terazkasia Re: Filmy, które miażdżą 30.10.23, 20:47 Grbavica Zawieście czerwone latarnie Harakiri (1962) Biała wstążka Noi Albinoi Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Filmy, które miażdżą 31.10.23, 10:37 Uwielbiam "Zawieście czerwone latarnie" (choć mnie nie zmiażdżył szczególnie). Wrażenie zrobił na mnie też kolejny film tego reżysera "Czerwone sorgo". Trudno uwierzyć, że później poszedł w stronę "Domu latających sztyletów"... Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Filmy, które miażdżą 01.11.23, 18:08 Latające sztylety to całkiem fajna bajka Znakomity jest "Żyć!" i też ma elementy miażdżące... bo takie bywa życie! "Biała wstążka" nie mógł mnie poharatać bardziej niż zdołał uczynić to "Salo, czyli 120 dni Sodomy" Pasoliniego Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Filmy, które miażdżą 01.11.23, 18:52 "Żyć!" bardzo chciałabym obejrzeć, bo właśnie to był jeszcze etap kina autorskiego, poza tym uwielbiam Gong Li, ona najlepsze role zagrała u Zhanga Yimou. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Filmy, które miażdżą 30.10.23, 20:51 Nieodwracalne Plac Zbawiciela Ładunek 200 Odpowiedz Link Zgłoś
long_week Re: Filmy, które miażdżą 30.10.23, 21:00 Niewidoczne życie sióstr Gusmao Dzieci niebios Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Filmy, które miażdżą 30.10.23, 21:24 Kilka z tytułów już wymienionych. Dodam od siebie 2 filmy o bezsensownym okrucieństwie, po których nie moglam się pozbierać "Eden Lake" i "Nieznajomi". Wczoraj obejrzalam film, który nie jest może wstrząsający, ale trochę mnie sponiewierał - "Obiecująca młoda kobieta" Odpowiedz Link Zgłoś
usha Re: Filmy, które miażdżą 30.10.23, 21:36 O tak Eden Lake - potwierdzam ( coś w stylu Funny Games) i jeszcze dobry jest Uciekaj Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Filmy, które miażdżą 30.10.23, 23:11 Eden Lake wczoraj wlasnie obejrzalam. Byl juz kiedys taki watek i przyznam, ze zobaczylam wszystkie filmy, o ktorych pisaly forumki. Eden lake byl jednym z nich i wywarl na mnie dosc mocne wrazenie, najgorszym z tamtej listy jak dla mnie okazal sie Martyrs. Odpowiedz Link Zgłoś
mahrtam Re: Filmy, które miażdżą 30.10.23, 21:44 Zostawić Las Vegas (1995) i Ziemia Niczyja (2001) Odpowiedz Link Zgłoś
pogodzona_1234 Re: Filmy, które miażdżą 30.10.23, 22:16 Podam seriale bo filmy już chyba wszystkie były, które i na mnie zrobiły wrażenie. Seriale które mnie przejechały walcem. Wszystkie zdaje się na HBO 1.To wiem na pewno. 2.Mare z Easttown 3. Euphoria odcinek 5 sezon 2. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Filmy, które miażdżą 30.10.23, 22:22 Ziemia niczyja, o wojnie w bylej Jugoslawii. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Filmy, które miażdżą 30.10.23, 22:25 Filmy które zrobiły na mnie takie największe wrażenie to "21 gram", :"abirynt(2013r)" i "zielona mila". Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Filmy, które miażdżą 30.10.23, 22:40 Płać Zbawiciela Pogorzelisko Nie czas na łzy Przełamując fale Lubię jak mi film zryje banię Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Filmy, które miażdżą 30.10.23, 22:49 A, jeszcze niektóre odcinki Black Mirror Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine Re: Filmy, które miażdżą 31.10.23, 11:11 O tak. Szczególnie Shut up and dance, mocne to było... Odpowiedz Link Zgłoś
juzjesien1992 Re: Filmy, które miażdżą 31.10.23, 09:49 "Miasto44", "Truman Show", "Love story" i wiele z już wymienionych Odpowiedz Link Zgłoś
viridiana73 Re: Filmy, które miażdżą 31.10.23, 10:05 Złodzieje rowerów. Wybitny, ale nie byłam w stanie obejrzeć go drugi raz. La strada. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Filmy, które miażdżą 01.11.23, 18:12 Z włoskich "Odrażający, brudni, źli". To podobno komedia jest... satyra w każdym razie... nie wiem, nie tak na niego patrzyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
rinoa_woman Re: Filmy, które miażdżą 31.10.23, 10:40 Jest tego sporo, wiele już tutaj jest wymienionych, które widziałam i wryły się w pamięć, ale z takich ostatnich które mocno siedzą mi w głowie i przy oglądaniu których doświadczyłam takiej mieszanki uczuć i emocji, jakich dawno nie czułam to "Joker" i "Wieloryb". Wątki o depresji, samotności i konsekwencjach tych dwóch są mi bardzo bliskie, bywa że często utożsamiam się z bohaterami, wiem co przeżywają, dlatego potem takie filmy siedzą bardzo długo. Odpowiedz Link Zgłoś
mandelis Re: Filmy, które miażdżą 31.10.23, 10:44 Sala Samobojcow. Pamietam, ogladalismy z mezem pozno w nocy i dlugo nie moglismy zasnac. Strasznie nas zrylo. Wlaczylismy Little Britain i Computer Says No dla wyrownania emocji. Odpowiedz Link Zgłoś
lu_na_be Re: Filmy, które miażdżą 31.10.23, 10:55 Tak na szybko z niewymienionych w pierwszych kilku wątkach: Przeklęstwa niewinności Łowcy głów Labirynt Odpowiedz Link Zgłoś
morticia.addams Re: Filmy, które miażdżą 31.10.23, 12:53 Chyba jeszcze nie było: Biutiful Amores Perros może nie miażdżące, ale przejmujące: Elegia dla bidoków Szklany zamek Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Filmy, które miażdżą 31.10.23, 14:55 Taaak! "Amores perros"! Boleśnie prawdziwy (tzn. pierwsze dwie historie). Odpowiedz Link Zgłoś
silverfern05 Re: Filmy, które miażdżą 31.10.23, 23:53 "Biala wstazka", "Funny Games", zreszta zadnego filmu Michaela Haneke nie jestem w stanie obejrzec wiecej niz jeden raz. Odpowiedz Link Zgłoś
raphidophora_tetrasperma Re: Filmy, które miażdżą 01.11.23, 01:04 1. Tytus Andronikus z A. Hopkinsem 2. Dogville 3. Tańcząc w ciemności 4. Melancholia 5. Podwójne życie Weroniki 5. No i ten strasznie brutalny francuski horror: Skazani na strach Odpowiedz Link Zgłoś
raphidophora_tetrasperma Re: Filmy, które miażdżą 01.11.23, 01:31 A i jeszcze starocie na których mnie wychowała mamusia: Siódma pieczęć Kobieta z wydm Glowa do wycierania No ale to już totalny hardcore, do obejrzenia na własną odpowiedzialność. Odpowiedz Link Zgłoś
jaktolecialo Re: Filmy, które miażdżą 01.11.23, 01:14 Jeszcze Zjednoczone stany miłości Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: Filmy, które miażdżą 01.11.23, 01:16 'Niebezpieczne związki' 'Skaza' 'Kochanek' 'Homo Faber' Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: Filmy, które miażdżą 01.11.23, 01:17 Z 'naszych' jeszcze 'Niebieski' Kieślowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
swiecaca Re: Filmy, które miażdżą 01.11.23, 10:08 "przełamując fale" zastanawiam się czy po latach też by tak na mnie podziałał Odpowiedz Link Zgłoś