szarmszejk123 12.11.23, 10:10 Zdrowo zimno u mnie dziś, powietrze fajnie żeśkie, aż się nie chce z domu wychodzić 🤣🤣 Co u was? Ciepło, zimno? Jakie plany na ten cudowny dzioneczek?:p Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piataziuta Re: Huhu ha. 12.11.23, 10:14 No wreszcie - strasznie długo śpicie! Już zaczęłam myśleć, że tylko ja już zakładam wątki foto+pierdololo. Rano to było ładnie i ciepło. Im bliżej domu tym gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Huhu ha. 12.11.23, 10:17 To czemu nie założyłaś wątku?? Od piątej czekałam! Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Huhu ha. 12.11.23, 10:22 Bo robiłam inne rzeczy:p M.in. szukałam BnB na święta w IT, bo nie chce dwóch tygodni spędzić u teściowej 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Huhu ha. 12.11.23, 10:25 I znalazłaś? Bo ja na święta to już od sierpnia mam nocleg zagranico. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Huhu ha. 12.11.23, 18:57 Znalazłam. I jestem całkiem zadowolona, zwłaszcza z ceny :p Tysiaczek za dwa tygodnie, po znajomości :p Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Huhu ha. 12.11.23, 10:16 A teraz... Co do planów: pomidor. A na obiat sushi albo kebab. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Huhu ha. 12.11.23, 10:42 Puchy na A1 w niedzielę. Wszyscy na mszy? Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Huhu ha. 12.11.23, 12:49 Mijaliśmy jednego takiego co rodzinę do kościoła wiózł (wnoszę po strojach). Z prawego pasa wjechał na lewy z prędkością 90km/h, prosto pod nasze koła. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Huhu ha. 12.11.23, 13:00 Lepiej skupiaj się na drodze niż na strojach Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Huhu ha. 12.11.23, 13:25 Pewnie wierzy, że Bóg jest wszędzie - również w naszych hamulcach. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Huhu ha. 12.11.23, 16:31 piataziuta napisała: > No wreszcie - strasznie długo śpicie! > Już zaczęłam myśleć, że tylko ja już zakładam wątki foto+pierdololo. > > Rano to było ładnie i ciepło. > Im bliżej domu tym gorzej. ziutka, ale niebo piękne ! Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Huhu ha. 12.11.23, 16:37 Aj noł. I jeszcze mgieła była. W pewnym momencie na dole mgła, a na górze słońce i niebieskie niebo, ale nie zdążyłam sfocić. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Huhu ha. 12.11.23, 10:17 Leję, a dokupiłam cebul na promo i miałam sadzic Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Huhu ha. 12.11.23, 10:40 U mnie słońca brak ale nie leje i też mam cebule do posadzenia, tyle że od mamy w prezencie. Plany na dziś to nacieszyć się małżonkiem, trochę sprzątania i segregowania papierów oraz teatr wieczorem, a wcześniej wystawa. Wyjście rodzinne. Obiad pyszny przyjedzie z mamą. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Huhu ha. 12.11.23, 10:19 Wróciłam do domu o północy, jak Kopciuszek, odespałam i teraz się zastanawiam czy zrobić obiad i czytać czy zrobić obiad i iść do przyjaciółki na kawę. Zimno i pochmurno. Rogaliki do kawy wam wrzucę i wieczorny Kraków Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Huhu ha. 12.11.23, 10:21 Byliśmy wczoraj w kinie (był maraton filmowy, ale mu poszliśmy na 1 film, i wróciliśmy przed 1.00) a poranna pobudka przez psy jak zwykle o świcie, i tak się snuję po domu niewyspana, i na dwór nie mam chęci wychodzić. Na śniadanie- tosty francuskie z serkiem śmeitankowym i dżemem z czarnej porzeczki, dla chętnych świeżo zrobiony sos malinowy, masło orzechowe, nutella Na obiad- nastawiłam zupę ogórkową, bo dawnoooooooo nie było, i mi się chce. W lodówce jeszcze gołąbki, to będzie na dojedzenie. W razie czego upiekę na kolację pizzę. Bo generalnie planuje dziś dzień leniwo-kulinarny ))) może troszkę popracuję, uporządkuję papiery na biurku, albo coś w tym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Huhu ha. 12.11.23, 10:30 Dobrze, to ja też zrobię ogorkowA a golabki jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
sandy_cheeks Re: Huhu ha. 12.11.23, 15:32 U mnie tez dziś była ogórkowa, na drugie będzie makaron z krewetkami… Odpowiedz Link Zgłoś
niezwykladziewczyna Re: Huhu ha. 12.11.23, 10:35 Zimno, co chwilę pada. Żadnych planów. Zupa jarzynowa. Odpowiedz Link Zgłoś
joana.mz Re: Huhu ha. 12.11.23, 11:05 U mnie słonecznie, idziemy do lasu na spacer i może grzyby. Uwielbiam jesienne powietrze i lekki chłód, mam wrażenie, że "wietrzy umysł" Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Huhu ha. 12.11.23, 12:24 cały park w mokrych liściach czyli raj psiego wąchacza; nawet całkiem przyjemnie, jak na taki listopadowy poranek, bez wiatru, bez deszczu, przebłyski słońca Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Huhu ha. 12.11.23, 18:29 a niepodal, w Gorach Wałbrzyskich śnieg mam fotkę od siostry Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Huhu ha. 12.11.23, 12:55 haha, ja ostatnio tez poszłam z aparatem na spacer porobić piękne jesienne zdjecia A dziś znajoma wysłała mi fotkę z Turbacza, na którym jest śnieg Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Huhu ha. 12.11.23, 13:00 Nie mam fotek ale znajoma wysłała mi Dziś ze Szwajcarii zasypane miasteczko Biedna Nie rozumiem zdjęcia z brzydkimi liściami? Ze mu takich nie mamy ? Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Huhu ha. 12.11.23, 13:12 U mnie ni jak- buro (choć dziś nie pada) i tak z 10stC. ale tak czy tak, siedzimy w domu z chorą córką, a ja w gardle czuję, że mnie też chyba zaczyna brać Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Huhu ha. 12.11.23, 13:17 My po spacerku i zaszliśmy ponownie z wizytą do naszego przyjaciela, który nad bardzo radośnie przywitał jak zwykle Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Huhu ha. 12.11.23, 14:51 Kurcze male dziecko wklada przez kraty rece do psa mysliwskiego Ile bylo juz w tym roku takich wypadkow pogryzienia? Ide lepiej z tego watku bo tu igra sie z zyciem Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Huhu ha. 12.11.23, 21:44 My go znamy. On jest dla nas bardzo przyjazny. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Huhu ha. 12.11.23, 13:24 Dopiero się obudziłam Odsypiam Italię, bo wróciliśmy wczoraj o północy i dwie godziny jeszcze przegadaliśmy z synami. Ale tam było pięknie. I ciepło jak u nas wiosną lub latem. Cały dzień będę się jakoś zbierać, bo jutro idę do pracy, a nie jestem nijak gotowa, ani merytorycznie (zebranie ma być), ani ubraniowo. Mam dla nich włoskie cukierki, to może będą wyrozumiali Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Huhu ha. 12.11.23, 14:42 słonecznie, bezwietrznie 7 stopni - było do godz. 11:15 teraz jest pochmurno, buro i od razu smutniej z dzisiaj fotek nie mam ale wrzucę z wczorajszej przebieżki , bo pomyślałam o tobie - skubańce mnie zaskoczyły no i kanie w końcu obrodziły - więc wczorajszy obiad był smakowity, dzisiaj też usmażę Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Huhu ha. 12.11.23, 19:00 Przeczytałam " Konie obrodziły.." 😅😅😅 Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Huhu ha. 12.11.23, 14:54 7C, pies spędził ostatnie 4h kopiąc dol w ogródku, gdyby któraś ematka potrzebowała, to można tam ukryć zwłoki, w liczbie mnogiej. Odgruzowałam kuchnię, pachnie mi nowym płynem do mycia podłóg. Na obiad makaron z kremowym sosem niby śmietanowym z nerkowców, z pieczonym kalafiorem i ciecierzycą. Vegan. Dla chętnych ser do posypania. Zaraz idę leżeć w wannie. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Huhu ha. 12.11.23, 15:07 U mnie niezbyt ciepło, ale ładnie i słonecznie Więc pojechałam na zumbę rowerem. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Huhu ha. 12.11.23, 15:37 Kuruję się dalej. Oraz użalam nad tym, czemu to tyle trwa. Muszę jedną sprawę pracową wykonać i się zbieram kolejną godzinę. Oraz wyjść na godzinę . Obiad mam prawie gotowy. Zdobyczne kartacze, ale sos grzybowy dorabiam. Zupy nikt nie chciał. Robić i jeść. Wieczorem planuję przyjemne nicnierobienie, z książką. Z rogalikami podobnymi do Danielowych. Tylko moje nabyte drogą kupna. Odpowiedz Link Zgłoś
sandy_cheeks Re: Huhu ha. 12.11.23, 16:28 Wczoraj wieczorem wracając ze świętowania dnia niepodległości natrafiliśmy na salon pewnego designera mody. Już wiem, gdzie można kupić sukienkę łyżwiarki 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Huhu ha. 12.11.23, 17:52 Ten garnitur skromny chciałbym. Byłoby w czym na sumę. Odpowiedz Link Zgłoś
sandy_cheeks Re: Huhu ha. 12.11.23, 19:23 I do tego ta czapa biskupa - złote a skromne 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Huhu ha. 12.11.23, 17:18 Dzionek dość aktywny. Chłodno ale mogłoby być chłodniej, czekamy na śnieg i ostrzymy narty. A tymczasem... Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Huhu ha. 12.11.23, 17:21 homohominilupus napisała: > Dzionek dość aktywny. > Chłodno ale mogłoby być chłodniej, czekamy na śnieg i ostrzymy narty. A tymczas > em... > super fota Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Huhu ha. 12.11.23, 17:51 Znaczy każdą owcę oznaczoną "wildcard" można sobie nazwać dowolnie? Odpowiedz Link Zgłoś
lucky80 Re: Huhu ha. 12.11.23, 17:56 Byłam na wyjeździe u przyjaciół za miastem. Wczoraj wesoła impreza, dziś byliśmy na grzybach. I mam cały koszyk grzybów do przerobienia. Podgrzybki, maślaki, koźlaki i jedna kurka. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Huhu ha. 12.11.23, 20:37 U nas dziś rano było jakieś 5 cm śniegu. Zdjęcia zrobić nie zdążyłam, bo pogoda jest okropna. Wieje tak, że łeb urywa i do tego zaczęło lać, więc deszcz rozpuścił ten śnieg w oka mgnieniu, a mnie się nie chciało w taką pogodę wychodzić z domu. Całe popołudnie zajęło mi przygotowywanie nalewki z owoców pigwowca japońskiego, które wczoraj oberwałam z mojego krzaczka na tarasie. To cholerstwo jest twarde jak kamień i pokrojenie owoców zajmuje wieki, bo są nieduże. Mąż mi je poprzecinał na ćwiartki, a ja „tylko” wycinałam gniazda nasienne i kroiłam w kostkę. Ale ufff, jest! Stoi na blacie i za jakieś 2 miesiące będzie pyszny „syropek” 😋😉 Teraz zabieram się za ciasto na piernik staropolski. I tak niedziela minęła mi na sprawach kulinarnych. A, obiadu nie gotowałam. Mamy rosół, który wczoraj zrobiłam w 10-litrowym garze 🤣. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Huhu ha. 13.11.23, 08:44 No i co? Goofno, zrobiło się znów ciepło ( jest 10stopni teraz, max 16) i oczywiście leje jak z cebra 🙄 Ja chcę spowrotem zimno i słońce! 😫😫 Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Huhu ha. 13.11.23, 09:46 Czemu chcesz, żeby było zimno? Myślisz, że Ci to zaimplikuje słońce? Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Huhu ha. 13.11.23, 09:50 Tak! Tak to tutaj działa za zwyczaj 🤣 Chce takiego zdrowego, mroźnego, słonecznego ranka, a nie ta, kuwa, ściana deszczu. Odpowiedz Link Zgłoś