la_bonne_cusine Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:15 Oglądam. Obiektywnie najlepszy jest Bosak i Maj. Tusk jakby zadebiutował. Słabo Odpowiedz Link Zgłoś
kariwitch00 Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:16 A czy musiał być wytypowany Rachon? Bardzo koncentruje się na tym jak wypada Tusk i malują mu się na ryju uśmieszki, słabe. Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 20:01 > A czy musiał być wytypowany Rachon? A jak myślisz? Odpowiedz Link Zgłoś
kariwitch00 Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 20:09 Ta debata wyglądała jak pułapka na Tuska nie widziałam nigdy prowadzącego debatę jak ten Rachon lacznie z jego mowa ciała. Odpowiedz Link Zgłoś
kariwitch00 Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 20:25 Ja nigdy nie byłam fanka Tuska ale druga strona moglaby nie robić takiej siermiegi chociaż przy okazji debaty bo ewidentnie było to widać. Odpowiedz Link Zgłoś
flo-bo Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:34 Hołownia pięknie wsparł Tuska, zrewanżował się za dobre słowa m.in.na marszu Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 21:11 A co powiedzial bo nie ogladalam? Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Dzisiaj debata 11.10.23, 10:13 może już zdążyłaś znaleźć, ale napiszę: Morawiecki chciała zabłysnąć i zaczął bredzić, że Tusk dostał od Putina jakiś wazon ze srebrem i złotem (wtf?), i co z tym wazonem zrobił, niech powie. Zanim Tusk miał szansę odpowiedzieć, mówił Hołownia i zaczął swoja wypowiedź od "ciekawe jaki wazon dostał rząd za sprzedanie Lotosu, naszej perły w koronie" (z pamięci cytuję) Odpowiedz Link Zgłoś
barbibarbi Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:16 Widoczny cel debaty: wkur.ić Tuska, żeby stracił równowagę i pokazał się w telewizji jako furiat. Mam nadzieję, że się nie da sprowokować.. Odpowiedz Link Zgłoś
starczy_tego Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:20 Czy mi się wydaje, czy Tuskowi świecą specjalnie lampy w oczy? Ma takie zmrużone Odpowiedz Link Zgłoś
joana012 Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:25 Zapewne pytania na tematy światopoglądowe nie padną. Nie ma możliwości posłuchać jaki jest stosunek do kwestii in vitro, aborcji, karania księży za pedofilię Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:50 Lewica sama powiedziała jaki i chciałabym pochwalić za sprawność i elegancję z jaka to zrobiła częściowo odpowiedział też Hołownia, on wprost powiedział, że in vitro powinno być Odpowiedz Link Zgłoś
veronia Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:22 Tuska totalnie zjada stres. Dla mnie najlepiej Hołownia. Scheuring Wielgus daje radę. Odpowiedz Link Zgłoś
seeview Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:26 Mam podobne zdanie. Nie lubię Hołowni, ale tutaj jest bezbłędny. Scheuring-Wielgus bardzo dobra, odszczekuję wątpliwości. Tusk im dalej tym lepiej, ale początek słaby. Nie napiszę czego życzę Morawieckiemu, bo mnie wytną. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:31 seeview napisała: > Mam podobne zdanie. Nie lubię Hołowni, ale tutaj jest bezbłędny. Scheuring-Wiel > gus bardzo dobra, odszczekuję wątpliwości. Tusk im dalej tym lepiej, ale począt > ek słaby. Nie napiszę czego życzę Morawieckiemu, bo mnie wytną. Podpisuję się pod tym. Dokładnie te same spostrzeżenia. Natomiast muszę przyznać, że ogolne wrażenie mam takie, że te wszystkie opozycyjne partie są w „opozycji” do PISu, co mnie niezmiernie cieszy. Generalnie każda z tych partii punktuje PIS. Mam wrażenie, że są wszyscyi Morawiecki. Odpowiedz Link Zgłoś
kariwitch00 Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:33 A moim zdaniem widać nienawiść prowadzącego debatę do jednego z uczestników i to jest przegięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaga-sie Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:37 Oczywiście, że widać, nie tylko do jednego. Po mowie końcowej myślałam, że spali wzrokiem Holownie. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:33 Tusk dał się wyprowadzić z równowagi. Szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:45 Gdzie się Tusk dał wyprowadzić z równowagi? Moim zdaniem był miarę spokojny, tylko zestresowany. Nie rozumiem też, dlaczego zamiast odpowiadać na pierwsze pytanie zaczął mówić zupełnie nie na temat, o tym jak cieszy się móc zwrócić się do widzów TVP, a potem pod koniec się zaciął etc. Stracił na tym, moim zdaniem. Najlepiej wypadł Hołownia i niestety Bosak. Scheuring-Wielgus też ok, może trafić do ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:46 Tusk się zaciął koniec świata Musi teraz chyba ustąpić ? Wziął to 2 pln ? Odpowiedz Link Zgłoś
akseinga1975 Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:48 Co sie temu Tusku stanelo? Taki wygadany, doswiadczony polityk a dal sie sprowokowac. Przez te przepychanki z Morawieckim nie byl merytoryczny i tracil cenny czas. Pozostali duzy plus. Odpowiedz Link Zgłoś
gaga-sie Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:54 To tylko człowiek, walą w niego cały czas. I tak dal radę. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 20:29 gaga-sie napisała: > To tylko człowiek, walą w niego cały czas. I tak dal radę. No to ja się wyłamię, bo uważam że Tusk nie wypadł najgorzej. Telewidzowie, którzy oglądają tylko szczujnię dowiedzieli się, że Morawiecki był jego doradcą i namawiał go do podniesienia wieku emerytalnego. Dowiedzieli się, że w niektórych rejonach Polski jest duże bezrobocie. Dowiedzieli się, że Morawiecki bardzo pomnożył swój majątek za czasów swojego premierostwa. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 20:32 też racja i że puścił Lotos za połowę mniej niż Saudowie dali za Ronaldo, i niż Lotos przynosi w kilka miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 20:38 anorektycznazdzira napisała: > też racja > i że puścił Lotos za połowę mniej niż Saudowie dali za Ronaldo, i niż Lotos przynosi w kilka miesięcy > Tusk chciał jaj najwięcej przekać informacji widzom tvppis, o których nie ma ani jednego słowa w tvppis. Odpowiedz Link Zgłoś
akseinga1975 Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 20:41 Ale to jest krew w piach. Do twardego elektoratu i tak nic nie dociera. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 20:35 Fajnie Może teraz isc na emeryturę polityczna i napisać książkę o współpracy z Mateuszem Kupiła bym Odpowiedz Link Zgłoś
seeview Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:53 > Nie rozumiem też, dlaczego zamiast odpowiadać na pierwsze pyt > anie zaczął mówić zupełnie nie na temat, o tym jak cieszy się móc zwrócić się d > o widzów TVP, a potem pod koniec się zaciął etc. Stracił na tym, moim zdaniem. Tak, powinien być wstęp na 2 zdania, a dalej jedziemy o wizach. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 20:35 Nie rozumiem też, dlaczego zamiast odpowiadać na pierwsze pytanie zaczął mówić zupełnie nie na temat, o tym jak cieszy się móc zwrócić się do widzów TVP Z prostego powodu, bo wie że ma jedyna okazję pokazać się jako on sam ludziom, którym od kilku lat dzień w dzień jest przedstawiany jako wcielenie zła. Z tego samego powodu był zdenerwowany, każdy by był. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:25 Tusk jest zdenerwowany, Morawiecki jest głupi i sadzi żenujące gadki- mówi właściwie do Tuska Bosak jak zawsze, Lewica nieźle, zaskoczył mnie pozytywnie Hołownia. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:32 anorektycznazdzira napisała: > Tusk jest zdenerwowany, Morawiecki jest głupi i sadzi żenujące gadki- mówi właś > ciwie do Tuska > Bosak jak zawsze, Lewica nieźle, > zaskoczył mnie pozytywnie Hołownia. > > Mam podobne odczucia. Tusk przy kilku odpowiedziach się pogubił, chociaż przy innych był świetny, Hołownia mnie zaskoczył na plus, a go nie lubię i mu nie wierzę. Morawiecki znajduje się w bardzo mrocznym i odległym miejscu, żadne psychotropy go stamtąd nie wyciągną. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 20:12 Hołownia zdecydowanie najlepiej wypadł - ale ma duże doświadczenie sceniczne, pewnie to mu pomogło. Tusk się zestresował, ale każdy by się zestresował jakby tak w niego walili. No i źle zaczął, o czym sam pewnie wiedział, to go też trochę osłabiło, ale potem się rozkręcił jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 20:33 Bo to jest bardzo trudne mówić jako pierwszy, nie znając do końca konwencji, nie wiedząc, czego można się spodziewać - aż trudno uwierzyć, że to w drodze losowania ustalono taką kolejność. I do tego mając tylko jedną minutę na wypowiedź. Ja ich w sumie wszystkich podziwiam (oczywiście oprócz Morawieckiego, który ewidentnie znał pytania), że potrafili się zmieścić w 1 minucie i czasami dosłownie co do sekundy. Ktoś wspominał, że Rachoń raz przerwał Tuskowi - kiedy to było? Odpowiedz Link Zgłoś
akseinga1975 Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 20:37 Myslicie, ze debata przekonala chociaz 1 wyborce pis do zmiany. Ja bardzo w to watpie, to sa wyznawcy jak w sekcie i jak bardzo Morawiecki zle wypadl oni tego nie dostrzegaja. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 20:41 Wyborców pis nie, ale może niezdecydowanych. Zyska Trzecia Droga. Odpowiedz Link Zgłoś
flo-bo Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:27 Przy każdym pytaniu propaganda. Podział oni źli - opozycja, i dobrzy my -PiS Odpowiedz Link Zgłoś
tojaba Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:35 W Wiadomościach ogłosili, że Morawiecki wygrał. 6:0 Pfff Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:38 gdzie te okropności obejrzę, nie mając telewizora? Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:40 Mateusz gadał właściwie do Tuska, słabe i głupie, wygrał Hołownia Odpowiedz Link Zgłoś
joana012 Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:49 anorektycznazdzira napisała: > Mateusz gadał właściwie do Tuska, słabe i głupie, > wygrał Hołownia > Trudno tutaj mówić o wygranej skoro nie było dyskusji Odpowiedz Link Zgłoś
biala_ladecka Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:41 Słuchałam drugiej połowy. To jest kolejna debata, w której najlepszym mówcą jest niestety Bosak. Tusk wie, po co tam poszedł. Merytoryczne odpowiedzi nie sa w tej debacie w ogóle istotne. Nie czepiam się treści tego co mówił, bo jaka debata, takie odpowiedzi, ale nie było to jego najlepsze wystąpienie. Kurde, to jest błyskotliwy koleś. Co się stało? Lewica chyba sama nie wierzy, że przekroczy próg Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:44 I kwestia wazonu, on miał być ze złota czy wypełniony złotem? Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:47 Kurczę niezłe to rozegrali Takie symbole które zostają w pamięci Tak się wygrywa debaty Dzban i 2 pln Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:52 Jeśli tak się wygrywa, to wazon wygrał Hołownia pozamiatał Matołuszkiem i wazon w roli pucharu zwycięstwa trafił do Szymona Odpowiedz Link Zgłoś
seeview Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:57 > Jeśli tak się wygrywa, to wazon wygrał Hołownia > pozamiatał Matołuszkiem i wazon w roli pucharu > zwycięstwa trafił do Szymona 100% tak i piszę to jako osoba, która nie głosowała na Hołownię i nie będzie głosowała na 3D. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:53 Z pewnością zostanie w pamięci ze Morawiecki to dzban Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:47 Co się stało- nie wiemy jak został potraktowany, co usłyszał i jaką socjotechnikę zastosowano zanim włączono kamery. Sądzicie, że tak po prostu uprzejmie powitano i przygotowano do wystąpienia? Wolne żarty Odpowiedz Link Zgłoś
misiamama Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:44 Autorzy pytań nie zawiedli. Ewidentnie było to obliczone na wkurzenie Tuska, pytanie które trwa dobrą minutę i jest zbudowane na opisach zła opozycja - dobry rząd, było totalnie niezrozumiałe dla przeciętnego widza. Tusk wypadł trochę słabo (zwłaszcza początek, który już oczywiście pokazały Wiadomości), Morawiecki musiał być naspidowany, to niemożliwe żeby normalnie tak bredził. Wazon ze złotem i srebrem oraz stanowisko dla Tuska w zamian za przyjęcie migrantów - to będą memy tygodnia. Niestety sprawnie wypadł Bosak. Niezła Scheuring, niezły Hołownia. Odpowiedz Link Zgłoś
bominka Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:50 Pytania tendencyjne i wysterowane. Dziennikarz prowadzący skomentował niepotrzebnie wypowiedź. Tvpis to oszusci. Odpowiedz Link Zgłoś
joana012 Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:53 Bosak zero socjalu dla Ukraińców, choćby pracowały tutaj 3 pokolenia i płaciły podatki. Głupek Odpowiedz Link Zgłoś
taniax Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:54 Idiota, ci ludzie mają wpływ na nasze PKB Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:54 Tak, pomysł Bosaka na socjal- nie dawać go Ukraińcom. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 20:03 Straszne to szczucie na Ukraińców ale pewnie wyszło im z badan ze dobrze się sprzeda. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Dzisiaj debata 11.10.23, 01:23 joana012 napisała: > Bosak zero socjalu dla Ukraińców, choćby pracowały tutaj 3 pokolenia ... Bosak coś takiego powiedział? Nie słyszałam. Nie rozpędzaj się tak, jak na razie pracują maksimum dwa lata i NIE SĄ naszymi obywatelami. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Dzisiaj debata 11.10.23, 22:39 joana012 napisała: > Bosak zero socjalu dla Ukraińców, choćby pracowały tutaj 3 pokolenia 500+ nie jest za pracę i podatki, bo niepracujący też dostają, tylko na dzieci OBYWATELI POLSKICH. Odpowiedz Link Zgłoś
seeview Re: Dzisiaj debata 12.10.23, 09:26 Przede wszystkim pińcet jest na łapówę wyborczą i degenerację społeczną oraz finansową Państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
biala_ladecka Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:47 To sie nazywa OBIEKTYWIZM. Wiem, nowe pojęcie w twoim słowniku. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 21:47 biala_ladecka napisała: > To sie nazywa OBIEKTYWIZM. Wiem, nowe pojęcie w twoim słowniku. > Otóż to. Odpowiedz Link Zgłoś
la_bonne_cusine Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:49 Bosak jedyny merytoryczny. Oceniam tylko debatę. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 21:42 71tosia napisała: > „merytorycznie” szczuł na Ukraińców Jest za bardzo merytoryczny (choć totalnie bez programu, poza szczuciem na ukrainców), no ale dobrze brzmi, więc nie trafi do większej części społeczeństwa, zwłaszcza PISu bo tam ważne są emocje. Nie trafi też do wyborców KO czy Lewicy, bo są za mądrzy by na niego zagłosować. Odpowiedz Link Zgłoś
11marlenka Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 21:50 Trafi do wielu którzy wcześniej głosowali na Pis a obecnie są na fali "Pisu mam dość ale na lewaków nie zagłosuję". Czy się podoba czy nie, na fali szczucia na politykę socjalu dla Ukrainców można otrzymać wiele głosów. Odpowiedz Link Zgłoś
joana012 Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 20:09 la_bonne_cusine napisał(a): > Bosak jedyny merytoryczny. Oceniam tylko debatę. Zależy co do kogo przemawia. On w każdej rozmowie tak samo beznamiętnie mówi, podobnie jak Morawiecki. Zero mimiki wyrażającej jakieś emocje, niby spokojny i merytoryczny ale bez wyrazu. Mam dystans do takich osób, nie ufam w ich niby dobre intencje. Odpowiedz Link Zgłoś
11marlenka Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 21:31 Tak, i te jego zimne oczka. Może być bezwzględny jak dostanie władzę do ręki. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:50 Pytania były dłuższe niz czas na odpowiedzi. dobrze wypadł Holownia, Tusk Ok, Morawiecki zafiksował się na Tusku, momentami brak kultury, jak wtedy gdy Tuskowi usiłował oddać 2zl. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:51 A przeżywanie się Pinokio ? Za dużo bajek czyta wnuczkom a może tylko to powinien robić Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 20:08 Przecież pisałaś, że nie oglądałaś debaty? Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 20:47 krolewska.asma napisała: > A przeżywanie się Pinokio ? > To nie było przezywanie tylko stwierdzenie faktu. Przecież tak w internetach się nazywa Morawieckiego. A widzowie którzy tylko oglądają tvppis wreszcie się o tym dowiedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 20:10 Debaty nie widziałaś ale ja komentujesz? Dlaczego mnie to nie dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
11marlenka Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 20:20 www.youtube.com/watch?v=KthY6IXMzyY dla chętnych Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 20:28 > Kto chciałby premiera który nie umie odpowiedzieć na pytanie tylko się zacina Zgadzam się z tobą, też mnie to strasznie wkurza u Morawieckiego youtu.be/s-2z1QlQXvY?si=plRLEi4agzbjDvQF Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 20:32 maslova napisała: > > Kto chciałby premiera który nie umie odpowiedzieć na pytanie tylko się z > acina > > Zgadzam się z tobą, też mnie to strasznie wkurza u Morawieckiego > I jeszcze nie mówi na temat. A poza tym dam sobie łeb uciąć, że Pinokio znał pytania. Pytania dłuższe niż czas na odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 20:37 Oczywiście, że znał. Poza tym wyglądał, jakby był na prochach. Odpowiedz Link Zgłoś
is-laura Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 20:30 Najważniejsze, że najgorzej wypadł Morawiecki. Odpowiedz Link Zgłoś
irma223 Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 20:51 Jestem zrozpaczona. Moim zdaniem wygrał Bosak. Drugi Hołownia. Trzeci Maj (Bezpartyjni Samorządowcy). Scheuring Wielgus zupełnie uciekała od tematów pytań. Tusk i Morawiecki zamiast odpowiadać na pytania uprawiali naparzankę w piaskownicy. Tuskiem jestem bardzo rozczarowana. A Morawiecki rzeczywiście jest modelem tego, co może PiS zrobić z człowieka. Pamiętam, jak kiedyś unikał rzucania obelg czy komentowania obelg rzucanych przez Kaczyńskiego. Tutaj natomiast stosował metodę zdartej płyty z poprzednich wystąpień. Ciekawe, kto mu te teksty pisze? Wygłaszał je jak nauczone na pamięć. Odpowiedz Link Zgłoś
11marlenka Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 20:55 Morawiecki straszny. Najgorzej, że te jego teksty powtarzają wszyscy którzy oglądają tylko tvp Odpowiedz Link Zgłoś
irma223 Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 21:10 Ktoś mu te teksty pisze, a on je słowo w słowo powtarza. Gestykulacja wyuczona na szkoleniach dla handlowców, podobnie, jak dykcja. Kiedyś go jeszcze szanowałam, na początku jego premierowania. Ale się zeszmacił kompletnie. Kaczyński jednak łamie charaktery ludzkie, to po Morawieckim doskonale widać. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Dzisiaj debata 11.10.23, 01:26 Morawieckiego nikt nie złamał, on się dostosowuje dobrowolnie, bo chce mieć fajny stołek. Odpowiedz Link Zgłoś
misiamama Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 21:20 zupełnie się nie zgadzam. Na pewno Bosak wypadł bardzo dobrze, mimo że jestem przeciw Konfie i szczucie na Ukraińców uważam za skandaliczne. Hołownia jednak wypadł dość słabo, jak na jego obycie telewizyjne, chociaż na plus ma lekkość w odnoszeniu się do bieżących wypowiedzi w studio (czego ewidentnie brakło Scheuring-Wielgus, która miała wyuczone kwestie i najwięcej na co się zdobyła, to jakieś wtręty osobiste, dla mnie wręcz zniechęcające, no ale jej decyzja że chce o tym mówić). Tusk w sumie wypadł jak zawsze, on jest świetnym politykiem ale mówcą takim sobie, co było widać np na marszu w Warszawie (porównajcie go z Czarzastym - ten dał czadu). Moim zdaniem Tusk mógł mniej czasu poświęcać Mateuszowi i raczej skupić się na programie opozycji demokratycznej oraz wielkich aferach PIS (wielka szkoda że położył temat afery wizowej). Maj to po prostu nie ta liga, nawet nie ma porównania. Odpowiedz Link Zgłoś
misiamama Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 21:24 a Morawiecki wg mnie był na jakichś prochach, miał wyuczone kwestie (dzbanek złota, mafie vatowskie, partacze, stanowisko za migrantów, banda ryżego). On jest dla mnie tajemnicą, nie wiem jak można tak się wkręcić i zeszmacić, czy chodzi o kasę (łatwo jest przytulić pierwsze miliony a potem to już nie ma jak skończyć), czy o jakieś problemy osobiste (może mit ojca, jednak nienormalna młodość). Facet ewidentnie ma problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
11marlenka Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 21:27 ja właśnie w szoku jestem, że kiedyś typ współpracował z Tuskiem a teraz tak na niego jedzie. Co się tam między nimi podziało, to wygląda wręcz na osobistą nienawiść. Odpowiedz Link Zgłoś
misiamama Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 21:34 Morawiecki wie, że w razie przegranej czeka go co najmniej tułanie się po prokuraturze, a bardzo możliwe, że i procesy karne. Być może nie uda się go posadzić za przekręty rządu, ale na pewno jest materiał z działkami od Gulbinowicza, zakupem obligacji po uzyskaniu wiadomości o agresji Rosji na Ukrainę, pewnie coś jeszcze. On ma nóż na gardle i to właśnie widzieliśmy - człowieka, który jest w narożniku. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Dzisiaj debata 11.10.23, 01:29 Nie "zadziało", nie "podziało", tylko "stało", a w tym wypadku lepiej: coś między nimi zaszło. Ja nie jestem w żadnym szoku, mamy finisz kampanii wyborczej, więc Morawiecki ją robi. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Dzisiaj debata 11.10.23, 01:28 misiamama napisała: > a Morawiecki wg mnie był na jakichś prochach, miał wyuczone kwestie (dzbanek zł > ota, mafie vatowskie, partacze, stanowisko za migrantów, banda ryżego). Nie trzeba być na żadnych prochach, żeby powtarzać w kółko te same "argumenty" PiS-u. Oni tak w kółko: Tusk, mafie, migranci, bezpieczeństwo, nie oglądacie, to nie wiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Dzisiaj debata 11.10.23, 01:25 A Morawiecki rzeczywiście jest modelem tego, co może PiS zrobić z człowieka. A ja myślę, że Morawiecki jest elastyczny. Każą mu odgrywać światowego bankstera, to odgrywa. Każą się przypodobać prostackim Mieciom z Pcimia, to się robi na prostaka. Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 22:00 Najlepiej wypadli Hołownia i Bosak. Zupełnie inne strony sceny politycznej, ale obaj merytorycznie i spokojnie. Takich merytorycznych dyskusji oczekuję od polityków. Schuring-Wielgus jak zawsze histeryczna i przez to jej argumentacja bardzo traci. Niezależny Maj pozytywnie jakkolwiek bardzo prorządowy. Tusk i Morawiecki to TRAGEDIA. Stara szkoła politycznych pyskówek bez kultury. O ile Morawiecki nie zaskoczył, a Tusk owszem, bo jak amator dał się wciągnąć w PiSią grę. Panowie mogą się nie lubić, ale nie muszą tego pokazywać w taki prymitywny sposób. Obaj to kwintesencja obrzydliwej polityki i obrzydliwych polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Dzisiaj debata 11.10.23, 00:50 Moim zdaniem obecna lewica to porażka jako taka. Odpowiedz Link Zgłoś