alicia033 15.10.23, 21:06 Ja piję za marny wynik konfy i pożegnanie pissuaru. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
heca7 Re: Zadowolone? 15.10.23, 21:06 Zaraz nam ten wątek skasują Ale wyniki naprawdę obiecujące. Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Zadowolone? 15.10.23, 21:06 Ciekawe ze nowa lewica tak blisko konfy Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: Zadowolone? 15.10.23, 21:08 Ja już nie wiem czy się cieszyć czy martwić. Niby opozycja ma szansę na większość głosów w sejmie, ale czy to znaczy że będą rządzić? Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Zadowolone? 15.10.23, 21:09 runny.babbit napisał(a): > Niby opozycja ma szansę na większość głosów w sejmie, ale czy to znaczy że będą rządzić? No jak będą mieli większość, to tak. Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: Zadowolone? 15.10.23, 21:14 Uspokoję się jak to zobaczę.... Co to były za nerwy dziś... Odpowiedz Link Zgłoś
przepio Re: Zadowolone? 15.10.23, 22:11 runny.babbit napisał(a): > Uspokoję się jak to zobaczę.... Co to były za nerwy dziś... Mam to samo. No i PSL... Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Zadowolone? 15.10.23, 22:33 Mam te same obawy... Rany, nerwy mnie zeżrą do wtorku Odpowiedz Link Zgłoś
luderka Re: Zadowolone? 15.10.23, 21:27 Jeśli stare wygi z PSLu sie nie sprzedadzą za łapówki z PiS Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: Zadowolone? 15.10.23, 21:41 No właśnie boję się czy jakichś transferów nie będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
hosta_73 Re: Zadowolone? 15.10.23, 23:33 Jeśli te proporcje się potwierdzą to musiałoby być dużo tych przechrztów. Za dużo, mam nadzieję. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Zadowolone? 16.10.23, 09:35 A czy PSL nie o dstawił jakiejś akcji z cyrografami? Coś mi się tak kołacze, ale nie mam czasu teraz googlać. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Zadowolone? 15.10.23, 21:10 A teraz powiedzcie, gdzie mogę obejrzeć wieczór wyborczy piss!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Zadowolone? 15.10.23, 21:29 triss_merigold6 napisała: > TVN24 Dzięki Ci, dobra kobieto Odpowiedz Link Zgłoś
gris_gris Re: Zadowolone? 15.10.23, 21:10 alicia033 napisała: > Ja piję za marny wynik konfy i pożegnanie pissuaru. > Zadowolona to mało powiedziane! Tylko sie troche boje, bo wyborcy pisu kłamią w exit polls i ich wynik moze byc niedoszacowany… Oby nie! Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Zadowolone? 15.10.23, 21:15 gris_gris napisała: > i ich wynik moze byc niedoszacowany… pewnie trochę jest ale nie aż tyle, żeby nawet razem z konfą przełożyło im się to na większość sejmową. Odpowiedz Link Zgłoś
kruszysia Re: Zadowolone? 15.10.23, 21:42 Ale to chyba jeszcze bez zagranicy. A zagranica - przynajmniej europejska - statystycznie raczej nie zachwyca się PIS-em... Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Zadowolone? 16.10.23, 07:12 Już są sygnału, że wiele zagranicznych komisji się nie wyrobi z liczeniem, niestety Odpowiedz Link Zgłoś
veryvery Re: Zadowolone? 15.10.23, 21:13 A ministrantowi hołowni i temu drugiemu kościółkowcowi kosiniakowi to ja nie ufam Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Zadowolone? 15.10.23, 21:30 zona_glusia napisał(a): > Trzecia droga ma za dużo. To fakt Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Zadowolone? 15.10.23, 21:12 Otwieram wino. Zła jestem, że PiS nadal.ma takie poparcie. Ale przy tej propagandzie mnie to nie dziwi. Faszysci precz. Czuć zmianę! Oby teraz opozycja tego nie spyerdolila. Odpowiedz Link Zgłoś
ekstereso Re: Zadowolone? 15.10.23, 21:13 Bałam się kupić szampana. Na pewno nie będę spać. Nareszcie widać że buta trochę się kończy. Odpowiedz Link Zgłoś
maj18-98 Re: Zadowolone? 15.10.23, 21:18 Miałam nadzieję na wyższy wynik lewicy, nie ufam Hołowni, oby konfa miała jeszcze słabszy wynik.... Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Zadowolone? 15.10.23, 21:17 Umiarkowanie. Ale liczyłam się z tym, że to może być tylko mały kroczek. Poza tym, poczekajmy do wtorku. Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Zadowolone? 15.10.23, 21:19 Nie, bo mnie rozczarował naród. Głupia i naiwna baba ze mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
myfaith Re: Zadowolone? 15.10.23, 21:24 ale pomyśl jakbys mieszkała w miejscu gdzie tylko TVP dochodzi i I program radia i tak codziennie przez 8 lat miałabyś wkładana do głowy jedna słuszna wizje świata, gdzie jeszcze proboszcz byłyb za prawymi i sprawiedliwymi politykami - i nie byłabyś "cyfrowa" ( nie umiałabyś w e-matke ani w internety) to zapewne glosowałabyś tak jak pozostałe 36% . Ten wynik zmieni się jeśli TVP będzie apolityczna ( w co bardzo wątpię bo każdą partia ma zakusy) Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Zadowolone? 15.10.23, 21:28 Wiesz, ja znam tych, którzy dostęp mają do informacji, a jednak zagłosowali na PiS. Tępe pały. Nic nie zmieni mojego zdania w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
myfaith Re: Zadowolone? 15.10.23, 22:00 za Onetem - nadal wieś głosuje na PiS ... "wybory.gov.pl/sejmsenat2023/pl/frekwencja/17/gm/141802" Wybory parlamentarne na wsi wygrało Prawo i Sprawiedliwość z wynikiem ponad 48.6 proc. Koalicja Obywatelska zdobyła 21,5 proc. – wynika z badania exit poll wykonanego przez Ipsos. W miastach do 50 tys. mieszkańców również zwyciężyło Prawo i Sprawiedliwość z 34,3 proc. poparcia, ale tylko nieznacznie wyprzedziło KO z 34,2 proc. głosów. W większych miastach wygrywa już Koalicja Obywatelska – pokazuje badanie exit poll. W miastach liczących od 51 do 200 tys. mieszkańców KO wygrywa z wynikiem 37,7 proc. PiS ma 30,1 proc. głosów. W miastach od 201 do 500 tys. mieszkańców przewaga KO nad PiS jest jeszcze większa. To 42,6 do 24,4 proc. Źródło: Wyniki exit poll Ipsos za: tvn24.pl Odpowiedz Link Zgłoś
luderka Re: Zadowolone? 15.10.23, 21:30 Wygrana PIS popwstała na straszeniu starych ludzi muzułmanami, wojną, zdrajcami Tuska itd. Propaganda strachu i jedynego ratunku w Pis. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Zadowolone? 16.10.23, 07:46 Ale że 36% (z tych około 76% ogólu) mieszka na zapadłej wsi, gdzie tylko tvp i proboszcz są? Nieeee, to mentalność wiejska, których zawiódł PSL lata temu i się całkowicie przerzucili na Pis, choćby i dostępu do żadnej telewizji nie mieli. Odpowiedz Link Zgłoś
renia266 Re: Zadowolone? 15.10.23, 21:22 A mnie bardzo cieszy dobry wynik Holowni. Fajnie ze tylu Polaków postawiło na umiar. Martwi mnie jedynie ze wynik Konfy jest nieszacowany. Odpowiedz Link Zgłoś
renia266 Re: Zadowolone? 15.10.23, 21:24 I oby nie bylo tak jak na Slowacji. www.pap.pl/aktualnosci/socjologowie-dla-pap-bledy-exit-poll-na-slowacji-pokazuja-brak-zaufania-obywateli Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Zadowolone? 15.10.23, 21:32 renia266 napisała: > A mnie bardzo cieszy dobry wynik Holowni. Fajnie ze tylu Polaków postawiło na umiar. na CO? Polska pod okupacją watykańską to żaden umiar a tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
renia266 Re: Zadowolone? 15.10.23, 21:35 Pozwolę sobie pozostać przy własnym zdaniu. Mnie cieszy tez wynik lewicy-ponizeĵ oczekiwań. Natomiast dzieci 3drodze jest szansa na rozsadną koalicję bez skrajności. Odpowiedz Link Zgłoś
biala_ladecka Re: Zadowolone? 15.10.23, 21:55 Jakich skrajnosci? Lewica jest ostatnio do bolu zachowawcza. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Zadowolone? 16.10.23, 07:16 Renia, jak da się wyczytać pomiędzy linijkami, boi się LGBT itd. "Skrajności" w postaci kochających się ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mirkad Re: Zadowolone? 15.10.23, 21:22 Až się popłakałam, jest szansa na normalne życie i normalny kraj. Choć teraz tak myślę - 36%, nadal, serio?!! Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: Zadowolone? 15.10.23, 21:23 Miałam nadzieję na gorszy wynik PIS, za to lepszy Konfy i szansę odrzucenia weta Dudy pod warunkiem dogadania się z Konfą. No cóż, łatwo nie będzie, ale mogło być gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: Zadowolone? 16.10.23, 08:41 I żadnego odrzucanie weta Dudy, obawiam się. No cóż, poczekajmy na oficjalne wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: Zadowolone? 15.10.23, 21:23 Oby jednak Mąceń wyleciał poniżej progu... Odpowiedz Link Zgłoś
renia266 Re: Zadowolone? 15.10.23, 21:27 Niemożliwe, bedą mieli więcej niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Zadowolone? 15.10.23, 22:31 Też mam cichutką nadzieję, tylko jeden koma dwa procenta, teoretycznie mogłoby się udać Jak Konfa wyleci, to chyba napiję się whisky, mimo że nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
youngagain Re: Zadowolone? 15.10.23, 21:25 Hurrraaa!!!! Tak, siedziałam jak na szpilkach. Specjalnie jechałam poza Warszawe zagłosować. Nalalqm sobie wina i oblewam))) Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Zadowolone? 15.10.23, 21:35 demono2004 napisała: ... och, słychać wycie? ZNAKOMICIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: Zadowolone? 16.10.23, 07:09 Ja nie wyje. Ja sie śmieje z tych, co na nich głosowali Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Zadowolone? 16.10.23, 07:19 E tam wycie. Po prostu przekaz dnia, obficie skropiony łzami. Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: Zadowolone? 16.10.23, 07:48 bene_gesserit napisała: > E tam wycie. Po prostu przekaz dnia, obficie skropiony łzami. > Może trzeba im pomóc, zbiórkę pampersów ogłosić, czy coś? 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Zadowolone? 15.10.23, 21:45 Cieszy dość wysoki wynik Trzeciej drogi i słabszy niż myślałam konfederacji, trochę martwi, że t słabiej niż myślałam poszło lewicy Odpowiedz Link Zgłoś
taniax Re: Zadowolone? 15.10.23, 21:59 Nie. Szykuje się dużo napięć i żeby się nie okazało że Polska leży odłogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Zadowolone? 15.10.23, 22:25 To,że rząd składający się z tych trzech grup będzie pełen napięć było oczywiste od kiedy zaczęli mówić, że to w takim układzie stworzą. Jednocześnie to jedyna opcja na rząd obecnej opozycji, więc osobiście wolałam aby jak najwięcej mandatów miały tam mniejsze ugrupowania. Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: Zadowolone? 16.10.23, 07:10 pursuedbyabear napisała: > Oj, pupcia zabolała? I dobrze. No właśnie nie. Liczyłam na to, ze tak właśnie będzie i czekam teraz z utęsknieniem na rezultat Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Zadowolone? 16.10.23, 08:49 demono2004 napisała: > Liczyłam na to, ze tak właśnie będzie i czekam teraz z utęsknie > niem na rezultat Oj, to poczekasz tyle samo, ile trwało sprzątanie po PRL-u. Najważniejsze, że burdello bum bum. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Zadowolone? 15.10.23, 22:01 Wyniki pokazują jasno jak bardzo nadal podzielony kraj. To, że prawie połowa czynnych wyborców ,wzięła udział w referendum też to potwierdza. Jeśli jakimś cudem opozycja stworzy rzad to będzie ostro krytykowany i będzie protest na proteście. Nie, niezadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Zadowolone? 15.10.23, 22:03 kropkacom napisała: > Wyniki pokazują jasno jak bardzo nadal podzielony kraj. To, że prawie połowa cz > ynnych wyborców ,wzięła udział w referendum też to potwierdza. Jeśli jakimś cud > em opozycja stworzy rzad to będzie ostro krytykowany i będzie protest na proteś > cie. Nie, niezadowolona. goń się, kropa. Razem z bywalcem i demodee. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Zadowolone? 15.10.23, 22:04 I o ile władza lubiła mówić o opozycji totalna to PIS w roli opozycji będzie sto razy totalniejszy. A z nim jego wyborcy. Odpowiedz Link Zgłoś
taniax Re: Zadowolone? 15.10.23, 22:09 Napięcia bo będą się wzajemnie blokować przecież chyba nikt nie ma co do tego wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Zadowolone? 15.10.23, 22:11 Cieszyłabym się gdyby PIS nie był pierwszy. Co do konfederacji to nie miałam watpliwosci, że będzie słabo. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Zadowolone? 15.10.23, 22:29 kropkacom napisała: > Wyniki pokazują jasno jak bardzo nadal podzielony kraj. To, że prawie połowa cz > ynnych wyborców ,wzięła udział w referendum też to potwierdza. Jeśli jakimś cud > em opozycja stworzy rzad to będzie ostro krytykowany i będzie protest na proteś > cie. Nie, niezadowolona. ekhm, a zrozumiałaś w ogóle dlaczego jest taka a nie inna frekwencja w referendum? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Zadowolone? 15.10.23, 23:08 Tak. To chyba jasne, że po prostu reszta nie pobrała kart. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Zadowolone? 15.10.23, 22:37 Pomimo PISowskiej i kościelnej propagandy, wydawaniu państwowych pieniędzy na kampanię PIS, kłamstw o stanie gospodarki, obronności, uczciwości na PIS zagłosowało nieco ponad 1/3. Gdyby skorygować wpływ oszustw i nieuczciwych zagrywek, byłoby sporo poniżej 30%. Też niedobrze, ale przecież nie da się mówić o podziale. Jeśli odliczyć złodziei z rodzinami, to już naprawdę zostaje niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Zadowolone? 15.10.23, 23:11 Nadal lepiej by było aby PIS nie miał najlepszego wyniku. Rozumiesz, prosty przekaz. Oni już trąbią, że wygrali. I tak, jest podział. Znam osobiście wyborców PIS i widzę jak głęboki. Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: Zadowolone? 15.10.23, 23:21 Niech trąbią. Te media, które tak skrupulatnie zawłaszczali muszą teraz w pysku oddać opozycji. To się polska powiatowa oraz ściana wschodnia w końcu dowie, co się tutaj odjaniepawliło. Odpowiedz Link Zgłoś