Dodaj do ulubionych

Fermy norek

06.01.24, 19:24
Chyba zabiorą się za tych drani z ferm futrzarskich. W Faktach dziś było, pewnie większość z Was widziała. Bardzo mocno trzymam kciuki, żeby zakazano hodowli. Znam fundację Otwarte klatki, widziałam filmiki, nie będę tu wklejała, bo Wy pewnie też. Za kazdym razem czuję ucisk w piersi, jak widzę te przerażone zwierzaki.
Co za skurwysyństwo. Chyba tylko dwóch fermiarzy w Polsce a trzymają za mordy wszystkich polityków....
Myślicie że ten rząd to zakończy ?
Obserwuj wątek
    • mikawi Re: Fermy norek 06.01.24, 19:29
      Widzialam, przerażające i szokujące, że takie bestialstwo funkcjonuje w 21 wieku.
      • muszebosieudusze Re: Fermy norek 07.01.24, 19:06
        😳 myślałam że to już dawno nielegalne sad
    • tromedlov Re: Fermy norek 06.01.24, 20:43
      Co za różnica - norki, kurczaki, świnie?
      Tylko kurczaki i świnie to "zupełnie co innego".
      Bo promocja w Biedronce
    • wunder-gaffe Re: Fermy norek 06.01.24, 21:15
      laluna82 napisała:
      > Myślicie że ten rząd to zakończy ?

Nie zakończy.
      Ludzie mogliby to zakończyć, przestając kupować futra. Ale ludzie są głupi i nie przestaną.
      • laluna82 Re: Fermy norek 06.01.24, 21:44
        no właśnie 99% futer z polskich ferm jest eksportowanych, bo w Polsce nie ma na to rynku.
      • aequoreavictoria Re: Fermy norek 07.01.24, 18:42
        W Polsce nikt normalny nie kupuje futer.
      • hanusinamama Re: Fermy norek 08.01.24, 09:54
        Ale to prawie w PL nie ejst sprzedawane. Te futra idą do Chin
    • abidja Re: Fermy norek 07.01.24, 00:17
      Nie, nie skonczy sie niestety.
      Lisy, norki skazane sa na cierpienie....😢
      • laluna82 Re: Fermy norek 09.01.24, 22:11
        dla biznesu dwóch panów, masakra jakaś....
        Ja jednak mam nadzieję że to się skończy. Jeden z tych właścicieli ferm, to przyjaciel Pisu , promowany przez Rydzyka, którego mocno dofinansowywał. Może ten krótki reportaż w Faktach, to początek zaplanowanej szerszej akcji uczulającej spoleczeństwo smile a potem ciach! i zakażą. Oby.
        • elinborg Re: Fermy norek 10.01.24, 09:56
          To byłoby piękne zakręcenie kurka z kasą. Tak trzeba działać, a tu korzysć podwójna.
        • alicia033 Re: Fermy norek 10.01.24, 10:15
          laluna82 napisała:

>Jeden z tych właścicieli ferm, to przyjaciel Pisu , promowany przez Rydzyka, którego mocno dofinansowywał.

on dofinansowuje wszystkie strony.
          Nie wspomnieli ci o tym w reportażu? Oh, dlaczego?

> Może ten krótki reportaż w Faktach, to początek zaplanowanej szerszej akcji uczulającej spoleczeństwo smile a potem ciach! i zakażą. Oby.

uhm, takie reportaże to ja pamiętam jeszcze sprzed kilkunastu lat. I niestety maltretowanie zwierząt w Polsce nie tylko się nie kończy, a biorąc pod uwagę ile przez ten czas powstało wielkoprzemysłowych hodowli zwierząt (bo tu nie ma znaczenia, czy norka czy świnia, czy drób), to należy napisać, że ma się coraz lepiejsad.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka