Dodaj do ulubionych

Niski 13 latek

• palacinka2020 Re: Niski 13 latek 28.01.24, 16:38
      Moj maz tez byl malutki, dorosl do 170 cm big_grin mowi, ze nie plakal bo mial inne rzeczy do robienia I szkola sie tak nie przejmowali
    • ivaz Re: Niski 13 latek 29.01.24, 09:40
      Może pocieszę, mój syn zawsze był najniższy, najdrobniejszy w klasie, w wieku 13 lat, wśród rówieśników wyglądał jakby pomylił klasy, no i po 15 roku zaczął rosnąć, w mgnieniu oka przerósł wielu rówieśników, zatrzymał się za 187 cm.
    • wrota.do.lasu Re: Niski 13 latek 29.01.24, 17:51
      Słuchajcie, sprawdam siatki, kalkulatory online i raz mi wychodzi 0 crntyl a raz między 3 a 10
      13l i 6mies 148cm
      • b.bujak Re: Niski 13 latek 29.01.24, 18:15
        siatka jest rysowana z danych statystycznych a te się mogą różnic w zależności od czasu zbierania danych (w jakich latach) albo w zależności od populacji, ktorą uwzględniono do badan;
        najlepiej uzywać najbardziej aktualnych siatek przygotowywanych dla dzieci polskich

tu masz dla porównania siatki polską i WHO
        (pierwszy lepszy link wyszukany przez google)
        www.zscielcza.pl/?q=uczen/edukacja/centyle
        • wrota.do.lasu Re: Niski 13 latek 29.01.24, 19:49
          Dziękuję czyli idzie 3 centylem od lat
      • zwierzakowa13 Re: Niski 13 latek 29.01.24, 23:24
        www.jakicentyl.pl/ tu wychodzi 4 centyl
    • mhanutka Re: Niski 13 latek 29.01.24, 22:17
      Jakbym o swoim czytała. U nas dodatkowo chłopcy w klasie szybko przeszli mutację i inne aspekty dojrzewania a mój był przy nich chłopczykiem. Nadgonił mając 14-15 lat. Nic mądrego nie napiszę bo swojego też nie potrafiłam przekonać że ma cierpliwie czekać
    • migafka357 Re: Niski 13 latek 29.01.24, 22:24
      Pytasz o psychikę - rozmowy, tłumaczenie, wsparcie psychologa to ważne rzeczy, ale ja też zadbałabym o wsparcie jego umiejętności, które wzmocnią jego pozycję w klasie, bo to bardzo podnosi samoocenę i uodparnia na docinki. Ja znam 4 rzeczy - dobry z matmy, świetny sportowiec, facet z bajerą (dowcipny, ma zawsze coś ciekawego do powiedzenia, fajny, dusza towarzystwa), muzyk (gra na gitarze). Chłopcy, którzy tacy byli, nie mieli problemów z docinkami na temat wyglądu, bez względu na różne niedostatki w tym względzie. Może coś z tego do niego pasuje i warto to rozwijać?
    • sunflowerin Re: Niski 13 latek 30.01.24, 09:52
      Mam sąsiadów, już emerytów. Ojciec dość wysoki, matka niska. Mają dwóch synów jeden wyższy od ojca, drugi niski jak matka. Gdybym nie znała ich rodziców nigdy by m nie pomyślała że są rodzeństwem.
      Jak u Was ze wzrostem? Jak dziadkowie chłopca?
    • kitty4 Re: Niski 13 latek 30.01.24, 13:21
      Pójść do lekarza i załatwić mu hormon wzrostu ?
      • astomi25 Re: Niski 13 latek 30.01.24, 15:45
        Ty mowisz powaznie?!🙈

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka