Dodaj do ulubionych

Marek Sierocki

29.12.23, 19:34
W ramach zmian w TVP zwolniono legendę dziennikarstwa muzycznego. Marek Sierocki to również konferansjer, dyrektor artystyczny festiwali w Opolu i Sopocie, a także prowadzący działu muzycznego w Teleexpressie. wg mnie bardzo zła i niepotrzebna decyzja, zwłaszcza że gość pracuje w TVP od 37 lat
Obserwuj wątek
    • pavia Re: Marek Sierocki 29.12.23, 19:38
      kultura.onet.pl/telewizja/aktualnosci/marek-sierocki-zwolniony-z-tvp-latami-wspoltworzyl-teleexpress/7560hf8
    • krwawy.lolo Re: Marek Sierocki 29.12.23, 19:45
      Ja go osobiście nigdy nie lubiłem. Nie potrafiłem w większości zrozumieć, kto i co śpiewa.
      • krwawy.lolo Re: Marek Sierocki 29.12.23, 19:45
        Facet kompletnie nie na miejscu.
        • hell-raiser1 Re: Marek Sierocki 30.12.23, 14:06
          A kogo ty widzisz. Wszystkie twoje posty lolo to na nie.
    • pursuedbyabear Re: Marek Sierocki 29.12.23, 19:47
      Główny propagator disco polo.
      Jak zwalniali wieloletnich dziennikarzy muzycznych Trójki, to też ci było tak przykro?
      • pavia Re: Marek Sierocki 29.12.23, 19:52
        Nie przeszkadzał żadnej władzy, aż do teraz. Dla mnie dziwne, bo coby nie mówić to człowiek legenda.
        • livia.kalina Re: Marek Sierocki 29.12.23, 21:31
          błagam cię, jaka legenda?
          • krwawy.lolo Re: Marek Sierocki 29.12.23, 21:33
            Legenda językowego koszmaru.
            • krwawy.lolo Re: Marek Sierocki 29.12.23, 21:36
              O ile pamiętam, podobnie kaleczył język angielski niejaki Korneliusz Pacuda, szpec od muzyki kombojskiej. Ten jednak, w przeciwieństwie do bohatera wątku, był autentycznym fachowcem. Nie lubię i nigdy country nie lubiłem, niemniej Korneliusza Paskudę ceniłem.
        • koko8 Re: Marek Sierocki 30.12.23, 00:00
          O rany, legenda czego? Braku muzycznego gustu oraz król tandety?
      • chococaffe Re: Marek Sierocki 29.12.23, 20:00
        Tak, Trójka....sad
      • never.surrender7 Re: Marek Sierocki 29.12.23, 22:17
        Podpinam się pod pursuedbyabear wink
        Jestem tak stara, że pamiętam jak to za później komuny (1987-8?) Marek Sierocki występował w Teleexpresie w mundurze żołnierza zasadniczej służby wojskowej... To było już po stanie wojennym, ale Ludowe Wojsko Polskie jednoznacznie kojarzyło z reżimem
        • bistian Re: Marek Sierocki 29.12.23, 22:20
          never.surrender7 napisał(a):

> Jestem tak stara, że pamiętam jak to za później komuny (1987-8?) Marek Sierocki
          > występował w Teleexpresie w mundurze żołnierza zasadniczej służby wojskowej...

Przypomniałaś mi, też to pamiętam big_grin
          • hell-raiser1 Re: Marek Sierocki 30.12.23, 14:10
            bistian napisał:

> never.surrender7 napisał(a):
            >
            > > Jestem tak stara, że pamiętam jak to za później komuny (1987-8?) Marek Si
            > erocki
            > > występował w Teleexpresie w mundurze żołnierza zasadniczej służby wojsko
            > wej...
            >
            > Przypomniałaś mi, też to pamiętam big_grin
            Ty to masz pamięć. O ile dobrze pamiętam, to Sierocki występował w mundurku, ale nie w czasie
            stanu wojennego, tylko dlatego, że odbywał przeszkolenie w ramach
            służby wojskowej dla studentów czy dla absolwentów czy jakoś tak. Ja pierniczę ludzie.
            • bistian Re: Marek Sierocki 30.12.23, 15:53
              hell-raiser1 napisała:

> Ty to masz pamięć. O ile dobrze pamiętam, to Sierocki występował w mundurku, al
              > e nie w czasie
              > stanu wojennego, tylko dlatego, że odbywał przeszkolenie w ramach
              > służby wojskowej dla studentów czy dla absolwentów czy jakoś tak. Ja pierniczę
              > ludzie.

Ale występował, zapomniałem już, w którym momencie. smile Dobrze, ze poprawiasz.
              Pamiętam za to Dziennik Telewizyjny po wojskowemu.
            • never.surrender7 Re: Marek Sierocki 30.12.23, 16:54
              Przeczytaj dokładnie mój post, właśnie to napisałam!
              I że to już było po stanie wojennym (napisałam też datę: 1987-8, stan wojeny zakończył się w 1983 r.,Teleexpress jest na antenie od 1986 r.) i że to był mundur zasadniczej służby, a nie np. pułkownika.
              Ale był to wyraz poparcia dla reżimu i to mu pamiętam
      • hell-raiser1 Re: Marek Sierocki 30.12.23, 14:11
        pursuedbyabear napisała:

> Główny propagator disco polo.
        > Jak zwalniali wieloletnich dziennikarzy muzycznych Trójki, to też ci było tak p
        > rzykro?
        Disco polo??? A co to ma do rzeczy Trójka do Marka Sierockiego?
    • wunder-gaffe Re: Marek Sierocki 29.12.23, 19:54
      Zaczął ambitnie.
      Debiutował w telewizji w latach 80. jako ilustrator muzyczny (grając na akordeonie) w programie Poligon Naczelnej Redakcji Programów Wojskowych PRL.
      kultura.onet.pl/telewizja/aktualnosci/marek-sierocki-zwolniony-z-tvp-latami-wspoltworzyl-teleexpress/7560hf8?utm_source=forum.gazeta.pl_viasg_kultura&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=undefined&utm_v=2
      A tu jeszcze ambitniej.
      W 1985 zadebiutował jako konferansjer, prowadząc Festiwal Młodzieży i Studentów w Moskwie
      pl.wikipedia.org/wiki/Marek_Sierocki
    • ichi51e Re: Marek Sierocki 29.12.23, 19:55
      To on jeszcze żyje!?
      • szara.myszka.555 Re: Marek Sierocki 29.12.23, 20:23
        Jak zobaczyłam ten post, to myślalam, że właśnie umarł...
        • ichi51e Re: Marek Sierocki 29.12.23, 20:25
          W każdym razie zdrowia - jak to mówią długo pożyje bo takie to „na szczęście”
    • chococaffe Re: Marek Sierocki 29.12.23, 20:15
      Ale czy one nie jest zatrudniony przez Radio Plus? Tak podaje jego biografia
    • dramatika Re: Marek Sierocki 29.12.23, 20:20
      Walec praworządności i bezstronności ponoć ma rozjechać też niejakiego Przemysława Babiarza, człowieka orkiestrę. Chyba niepraworządnie komentował sport i prowadził programy rozrywkowe tongue_out
      • chicarica Re: Marek Sierocki 29.12.23, 21:49
        Akurat Babiarz to taki śliski leszczyk podlizuch poprzedniej władzuni.
        • dramatika Re: Marek Sierocki 29.12.23, 22:07
          chicarica napisała:

> Akurat Babiarz to taki śliski leszczyk podlizuch poprzedniej władzuni.

Komentował sport i tańce na lodzie, ale źle mu z oczu patrzy, do odstrzału. Nieeee, wcale nie jesteście oszalałą sektą pragnąca krwi big_grin
          • iwles Re: Marek Sierocki 29.12.23, 22:23

A skąd brać kasę na programy rozrywkowe w tvp? Przeciez Duda zawetował 🤪
          • koko8 Re: Marek Sierocki 30.12.23, 00:03
            Babiarz byl akurat wraz z Popek twarzą kurskiej rewolucji w TVP. Swoich (stronniczych) poglądów politycznych i światopoglądu katolickiego nigdy nie ukrywał.
            • dramatika Re: Marek Sierocki 30.12.23, 00:17
              koko8 napisała:

> Swoich (stronn
              > iczych) poglądów politycznych i światopoglądu katolickiego nigdy nie ukrywał.

Dobrze się czujesz? Chcecie ludzi banować cywilnie za poglądy polityczne, a do tego za religię? I ty się pewnie jeszcze uważasz za obrończynie praworządności, choć dyskryminacja z powodu wyznania jest wprost sprzeczna z prawem.
              • babcia47 Re: Marek Sierocki 30.12.23, 02:18
                Akurat fakt witania kurskiego w podwojach telewizji w ramach komitetu powitalny wielkopoddqnczego jest dość powszechnie znany. To co działo się w tvp popieral całym sobą co przekładało się tez na jego aktywnosc zawodową tj traktowanie jako " swojaka"
              • koko8 Re: Marek Sierocki 30.12.23, 09:34
                Nie imputuj mi, za kogo się uważam. Babiarz był przybocznym Kurskiego, nie byl apolityczny, klepal propisowskie formułki przy okazji sportowych komentarzy sportowych.
              • kadfael Re: Marek Sierocki 30.12.23, 10:37
                Bez komentarza.
              • maslova Re: Marek Sierocki 30.12.23, 12:00
                .
          • chicarica Re: Marek Sierocki 30.12.23, 11:31
            Nie chodzi o to że komentował, tylko jak to robił. Sporo o tym było mówione, wystarczy poszukać.
            Nie żal mi go, a krwi niczyjej nie pragnę, bo mam to wszystko trochę w d.
            Poglądy pan Babiarz może sobie mieć jakie chce, ale demonstrowanie ich podczas sportowego komentarza w publicznej tv jest trochę słabe.
      • droch Re: Marek Sierocki 30.12.23, 09:53
        Ktokolwiek wyrzuci z telewizji Przemysława Babiarza, ma mój głos. Jego wielopiętrowe dygresje są ponad moje siły.
        • dramatika Re: Marek Sierocki 30.12.23, 10:32
          droch napisał:

> Ktokolwiek wyrzuci z telewizji Przemysława Babiarza, ma mój głos. Jego wielopię
          > trowe dygresje są ponad moje siły.

W tym sęk, że to raczej nie za dygresje go wywalają, tylko za to, o czym się wygadała tutaj jedna z forumek - ma złe poglądy polityczne, czyli około - prawicowe i jest katolikiem. Z tego wniosek, że nawet gdyby był doskonałym fachowcem, to musiałby wylecieć. Z powodów politycznych i ideologicznych smile
          • iwles Re: Marek Sierocki 30.12.23, 11:29

Nie za poglądy jako takie, tylko za propagowanie ich, co przekładało się na popieranie klsmstw, którymi tvp nas raczyło przez ostatnie 8 lat. Jakoś nie żal mu było, jak koledzy wylatywali z roboty w tvp za poglądy właśnie (pro POwskie).
          • chicarica Re: Marek Sierocki 30.12.23, 13:38
            Powiedzmy sobie szczerze: nikogo nie obchodzi jakie poglądy ma pan Babiarz, o ile nie wciska ich nieelegancko w swoje sportowe komentarze. Robienie komentarzy takich na jakie pozwala sobie ten pan jest nieprofesjonalne i świadczy o tym, że on się może nadaje do komentowania meczyków picipolo w tv Republika albo jako politruk w tv Trwam ale na pewno nie do publicznej telewizji w szanującym się kraju europejskim.
            • dramatika Re: Marek Sierocki 30.12.23, 14:21
              chicarica napisała:

> Powiedzmy sobie szczerze: nikogo nie obchodzi jakie poglądy ma pan Babiarz, o i
              > le nie wciska ich nieelegancko w swoje sportowe komentarze.

Jakiś dowód na to, czy tak sobie rzucasz guanem w wentylator?
              • pursuedbyabear Re: Marek Sierocki 30.12.23, 16:35
                A jakiś dowód na to, że Niedźwiecki był TW, dramatik? Już zapomniałeś, jak kilometrowo zasrywałeś wątki dotyczące Trójki swoimi pomówieniami? Ach zaraz, fakt, to była zupełnie inna sytuacja, poza tym o czym ja w ogóle mówię, przecież moderacja pousuwała.
                • dramatika Re: Marek Sierocki 30.12.23, 20:39
                  pursuedbyabear napisała:

> A jakiś dowód na to, że Niedźwiecki był TW, dramatik?

Dowodem jest dokument znajdujący się w zbiorach IPN, postanowienie o zniszczeniu akt sprawy kontaktu operacyjnego SB, Marka Niedźwieckiego, o kryptonimie "Bera". Postanowienie można sobie obejrzeć w książce "Resortowe dzieci".
                  • iwles Re: Marek Sierocki 30.12.23, 23:47

Masz inne źródła, że był czynnym agentem SB?
                    Bo autorom resortowych dzieci nie wierzę za grosz. Dużo sądowych spraw przegrali.
    • kropkaa Re: Marek Sierocki 29.12.23, 21:11
      Nigdy nie rozumiałam jego fenomenu.
    • bistian Re: Marek Sierocki 29.12.23, 21:17
      Zwolnienie z pracy pokazuje prawdę i daje nowe możliwości. Gdyby nie zmiany wymuszone, siedzielibyśmy jak mech na kamieniu smile
    • veronia Re: Marek Sierocki 29.12.23, 21:17
      Tam każdy jeden przyczynił się do działania tej szczujni. Uważam, że powinni polecieć wszyscy- co do jednej osoby. Bez nich ta maszyna nienawiści by nie działała. I nie interesują mnie tłumaczenia, że ten tylko sport, ten muzykę, ten kamerę a ten sprząta. Mieli 8 lat na znalezienie pracy.
      • bistian Re: Marek Sierocki 29.12.23, 21:23
        veronia napisała:

> Mieli 8 lat na znalezienie pracy.

Holecka już znalazła w TV Republika smile
        Ludzie zachwyceni, ale pasków nie ma sad
        • veronia Re: Marek Sierocki 29.12.23, 21:26
          No ale milionów to tam nie zarobi wink
          • gaga-sie Re: Marek Sierocki 29.12.23, 22:23
            Będzie musiała żyć z zaskórniaków, bidula.
      • dramatika Re: Marek Sierocki 29.12.23, 21:26
        veronia napisała:

> I nie interesują mnie tłumaczenia, że ten tylko sport, ten muzykę, ten kam
        > erę a ten sprząta. Mieli 8 lat na znalezienie pracy.

Żebyś ty bidulo coś z tej wymiany tyłków na stołkach miała, a nie masz nic, tylko za frajer kłapiesz dziobem i domagasz się szubienic. Nawet likwidacji propagandy nie będziesz miała, chyba że satysfakcjonują cię filmiki propagandowe o zbawiennych wiatrakach, robione w konwencji kronik filmowych za PRLu big_grin
        • iwles Re: Marek Sierocki 29.12.23, 22:38
          dramatika napisał(a):

> Żebyś ty bidulo coś z tej wymiany tyłków na stołkach miała, a nie masz nic,

Ja nam! Ja mam! Cisnieniemi się unormowalo 🤣

• maslova Re: Marek Sierocki 29.12.23, 22:52
          > tylko za frajer kłapiesz dziobem i domagasz się szubienic.

Nie każdemu płacą za każdy wpis na forum tak jak tobie.
          • chicarica Re: Marek Sierocki 30.12.23, 11:33
            No, dramatisi akurat raczej płacą.
            • maslova Re: Marek Sierocki 30.12.23, 11:37
              No przecież o tym piszę
        • koronka2012 Re: Marek Sierocki 30.12.23, 11:21
          Ależ każdy ma, nie będzie musiała finansować z podatków pensji takich miernot jak Madzia Ogórek, chmowaty Kleczek czy Jakimowicz
      • taki-sobie-nick Re: Marek Sierocki 29.12.23, 22:00
        veronia napisała:

> Tam każdy jeden przyczynił się do działania tej szczujni.

Tak, sprzątaczka zwłaszcza. Btw. KAŻDY, a nie "każdy jeden".
        • wunder-gaffe Re: Marek Sierocki 29.12.23, 22:09
          taki-sobie-nick napisała:
          > Btw. KAŻDY, a nie "każdy jeden".

Oczywiście że nie "każdy jeden". Prawidłowo mówi się "każden jeden".
        • veronia Re: Marek Sierocki 29.12.23, 22:27
          Przy okazji (a nie btw.) - doucz się a potem poprawiaj.
      • madziulec Re: Marek Sierocki 29.12.23, 22:39
        No to po całości.
        Wywalamy wszystkich, ale to dokładnie wszystkich pracowników NBP, Orlenu... Lecimy dalej?
        W końcu też powinniśmy.
        • veronia Re: Marek Sierocki 29.12.23, 22:59
          Orlen czy NBP nie odpowiadają w takim stopniu za niszczenie ludzi, hejt, szczucie, opluwanie, pogardę, nie mają na sumieniu ludzkich żyć. Jeśli ktoś pracując w tvp tego nie widział, to znaczy że nie ma za grosz przyzwoitości. Żaden kredyt nie tłumaczy służenia tej szczujni. Szczególnie przy tak niskim bezrobociu.
          • ichi51e Re: Marek Sierocki 30.12.23, 15:09
            No nie wiem NBP miał na budynku banner z napisem że kto twierdzi że inflacja to wina rządu bądź banku działa na szkodę Polski i jest Ruska onuca więc…
            • dramatika Re: Marek Sierocki 30.12.23, 16:15
              ichi51e napisała:

> No nie wiem NBP miał na budynku banner z napisem że kto twierdzi że inflacja to
              > wina rządu bądź banku działa na szkodę Polski i jest Ruska onuca więc…
              >

Całkiem jak na ematce.
              • iwles Re: Marek Sierocki 30.12.23, 16:32

Bardzo fajnie dramatik, że władze NBP porównujesz do gazetowego forum, którym, jak twierdzisz, rządzą trolle 😁😁😁
      • babcia47 Re: Marek Sierocki 30.12.23, 02:21
        Sztuka od " jeden z dziesięciu" też?
    • renia266 Re: Marek Sierocki 29.12.23, 22:47
      Nie przepadałam nigdy za tym panem ale uwazam ze zwalnianie ludzi typu Sierocki Babiarz Krzan Kammel czy Sznuk a nawet Iga N. jest absurdem.
      Po pierwsze ludzie ich lubią, tak po prostu. Moze i są przaśni i swojscy ale ludzie w Polsce są różni. Ematki są oczywiscie klasą wyższą społeczną z wyszukanym gustem własną opinią i szerokimi horyzontami kuluralnymi.
      Teraz trzeba tej klasie niższej glosujacej głównie na Pis d... ć...niech mają za swoje. Trzeba zwolnić kazdego od Holeckiej po sprzataczki.

Podsumowując...słabe...i w kolejnych wyborach Pis powroci...
      • veronia Re: Marek Sierocki 29.12.23, 22:55
        Bez szczujni nie powróci. Dla nich to jest być albo nie być - dlatego tak zaciekle walczą.
        • renia266 Re: Marek Sierocki 29.12.23, 22:59
          Nie rozumiesz. Bez gwiazd ktory elektorat Pis lubi, nie beda zagladać na Tvp bo po co skoro nie ma tam nikogo kogo lubią. Nowe 19:30 nie pomoże. Zobacz jak szybko przechodzi widz do Tv Republika. Stacja z pewnością zostanie szybko dofinansowana i przestanie wyglądać tak amatorsko.
          • mdro Re: Marek Sierocki 29.12.23, 23:07
            Tzn. konkretnie KTO dofinansuje TV Republika?
            • dramatika Re: Marek Sierocki 29.12.23, 23:09
              mdro napisała:

> Tzn. konkretnie KTO dofinansuje TV Republika?

Putin oczywiście, jak śmiesz pytać?
              • iwles Re: Marek Sierocki 29.12.23, 23:16
                dramatika napisał(a):

> Putin oczywiście, jak śmiesz pytać?

To jest oczywistość. Ale że Putin ma ostatnio inne wydatki, to tv Republika potrzebuje nowego sponsora.

• dramatika Re: Marek Sierocki 29.12.23, 23:18
                  iwles napisała:

> To jest oczywistość.

To co się głupio pyta? Ja bym profilaktycznie zgłosiła do administracji.
                • mdro Re: Marek Sierocki 29.12.23, 23:19
                  Iwles, może byś nie cytowała trolli, które spora część forumek wygasiła?
                  • iwles Re: Marek Sierocki 30.12.23, 13:31
                    mdro napisała:

> Iwles, może byś nie cytowała trolli, które spora część forumek wygasiła?

Ciężko zorientować się na co i komu się odpowiada, kiedy posty wyskakują już rowno jeden pod drugim
                    A w telefonie to już w ogóle drzewko bardzo szybko się spłaszcza.
                    Dlatego cytuję fragmenty, na które odpowiadam.

• renia266 Re: Marek Sierocki 29.12.23, 23:10
              Myślę ze chętni szybko się znajdą. Poza tym spora widownia to drogie reklamy.
              • mdro Re: Marek Sierocki 29.12.23, 23:18
                Tzn. konkretnie jacy chętni? (I jaka "spora widownia", część ludzi ogląda teraz dla beki, a poza tym ich widownia to, jakby to ująć, nie będzie ulubiona grupa docelowa reklamodawców).
              • chicarica Re: Marek Sierocki 30.12.23, 11:34
                Putin ostatnio to nie ma nawet na Kaję Godek, ma inne priorytety.
          • bistian Re: Marek Sierocki 29.12.23, 23:08
            renia266 napisała:

> Zobacz jak szybko przechodzi widz do Tv Republika. Stacja z pewnością zostanie szybko dofina
            > nsowana i przestanie wyglądać tak amatorsko.

I dobrze, że im się poprawia, opozycja musi być sensowna.
            Obawiam się jednak, że te statystyki u nich są zmanipulowane, to się z czasem okaże.
            Czasami materiał jest wyświetlany tylko kilka tysięcy razy, a lajków jest więcej smile
            Wpisy pod spodem też jakieś dziwne, nie wiem, czy to akcja pisowskich trolli pod akcje reklamowe czy ruskich trolli pod podział w Polsce, to bez znaczenia, ale to widać, że to boty.
            Dlatego ja bym tak nie patrzył na liczniki, zwiększa się widownia, ale o ile, tego się nie dowiemy teraz.
          • veronia Re: Marek Sierocki 29.12.23, 23:13
            Rozumiem. Nigdy nie będą mieli takich zasięgów jak telewizja publiczna. Spora część elektoratu pis miała dostęp tylko do telewizji publicznej, dlatego tak łatwo ulegali propagandzie. Przecież nie chodzi o młodych, z dużych miast, z dostępem do internetu i wszelkiej informacji. Jakaś garstka przyjedzie do trwam a reszta - będzie się musiała nauczyć żyć w nowej rzeczywistości.
            • renia266 Re: Marek Sierocki 29.12.23, 23:21
              A to akurat zle. Ja uwazam ze opozycja powinna miec dostep do tv naziemnej. Tv republika nie ma. Taka sytuacja nie sluzy pluralizmowi politycznemu. Rzad tez trzeba krytykować i patrzec mu na ręcę. Juz kiedys w innym wątku o tym pisałam. Owszem jest Tv Trwam ale kazdy wie co to za stacja wbrew pozorom wyborcy Pisu tego nie ogladają poza jakims ortodokysyjnymi katolikami.
              • veronia Re: Marek Sierocki 29.12.23, 23:29
                Prawdziwa telewizja publiczna też patrzy rządowi na ręce. Tak bardzo przyzwyczaiłaś się do propagandy, że nie wyobrażasz sobie obiektywnej telewizji publicznej.
                • renia266 Re: Marek Sierocki 29.12.23, 23:33
                  Oczywiscie ze prawdziwa telewizja publiczna patrzy. Ale czy jej obecna wersja bedzie patrzyć, wątpie. Bardziej przemilczać co bardziej klopotliwe sprawy.
                  • mdro Re: Marek Sierocki 29.12.23, 23:43
                    A podobno jesteś idealistką...
                • volta2 Re: Marek Sierocki 30.12.23, 15:42
                  obiektywna telewizja publiczna tydzień przed wyborami dawała komorowskiemu 70 procent poparacia, taka była obiektywna, i w ogóle nie uprawiała propagandy. dobrze, że na 8 lat stracili możliwość docierania ze swoim przekazem i na koniec jeszcze zobaczyli, że po 8 latach rządów pis wciąż był na prowadzeniu, platforma po swoich 8 latach mając tv w ręku i uprawiając swoje 70% w każdej dziedzinie - o wyniku pisu nie mogła nawet pomarzyć. stąd teraz kradzież telewizji, jakimś cudem starcy tacy jak mój ojciec tv republika mają i tłucze se od rana. nie dla beki. takich jak on pewnie są tysiące (na wymarciu, to fakt)
              • mdro Re: Marek Sierocki 29.12.23, 23:29
                Ojoj, jakże przykro, że PiS-owi przez osiem lat nie przyszło do głowy zbudować stacji telewizyjnej, i to mając do dyspozycji wszystko co tylko... Jak myślisz, to dlatego, że myśleli, że będą rządzić wiecznie, czy wydawanie pieniędzy w inny sposób niż zgarnianie do własnych kieszeni nie mieściło się w ich systemie wartości?

Bo, przypominam, chętni do zamykania "nieprawomyślnych" mediów byli bardzo. Pamiętasz lex TVT i nieprzedłużanie koncesji? Znajdę twoje wypowiedzi nt. konieczności pluralizmu w mediach z tamtych czasów?
                • renia266 Re: Marek Sierocki 29.12.23, 23:37
                  Alez mi wcale nie żal Pisu. Mają to na co zasluzyli. Jednak jestem idealistką i w moim swiecie w demokracji kazda sila.polityczna powinna mieć dostęp do.mediów. I na to liczylam po wyborach, ze skończy sie - " Teraz k...my " Jednak nie wydaje mi się byśmy tworzyli na tyle dojrzale państwo by obecnie było to możliwe.
                  • mdro Re: Marek Sierocki 29.12.23, 23:46
                    Ależ od tego właśnie jest telewizja publiczna. Są już pierwsze wyliczenia czasu antenowego w 19.30, może sprawdzisz? I porównasz z poprzednimi latami?
                    Czy może sądzisz, że podatnicy powinni fundować partiom politycznym własne kanały telewizyjne?
                    • renia266 Re: Marek Sierocki 29.12.23, 23:54
                      Istnieje w Europie model włoski, dla mnie idealny, są kanaly publiczne lewicowe są prawicowe. W polskich warunkach kazda partia w Sejmie powinna miec odpowiednia ilosc czasu antenowego mierzonego obiektywnie. Trudne tematy nie powinny być przemilczane a w zarządzie TVP tez powinny byc osoby o roznych swiatopogladach. Przywrocić KRR iT jej konstytucyjną rolę. Poza tym media publiczne powinny pozostać bo ich likwidacja jest bardzo niebezpieczna. Prywatne stacje potrzebuja finansowania i zawsze to źródło moze byc sprzeczne z polskimi interesami narodowymi np groźne zrodla rosyjskie a nawet niemieckie ktore będa robić swoje wlasne interesy wplywajac na polską opinie publiczną- przyklad Port w Swinoujściu.
                      • mdro Re: Marek Sierocki 30.12.23, 00:08
                        Aha. Czyli jesteś za opcją "pozwólmy PiS-owi kłamać w TVP2"?
                        (Włosi nie są zdaje się zachwyceni swoim "modelem telewizji").

Poza tym nie znajdę twoich poprzednich ognistych wpisów nt. pluralizmu mediów? Za to jakoś bez problemy znalazłam zachwyty nad Ardanowskim i Emilewicz... Oraz coś takiego" wolność słowa w Polsce ginie, ale nie dlatego, że zabrał ją PIS tylko dlatego, że poglądy kształtują przez memy i sokzburaka, boty i inne tego typu twory. Znaczna częśc inspirowana przez ruskie trolle którym zamęt w Polsce na rękę". Dziękuję, chyba nie mamy o czym rozmawiać.

• renia266 Re: Marek Sierocki 30.12.23, 00:25
                          mdro napisała:

> Aha. Czyli jesteś za opcją "pozwólmy PiS-owi kłamać w TVP2"?
                          > (Włosi nie są zdaje się zachwyceni swoim "modelem telewizji").

Jestem za opcją -opozycja musi miec swój czas antentowy. Bez względu na to kto rządzi.

>
                          > Poza tym nie znajdę twoich poprzednich ognistych wpisów nt. pluralizmu mediów?
                          > Za to jakoś bez problemy znalazłam zachwyty nad Ardanowskim i Emilewicz... Oraz
                          > coś takiego" wolność słowa w Polsce ginie, ale nie dlatego, że zabrał ją PIS t
                          > ylko dlatego, że poglądy kształtują przez memy i sokzburaka, boty i inne tego t
                          > ypu twory. Znaczna częśc inspirowana przez ruskie trolle którym zamęt w Polsce
                          > na rękę". Dziękuję, chyba nie mamy o czym rozmawiać.
                          >

Nie pamietam szczególow sprzed lat ale potwierdzam Ardanowski byl dobrym ministrem rolnictwa i szkoda ze tak krótko i szkoda ze był z Pis.

Emilewicz z tego co pamietam z Pisu wtedy nie byla tylko byla Gowinowcem. Nie przypominam sobie zadnych jej odlotow poza.tym ze skumala się z ówczesna władza. Nie wiem czy obecnie bym miala takie samo zdanie bo nie pamietam o co chodzilo i nie interesuje mnie juz ta kobieta i jej losy.

I jezeli naprawde uważasz ze dawne soki z buraka i inne memotwórstwo oraz trolle ruskie nie ksztaltują opinii publiczej w Polsce to nadal po wyborach żyjesz w strasznej bańce i faktycznie cięzko z Tobą dyskutować.
      • komorka25 Re: Marek Sierocki 29.12.23, 23:03
        Sznuka zostawić. A taka Krzan (mdła, bez polotu, z wadą wymowy) czy taki Kamel (nudny, przewidywalny i ciągle z tymi samymi tekstami) to zdecydowanie powinni robić w życiu coś innego. Kim jest Iga N?
        • renia266 Re: Marek Sierocki 29.12.23, 23:14
          Pardon. Ida Nowakowska, często mocno irytująca fakt, ale jakie są kryteria fajności i niefajności ktore maja byc podstawą do zwolnienia?
          Przyznam się za to że Krzan i Kammela lubię.
          • dramatika Re: Marek Sierocki 29.12.23, 23:17
            renia266 napisała:

> jakie są kryteria fajn
            > ości i niefajności ktore maja byc podstawą do zwolnienia?

Kryterium jest jedno, albo jesteś z plemienia hutu, albo tutsi.
            • droch Re: Marek Sierocki 30.12.23, 09:59
              Znam lepsze. Nie protestowałeś przeciwko cenzurze w TVP? Wylatujesz. Bo ja jeszcze nie mam pamięci rozwielitki i pamiętam m. in. wymazanie loga WOŚP z kurtki.
              • dramatika Re: Marek Sierocki 30.12.23, 10:29
                droch napisał:

> wymazanie loga WOŚP z kurtki.

WOŚP jest prywatnym biznesem i TVP nie ma prawa go reklamować. W państwie prawa na taką reklamę musiałby zareagować UOKiK, z czego "obrońcy praworządności" nawet nie zdają sobie sprawy, bo uważają za coś oczywistego to, że TVP ma wręcz obowiązek reklamować prywatny biznes, jeśli to jest biznes "ich" człowieka smile
                • droch Re: Marek Sierocki 30.12.23, 11:47
                  Buhahaha smile Oczywiście, TVP wymazywało wszystkie loga, nie tylko WOŚP, prawda?
                  Pewien poziom robienia z ludzi wała jednak nie przechodzi big_grin
                  • dramatika Re: Marek Sierocki 30.12.23, 14:19
                    droch napisał:

> Buhahaha smile Oczywiście, TVP wymazywało wszystkie loga, nie tylko WOŚP, prawda?

Ale nie o to miałaś pretensje, tylko o to, że zamazało WOŚP. To, że prawo traktowali wybiórczo to całkiem inny temat, co nie zmienia faktu, że WOŚPa jak najbardziej mieli prawo zamazać, a ty sie od nich niczym nie różnisz, bo przeszkadza ci zamazanie WOŚPu, a nie to, że prawo traktowali wybiórczo.
                    • droch Re: Marek Sierocki 30.12.23, 14:27
                      Oczywiście, że mieli prawa niczego zamazywać, bo w Polsce jest cenzura jest zasadniczo zabroniona, a misją telewizji publicznej jest relacjonowanie, a nie wypaczanie rzeczywistości. Tak, są w Polsce ludzie, którzy eksponują logo WOŚP i ukrywanie tego jest praktyką sowiecką.
                      I napiszę dokładnie to samo, gdy kiedyś komuś wpadnie do głowy wymazanie loga np. Radia Maryja.
      • dramatika Re: Marek Sierocki 29.12.23, 23:06
        renia266 napisała:

> Teraz trzeba tej klasie niższej glosujacej głównie na Pis d... ć...niech mają z
        > a swoje.

To jest zasada tworząca tożsamość antypisu. Pogarda dla chama. Cham ma szlachcie czapkować, a nie siedzieć w rządowej telewizji, dlatego każdy od Holeckiej po Babiarza ma wylecieć. I jeszcze można by było to zrozumieć, gdyby to była rzeczywiście jakaś szlachta, a nie wynarodowiona ciemnota jeszcze bardziej prymitywna od pisowców.
      • mdro Re: Marek Sierocki 29.12.23, 23:08
        Ktoś chce zwalniać Sznuka? Bo te opowieści "do ostatniej sprzątaczki zwolnio, panie", to pisowska propaganda, zatroskana nagle losem "zwykłego człowieka" jest.
        • renia266 Re: Marek Sierocki 29.12.23, 23:11
          No przeciez kazdy wspólpracujacy z Tvpis wiedział gdzie pracował, wiec Sznuk też. Mial 8 lat na znalezienie nowej pracy.
          • angazetka Re: Marek Sierocki 29.12.23, 23:13
            Sznuk nie robił w propagandzie.
            • renia266 Re: Marek Sierocki 29.12.23, 23:15
              No nie kojarzę fakt, ale przed chwila forumowiczki pisały że kazdy powinien wylecieć.
          • dramatika Re: Marek Sierocki 29.12.23, 23:15
            renia266 napisała:

> No przeciez kazdy wspólpracujacy z Tvpis wiedział gdzie pracował, wiec Sznuk te
            > ż. Mial 8 lat na znalezienie nowej pracy.

No nie. Duda ma odejść dopiero za 1,5 roku i mogą czuć się zaskoczeni, że Tusk ich już teraz bejsbolem wygania.
      • la_felicja Re: Marek Sierocki 29.12.23, 23:37
        Niestety też tego się obawiam, cała radość ze zwycięstwa poszła się paść.
        Znosili to szczucie i opluwanie tyle lat, nie mogli wytrzymać jeszcze kilka miesięcy i przekształcić TVP pomału, stopniowo?
        • mdro Re: Marek Sierocki 29.12.23, 23:47
          Jak to sobie wyobrażasz? Pozwolenie na dalsze szczucie i łgarstwa?
          • la_felicja Re: Marek Sierocki 29.12.23, 23:58
            Przez jakiś czas, może.
            Powinni przede wszystkim zadbać o prawną stronę zmian w TVP tak, aby nikt, absolutnie nikt nie mógł się przyczepić. Zostawić większość prezenterów - tylko zmienić "paskowych" - kazać tym prezenterom mówić prawdę zamiast dotychczasowego szczucia (no, może Holecką i Kłeczka wywalić, ale resztę zostawić)
            Tym sposobem może by przekonali część elektoratu PISu
            Teraz cały elektorat PISu przerzuci się na TV Republika (czy jak jej tam) a może nawet księża w kościołach będą mówić, żeby już nie oglądać TVP - i co osiągną?
            • mdro Re: Marek Sierocki 30.12.23, 00:24
              Myślisz, że ci prezenterzy tak potulnie mówiliby coś innego? Kto niby by im kazał?

Poza tym zdajesz sobie chyba sprawę, że bez współpracy Dudy żadne powolne zmiany nie byłyby możliwe?
              • alicia033 Re: Marek Sierocki 30.12.23, 09:25
                mdro napisała:

> Myślisz, że ci prezenterzy tak potulnie mówiliby coś innego?

jak nie, to mogliby podziękować za dalszą pracę.

> Kto niby by im kazał?

przełożony. Rozumiesz, TVP to firma, w której pracownik niższego szczebla ma wykonywać polecenia przełożonego.

> Poza tym zdajesz sobie chyba sprawę, że bez współpracy Dudy żadne powolne zmiany nie byłyby możliwe?

jak najbardziej były możliwe i nie wymagały żadnej współpracy z dudą.
                • taje Re: Marek Sierocki 30.12.23, 10:54
                  >> Poza tym zdajesz sobie chyba sprawę, >>że bez współpracy Dudy żadne powolne >>zmiany nie byłyby możliwe?

>jak najbardziej były możliwe i nie >wymagały żadnej współpracy z dudą.

W jaki sposób było to możliwe bez wymiany kierownictwa, czyli i zarządu?
                  • alicia033 Re: Marek Sierocki 30.12.23, 14:01
                    taje napisała:

> W jaki sposób było to możliwe bez wymiany kierownictwa, czyli i zarządu?

ekhm, uprzejmie przypominam, że napisałam, że współpraca z dudą była/jest niepotrzebna do przeprowadzenia zmian.
                    Drogą podaną Ci w linku z innego wątka, czyli via przejęcie RMN przez odwołanie z niej czabańskiego i dalej też, jak tam opisano.
                    • taje Re: Marek Sierocki 30.12.23, 14:05
                      A, ok. Tak, w sumie szkoda, że nie próbowali odwołać Czabańskiego.
            • renia266 Re: Marek Sierocki 30.12.23, 00:33
              Ja bym wywalila tylko paskowych i otwartych propagandzistów reszcie powiedziała sprawdzam. I ocenila za jakis czas. I zmiany wprowadzila zgodnie z prawem i konstytucją. Wystrarczyl by miesiac i uwineli by się. A tak mamy cyrk -jak przeczytalam na innym forum wszystko w rękach referendarza sądowego - ciekawe kogo wpisze.
              • kadfael Re: Marek Sierocki 30.12.23, 10:43
                Paskowych, czyli kogo?
                • wunder-gaffe Re: Marek Sierocki 30.12.23, 11:00
                  kadfael napisała:
                  > Paskowych, czyli kogo?

Bardzo ogólnie mogę tylko powiedzieć, że robi to dyrekcja. (...) Przez długi czas człowiekiem, od którego dostawałem teksty, był Jarosław Olechowski. Ale naprawdę nie wiem, czy to on je wymyślał, czy to on je pisał, czy też dostawał je od kogoś z góry. Z czasem nauczyliśmy się niekiedy rozpoznawać autora. Były różne drobiazgi, które wskazywały na tę czy inną osobę. Bardzo charakterystyczne były np. belki pisane przez Samuela Pereirę. Jego teksty miały bardzo często kropkę w środku.
                  wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,30522166,byly-pracownik-tvp-info-ujawnil-kto-wymyslal-tresci-paskow.html#google_vignette
            • koronka2012 Re: Marek Sierocki 30.12.23, 11:26
              la_felicja napisała:

> Przez jakiś czas, może.
              > Powinni przede wszystkim zadbać o prawną stronę zmian w TVP tak, aby nikt, abs
              > olutnie nikt nie mógł się przyczepić.

Bez urazy, ale jesteś mocno naiwna. W tak zwanym obecnym stanie prawnym nie dałoby się tego zrobić bo
              PIS obsadził wymyślony urząd swoimi.
              A casus, na który powołał się obecny rząd jest jak najbardziej zgodny z prawem - skoro telewizja publiczna notuje tak horrendalne straty to należy ją postawić w stan likwidacji.
              A że suweren i tak nic z tego nie rozumie i będzie klepał to samo co usłyszy od Kaczyńskiego to zupełnie inna sprawa. I jakkolwiek by obecny rząd nie postąpił i tak narracja będzie identyczna
              • la_felicja Re: Marek Sierocki 30.12.23, 17:52
                Może jestem naiwna. Bez bicia przyznaję, że nie znam się na prawie, więc mam nadzieję, że masz racjęw tym, że nikt nie zdoła podważyć decyzji rządu.
                Tyle, że to takie Pyrrusowe zwycięstwo. Osoby z mojej rodziny w Polsce już mi mówiły, ze dzwonili do nich znajomi z informacją, że Tusk zniszczył polską telewizję i "teraz trzeba oglądać TV Republika, powiem ci, na którym kanale"

A już czystki do tego stopnia, żeby wyrzucać Sierockiego czy Babiarza - czy innych niezwiązanych bezpośrednio z polityką - no po co to? To może do nich zrazićnawet dotychczasowych zwolenników
                • droch Re: Marek Sierocki 30.12.23, 17:57
                  Do mnie w tej sprawie też dzwoniła zapłakana kuzynka. Uspokajam ją, że choćby Tusk kłapał swoimi wilczymi zębami, to nie rzucim ziemi skąd nasz ród.
                • bistian Re: Marek Sierocki 30.12.23, 18:12
                  la_felicja napisała:

> A już czystki do tego stopnia, żeby wyrzucać Sierockiego czy Babiarza - czy inn
                  > ych niezwiązanych bezpośrednio z polityką - no po co to? To może do nich zrazić
                  > nawet dotychczasowych zwolenników

Takie zmiany są niepotrzebne, a wręcz szkodliwe. Jeżeli ktoś nie podpadł zdecydowanie, a wykonuje swoją pracę od lat, to warto go zostawić z dwóch powodów. Rozbija się tamto środowisko, poza tym, można mieć argument, że został ten i tamten, zachowywał się normalnie, więc został, nie jesteśmy jak oni.
            • is-laura Re: Marek Sierocki 30.12.23, 14:01
              Ja bym zostawiła Martę Kielczyk i Edytę Lewandowską
    • angazetka Re: Marek Sierocki 29.12.23, 22:48
      O ile się orientuję, Sierocki swoją twarzą firmował wiele tvpisowskich imprez ostatnich lat. Więc tego, no.
    • jammer1974 Re: Marek Sierocki 29.12.23, 23:47
      Poradzi sobie. Zreszta nie wiem czy go zwolniono czy tylko odsunieto. Gosc ma rok do emerytury. Chyba nie mozna kogos tak zwolnic.
      • renia266 Re: Marek Sierocki 29.12.23, 23:57
        A mi soe wydaje ze oni go nie zwolnili tylko po prostu wypowiedzieli mu warunki pracy i placy i zaproponowali gorsze. Co.dla pana Marka bylo nieakceptowalne.
        • babcia47 Re: Marek Sierocki 30.12.23, 02:25
          Wiele osób w tvp ze względu na podatki świadczy usługi w ramach prowadzonej działalności gospodarczej. To jest wspolpraca miedzy firmami a nie zatrudnienie konkretnego człowieka ktory powinien być objęty ochroną przedemerytalną. Taki kruczek ktory czasem działa odwrotnie.
        • jammer1974 Re: Marek Sierocki 30.12.23, 02:25
          Bardziej w to uwierze. Na prawie pracy w Polsce sie nie znam ale domniemuje ze na rok przed emerytura nie da sie zwolnic czlowieka.
          • lella_two Re: Marek Sierocki 30.12.23, 13:48
            Nie da się, ale można go zesłać do schowka na miotły i płacić mu tylko za to, że tam siedzi.
        • silenta Re: Marek Sierocki 30.12.23, 18:27
          Nie zwolniono tyko z końcem roku skończyła mu się umowa, której nie przedłużono.
    • krypteia Re: Marek Sierocki 30.12.23, 09:06
      Wreszcie, wyjątkowo obrzydliwa kreatura
    • kozica111 Re: Marek Sierocki 30.12.23, 10:54
      Kurka, zdenerwowałam się że umarł.
    • agatha.trixie Re: Marek Sierocki 30.12.23, 11:18
      I bardzo dobrze! Oślizgły typ, który skorzystał z okazji, kiedy z TVP odeszli prawdziwi dziennikarze. Facet nie ma ani charyzmy, ani wiedzy, ani dykcji. Mierny, bierny, ale wierny i pewnie dlatego Kurski tak go lubił.
      Mam do osobisty żal za to, że przejął komentowanie Eurowizji po Arturze Orzechu, którego uwielbiałam.
    • janja11 Re: Marek Sierocki 30.12.23, 11:43
      Gruba przesada. Szkoda, bo wydawało się, że będzie inaczej, a jest "dobra zmiana" bis. Zachłyśnięcie władzą i mnóstwo głupich decyzji, które zostaną wypunktowane przy kolejnych wyborach.
      I będzie zaskoczenie, czemu ludzie się nową władzą nie zachwyciły...
      Szkoda.
      • hanusinamama Re: Marek Sierocki 30.12.23, 12:05
        Ja się nie muszę zachwycać nową władzą.
        Natomiast usunięciem miernego dziennikarza muzycznego jestem zachwycona.
        • volta2 Re: Marek Sierocki 30.12.23, 15:50
          ale w tv za peo ci chyba nie przeszkadzał? a może był mniej mierny? a może jeszcze inaczej, za po byl wybitnym dziennikarzem, ale za pis mu się obniżył poziom do miernego. i tak kazden jedensmile
    • pepsi.only Re: Marek Sierocki 30.12.23, 13:11
      Nie specjalnie go lubiłam, niech już idzie na emerturę.
      A ogólnie, to było jedno z większych moich rozczarowań sprzed lat. A jeszcze nie ujawnili jego zarobków w szczujnii, tak, jestem ciekawa, ile pis mu płacił.
      No i ponoć w latach 80-tych był sekretarzem PZPR w TVP. Więc jak słyszałam od pisiorów : precz z komuną, to na serio ręce opadały- w pisie mnóstwo zadeklarowanych pezetpeerowców.
      • droch Re: Marek Sierocki 30.12.23, 13:52
        Więc jak słyszałam od pisiorów : precz z komuną, to na serio ręce opadały- w pisie mnóstwo zadeklarowanych pezetpeerowców.

Bo przecież PiS niespecjalnie krył się, że chodzi o „precz z ICH komuną”.
    • beata.1968 Re: Marek Sierocki 30.12.23, 14:25
      Nie podoba mi się to co się dzieje teraz w TVP , mimo że głosowałam na obecnie rządzącą koalicję. Wyobrażałam sobie że zmiany bedą niewielkie i będą dotyczyły osób z Wiadomości typu Holecka czy Adamczyk . Prowadzących Pytanie na śniadanie bardzo lubiłam , osoby z programów rozrywkowych kojarzyłam bo Mama ogląda te wszystkie Szanse na sukces itp . Hmmm , ciekawa jestem co się z tego wykluje .
      • is-laura Re: Marek Sierocki 30.12.23, 14:30
        Też mi się nie podobają te zmiany. Obawiam się, że obecna władza tak zniechęci do siebie wyborców takim postępowaniem, że następne wybory wygra pis
        • droch Re: Marek Sierocki 30.12.23, 14:39
          Zniechęcą brakiem Babiarza i Sierockiego? No raczej nie…
          • la_felicja Re: Marek Sierocki 30.12.23, 17:54
            Zniechęcą metodami
      • volta2 Re: Marek Sierocki 30.12.23, 15:51
        sorry, jesli oglądałaś publiczną, to nie mogłaś głosować na koalicję rządzącą, bo miałaś wyprany mózg,
      • renia266 Re: Marek Sierocki 30.12.23, 18:26
        Wiesz, a może chodzić tez o to, by pod pozorem zmian, odatrakcyjnić Tvp rozrywkowo. Zeby widz przeszedl do Tvn.
        • bistian Re: Marek Sierocki 30.12.23, 18:50
          renia266 napisała:

> Wiesz, a może chodzić tez o to, by pod pozorem zmian, odatrakcyjnić Tvp rozryw
          > kowo. Zeby widz przeszedl do Tvn.

Ty musisz być z PiS, bo jesteś dobra/y w spiski! wink
          • renia266 Re: Marek Sierocki 30.12.23, 19:11
            bistian napisał:

> renia266 napisała:
            >
            > > Wiesz, a może chodzić tez o to, by pod pozorem zmian, odatrakcyjnić Tvp
            > rozryw
            > > kowo. Zeby widz przeszedl do Tvn.
            >
            > Ty musisz być z PiS, bo jesteś dobra/y w spiski! wink

" Marzę wciąż by ktoś przyjął mnie do jakiegoś spisku" mówił Żyd z karczmy w Żyda (serial1670)
            • renia266 Re: Marek Sierocki 30.12.23, 19:16
              A swoją drogą obejrzałam dzisiaj pierwszy raz od dawna powtórkę Szansy na Sukces z Sierockim. I serio słaby jest. On tak gada beznamiętnie jakby w ogole nie był zainteresowany tym co mówi rozmówca. Poza tym piosenki ograniczone do jednej zwrotki. Wiecej gadania niz spiewania. Fajnie jakby wŕócił Orzech albo ktoś młody, bo Mann to już Pesel chyba nie ten.
        • maslova Re: Marek Sierocki 31.12.23, 00:15
          renia266 napisała:

> Wiesz, a może chodzić tez o to, by pod pozorem zmian, odatrakcyjnić Tvp rozryw
          > kowo. Zeby widz przeszedl do Tvn.

Zaraz, zaraz. "Odatrakcyjnic TVP rozrywkowo"? Czy to oznacza, że rozrywka w TVP była atrakcyjna? 😳😳😳
    • kozica111 Re: Marek Sierocki 30.12.23, 17:58
      Fajny chłop ale był fajniejszy jak miał 20 kg mniej.
      • renia266 Re: Marek Sierocki 30.12.23, 18:24
        Bodyshaming na ematce?
        • pepsi.only Re: Marek Sierocki 30.12.23, 23:35
          Jej o to -20kg chodzi. big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka