Dodaj do ulubionych

LO XVII Wrocław Tęczowa

28.12.23, 13:03
Czy emamy znają tę szkołę? Może Wasze dzieci ją kończyły lub do niej chodzą. Możecie coś na jej temat napisać? Jak można ją zakwalifikować dobra, zła średnia? Jak atmosfera w szkole? Kiedyś wyczytałam, że tam jest „nieciekawe” towarzystwo ale to była opinia x lat temu napisana.
Dziękuję z góry
Obserwuj wątek
    • katriel Re: LO XVII Wrocław Tęczowa 28.12.23, 14:20
      Mój syn ma dwójkę kolegów, którzy tam poszli. Koledzy po niepublicznej podstawówce, szukali szkoły mało stresującej i zostawiającej czas na życie i hobby (czyli blisko domu i bez nadmiaru nauki). Na razie są zadowoleni.
      • panirobak82 Re: LO XVII Wrocław Tęczowa 28.12.23, 14:41
        Dzięki brzmi zachęcająco zwłaszcza fragment „bez nadmiaru nauki”
    • asia_i_p Re: LO XVII Wrocław Tęczowa 28.12.23, 15:19
      Moja córka chodziła. Na co dzień Stowarzyszenie Umarłych Statutów miałoby używanie, bo jedynki za brak zadań domów są i zera za niepisane sprawdziany. Ale kiedy dziecko miało konkretne problemy, szkoła była maksymalnie wspierająca (jeszcze raz pozdrawiam panią pedagog <3). Dużo się dzieje w szkole (bardzo fajny wolontariat, radiowęzeł w rękach uczniów), poziom nauczania bardzo różnie, w zależności na jakiego nauczyciela się trafi. Towarzystwo jak wszędzie, mieszane.
      • asia_i_p Re: LO XVII Wrocław Tęczowa 28.12.23, 15:21
        Aha - na duży plus dostępność informacji i działanie sekretariatu uczniowskiego, łatwość umówienia się z dyrekcją.
      • panirobak82 Re: LO XVII Wrocław Tęczowa 28.12.23, 15:34
        Dziękuję bardzo. Jeśli można podpytam jeszcze o okolicę szkoły czy tam jest w miarę bezpiecznie? Boczna Grabiszyńskiej kojarzy mi się różnie, nie wiem skąd dojeżdżała Twoja córka? Wiesz może coś na ten temat? Moja musiałaby wysiadac na Grabiszyńskiej i te kawałek do szkoły podejść.
        • asia_i_p Re: LO XVII Wrocław Tęczowa 28.12.23, 16:05
          Nie było żadnych incydentów, jeżeli gdzieś czuła się łyso, to raczej w okolicy Nadodrza.
          • panirobak82 Re: LO XVII Wrocław Tęczowa 28.12.23, 16:13
            Dzięki
    • dwa_kubki_herbaty Re: LO XVII Wrocław Tęczowa 28.12.23, 16:51
      Na Tęczową do szkoly chodziłam lata temu, dopiero 17 stka zaczynała funkcjonować, jeszcze warsztaty byly dla szkół zawodowych w budynkach obok.
      Juz wtedy było bezpiecznie, na przerwach siedzielismy w parku obok szkoły, rano i wieczorem w zimie przechodziłam przez park idąc na lekcje.
      Kilka moich koleżanek skończyło 17 stkę, ale to było lata temu gdy podstawówka miała 8 klas, dopiero co weszla 6 stopniowa skala oceniania. Kochałam matematyczkę, byly swietne polonistki, facet od historii zapalony kibic ślaska - z tych pozytywnych, mielismy wsparcie, różne warsztaty dla młodzieży, byly przeglądy teatralne, zawsze mozna bylo coś dla siebie znaleźć - ja chodzilam do technikum geodezyjnego ale nie było ono oddzielnie, mielismy dodatkowe przedmioty techniczne i tyle.
      Teraz jest tam tylko ogólnia - o ile się nie mylę.
      Średnią szkołę wspominam bardzo dobrze.
      • panirobak82 Re: LO XVII Wrocław Tęczowa 28.12.23, 18:02
        Dzięki 👍👍

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka