akseinga1975 13.10.23, 21:19 Jestem za KO, ale oni maja pewne wejscie do sejmu i teraz rozkminiam czy nie lepiej oddac glos na 3d albo na lewice zeby zwiekszyc ich szanse do wejcia. Co myslicie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abria Re: Glosowanie strategiczne 13.10.23, 21:24 zaglosuj na lewice, 3d sie dostanie, ale dobrze żeby z jak najmniesza liczba glosow Odpowiedz Link Zgłoś
abidja Re: Glosowanie strategiczne 13.10.23, 21:34 Idz ta droga. Polecam posłanki z Razem. Jest w czym wybierac do głosowania. Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: Glosowanie strategiczne 13.10.23, 21:55 Głosuj na tę opcję, która ci najbliższa, żebyś później sobie w brodę nie pluła. No chyba że na innych listach też znajdujesz fajne osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Glosowanie strategiczne 13.10.23, 22:21 Gdybym miała cię namawiać pod siebie, to bym ci powiedziała tak zrób, i jeszcze głosuj na "trzecią..." Bo ja bym chciała żeby obie te opcje miały stosunkowo dużo głosów względem KO, no a zwłaszcza TD ale tak szczerze to ja nie jestem zwolenniczką głosowania taktycznego, i uważam, że powinno się głosować tak jak się czuje i do tego namawiam A swoją drogą uważam, że oni wejdą. Sondaże pokazują tak koło 10-12% (poza jednym wydarzeń który faktycznie pokazał trzecia drogę pod progiem), więc lewica praktycznie nie ma szans spaść poniżej 5%, nie wiem co by się tu miało wydarzyć, a trzecia droga też powinna spokojnie ten próg przekroczyć. Więc jeśli chcesz na kogoś z nich głosować to polecam tylko jak faktycznie mają kogoś dla ciebie na liście. Odpowiedz Link Zgłoś
smoczy_plomien Re: Glosowanie strategiczne 13.10.23, 22:26 Jeśli planujesz podróż wyborczą to tu masz biuro podróży www.podrozewyborcze.pl/ możesz sprawdzić, w którym okolicznym okręgu głos na Twoja partię będzie miał największy sens. Odpowiedz Link Zgłoś