nauczycielka zaliczyła bulwerę. Tyle
          • engine8 Re: Szkolna afera 14.04.22, 18:38
            No bo w 8 klasie to wileu jescze uwaza ze dziewczyny sa glupie ....
            Co za odwalony pomysl polonezy w 8 klasie?
            • wkswks Re: Szkolna afera 14.04.22, 21:58
              Moja siostra tańczyła na balu na koniec podstawówki. Jak
              Sobie ktos tak wymyśli.
              • sol_13 Re: Szkolna afera 16.04.22, 14:43
                Powiem więcej, u mojej młodej jest planowany w przedszkolu na koniec zerówki 😅
        • cysorz-bez-poczty [...] 14.04.22, 15:46
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • lauren6 Re: Szkolna afera 14.04.22, 14:33
      Za moich czasów dziewcząt było więcej niż chłopców, więc tańczyły razem w parze i nikt z tego dramy nie robił.

Jakieś zboczone te dzisiejsze nauczycielki.
      • majenkir Re: Szkolna afera 14.04.22, 17:37
        lauren6 napisała:
        Za moich czasów dziewcząt było więcej niż chłopców, więc tańczyły razem w parze i nikt z tego dramy nie robił.

Nie dosyć że razem, to jeszcze na końcu 😔
      • engine8 Re: Szkolna afera 14.04.22, 18:45
        Wtedy jeszcze o pedalach i gender nikt nie wiedzial... a przynajmnije nie mowil.
      • 200koni Re: Szkolna afera 14.04.22, 18:56
        Trzęsą gaciami przed ordojurkami i kontrolami czarnka
    • princesswhitewolf Re: Szkolna afera 14.04.22, 14:49
      ciekawe co sie dzieje w zenskich szkolach. Chyba same tancza skoro nie moga z kolezanka
      • ajaksiowa Re: Szkolna afera 14.04.22, 14:53
        Po wojnie kobiety z kobietami tańczyły i nikt zboczeństwa się nie dopatrywał,ja bym nie miała nic przeciw😻😻😻
      • engine8 Re: Szkolna afera 14.04.22, 18:46
        Maja pewnie obowiazek znlezc sobie shlopakow i szkolach meskich , na ulicy, w barze , na tinderze , gdziekolwiek - teraz oni wszytko wiedza.
      • sol_13 Re: Szkolna afera 16.04.22, 14:44
        Moja mama była w żeńskim technikum i bal miały łączony z męską szkołą (strażacką o ile dobrze pamiętam). Jak jest teraz, nie wiem.
    • daniela34 Re: Szkolna afera 14.04.22, 14:56
      Ten problem już był omawiany. Poloneza tańczyli wówczas maturzyści i nawet jedna forumka dostrzegła w tym znieważenie symboli narodowych

forum.gazeta.pl/forum/w,567,167646610,167646610,Polonez_LGBT.html?so=1
      • 35wcieniu Re: Szkolna afera 14.04.22, 15:20
        Piękny big_grin

nutella_fan:
        Zainteresuje ta sprawa Ordo Iuris, oni tam mają specjalistów od prawa.

big_grin big_grin Ładnie się zestarzało.
        • livia.kalina Re: Szkolna afera 14.04.22, 15:40
          A powinno być: oni tam mają specjalistów od moralności
          smile
      • memphis90 Re: Szkolna afera 14.04.22, 15:54
        Się dziwisz - to nutella... Specjaliści od lat trąbią, że wszystko, co związane z nutellą - jest niezdrowe...
        • daniela34 Re: Szkolna afera 14.04.22, 16:03
          I ciężkostrawne
          • livia.kalina Re: Szkolna afera 14.04.22, 19:27
            I pozyskiwane nieetycznie.
    • alpepe Re: Szkolna afera 14.04.22, 15:28
      Fajny chłopak, na miejscu jego rodziców byłabym dumna.
      • lily_evans011 Re: Szkolna afera 14.04.22, 18:31
        Dlaczego? Że wprost mówi, że nie lubi koleżanek z klasy?
        Żeby nie było, przeciw tańcom jednopłciowym nic absolutnie nie mam. Ale to jakieś takie burackie było.
        • alpepe Re: Szkolna afera 14.04.22, 19:13
          Że zrobił na przekór.
          • lily_evans011 Re: Szkolna afera 14.04.22, 21:37
            Nie jest to wartością samą w sobie.
        • berdebul Re: Szkolna afera 14.04.22, 22:21
          A musi lubić? Nie chciał z żadną tańczyć, znalazł partnera, nie ma co drzeć szat.
          • lily_evans011 Re: Szkolna afera 15.04.22, 11:50
            Po prostu burak.
      • 18lipcowa3 Re: Szkolna afera 14.04.22, 18:51
        Z czego .????
        Wstyd im powinno być.
      • umi Re: Szkolna afera 14.04.22, 22:36
        Jaki fajny? On nie walczy o rownosc, wolnosc i braterstwo, tylko wyzlosliwia sie na kolezanki i rozpprza probe. Mozna sie buntowac przeciw niesprawiedliwosci na swiecie albo ratowac poszkodowanych, nawet jesli tylko w dziecinnych problemach - to jest przywilej mlodosci.
        Ale mlodosc nie jest usprawiedliwieniem dla hamstwa, braku kultury i niesubordynacji. A ja podejrzewam, ze tam nie o prawa ludzi lgbt chodzilo, tylko o jatke z dziewczynkami.
        • 152kk Re: Szkolna afera 15.04.22, 13:29
          "mlodość nie jest usprawiedliwieniem dla hamstwa, braku kultury i niesubordynacji."
          Pewnie chodziło Ci o "chamstwo" (starość nie jest usprawiedliwieniem dla nieznajomości ortografii, może jesteś przynajmniej dysortografikiem?)
          Ale do meritum - oczywiście, że młodość jest usprawiedliwieniem dla niesubordynacji, Niesubordynacja to element niezbędny młodości smile Całkowicie zdyscyplinowana i ułożona młodzież to koszmar z mokrych snów każdego tyrana (Hitlerjugend, Komsomoł itp. się przypominają)
          A w opisanym przypadku nie było chamstwa czy braku kultury. Domniemuję, że chłopiec wypowiedział się tak ogólnie, że nie lubi tańczyć z dziewczynami i nie użył żadnych słów obraźliwych. Może nie było to miłe dla tych dziewczynek, ale jednak nie było niekulturalne.
          • umi Re: Szkolna afera 16.04.22, 15:19
            Nie, jak ktos jest nieprzystosowany do nauki w szkole masowej to idzie do specjalnej albo co tam jest. Chcialabys takie dziecko w klasie swojego? Potem wszyscy skacza wokol jednego, a cala reszta traci. Niezsubordynowanym mozna sobie byc w domu albo na prywatnych lekcjach z nauczycielem. W masowej szkole po prostu sie przeszkadza reszcie i dziala na ich niekorzysc. Dzieci nalezy uczyc odpowiedzialnosci moim zdaniem. Inaczej masz doroslych, wiecznie nieprzystosowanych do zycia albo osoby chore psychicznie, bo nie wytrzymuja zadnych zwyklych nawet wymagan.

Napisalam nizej - nie wierze w telefon za samo ustawienie sie w parze. Bo to brzmi jak z armaty do wrobla. Dlatego podejrzewam jednak drugie dno o ktorym autorka tego watku nie wie albo nie wspomina, bo wtedy nie byloby tak zabawnie i wyszedl by zwykly opis rozwalania proby.

Ortograficzne wrzuty sobie daruj, nic nie wnosza. Masz w tym watku to samo slowko pisane przeze mnie kilka razy, w innych przypadkach jest z c.
    • poligamia [...] 14.04.22, 15:32
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • abecadlowa1 Re: Szkolna afera 14.04.22, 20:01
        Jestem matką nastoletnich chłopców i pewnie zaraz ktoś napisze, że żyję w bańce, ale dzieciaki dzisiaj nie są homofobiczne. Słowo "pedał" szybciej usłyszę od kogoś z mojego pokolenia niż tego młodszego.
        • jowita771 Re: Szkolna afera 15.04.22, 09:17
          Z obserwacji towarzystwa mojej szesnastolatki wyciągnęłam podobne wnioski. Wydaje mi się, że się wspierają.
          • extereso Re: Szkolna afera 16.04.22, 15:38
            Według mojej córki orientacja seksualna jest teraz zupełnie neutralna,w sensie postrzegania przez młodzież. Rozmawiałyśmy o tym bo cały rok szedł na występ wokalny jednego z kolegów w barze dla gejów. Bardzo mnie to cieszy.
    • m_incubo Re: Szkolna afera 14.04.22, 15:42
      Skupiłabym się w pierwszej kolejności na chamstwie i nieobyciu tego kolegi, później na reszcie, a na zboczenstwach wcale.
      • lily_evans011 Re: Szkolna afera 14.04.22, 18:31
        No właśnie.
      • 18lipcowa3 Re: Szkolna afera 14.04.22, 18:52
        Ototo
      • woman_in_love Re: Szkolna afera 14.04.22, 19:09
        dlaczego na chamstwie i nieobyciu?

być może ten młody, wrażliwy człowiek, niekoniecznie lubi się obściskiwać z jakimiś dziewczynami podczas tańca
        i nie rozumiem czemu mamy go teraz łamać, zmuszać do czegoś i się teraz nadmiernie skupiać na tym i wywoływać w nim jakąś winę czy coś w tym stylu
        • cysorz-bez-poczty Re: Szkolna afera 14.04.22, 21:01
          woman_in_love napisała:
          > być może ten młody, wrażliwy człowiek, niekoniecznie lubi się obściskiwać z jak
          > imiś dziewczynami podczas tańca

Bo woli się obściskiwać z chłopakami.
        • ophelia78 Re: Szkolna afera 14.04.22, 21:47
          Widziałaś kiedyś jak się tańczy poloneza??????

Bo jakoś nie znajduje w nim przestrzeni na obsciskiwanie się...
          • woman_in_love Re: Szkolna afera 15.04.22, 09:04
            trzeba się jednak dotykać, a to może być niemiłe i obleśne
    • kkalipso Re: Szkolna afera 14.04.22, 15:49
      Tylko do tego jednego chłopaka? Zmusił tego drugiego czy jak?
    • paskudek1 Re: Szkolna afera 14.04.22, 16:00
      Dzisiaj w szkole? D dzisiaj jest wiosenna przerwa świąteczna. Już widzę ósmą klasę dzisiaj w szkole...
      • aguha Re: Szkolna afera 14.04.22, 16:24
        Syn siedział chory w domu, więc dzisiaj dopiero się dowiedział o tych rewelacjach. Jak wróciłam do domu, to doprecyzował historię. Jego kolega chodzi do równoległej klasy Okazało się, że nie było akurat dziewczyny do pary, dlatego kolega zatańczył na próbie z kumplem. Po telefonie do rodziców, chłopak z pełną premedytacją na następnej próbie zatańczył z innym kumplem.
    • primula.alpicola Re: Szkolna afera 14.04.22, 16:06
      Dziś nie ma lekcji.
    • mama-ola Re: Szkolna afera 14.04.22, 16:16
      Troll
      • aguha Re: Szkolna afera 14.04.22, 16:27
        Czasem ematkom się wydaje, że świat ogranicza się do Warszawy i innych większych miast. Cóż, mieszkam na zadupiu, więc i problemy inne.
        • paskudek1 Re: Szkolna afera 14.04.22, 16:46
          I na zadupiu nie ma dzieją ferii świątecznych, ósma klasa normalnie ma lekcje i omawiają bal na zakończenie szkoły...
          • aguha Re: Szkolna afera 14.04.22, 17:06
            Od dzisiaj jest przerwa świąteczna. Daty i godziny zdarzenia nie podam, bo nie mam pojęcia. No jaka niewiarygodna historia, przecież Polska jest krajem słynącym z tolerancji, a nauczyciele przecież dają dobry przykład 🤣.
            • paskudek1 Re: Szkolna afera 14.04.22, 17:09
              Sorry ale napisałaś post tak, jakby rzecz się działa DZISIAJ. Sama kwestia poloneza i oburzenie nauczycieli jest jak najbardziej prawdopodobna.
              • aguha Re: Szkolna afera 14.04.22, 17:52
                Przepraszam. Pisałam na szybko z pracy, bo mi się ciśnienie mocno podniosło po usłyszeniu tej historii. Poza tym zdziwił mnie ten nowy zwyczaj, czyli polonez na balu ósmoklasisty.
                • mika_p Re: Szkolna afera 14.04.22, 17:57
                  No, nowy, nowy, bo ósme klasy to chyba czwarty rok są
                • silenta Re: Szkolna afera 14.04.22, 18:12
                  W 1995 na balu ósmoklasisty już praktykowaliśmy ten nowy zwyczaj.
                • nika222 Re: Szkolna afera 14.04.22, 18:25
                  aguha napisała:

> ... Poza tym zdziwił mnie ten nowy zwyczaj, czyli polonez
                  > na balu ósmoklasisty.
                  Bale na koniec etapy edukacji to nic nowego, moja starsza miała na koniec 6 klasy, potem po gimnazjum, a potem studniówkę. Młodsza załapała się na podstawówkę z 8 klasami i też miała bal na koniec.
      • aguha Re: Szkolna afera 14.04.22, 16:34
        A tak w ogóle pierwszy raz nazwano mnie trollem🤣
        Dziękuję, ale sytuacja się taka niestety zdarzyła. Zresztą ja to bardziej przeżywam niż syn i jego znajomi.
    • borsuczyca.klusek Re: Szkolna afera 14.04.22, 16:41
      Głupia nauczycielka i fajni uczniowie. Czyli klasyka.
      • 18lipcowa3 Re: Szkolna afera 14.04.22, 18:53
        Uczeń który nie potrafi zatańczyć z koleżanką poloneza bo nie lubi dziewczyn nie jest fajny.
        • em_em71 Re: Szkolna afera 14.04.22, 21:23
          Dziewczyny w 8 klasie potrafią być wredne, mój syn, który nie ma nic przeciwko obcowaniu z dziewczynami, umie się zachować, jest grzeczny i miły, akurat kolezanek z klasy szczerze nie znosi. Z sąsiadkami /inna szkoła/ dogaduje się bez problemu.
          • paskudek1 Re: Szkolna afera 14.04.22, 21:35
            Ale on nie ma z tymi koleżankami prowadzić konwersacji, kumplować się tylko przez 5 do 10 minut zatańczyć z jedną z nich. Życie często zmusi go do obcowania z ludźmi, których nie lubi.
            • araceli Re: Szkolna afera 14.04.22, 22:03
              paskudek1 napisała:
              > Ale on nie ma z tymi koleżankami prowadzić konwersacji, kumplować się tylko prz
              > ez 5 do 10 minut zatańczyć z jedną z nich. Życie często zmusi go do obcowania z
              > ludźmi, których nie lubi.

A dlaczego wyznacznikiem ma być taniec w parze mieszanej?
              • paskudek1 Re: Szkolna afera 14.04.22, 22:15
                Wiesz, mam w nosie czy para mieszana czy jednoplciowa. Po prostu chłopiec chamowaty bo ciężko mu zatańczyć z mniej lubianą koleżanką
                • memphis90 Re: Szkolna afera 15.04.22, 10:31
                  "Okazało się, że nie było akurat dziewczyny do pary, dlatego kolega zatańczył na próbie z kumplem."
                  Cham! Cham jakich mało!
        • borsuczyca.klusek Re: Szkolna afera 14.04.22, 21:28
          Zmuszanie dzieciaków do takich durnot jak tańcowanie poloneza nie jest fajne.
    • chicarica Re: Szkolna afera 14.04.22, 17:58
      Jak ja bym pokazała zdjęcia co my w latach 90 wyprawialiśmy na koloniach i obozach to by mnie chyba zamknęli za propagowanie elgiebete. Śluby kolonijne jednopłciowe, koledzy w damskich fatałaszkach wymalowani jak prostytutki pod latarnię... Nikogo to wtedy nie oburzało i bawiliśmy się świetnie. Fakt, nie musieliśmy za to zlizywać śmietanki z części ciała żadnych księży.
      • engine8 Re: Szkolna afera 14.04.22, 18:50
        Teraz by cie zaliczyli do jakiejs tam jedenej z 56 grup LGBT.... czy gender i zaproponowali opcje - np zmiany plci poczynajc od srodkow wstrzymujacych dojrzewanie. I obecnie bylabys po5 probach samobojstwa i pod stala opieka psychologa
        A oni cie zbagatelizowali i zobacz co z tego wyroslo? smile
        • hanusinamama Re: Szkolna afera 16.04.22, 14:55
          Napisz jeszcze ze zmusili ją do tej zmiany płci. Jakaś starszna cienoa w tym USA jest ....albo ty taki ciemny, ze nawet tak takie takie kocopoły opowiadasz...dziadku
    • 18lipcowa3 Re: Szkolna afera 14.04.22, 18:50
      To nie chodzi o zboczenstwa..tylko o to że nastolatek nie lubi zadnej z dziewczyn i nie potrafi nawet zatańczyć poloneza z koleżanką
      Byłoby mi wstyd za takiego syna
      Asperger może.??
      • woman_in_love Re: Szkolna afera 14.04.22, 19:00
        nastolatek nie lubi zadnej z dziewczyn i nie potrafi nawet zatańczyć poloneza z koleżanką

Może ma gynofobię, ale niezdiagnozowaną i nie potrafi tego wyrazić inaczej niż "nie lubię".

Nie nam oceniać.
        • 18lipcowa3 Re: Szkolna afera 14.04.22, 19:07
          No mówię że nienormalny
          • woman_in_love Re: Szkolna afera 14.04.22, 19:12
            nienormalny?

no może faktycznie lepiej, żeby wysyłał koleżankom z klasy pindola i je macał podczas tańca jak jego normalni koledzy
          • ewka.n Re: Szkolna afera 14.04.22, 19:16
            18lipcowa3 napisała:

> No mówię że nienormalny

Czekam jeszcze na tris, która nam objaśni, że jest to ewidentny dowód na szkodliwość nauki zdalnej owocującej brakiem podstawowych kompetencji społecznych tego młodzianka grożących mizoginistyczną incelozą, której wyraźne objawy już się manifestują. Dlatego delikwent powinien zostać zgłoszony odpowiednim służbom, które dopilnują prawidłowego procesu socjalizacji wspomagając najwyraźniej niewydolną wychowawczo rodzinę - sprawdzą czy nie ma konta na braciach smalcach, zapiszą do harcerzy (i harcerek!) itd. itp.
      • berdebul Re: Szkolna afera 14.04.22, 22:24
        Żadnej dziewczyny z klasy. Niewiadomo ile ich jest, bo zależnie od profilu mogą być pojedyncze sztuki.
        Jeżeli znalazł męską parę, to znaczy, że klasa nie jest 50/50.
      • jowita771 Re: Szkolna afera 15.04.22, 09:24
        Lipcowa, odczep się od cudzych dzieci i wstydź się za własne, jeśli zajdzie potrzeba.
    • lannnnntana Re: Szkolna afera 14.04.22, 19:32
      Mam syna w siódmej. Zaczynam się bać.
      • 18lipcowa3 Re: Szkolna afera 14.04.22, 20:26
        Mam sporo znajomych dzieci w tym wieku i zaden nie odwala takiej maniany.
      • lily_evans011 Re: Szkolna afera 14.04.22, 21:40
        Ten polonez był od ZAWSZE.
        Miałam w klasie sporo prosiaków, ale jak podobierano nas parami wg wzrostu, to nikt się nie krzywił i nie robił sobie przykrości, ani chłopcy, ani dziewczyny, wbrew wszystkiemu bardzo miło wspominam tego poloneza.
        • araceli Re: Szkolna afera 14.04.22, 22:04
          lily_evans011 napisała:
          > Ten polonez był od ZAWSZE.

Na studniówce.
          • memphis90 Re: Szkolna afera 15.04.22, 10:34
            Nie tylko.
            • araceli Re: Szkolna afera 15.04.22, 12:12
              memphis90 napisała:
              > Nie tylko.

'Od zawsze' z imprez szkolnych był TYLKO na studniówce.
        • umi Re: Szkolna afera 14.04.22, 22:27
          "Miałam w klasie sporo prosiaków" - No i tam pewnie polecialo prosiakami, pasztetami i innymi takimi. Wiec nauczycielka na bulwersie zadzwonila z pyskiem. Bardzo slusznie, moim zdaniem, jesli o to poszla. Dorastajace dziewczynki takie rzucone bezmyslnie uwagi malych troglodytow pamietaja latami i lecza potem na terapiach w doroslym zyciu.
          • jowita771 Re: Szkolna afera 15.04.22, 09:30
            W klasie mojej córki był chłopiec, który wygłaszał opinie rasistowskie, homofobiczne, mizoginistyczne, antysemickie, ostatnio antyukraińskie. Chłopak generalnie kontrowersyjny. Dzieci się zebrały i planowały po którymś z kolei incydencie iść z tym do pedagoga albo dyrekcji, ale nie zdążyły, bo zadziałał nauczyciel. Chłopak został przeniesiony do innej klasy.
          • memphis90 Re: Szkolna afera 15.04.22, 10:35
            "Okazało się, że nie było akurat dziewczyny do pary, dlatego kolega zatańczył na próbie z kumplem."
            • lily_evans011 Re: Szkolna afera 15.04.22, 11:53
              O czym autorka raczyła dopisać mimochodem gdzieś w środku już po rozwinięciu się dyskusji. A tu wszyscy odpowiadają na post startowy.
              • araceli Re: Szkolna afera 15.04.22, 12:11
                lily_evans011 napisała:
                > O czym autorka raczyła dopisać mimochodem gdzieś w środku już po rozwinięciu si
                > ę dyskusji. A tu wszyscy odpowiadają na post startowy.

Większość dopowiada sobie a nie odpowiada.

Czy gdyby twoja córka powiedziała, że nie lub żadnego kolegi z klasy i nie chce z nimi tańczyć wyzwałabyś ją od chamek i prostaczek?
                • lily_evans011 Re: Szkolna afera 16.04.22, 14:49
                  Uważałabym, że ma braki w kulturze i obyciu i ubolewalabym nad tym, że robi innym dzieciakom przykrość. To jest taki moment, kiedy wszyscy powinni postarać się być dla siebie ok.
                  I wiesz, tańczyłam tego poloneza w podstawówce jako druga para, co było wyróżnieniem, z chłopakiem, za którym nie przepadałam normalnie, bo 90%z nich było koszmarne. A w tym tańcu , tych próbach okazał się naprawdę miły i normalny.
            • umi Re: Szkolna afera 16.04.22, 15:29
              Po tym dopisku wychodzi na to, ze nauczycielka W OGOLE NIE MIALA POWODU DZWONIC do rodzicow, nie zauwazylas? Skoro on nie mial z kim tanczyc, to mial siedziec pod sciana? Robilaby dym bez sensu. Cos sie nie klei tu.
              Ewentualnie chodzilo o to, ze chlopcy mieli isc po stronie chlopcow i uczyc sie krokow dla chlopcow. Co jest, zdaje sie, w ogole stosowane na lekcjach tanca jak jakis dzieciak nie dopisze obecnoscia, a zajecia sa parami. I chodzi o to, zeby kazda plec wiedziala co ma robic w danym ustawieniu. Wiec najwyzej rozwalal probe i sie nie sluchal, a nie walczyl o prawa mniejszosci.
          • lily_evans011 Re: Szkolna afera 15.04.22, 11:52
            Chodzi mi o kulturę zachowania niezależnie od płci. Prosiak - domyślnie mlody chamski nieogar płci dowolnej. I nawet te nieogary stanęły na wysokości zadania, bardzo fajna impreza była.
    • arthwen Re: Szkolna afera 14.04.22, 21:49
      U mojego jest dwa razy więcej chłopców niż dziewczynek... już to widzę big_grin
      • memphis90 Re: Szkolna afera 15.04.22, 10:35
        To mogliby trójkami tańczyć... W sumie mogłoby to fajnie wyglądać...
        • arthwen Re: Szkolna afera 15.04.22, 13:44
          Jest to jakiś pomysł.
          Ale obawiam się, że borsuczyca zaraz zakrzyknie, że to też zboczeństwo i namawianie do trójkątów wink
    • araceli Re: Szkolna afera 14.04.22, 22:08
      Szokujące jak ze światłych jematek kołtuństwo wyszło.

A gdyby sprawę odwrócić - wasza córka nie chce tańczyć z chłopcem z klasy - zmuszałybyście ją? Uważały, że ma deficyt obycia bo nie potrafi się zmusić do 5 minut tańca???
      • paskudek1 Re: Szkolna afera 14.04.22, 22:13
        Po, prostu powiedziałabym że nie ma z nim ślubu brać tylko ZATAŃCZYĆ do cholery. Też nie uwielbiałam swojego partnera polonezowego na studniówce. Jakoż żyję.
        • araceli Re: Szkolna afera 15.04.22, 07:09
          paskudek1 napisała:
          > Po, prostu powiedziałabym że nie ma z nim ślubu brać tylko ZATAŃCZYĆ do cholery
          > . Też nie uwielbiałam swojego partnera polonezowego na studniówce. Jakoż żyję.

Czy ty się czasem czytasz ostatnio? To to ma być? Jakaś pierdo.ona FALA? Ciebie zmuszono to trzeba zmuszać innych bo Polonez MUSI być w parach mieszanych???

Weź się ogarnij kobieto bo aż żal czytać...
        • jowita771 Re: Szkolna afera 15.04.22, 09:33
          No właśnie, to tylko taniec, więc dlaczego komuś tak bardzo przeszkadza, że tańczy dziewczyna z dziewczyną czy chłopak z chłopakiem? Czy naprawdę dorośli ludzie, nauczyciele, dyrektor, nie przeżyją, ubędzie im od tego?
      • 18lipcowa3 Re: Szkolna afera 14.04.22, 22:20
        Normalne dzieci nie mają takich problemów. Nieważne czy chłopiec czy dziewczynka.
        • jowita771 Re: Szkolna afera 15.04.22, 09:34
          Normalni dorośli tez nie maja problemu, że dzieciaki zatańczą w parach jednopłciowych.
      • umi Re: Szkolna afera 14.04.22, 22:23
        Do psychologa bym zabrala na cito. Podejrzewajac milion traum o ktorych mi sie wstydzila powiedziec. Fobia do plci przeciwnej taka, ze sie ucieka jak od tredowatego, zwlaszcza objawiona nagle i nie wynikajaca z chorobliwej niesmialosci/ustawienia w parze z aktualnym i nieswiadomym obiektem westchnien jest mocno niepokojaca.
        • memphis90 Re: Szkolna afera 15.04.22, 10:37
          • umi Re: Szkolna afera 16.04.22, 15:24
            Ja odpowiadalam na to: "A gdyby sprawę odwrócić - wasza córka nie chce tańczyć z chłopcem z klasy - zmuszałybyście ją? Uważały, że ma deficyt obycia bo nie potrafi się zmusić do 5 minut tańca???"
    • kanna Re: Szkolna afera 14.04.22, 22:17
      U syna na studniówce była para jednopłciowa.

Nie dociekałam, czy tańczyli razem dla draki, z przyjaźni, czy z innych powodów wink
      • taki-sobie-nick Re: Szkolna afera 14.04.22, 23:01
        A gdzie para na wózku, jako wsparcie ON, samotny polonezowicz, jako wsparcie singli i sto pięćdziesiąt innych rodzajów par?
        • woman_in_love Re: Szkolna afera 15.04.22, 09:05
          najwyraźniej nie mieli odwagi i siedzieli w domu
        • arthwen Re: Szkolna afera 15.04.22, 13:49
          Wiesz, jak w klasie jest osoba na wózku, to - tadam! - tańczy poleneza na tym wózku. Singli wspierać nie trzeba, bo osoby tańczące w parach nie wiążą się tym samym na całe życie, mogą być nadal singlami.
          A 150 innych rodzajów par trochę ciężko zebrać w przecietnej szkole, która ma 3-4 klasy w roczniku, chyba że to szkoła specjalna i każdy ma inną dysfunkcję - ale jakoś wątpię, żeby nawet w specjalnych się tak udało.
    • umi Re: Szkolna afera 14.04.22, 22:21
      Serio o to poszlo, czy Ci podkolorowal, zeby byla drama?
      Bo ja obstawiam, ze dziec:
      1. obrazil jakas dziewczynke, zostawiajac ja na lodzie
      2. robil zamieszanie i wyglupy na tej probie
      3. pokrecil im jakos ustawienia do tego poloneza, a czas jak wiadomo nie jest z gumy

Najmniej wierze we wkrecenie naiwnej nauczycielki, raczej by przejrzala. Najbardziej w pyskowanie i dezorganizacje. Tobie przedstrawiono to tak, zeby przedstawic siebie i kolege w bardziej zayebistym swietle i podkrecic statystyki we wlasnych oczach.
      Ja bym sie upewnila, czy te teksty o nie lubienniu zadnej dziewczynki nie lecialy na forum grupy. Oraz, czy tam zaniast nielubienia nie lecialo nic o wadze czy urodzie. Oraz mniej delikatne uwagi. Co mi sie wydaje najbardziej pasujace do telefonu do rodzicow, oprocz rozwalania proby.
      Ewentualnie to jakas szkola wyznaniowa, ale nwet wtedy nie bardzo wierze.
      • 18lipcowa3 Re: Szkolna afera 14.04.22, 22:26
        Tak tak
        Wszystko tylko nie to że chłopak jest zwyczajnie zaburzony i nie ogarnia podstaw
        • umi Re: Szkolna afera 14.04.22, 22:31
          Teksty o wadze/urodzie kolezanki to jest wlasnie zaburzenie i nieogarnianie podstaw. do tego chamstwo. Ciekawa jestem, czy wlasna siostre tez taki wyzywa od pasztetow i swinek.
          To o czym pisze wcale nie jest malym problemem. Nasza kultura jest bardzo restrykcyjna wobec kobiecej urody, a dorastajace dziecko ma prawo miec nadwage, krzywe zeby, okulary czy nie wygladac jak modelka. O ile chlopcom jeszcze chyba nadla uchodzi, jezeli tylko nie sa zbyt cisi i niesmiali, to po dziewczynce koledzy (oraz prymitywne kolezanki) moga pojechac walcem, po ktorym moze wpasc w szereg zaburzen. I takie zagrywki nalezy tepic.
          • aguha Re: Szkolna afera 14.04.22, 23:08
            Uwielbiam ematke pod tym względem🤣. Jak każda typowa kobieta dorabia tysiące scenariuszy do prostej historii.

Chłopak jest grzeczny i kulturalny. Wyjaśniłam wyżej, dlaczego nie zatańczył z koleżanką. Nie zrobił niczego złego. Kolejny taniec również zatańczył z kolegą, ale SPECJALNIE, żeby nauczycielka załapała, że młodzież jest bardziej tolerancyjna od niej. Co tam zresztą dużo gadać. Dla wychowawczyni problemem nie do przejścia są półdługie włosy mojego syna. Na każdej wywiadówcę muszę wysłuchiwać o tych jego włosach, aż kiedyś poirytowana powiedziałam, że ma czyste i bez lokatorów, więc w czym problem?! Nie jest problemem przemoc w szkole, ale długie włosy już tak.
            Taką przykrą refleksje mam w związku z edukacją w Polsce. Nic się nie zmieniło. Oczywiście są wartościowi nauczyciele, ale większość poszła z braku innych możliwości do pracy w szkole. Nie lubią dzieci i to czuć. Chyba sympatią do dzieci nie pała nauczycielka przedmiotu ścisłego, która regularnie wyzywa dzieci od bydła, itd. Mogłabym dłużej wymieniać różne kwiatki.
            • umi Re: Szkolna afera 15.04.22, 00:11
              Moim zdaniem mala szansa ze masz w szkole dziecka az tak konserwatywna nauczycielke. I nadal stawiam na obrazanie dziewczynek. Gdyz jednak nie wierze, ze w tych czasach, nawet z takim odsetkiem poyebow religijnych, jaki jest w pl (nie myliz z normalnymi ludzmi wierzacymi) mala jest szansa na taka reakcje. O cos grubszego musialo pojsc i raczej nie bylo to tylko ustawienie sie do pary z chlopcem. Po prostu dzieciak Ci tak przekazal, bo pochwalenie sie matce, ze kumpel obrazal kolezanki z klasy, nauczycielka naablowala a jego rodzice t olali i kumpel dalej robi swoje pewnie wywolaloby u Ciebie co najmniej ograniczenie kontaktow z kumplem, jak nie wieksza pyskowke, ktora pewnie by sie rozniosla i roznioslo by sie, kto chlapnal swojej matce o wybrykach kolegi. Mlody raczej nie jest az tak naiwny, zeby sie podkladac.

Ewentualnie wariant drugi - po prostu kolega rozwalal probe, a nauczycielce sie ulalo (albo przesadzila z reakcja, ale nadal - nie wierze, ze za samo ustawienie sie z wolnym kolega). Jednak ja bym zrobila sledztwo, czy tam czasem nie zaczynaja sie jakies poczatki znecania czy glupawe konskie zaloty. Zaraz co prawda bedzie w nowej szkole, ale jednak zawsze to zle towarzystwo i lepiej uwazac. Dokuczanie nie musi sie konczyc na dziewczynkach, a w tym wieku latwo podpasc grupie.
              • woman_in_love Re: Szkolna afera 15.04.22, 10:51
                nadal stawiam na obrazanie dziewczynek.

To, że ktoś ma macicę, nie oznacza od razu że jest wiecznym przegrywem i domyślną ofiarą.

Może to te małe ****** go wcześniej obrażały i teraz ich nie lubi.
                I uwaga, ma prawo do tego. A taniec nie jest obowiązkowy jeszcze.
              • arthwen Re: Szkolna afera 15.04.22, 13:57
                Masz jakiś problem z urojeniami, czy to zwyczajna, gruba nadinterpretacja?
                Oczywiście, że są tacy nauczyciele, którzy wyskoczą z identycznym czy podobnym tekstem.
                Nadal są szkoły (chociażby zeszłoroczna aferka z LO w Krakowie, o której się dość głośno zrobiło), w których wychowawca lub dyrektor czuje się zobowiązany do skomentowania braku uczestnictwa dziecka w opcjonalnych lekcjach religii (a w przywołanym wyżej przykładzie do wezwania rodziców na dywanik, żeby się z decyzji tłumaczyli), a myślisz, że par jednopłciowych nie skomentuje?
                • umi Re: Szkolna afera 16.04.22, 15:09
                  I placa za telefon bo Jasio sie ustawil z Brajankiem zamiast Julka? I dokladaja sobie zajec w pracy? Predzej mi kaktus na srodku dywanu wyrosnie.

Lekcja religii to sa etaty, wiec w to jeszcze moge uwierzyc, zwlaszcza jak ktos zapisze do szkoly wyznaniowej. W pare z chlopcem i dym o to nie wierze.
                  • arthwen Re: Szkolna afera 16.04.22, 18:36
                    Nie rozumiem o co chodzi z tym płaceniem za telefon? Czemu niby mieliby płacić za jakiś telefon?
                    I tak, komenatrze o parach jednopłciowych slyszałam osobiście, w naszej rejonowej szkole, którą mam rzut kamieniem, a jednak wolę wozić dziecko 10 km do innej, zgadnij czemu?
          • memphis90 Re: Szkolna afera 15.04.22, 10:38
            >Teksty o wadze/urodzie kolezanki to jest wlasnie zaburzenie i nieogarnianie podstaw. do tego chamstwo.
            Tylko że nic takiego się nie wydarzyło... To są Twoje urojenia.
            • umi Re: Szkolna afera 16.04.22, 15:05
              Nie wiemy co sie wydarzylo. Malo prawdopodobne jest dla mnie w dzisiejszych czasach dzwonienie do rodzicow tylko dlatego, ze chlopiec w parze ustawia sie z chlopcem. Za takie nic szkoda byloby komukolwiek czasu i o gorszych rzeczach rodzice nie sa zwykle powiadamiani (typu np. sprzeczki z rekoczynami, ktore w niektorych szkolach trafiaja na dywanik do psychologa, ale do rodzicow nikt nie dzwoni).
              Wiec sorry, ale nie wierze w taki dym za samo ustawienie sie z chlopcem. Wierze w dym jesli dzieciak zachowywal sie zle - do kolezanek, kolegow lub nauczycielki. Ze startera najbardziej pasuja kolezanki. No sorry, ale nie wydaje mi sie prawdopodobny inny wariant. Musieliby z kazdym goofnem dzwonic do kazdego, a w zyciu sie nie spotkalam z czyms takim.
              Ewentualnie dzieciak juz jest na czarnej liscie i akurat jego zachowanie przelalo czare goryczy. Przy czym wciaz - nadal po prostu nie wierze, ze chocilo o sama pare z chlopcem. Autorka albo trolluje, albo polowy faktow nie wie.
    • ga-ti Re: Szkolna afera 14.04.22, 23:12
      Chłopak chce sobie bekę z nauczycielki porobić i trochę głupkowatej zabawy na próbach wprowadzić. W sumie to szkoda, bo marnuje czas pozostałych uczniów, ale pewnie ich nie lubi uncertain

Moje dziecko tańczyło kilka lat temu na zakończenie podstawówki, a wcześniej na 11.11. Dziewczyn było więcej, a nie było pozwolenia na przyprowadzanie chłopaków z zewnątrz szkoły, więc tańczyły dziewczyny z dziewczynami. Ale chłopcy nie cudowali i w pary stawali. Wyszło bardzo ładnie. Polonez nie wymaga obściskiwania się wink dzieciaki wiedziały, że to tylko taniec. Ale rocznik mego dziecka był pełen fajnych dzieciaków smile

Nauczycielka nie powinna rozpętać afery ze zboczeństwami, raczej poinformować rodziców o głupkowatym zachowaniu, a młodego, że to nie kabaret, jeśli koleś chce pajacować, to nich sobie szuka innej sceny. Zresztą pozostałe dzieciaki powinny go uświadomić.
      • taki-sobie-nick Re: Szkolna afera 14.04.22, 23:17
        Marnuje najwyżej czas tych kolegów, co robią za kobity.
      • araceli Re: Szkolna afera 15.04.22, 07:07
        ga-ti napisała:
        > Dziewczyn było więcej, a nie było pozwolenia na przyprowadzanie chłopak
        > ów z zewnątrz szkoły, więc tańczyły dziewczyny z dziewczynami.

Czyli dziewczyny ok - chłopcy 'olaboga olaboga'.... Echhh kołtuństwo potworne...
      • 152kk Re: Szkolna afera 15.04.22, 13:45
        "Chłopak chce sobie bekę z nauczycielki porobić i trochę głupkowatej zabawy na próbach wprowadzić. W sumie to szkoda, bo marnuje czas pozostałych uczniów, ale pewnie ich nie lubi (...)Nauczycielka nie powinna rozpętać afery ze zboczeństwami, raczej poinformować rodziców o głupkowatym zachowaniu, a młodego, że to nie kabaret, jeśli koleś chce pajacować, to nich sobie szuka innej sceny"
        W sumie nie możemy mieć pewności co się dokładnie wydarzyło, ale co by nie było to nauczycielka zareagowała źle.
        Jeżeli chłopiec tylko chciał tańczyć z innym chłopcem, to powinna po prostu pozwolić. Wybór partnera do tańca to nie jest obraza dla reszty grupy/klasy. I afery żadnej by nie było.
        Jeśli chłopiec pajacował, rozwalał próbę - to powinien zostać wykluczony z prób i z udziału w balu.
        Jeżeli obrażał dziewczynki tj. nie tylko mówił, że ich nie lubi, ale robił jeszcze jakieś przykre uwagi (przykłady podano już) - to powinien zostać stosownie ukarany (zgodnie z regulaminem szkoły, zapewne przewiduje powiadomienie rodziców, obniżenie oceny z zachowania, ew. inne działania w takich sytuacjach).
    • jowita771 Re: Szkolna afera 15.04.22, 08:54
      Ja na półmetek wzięłam przyjaciółkę jako osobę towarzyszącą. Inni byli w parach mieszanych. Nie miałam wtedy chłopaka, a nie chciałam jakiegoś randoma z łapanki. Kilka osób zapytało wprost, czy jestem lesbijką.
    • magata.d Re: Szkolna afera 15.04.22, 09:11
      Klasa liczy tyle samo dziewczyn co chłopców? A jak jest inaczej. U mojego dziecka jest 12 chłopców i 5 dziewczynek. Aż strach pomyśleć, co będzie na zakończenie 8 klasy winkwinkwinkwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka