Dodaj do ulubionych

Volumetria kwasem hialuronowym

04.03.24, 07:18
Czy któraś ematka robila środkowej partii twarzy kwasem hialuronowym? Chciałabym bardzo delikatnie podnieść policzki, ale bez efektu napompowania, przywrócić to, co mi zabrał wiek i grawitacja, bo obecnie wyglądam na bardzo zmęczoną, jakby twarz się zapadła w środkowej okolicy. Yoga twarzy i masaże niewiele dają. Ubytek jest za duży, by stymulatory sobie poradziły. Pani doktor twierdzi, że uzyskamy bardzo ładny efekt. Co mnie niepokoi, to ryzyko przemieszczenia kwasu, co czasem się zdarza i inne możliwe niespodzianki. Czy któraś z Was dziewczyny robiła taki zabieg i jak go oceniacie po upływie czasu? Było warto? Po jakim czasie efekt wolumetryczny zniknął i myślałyście o poprawkach?
Obserwuj wątek
    • pytajacakinga Re: Volumetria kwasem hialuronowym 04.03.24, 07:43
      Wszysko zależy,chyba od twarzy znan jedna co wyszczuplila jej sue troxhe twsrz i druga ktora wreczy odwrotny efekt zrobila sie bardzo okragla na buzi jak by przytyla.
      Ta druga po 3 mach rozpuszczala ten kwas.
      • zajonc_w Re: Volumetria kwasem hialuronowym 04.03.24, 09:38
        Koleżanka dużo sobie obiecywała po zabiegu, ale efekt był odwrotny do spodziewanego. Miejsce rekomendowane, lekarz gwarantował efekt.
        Twarz koleżanki zrobiła.się taka "puculowata", nienaturalnie zaokrąglona. Wiem, że rozpuszczała kwas, ale już u innego lekarza.
        To (chyba) zależy od osobistych uwarunkowań
        • ayelen40 Re: Volumetria kwasem hialuronowym 04.03.24, 21:37
          A ten kwas po jakimś czasie sam się nie wchłonie?
          • lalka.di Re: Volumetria kwasem hialuronowym 04.03.24, 23:35
            ayelen40 napisała:

> A ten kwas po jakimś czasie sam się nie wchłonie?

Usieciowany niestety nie. On migruje, często na dół.
            • ayelen40 Re: Volumetria kwasem hialuronowym 05.03.24, 06:22
              Och, to pewnie o to chodziło w innym wątku, cze docelowo się skóra rozciąga i najlepiej lifting...
    • maja0026 Re: Volumetria kwasem hialuronowym 04.03.24, 07:49
      Ja robiłam, bardzo subtelny i naturalny efekt, robiłam pół roku temu, efekt nadal widoczny, na pewno powtórzę
      • myszova Re: Volumetria kwasem hialuronowym 04.03.24, 09:54
        Robiłam niedawno, wypełnienie w okolicach kości jarzmowych, fajny efekt, jestem zadowolona, ale ja mam szczupłą twarz, może to od tego zależy. Poza tym lekarz dodatkowo wypełnił odrobinę bruzdy nosowo wargowe, które ładnie się wypłyciły. Efekt ma być na rok, zobaczymy.
    • la_mujer75 Re: Volumetria kwasem hialuronowym 04.03.24, 11:49
      Psiapsióła robiła. Gdyby mi nie powiedziała, w życiu bym się nie domyśliła.
      Ona ma szczupłą i raczej pociagła twarz. Żadne chomiczki, żadne małe oczka.
      Zero sztuczności.
      Bardzo mi się podobało.
    • konsternacjax Re: Volumetria kwasem hialuronowym 04.03.24, 13:53
      Prawda jest taka, że trzeba w takim przypadku działać całościowo. Przede wszystkim zadbać o jakość skóry, retinoidy to mus w pielęgnacji, do tego seria Dermpanem, mezo igłowa. Potem, jak skór jest pogrubiona oczywiście, że nie wywalamy kasy na stymulatory typu Nucleofill czy Profhilo, jak jest duży problem. Ale jak jesteśmy cierpliwe i rozsądne to decydujemy się na Sculptrę, trzeba poczekać, ale efekty fantastyczne. I ewentualnie potem zdecydować się na miejscowe podanie kwasu, jednocześnie cały czas dbając o jakość skóry. Pójście ot tak z obwisłą twarzą na wolumetrię to według mnie prosta droga do późniejszego wyglądu napuchniętego chomika, któremu cały ten kwas przy okazji zjedzie w dół. Niestety, ale w pewnym wieku medycyna estetyczna to ciągłe inwestowanie grubej kasy w siebie, a ostatecznie i tak w pewnym momencie ze zwisami albo trzeba się pogodzić, bo pchanie kwasu w nieskończoność nic tu nie da albo zrobić deep plane face lift.
      • shellyanna Re: Volumetria kwasem hialuronowym 04.03.24, 15:01
        Do którego przeciwwskazaniem są wypełniacze.
        • waleria_bb Re: Volumetria kwasem hialuronowym 05.03.24, 17:01
          Sculptra i Lenisna niby też nie są dobre w kontekście późniejszego liftingu.
    • joana.mz Re: Volumetria kwasem hialuronowym 04.03.24, 18:59
      jaki jest koszt takiego zabiegu?
      • waleria_bb Re: Volumetria kwasem hialuronowym 05.03.24, 17:03
        Ok. 1000 zł za 1ml. Ile ml potrzeba, decyduje lekarz. Policzki to do 2 ml, ale może będzie trzeba też wymodelować brodę, żuchwę i wtedy trzeba liczyć się z tym, że pójdzie więcej preparatu i koszt wzrośnie.
        • joana.mz Re: Volumetria kwasem hialuronowym 05.03.24, 18:36
          ok, dziękuję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka