Dodaj do ulubionych

Grawitacja

10.02.24, 12:05
Dziewczyny, polećcie proszę coś sprawdzonego na opadająca twarz 🙁 Grawitacja mnie dopadła. Ogólnie z cery jestem zadowolona, trochę wysuszona ale nawilżenie nie jest trudne. Zmarszczek mam mało. Ale te opadające policzki.... Gdy pociągnę skórę po bokach to od razu 10 lat ubywa. Czy coś z tym da się zrobić? Myślę o kompleksowe pielęgnacji, jakieś maseczki kilka razy w tyg, dobry krem, serum, może jakieś zabiegi, masaże? Co u was podziałało?
Obserwuj wątek
    • milupaa Re: Grawitacja 10.02.24, 12:34
      Ops...
    • aandzia43 Re: Grawitacja 10.02.24, 12:39
      Porzadne kremy i maseczki regularnie stosowane to działanie na co dzień, nie od święta bo nagle twarz opada czy siateczka zmarszczek się pojawiła. Na jędrność skóry w głębszych warstwach mnie najlepiej robi laser frakcyjny nieablacyjny (nie wiem czy dobrze zapamiętałam), radiofrekwencja (fale rozgrzewające włókna kolagenowe, czasem mezoterapia z jakiś stymulantów (rzadko bo nie lubię bólu).
      • milupaa Re: Grawitacja 10.02.24, 12:43
        Ok. Ja pielęgnuje na co dzień, ale widocznie ta pielęgnacja przestała wystarczać.
        • aandzia43 Re: Grawitacja 10.02.24, 13:23
          Bo w pewnym momencie przestaje wystarczać. U mnie to było dwa lata po ostatniej miesiączce. Dół twarzy jakoś tak lekko się obniżył, pojawiły się bruzdy między skrzydełkami nosa a kącikami ust, powiększył się odcinek między nosem a górną wargą. Chomiki przyszły później. Cudów nie będzie, chyba ze lifting, ale raz w roku seria fal i czasem laser utrzymują mi twarz i szyję w jako takim stanie.
      • panna_lila Re: Grawitacja 11.02.24, 10:22
        Nie mam doświadczenia ale gdyby porządne kremy działały jak obiecują to nie byłoby tyle operacji plastycznych wśród gwiazd i gwiazdeczek. Jeśli się mylę to chętnie zainwestuję w kremy
    • jeste_m_sobie Re: Grawitacja 10.02.24, 13:15
      Pisałam tu ostatnio o swojej opadającej twarzy. Jestem właśnie po zabiegu stymulatorami i na razie jest super. Poza tym bardziej niż wcześniej dbam o nawilżenie kosmetykami, suplementuję olej z wiesiołka i agnus castus - mam wrażenie, że to pomaga, bo poprawiły mi się też włosy. Po menopauzie na jakość skóry bardzo pomaga podobno HTZ.
      • milupaa Re: Grawitacja 10.02.24, 14:14
        A co to za stymulatory?
        • jeste_m_sobie Re: Grawitacja 10.02.24, 14:50
          Crystal Hydro PDRN
    • memphis90 Re: Grawitacja 10.02.24, 16:29
      Ja bym zrobiła nici…
      • armamagedon Re: Grawitacja 10.02.24, 16:38
        A znacie kogoś po niciach? Na zdjęciach efekty są piękne, opinie czytałam nieciekawe. Jak to się po latach układa? Ja mam problem taki, że u mnie wszystkie wchłanialne szwy wychodzą po miesiącach i z ładnej blizny robiła się brzydka. Więc jak to jest z nićmi do liftingu?
        • milupaa Re: Grawitacja 10.02.24, 17:55
          Tez jestem ciekawa.
          • alfa36 Re: Grawitacja 13.02.24, 10:37
            I ja🙂
        • obrus_w_paski Re: Grawitacja 11.02.24, 07:09
          Ja znam jedną babkę po niciach. Wygląda zdecydowanie nie na swój wiek (ma 49 lat, dałabym jej maks 40), ale niestety jej przypadek mnie nie przekonuje bo jest np ma bardzo źle zrobiony nos (jak u M Jacksona) i to psuje efekt bo widać że jest zrobiona. Więc nie wiem czy to przez nici czy ten nos (zrobiła go jeszcze na studiach).
          Ta sama koleżanka natomiast mnie przekonała do lekkiego botoksu i laseru- czekam na drugą sesję. Po pierwszej skóra była bardziej promienista i taka ”gęstsza”, czekam na bardziej spektakularne efekty na kolejnej
        • memphis90 Re: Grawitacja 11.02.24, 09:59
          Po latach to się nijak nie układa, bo to się z czasem rozpuszcza… Przynajmiej te, które ja mam na myśli. Blizny nie ma, bo nie ma cięcia, więc nie ma się co rozejść.
        • b-b1 Re: Grawitacja 11.02.24, 10:58
          Zależy chyba jakie nici? Nie wiem jakie mam ja- lekarka ustawiła mi program antychomikowy 😂 i po fraxelu ablacyjnym włożyła po 6 z każdej strony-policzki mi podniosły i marionetki od razu zniknęły. Robiłam ze 3(?) lata temu. Nic się złego nie dzieje, nie mam żadnych blizn. Na początku przez pierwsze miesiące czułam je w policzkach, potem przeszło.
        • raphidophora_tetrasperma Re: Grawitacja 11.02.24, 11:39
          U mnie akurat nici zrobiły dokładnie nic. Nie widziałam żadnego efektu. Zadowolona byłam z ostrzykniecia bruzd i lwiej zmarszczki, no ale to w żaden sposób nie przeciwdziała zwisom twarzowym. Na zwisy chyba tylko dr Jacono.
          • headonshouldersbaby Re: Grawitacja 11.02.24, 11:44
            uuuu JACONO rules, zawsze sobie oglądam jego prace na insta, kiedyś pojadę
      • alfa36 Re: Grawitacja 11.02.24, 21:15
        A czytałam, że od nici się odchodzi.
        • usha Re: Grawitacja 13.02.24, 10:43
          Nici haczykowe to zło. Rekowalescencja długa, efekt krótkotrwały ; a i można dostać zrosty w pakiecie. Zrosty są przeciwwskazaniem do ewentualnego liftingu chirurgicznego…
    • headonshouldersbaby Re: Grawitacja 11.02.24, 11:42
      HIFU tylko i wyłącznie - poszukaj naprawdę dobrego salonu... Żadne maseczki ani kremy tu nie pomogą.
      • milupaa Re: Grawitacja 12.02.24, 02:53
        Dzięki, znalazłam oferty, no tanie nie jest. Ciekawe czy tak super działa.
        • usha Re: Grawitacja 13.02.24, 10:44
          Hifu to też zło. Nieodwracalnie niszczy tkanki- przy szczupłej twarzy może tylko zaszkodzic
          • milupaa Re: Grawitacja 13.02.24, 13:30
            Ops ja mam szczupła 🙁 To już nie wiem co na ten owal.
            • usha Re: Grawitacja 13.02.24, 18:12
              mój pan lekarz od botoksu mówi, że na szczupłą twarz z lekko opadającym owalem, dobrze jest wypełnić lekko skronie i policzki. Powoli dojrzewam do tej decyzji, bo też mam szczupłą twarz i pesel odpowiedni...
              • milupaa Re: Grawitacja 13.02.24, 18:17
                Może to jest myśl, ja twarz zawsze mialam bardzo szczupła, za młodych lat oczywiście była okrąglejsza i to lepiej wyglądało. A skąd jesteś?
                • usha Re: Grawitacja 14.02.24, 08:04
                  ja? z Krakowa
              • grey_delphinum Re: Grawitacja 14.02.24, 08:15
                Usha, ja też jestem z Krakowa.
                Moglabys podać namiary na swojego lekarza?

Tak trudno trafić na dobrego fachowca...
                • usha Re: Grawitacja 14.02.24, 09:00
                  Mam nadzieję że nie będzie to poczytane jako reklama. Mój lekarz to Piotr Lorens - przyjmuje na os na Lotnisku ( obok Wandy). Ty o chyba pierwszy lekarz med est, jakiego poznałam, ktory nie jest pazerny na kasę. Jeśli wie, że coś nie pomoże, to odradza zabieg. Chciałam, żeby coś zrobił z moimi workami pod oczami, a on na to, że żadne zabiegi oprócz blepharoplastyki mi nic nie dadzà. A mógł zarobić naciągając mnie. Jest świetny w botoksiesmile dzięki niemu moja lwia zmarszczka jest cudownie wygładzona a wyglądała już jak krater😂
                  • grey_delphinum Re: Grawitacja 14.02.24, 09:16
                    Dziękuję 😘
              • b-b1 Re: Grawitacja 14.02.24, 08:35
                usha napisała:

> mój pan lekarz od botoksu mówi, że na szczupłą twarz z lekko opadającym owalem,
                > dobrze jest wypełnić lekko skronie i policzki. Powoli dojrzewam do tej decyzji
                > , bo też mam szczupłą twarz i pesel odpowiedni...

I ma rację. Ja mam lekarkę sztukmistrza-mój owal genetycznie ( po mamusi😂)mocno spadł w dół (w ciągu naprawdę kilku tygodni) tworząc marionetki przy szczupłej twarzy, stąd i nici, i lekkie wypełnienie skroni i brody, aby twarz wróciła do owalu. Policzki nićmi się uniosły- nie trzeba było ich wypełniać, marionetki zniknęły. Jeśli u Ciebie problem mniejszy-korzystaj z lekkiego wypełnienia twarz zachowa kształt.
                U mnie wszystko jest też dokumentowane( oprócz botoksu)muszą być foty przed, widać więc czy i co się podziało. Sama widzę😂
                I lekarka stawia na lasery-aby przebudowała sie twarz i była jednolita-promienna. kilka lat temu fraksel ablacyjny, teraz jestem po pierwszym zabiegu lesera forever yong, został jeszcze jeden. Przestałam korzystać z podkładów, lekki bb, albo i nic-w końcu twarz mam idealną.😂
                • milupaa Re: Grawitacja 14.02.24, 10:40
                  Dzięki wszystkim, chyba pomysle nad połączeniem najpierw stymulatorow dla poprawy gęstości a potem ta volumetria, nie chciała bym robić nic ekstremalnego, jakieś delikatne podniesienie. Policzki to ja mam z natury dość wypukłe.
                  • b-b1 Re: Grawitacja 14.02.24, 10:59
                    Najważniejszy jest dobry lekarz-poprowadzi Cię-zobaczy czego Twoja skóra potrzebuje i zrobicie plan działania.
                    Czasami okazuje się że to czego chcemy, ma się nijak do tego czego potrzebujemy😉
              • robin1025 Re: Grawitacja 14.02.24, 08:56
                Potwierdzam. Mam szczupłą twarz i mam wypełniane skronie kwasem. Na policzki idę teraz. Ja mam 44 lata nic nie zwisa ale od co najmniej 4 stosuję stymulatory bardzo regularnie oraz nici ale te bez haczyków. Nic nie opada przynajmniej jeszcze nie smile.
                • obrus_w_paski Re: Grawitacja 14.02.24, 09:33
                  Co to są te stymulatory?
                  Ktos tu kiedyś pisał na forum o wolumetri twarzy, to nie pomaga na owal?
                  • b-b1 Re: Grawitacja 14.02.24, 10:28
                    Volumetria to właśnie modelowanie twarzy- nadanie jej kształtu trójkąta, bo z wiekiem ten trójkąt się odwraca. Czyli wszelkie wypełniacze w skronie, policzki, brode, nici, wchodzą w terminologię volumetrii twarzy.
                    Stymulatory powoduja odbudowę skóry wewnątrz, zagęszczenie, poprawę jędrności.
          • headonshouldersbaby Re: Grawitacja 13.02.24, 18:37
            Ja mam szczupła twarz ale mi akurat nic nie zniszczył tylko podniósł smile zaraz po HIFU miałam robione profhilo. Efekt naprawdę ok
    • alfa36 Re: Grawitacja 11.02.24, 12:24
      Na facebookowych grupach czytam, że jeśli już coś działa, to lifting chirurgiczny.
      • alfa36 Re: Grawitacja 11.02.24, 13:15
        Aaaa, plus ewentualnie geny. Taką osobę znam. Dba codziennie plus robiła hifu, a wygląd minus 20 lat. Ale jej mama, mimo że w życiu nic z twarzą nie robiła, wygląda na minus dziesięć lat.
    • milupaa Re: Grawitacja 12.02.24, 19:22
      A kto robił hifu może się podzielić wrażeniami?
      • obrus_w_paski Re: Grawitacja 12.02.24, 20:28
        Mnie proponowała mój lekarka ale po przeczytaniu roznychopinii ( w tym wymów na forum) straciłam odwagę i zostaje przy laserach. Ale chętnie poczytam nowe opinie o hifu. Btw. Kto je robi? Lekarz czy kosmetolog?
        • milupaa Re: Grawitacja 12.02.24, 20:32
          A czemu? Jakieś powikłania mogą być?
    • majaa Re: Grawitacja 13.02.24, 13:49
      A nie pomyślałaś, żeby może po prostu pogodzić się z upływem czasu i mieć wywalone? Tanio, bezproblemowo, luzik-guzik i od razu przyjemniej się żyje😁
      • milupaa Re: Grawitacja 13.02.24, 18:15
        Taaa 🙃
      • nellamari Re: Grawitacja 14.02.24, 06:25
        Pogodzić się łatwo komuś,kto nigdy nie był specjalnie atrakcyjny.
        Dla całej reszty 40++ jednak można podjąć walkę, żeby opóźnić nieuniknione i wygrać te kilka lat.
        • hanusinamama Re: Grawitacja 14.02.24, 09:33
          Serio? Czy taki żarcik forumowy?
        • majaa Re: Grawitacja 14.02.24, 12:05
          No to żeś walnęła "oświeconym" tekstem...
    • konsternacjax Re: Grawitacja 13.02.24, 19:10
      Nie robiłam i nie zamierzam robić nici, HIFU ani RF, coraz więcej doniesień o zaniku tkanki tłuszczowej po tych zabiegach, więc podziękuję. Lubię Dermapen, stymulatory tkankowe, super jest Sculptra, Ellanse i Radiesse. Laser w umiejętnych dłoniach też jest ok, a tak to w przyszłości po prostu lift, nic nie zastąpi liftu twarzy, bo żadne magiczne masażery, retinoidy, kwasy nie podciągną tego co opadło w wyniku atrofii tkanki kostnej, mięśniowej i tłuszczowej. Krótko mówiąc jeśli ktoś zbliża się do 50tki, to zamiast wywalać tonę kasy na maseczki, masaże i kremy, powinien uzbierać na lift. Osobna para kaloszy, że osób w Polsce, które robią deep plane face lift jest jak na lekarstwo.
      • nellamari Re: Grawitacja 14.02.24, 06:23
        Tylko, ze po takim liftingu można skończyć jak ponaciągany lis.
        • hanusinamama Re: Grawitacja 14.02.24, 09:39
          Myślę, ze za chwilkę konsternacja napiszę ze znalazła świetnego lekarza w PL od tego deep liftingu a kolejne rozkręcane wątki mają na celu jedynie reklamę.
      • hanusinamama Re: Grawitacja 14.02.24, 09:37
        Ja zostanę przy kremach, retinolu i kobido. Kasę na lifting mam ale zamierzam ryzykować zdrowiem zeby odłożyć co nieuniknione na kilka lat.
      • aandzia43 Re: Grawitacja 14.02.24, 10:05
        Krótko mówi
        > ąc jeśli ktoś zbliża się do 50tki, to zamiast wywalać tonę kasy na maseczki, ma
        > saże i kremy, powinien uzbierać na lift.

Nie ma cudów i w pewnym momencie tylko lifting albo starzenie się z godnością. Ale nie ma "zamiast", zanim to nastąpi dobrze byłoby zadbać o skórę w stopniu chociaż średnim. Bez tony kasy się obejdzie. Żeby nie przystępować do liftu z np. cienką, wysuszoną, porozciąganą, atroficzną skóra. No i do czasu liftu fajnie byłoby jakoś wyglądać wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka