taki-sobie-nick 17.10.23, 00:10 Mam pytanie - czy osoba dorosła, która złożyła wniosek o orzeczenie, ma prawo przyjść na komisję z osobą towarzyszącą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mia_mia Re: Orzecznictwo dorosłych 17.10.23, 00:21 Musisz rozwinąć, bo kim ma być ta osoba i po co? Wsparcie, osoba niesamodzielna, czy tak dla towarzystwa? Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Orzecznictwo dorosłych 17.10.23, 00:22 Jako wsparcie psychiczne, a także jako dobrze zorientowana w tych problemach osoby orzekanej, których nie widać na komisji. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonazaba9999 Re: Orzecznictwo dorosłych 17.10.23, 00:24 Oczywiście. Zawsze idę z osobą towarzyszącą (mam problem z poruszaniem się). Nikt nigdy mojej mamy nie wyprosił. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_z_desperacji Re: Orzecznictwo dorosłych 17.10.23, 01:59 Podejrzewam, że rak i osobiście bym nalegała jeśli osoba ma jakieś problemy utrudniające uczestnictwo. Moja babcia od dawna wszędzie chodzi z kimś, bo słabo słyszy, ma aparat, ale wiadomo, to nie to . Jeszcze nikt nigdy nigdzie nie wyprosił osoby towarzyszącej. Odpowiedz Link Zgłoś