Dodaj do ulubionych

Ziemkiewicz u Stanowskiego

25.03.24, 12:32
Kanał Zero....widzę szoruje po dnie poziomem.
Pan Stanowski mógłby oficjalnie już napisać, ze jest teraz tubą propagandową PISu ( nie wiem czy ktokolwiek ma złudzenia).
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,30827622,ziemkiewicz-w-ogniu-krytyki-po-tym-jak-nazwal-poslanke-filiks.html#do_w=46&do_v=1001&do_st=RS&do_sid=1016&do_a=1016&s=BoxNewsImg3&do_upid=1001_ti&do_utid=30827622&do_uvid=1711355779251
Nie trzeba wchodzić i im oglądalność klikać, Wrzucone są fragmenty "krynicy mądrości" Ziemkiewicza i oraz reakcja na to Stanowskiego
Obserwuj wątek
    • borsuczyca.klusek Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 12:36
      Niestety widziałam. Wczoraj po Twitterze krążył urywek i jakoś tak czułam, że pożałuję jak go odpalę.
      • hanusinamama Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 12:38
        Pan Stanowski chyba karierę polityczną w PISie chce robić
        • lauren6 Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 13:03
          Przecież to wiadomo od dawna. To symetrysta, który dodatkowo ma ambicje prezydenckie i liczy na poparcie prezesa. Nie wiem kto z własnej woli wchodzi na jego kanał propagandowy.
          • hanusinamama Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 13:13
            Wyznawcy PISu zapewne. Ja nie weszłam zeby nie nabijać. Wydziałam fragment wrzucony w innym miejscu.
            Natomiast kolega oglądał i najpierw przeraził go sam wywiad...a potem komentarze pod nim
          • szare_kolory Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 14:49
            lauren6 napisała:

> Przecież to wiadomo od dawna. To symetrysta,

Dlaczego to jest wada? Dlaczego czyjekolwiek poglądy miałyby być wadą?
            • nick_z_desperacji2 Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 15:16
              Pomyślmy, może dlatego, że część poglądów jest szkodliwa, część zwyczajnie głupia, a jeśli w wyniku tych poglądów pozwala się w swoim programie na mówienie rzeczy równie obrzydliwych jak to, co powiedział Ziemkiewicz, to sprowadza się siebie samego do jego poziomu. Dla niektórych szujowatość to wada. Tak wiem, dla sporej części prawicy to cnota, ale na nich się świat nie kończy.
              • szare_kolory Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 15:20
                nick_z_desperacji2 napisała:

> Pomyślmy, może dlatego, że część poglądów jest szkodliwa, część zwyczajnie głupia,

Jaka to część? Kto decyduje o tym, że są szkodliwe i głupie? Kto jest tym arbitrem? Kto takie sądy wydaje? I czy jak z jego opinią pójdę do sądu to mogę legitnie twierdzić, że ktoś, kto się ze mną nie zgadza jest szkodnikiem? W jakiej (konkretnie) kwestii szkodzi? Jakie szkody wyrządza? Jak można potem z takich szkód dochodzić swoich praw? (Skoro jest arbiter twierdzący, że to szkodzi, to pewnie można dostać odszkodowanie?)

• nick_z_desperacji2 Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 15:28
                  Chociażby pogląd, że dzieci i baby należy trzymać krótko, albo idee białej/katolickie supremacji, dżihad czy robienie z ofiary winnego, bo miała krótką spódniczkę, albo to dziecko tak lgnęło i kusiło. To ostatnie robi PiS z synem Filiks od dłuższego czasu. Przypominam, że kiedy się tym zainteresowali, to sprawa pedofila była już dawno w prokuraturze.
                  • szare_kolory Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 16:03

> Chociażby pogląd, że dzieci i baby należy trzymać krótko, albo idee białej/katolickie supremacji, dżihad czy robienie z ofiary winnego, bo miała krótką spódniczkę,

A podrzucisz jakieś cytaty Stanowskiego? Ale nie, że ktoś mówi, że on mówi. Tylko w cudzysłowie, w środku treść, na końcu podpis.
                    • nick_z_desperacji2 Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 18:37
                      Robi za rozgłośnię, to wystarczy. Jakby czuł, jak bardzo przegina, to by interweniował.. Co chwila watki piętnujące bierność w różnych sytuacjach. No więc tu nie dość, że był bierny, to jeszcze zaprasza do siebie ludzi, którym wstyd rękę podać. Ona może zapraszać, a ludzie wyrabiają sobie na tej podstawie opnie o nim.
                    • bigzaganiaczzz Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 21:45
                      Chociaz jedna zlapala , byl jakis paszkwil na stanoskiego w gazwybie , no i wielki intelektualista autor gazwybowy przycisniety stwierdzil ze on nie wnika czy to stanoski powiedzial czy o nim powiedzieli byle obrzucic gownem w ramach obecnej linii polotycznej , cenisz dobre dziennikarstwo w pigolce
            • alicia033 Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 15:41
              szare_kolory napisała:

> Dlaczego czyjekolwiek poglądy miałyby być wadą?

po ośmiu latach rządów sasinów, jakich, morawieckich, brunatnych januszów kowalskich, błaszczaków, szydłów, kemp etcetc ty się pytasz, dlaczego czyjekolwiek poglądy miałyby być wadą?
              SERIO???
              • szare_kolory Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 16:10
                alicia033 napisała:

> szare_kolory napisała:
                >
                >
                > > Dlaczego czyjekolwiek poglądy miałyby być wadą?
                >
                > po ośmiu latach rządów sasinów, jakich, morawieckich, brunatnych januszów kowal
                > skich, błaszczaków, szydłów, kemp etcetc ty się pytasz, dlaczego czyjekolwiek p
                > oglądy miałyby być wadą?

Tak. Wyobraź sobie. Moim zdaniem Sasin jest ewenementem biologicznym, który udowadnia, że człowiek może żyć bez mózgu. Ale nie widzę powodu, dla którego miałby być pozbawiony mozliwości wygłaszania swoich poglądów, z tego powodu, że ich nie podzielam oraz, że uważam go za durnia. Proszę o jeden argument, dla którego miałabym uznać czyjeś poglądy za niegodne głoszenia, ponieważ się z nimi nie zgadzam. I kto miałby osądzać które poglądy są be, a które cacy. Oprócz oczywistych, nawołujących do przemocy i robienia komuś krzywdy lub oczywistych kłamstw typu "biali to śmiecie".
                • kropkacom Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 16:36
                  > lub oczywistych kłamstw typu "biali to śmiecie".

He he... big_grin
                • alicia033 Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 16:54
                  szare_kolory napisała:
                  > Oprócz oczywistych, nawołujących do przemocy i robienia komuś krzywdy lub oczywistych kłamstw typu "biali to śmiecie".

akurat piss ma na sumieniu długą listę śmiertelnych ofiar. I jeszcze więcej tych, którzy np. w stosowanych przez nich całkowicie bezprawnych aresztach stracili zdrowie, jak np. Tomasz Szwejgert. Albo, np. w szpitalach położniczych. No więc tego... to właśnie ten przypadek, gdy poglądy miały bardzo bezpośrednie przełożenie na zagrożenie życia i zdrowia.
                  A co z tym ma wspólnego stanowski? Poradziłabym, żebyś sobie posłuchała Pińskiego na yt ale ponieważ jak widać, bronisz stanowskiego jak niepodległości, to nie będę ci tego radziła, sama będziesz mogła dowiedzieć się niejako "u źródła", gdy wypłynął jego nagrania z wizyt u obajtka.
                  • szare_kolory Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 18:44
                    alicia033 napisała:

> Poradziłabym, żebyś sobie posłuchała Pińskiego na yt ale ponieważ jak widać, bronisz stanowskiego jak niepodległości, to nie będę ci tego radziła,

Zakładasz, że skoro nie przyłączam się do chóru dość powierzchownej krytyki, to od razu jestem poplecznikiem Stanowskiego. A to głupie założenie. To, co podoba mi się w Kanale Zero to poprostu oferta. Sam fakt, że ona jest i ze jest inna niż tradycyjne media. Czego nie znoszę natomiast i czemu się żywo sprzeciwiam to krytykowanie czyichś poglądów. Bo wyznaję zasadę: "nie zgadzam się z tobą, ale zginę abys mógł głosić swoje poglądy." I uważam, że polaryzjacja, której doświadczamy nie prowadzi do niczego dobrego.
                    Od razu założyłaś, że zgadzam się że Stanowskim i że go bronię. Tymczasem - jeśli czytam krytykę, to chce konkretów. A nie powtarzanych z ust do ust ogółów, bo konfrontuję je z tym, co widzę i moje obserwacje wskazują, że ta krytyka nie jest trafiona (podobnie zresztą nie jest uzasadniony zachwyt nad Stanowskm).
                    Dlatego jeśli masz jakiś konkretny odcinek tego Pińskiego, to wyjdź poza swoją bańkę i poleć.
                    • marta.graca Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 18:52
                      Proszę, było jeszcze kilka innych, wpisz na YT Piński -Stanowski.
                      youtu.be/cvBKIUw5Y94?si=ZpsWJ13q5Km96EpZ
                      • szare_kolory Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 19:07
                        marta.graca napisała:

> Proszę, było jeszcze kilka innych, wpisz na YT Piński -Stanowski.
                        > youtu.be/cvBKIUw5Y94?si=ZpsWJ13q5Km96EpZ

Dzięki!
            • lauren6 Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 18:52
              szare_kolory napisała:

> lauren6 napisała:
              >
              > > Przecież to wiadomo od dawna. To symetrysta,
              >
              > Dlaczego to jest wada? Dlaczego czyjekolwiek poglądy miałyby być wadą?

Nie rozumiesz tego pojęcia.

Symetrystami nazywamy dziennikarzy opłacanych przez PIS, których zadaniem było umniejszanie przewinień PIS, wyolbrzymianie podknięć innych partii, żeby zniechęcić wyborców obecnej opozycji do udziału w wyborach.
          • homohominilupus Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 15:21
            No, ja też się nad tym zastanawiam.
            W weekendowej GW jest obszerny artykuł o Stanowskim. Kawał chama i prostaka. Oraz prymityw.
      • szare_kolory Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 15:23
        To, co moim zdaniem, jest największą wadą tych programów to niewyobrażalna nuda. One są za długie i bardzo nudne. Zaczęłam to z ciekawości oglądać, podobnie, jak wywiad z Mannem, ale Stanowski był w stanie zrobić z obu rozmów coś gorszego od flaków z olejem. Manna jakoś strawiłam, obejrzałam. Ale już Ziemkiewicza nie, bo to szło w tym samym kierunku z co Mannem.
        • hanusinamama Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 15:25
          Serio? w wywiadzie ze Stanowskim "nuda" cię uderzyła?
          • nick_z_desperacji2 Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 15:29
            No tak, nie skakało, nie migało, nuda. a jakby jeszcze sprowadzić tam specjalistę od czegokolwiek, to już całkiem by poumierali.
            • hanusinamama Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 15:38
              Mniej tiktoka radziłabym szarym kolorom ale zwyczajnie wygaszę troliszczę
              • nick_z_desperacji2 Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 15:44
                Ja od lat płaczę po "7 dni świat" na którym się wychowałam, ale obecnie format gadających głów by nie przeszedł, zwłaszcza jeśli te głowy, to byliby specjaliści nie klauni.
                • hanusinamama Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 16:08
                  To jest zbadane, efekt szortów i rolek. Ludzie nie umieją się skupić na niczym dłuższym
                  Wystarczy porównać sobie oglądalność Stanowskiego (taka przekupa na rynku) a kanałami, gdzie występują specjaliści (Radio Naukowe czy Wszechnica).
                  Plus masa ludzi nie interesuje się niczym
                • grruu2.0 Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 27.03.24, 10:23
                  Wręcz przeciwnie, jest sporo takich podcastów/kanałów. Tylko w takim formacie bardzo dobrze widać, czy ktoś umie prowadzić rozmowę czy nie
        • lauren6 Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 18:59
          Na twoim miejscu nie chwaliłabym się, że przerasta mnie skupienie się na kilkunastominutowej audycji.
          • szare_kolory Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 19:06
            lauren6 napisała:

> Na twoim miejscu nie chwaliłabym się, że przerasta mnie skupienie się na kilkun
            > astominutowej audycji.

Dlaczego niedobory uwagi miałyby być powodem do wstydu? To na marginesie. Ale rozmowa z Mannem trwała ponad 2h. Rozmowa z Ziemkiewiczem pewnie podobnie. Ale wg mnie problem nie leży tylko w długości programu. Raczej w sposobie, w jaki Stanowski rozmawia. Nie ma tam żywej interakcji, raczej lista pytań
            • nick_z_desperacji2 Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 19:24
              Czyli że co miał robić? Na fujarce w międzyczasie przygrywać, czy dmuchańca rozstawić, żeby sobie pozjeżdżali? Jeśli dziennikarz jest dobry, a słuchacz nieotumaniony tiktokami, to 2h lecą błyskawicznie. Czyli Stanowski nie taki dziennikarski maestro albo Ty na dłużej niż 15 minut się skupić bez fajerwerków nie umiesz.
              • szare_kolory Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 19:43

> Czyli że co miał robić? Na fujarce w międzyczasie przygrywać, czy dmuchańca roz
                > stawić, żeby sobie pozjeżdżali? Jeśli dziennikarz jest dobry, a słuchacz nieotu
                > maniony tiktokami, to 2h lecą błyskawicznie. Czyli Stanowski nie taki dziennika
                > rski maestro albo Ty na dłużej niż 15 minut się skupić bez fajerwerków nie umie
                > sz.

Nie twierdzę, że Stanowski to tytan dziennikarstwa. Nadal nie widzę co złego miałoby być w krótkich okresach skupienia. Oraz dlaczego należy krytykować fakt, że dla mnie nudne? To moja opinia. Możesz z nią dyskutować, przedstawiać argumenty. Ale tego nie robisz, ponieważ wolisz dowalić mi, że mam niedobory koncentracji. Co akurat nie jest prawdą, natomiast nadal nie wiem dlaczego miałoby być przedmiotem wstydu?
                • nick_z_desperacji2 Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 20:09
                  Niezdolność skupienia się na czymś, co nie miga, błyska i przygrywa w ważnych momentach występuje u ludzi coraz częściej. Nie jest to korzystne, bo człowiek nie przyswaja chociażby dłuższych tekstów. u części ludzi wynika z zaburzeń, u większości z unikania czynności wymagających skupienia, a to powodem do dumy nie jest. Ale jak mówiłam, równie dobrze po prostu Stanowski jest kijowym dziennikarzem, pytanie, jak się w taki razie przebił.
    • semihora Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 12:54
      Stanowski nie od dziś jest sobą, czyli bucem z przerostem ego. Nie oglądam, nie wspieram i czekam na to, aż wreszcie przepadnie w czeluściach zapomnienia.
      • borsuczyca.klusek Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 13:02
        Ostatnio Wyborcza próbowała go podgryźć i niestety przepadli z kretesem.
        • riki_i Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 13:44
          Nie wiem czy tak przepadli, skoro Kanał Zero notuje wyraźny spadek wyświetleń. Daleko jeszcze do kolapsu, ale nie rośnie tak jak sobie planowali. I koszty mają bardzo wysokie.
          • borsuczyca.klusek Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 13:51
            Z tymi spadkami to bym nie przesadzała. Wiadomo, że pierwszy miesiąc mieli najlepszy, bo powiew nowości i ludeczkowie klikali z ciekawości. Pierwszy Raczek przekroczył pół bańki kolejne chyba nawet do setki nie dobiły.
            • nick_z_desperacji2 Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 15:20
              Ile on działa, 2-3 miesiące? Na początek wjechał z paroma mało medialnymi ale znającymi się na rzeczy ekspertami np. od polityki zagranicznej i to go trzyma. Im dłużej tym bardziej staje się zgłębnikiem analnym z bogatą sekcją plotkową i to będzie widać. Za jakieś pół roku już wyraźnie, bo mu skandalistów zabraknie, normalnie nie będą przychodzić i zostaną zwykli debile.
              • hanusinamama Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 15:43
                Ja myślę ze ci specjaliści teraz kombinują jak się wycofać rakiem...
                • borsuczyca.klusek Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 17:47
                  Na razie Matczak się odniósł:
              • szare_kolory Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 15:45

> Ile on działa, 2-3 miesiące? Na początek wjechał z paroma mało medialnymi ale z
                > nającymi się na rzeczy ekspertami np. od polityki zagranicznej i to go trzyma.
                > Im dłużej tym bardziej staje się zgłębnikiem analnym z bogatą sekcją plotkową i
                > to będzie widać.

Żeby utrzymać uwagę będzie musiał właśnie albo poszukiwać kolejnych Natalii Janoszek albo mocno skupić się na bieżączce, coś na wzór tej debaty/ komentarzy na gorąco po zamachach w Moskwie.
                • nick_z_desperacji2 Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 16:02
                  Stawiam na pójście w kierunku plotkarskim, bo łatwiej znaleźć "celebrytę", o którym nikt nie słyszał, niż regularnie organizować zamachy.
                  • szare_kolory Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 18:31

> Stawiam na pójście w kierunku plotkarskim, bo łatwiej znaleźć "celebrytę", o kt
                    > órym nikt nie słyszał, niż regularnie organizować zamachy.

Też jestem tego zdania. Trzeba będzie podtrzymywać zainteresowanie, z czasem coraz agresywniej. I to się będzie, najprawdopodobniej robić za pomocą celebrytów. Ewentualnie, odgrzewania jakichś sentymentów, w rodzaju pomysłu, który się pojawił podczas wywiadu z Mannem.
          • bigzaganiaczzz Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 19:18
            Jakie koszty rysiu
            Kawalek podlogi kamera i laptop to sa te ogromne koszty ?
        • runny.babbit Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 13:48
          Na czym polegalo to przepadniecie bo nie zauważyłam?
          • szare_kolory Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 14:47
            Na tym, że nawet na forum gazety, która nie powala na ziemię wynikami dyskutujemy o KZ i Stanowskim big_grin
            • runny.babbit Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 14:53
              A dyskusje na forum to jest jakiś wyznacznik jakości? O Putinie też tu było postów co nie miara 😂
              To wyjaśni ktoś to przepadnięcie?
              • szare_kolory Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 15:14
                Pzepadnięcie wersji gazety odbieram tak, że do szerszej świadomości przebiła się odpowiedź Stanowskiego na zarzuty gazety. A że nie były one napisane najstaranniej na świecie, no to cóż. Zostaje batożenie na forum big_grin
    • pursuedbyabear Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 14:39
      Obaj po jednych pieniądzach, cwaniaki i mizogini. A jeszcze parę miesięcy temu były zachwyty nad panem "dziennikarzem śledczym" Stanowskim.
      • livia.kalina Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 14:45
        w ogóle nie rozumie zainteresowania Stanowskim, którego największym osiągnięciem było "wytropienie", ze jakaś celebrytka (której nazwiska nigdy nie znałam) to właśnie celebrytka a nie prawdziwa gwiazda. A kogo to obchodzi?
        • runny.babbit Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 14:55
          Wyciągnął sobie jakąś laskę, o której nikt nie słyszał i ją zglanowal, bo wiadomo że nikt się za nią nie ujmie. Przed silnymi za to podkula ogonek. Taki to kieszonkowy bojownik o prawdę i sprawiedliwość 😏
        • nick_z_desperacji2 Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 15:21
          Ja oglądałam Kanał Sportowy; od komentarzy merytorycznych mieli i mają tam innych, on był małpką do robienie show.
          • marta.graca Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 15:42
            Kto tam był od komentarzy merytorycznych? Chyba nie leser Borek?
            • nick_z_desperacji2 Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 15:46
              Chociażby Tomek Ćwiąkała, Wichniarek, który jest specyficzny, można go nie lubić, ale widzi dużo rzeczy.
    • martyna_nel Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 14:40
      Oglądam go od daaaawna, jeszcze jak był młodym dziennikarzem sportowym.
      I nie, nie jest pisowcem.
      Właśnie w tym cąły paradoks.
      W Kanale Zero też nie popiera PISU, ba, w swoich dziennikarskich zerach jechał po nich równo. Co więcej, jakby ktokolwiek zadał sobie trud i poświęcił faktycznie np. 2.5h na obejrzenie paru wywiadów gdzie siedział jakiś pisowski typ ( jak z prezesem tvp) to dostrzegłby, że to był ostrzał. Stanowski niewiele mówił - gość sam się kompromitował, a dzwoniący zrobili z niego miazgę. A Stanowski tylko uśmiechał się pod nosem i subtelnie zadawał pytania.
      Natomiast ktoś potem ogląda skrót i grzmi: zaprosił pisowca! jest pisowcem.
      No nie. Zaprosił pisowca, dał mu dojść do głosu i spokojnie patrzał jak płonie na stosie.

Po prostu ludzie są tak spolaryzowani, że przyjmują tylko dwa rodzaje wywiadów i debat:
      pisowiec zaprasza pisowca, lewicowiec lewicowca. I każdy się kisi rozmowami we własnym sosiku. I nie ma prawa być na odwrót.

Stanowski doskonale odniósł się do tych zarzutów. Wystarczy obejrzeć jego program o artykule na jego temat w Wyborczej. Zmiadżył ich, ich pseudodziennikarstwo, obnażył i udowodnił jak nisko upadli i ten odcinek ma 1,3 mln wyświetleń. Zobacz sobie zanim wrzucisz kolejny artykuł na temat tego człowieka spod ich pióra. Bo to co odwalili przechodzi pojęcie i pokazuje, jak można upodlić się i nisko upaść.

Tobie dzwoni ale jak mniemam nic nie obejrzałaś, nic nie wiesz, nie śledzisz profilu, nie znasz gościa. Ja znam od dawna i poza tym że czasem krytykuje niektóre lewicowe pomysły czy poglądy - nie można o nim absolutnie powiedzieć, że jest pisowcem.

• arthwen Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 14:43
        Nie musi być pisowcem, mnie tam ganc egal. Wystarczy, ze jest za to mizoginem, szowinistą i chyba tez narcyzem z ego wystrzelonym w kosmos.
      • nick_z_desperacji2 Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 15:23
        tylko "dał mu mówić". Nie, na mówienie niektórych rzeczy przyzwolenia nie ma. 1,3 miliona? A zaczynał od 10, szybko idzie.
      • homohominilupus Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 15:25
        martyna_nel napisała:

> Oglądam go od daaaawna, jeszcze jak był młodym dziennikarzem sportowym.

O wow, i nie przeszkadzały ci bluzgi w stronę kobiet?

> I nie, nie jest pisowcem.
        > Właśnie w tym cąły paradoks.
        > W Kanale Zero też nie popiera PISU, ba, w swoich dziennikarskich zerach jechał
        > po nich równo. Co więcej, jakby ktokolwiek zadał sobie trud i poświęcił faktycz
        > nie np. 2.5h na obejrzenie paru wywiadów gdzie siedział jakiś pisowski typ ( ja
        > k z prezesem tvp) to dostrzegłby, że to był ostrzał. Stanowski niewiele mówił -
        > gość sam się kompromitował, a dzwoniący zrobili z niego miazgę. A Stanowski ty
        > lko uśmiechał się pod nosem i subtelnie zadawał pytania.

>
        > Po
        >
        >
        >
        Nie wiem skąd jesteś nowy nicku i dlaczego tak zapamiętale tego buraka bronisz.
        • hanusinamama Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 15:42
          Nowy nick jakże wiarygodny smile
          • livia.kalina Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 16:06
            obstawiam, że to dramatysia bo z typowym dla niej poczuciem wyższości i w obronie kryptopis-dzielców
            • borsuczyca.klusek Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 17:23
              Dramatika nie lubi Stanowskiego, ale Ziemkiewicza zaraz przylezie bronić 🙄
      • hanusinamama Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 15:36
        Nie no skoro go oglądasz od "daaaaaaaaawna" to musisz mieć rację.
      • pursuedbyabear Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 16:02
        Nigdy nie zrozumiem fanek Stanowskiego. Nigdy. Nie wiem, syndrom sztokholmski czy co...
        • hanusinamama Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 16:06
          Tak samo mam. Facet jechał po dziewczynie bo wiedział ze nikt się za nią nie wstawi. Jakby miał grubszego przeciwnika to by już nie był taka fafarafa. Chłop nawet w swym kanale sportowym był takim se specjalistą. Sport tak nie żarł to zrobił na youtubie kanał a'la Pudelek
          • dreg13 Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 18:45
            Ja się przyznam - oglądałam niektóre pierwsze wywiady Stanowskiego i uważam, że te sprzed dwóch lat były niezłe. On naprawdę wtedy pozwalał mówić gościom. Podobała mi się długa forma i zadawanie trochę innych pytań niż inni. U niego wtedy była jeszcze Środa, Kapela, Sidney Polak, Doda, Menzen. Stanowskiego mało, głównie mówił gość i z wielu wychodziła ich prawdziwa natura, czyli moim zdaniem kompletne zbłaznienie. Wszystkich powyższych.
            Trochę zbulwersował mnie Korwin i uznałam, że nie podbiję oglądalnosci, ale po czasie to zrobiłam. I cóż.. Tu długa forma też była świetna. Wyszedł totalny, asolutny Korwin, który mimo komentarzy (moim zdaniem chyba często kupionych) bardzo dużo stracił, w końcu!

Ale potem Stanowski zaczał już zarabiać olbrzymi hajs, rosnąć w siłę i cóż - odwaliło mu. Afery z Janoszek już nie ruszałam, bo było to absolutnie obrzydliwe. Poza tym wstrętne już było to, jak spiknął się z Mazurkiem, popierał w aferze tego ruchacza piłkarza od chorego dziecka itp. i z tego co pamiętam - wybitnie przymykał oko na afery w piłce.

Kanału Zero już nie odpaliłam ani razu. Stanowski stał się w moich oczach totalnym mizoginistycznym bucem, niezależnie od jego prywatnych poglądów politycznych. I w sumie tego żałuję, bo gdyby był tam, gdzie był te dwa-trzy lata temu i obnażał pięknie glupotę wielu ze swoich gosci (z prawa, lewa, srodka), to byliby to z korzyscią dla społeczeństwa.
            I ja nie miałabym problemu z tym, kogo zaprasza, bo ja nie mam problemu z tym, ze ktos zaprasza Ziemkiewicza i pozwala mu mowic. Niech mowi duzo, w jednej rozmowie - swietnie. Czasem ktos wlasnie rzuca jakies krotkie formy, a dopiero taka dluga rozmowa moze uswiadomic wielu, jakim jest absolutnym zjebem.

Nie wierze w te zachwycone komentarze od wszystkich. Są dla mnie rownie wiarygodne jak lajki i obserwujàcy na fejsie i insta.

Ale ja juz tego nie obejrze, bo prowadzący stal mi się tak wstrętny jak sam Ziemkiewicz
            • sol_13 Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 21:12
              Oglądałam dwa razy, raz wywiad w sprawie mieszkań (Śpiewak, Mentzen, ten od flipu stulecia na Złotej i ktoś jeszcze) i ostatnio debatę kandydatów na prezydenta Warszawy. Stanowski mówił wlasnie bardzo niewiele. Dyskusje były bardzo interesującewink
            • bigzaganiaczzz Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 21:48
              Afery z Janoszek już nie ruszałam, bo było to absolutnie obrzydliwe.

A co bylo obrzydliwe, podanie do publicznej wiadomosci kompletnej sciemy klamstwa i lansu jakiejs janoszek "gwiazdy" boolywood , klamala i ja wyjasnil, tylko tyle
              • pursuedbyabear Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 22:04
                Stalkowanie kobiety, która mu nic nie zrobiła.
                Nie lubi typ bab, które zarabiają, jak ty, riki i tanebo.
                • tanebo001 Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 22:09
                  WYPRASZAM SOBIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ALBO POKAŻESZ DOWODY ALBO IDĘ DO ADWOKATA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
                  • borsuczyca.klusek Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 22:34
                    Tanebo jaki bojowy 😀
                    • tanebo001 Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 23:14
                      Jak kung fu Panda przed obiadem...
                    • tanebo001 Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 23:17
                      Ale to naprawdę mnie obraża.
                • bigzaganiaczzz Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 22:29
                  Zabawny ten wasz swiatek gazwybu, udowodnienie ze ktos klamie sciemnia to jest stalkowanie ?
                  No taka rola dziennikarza, pokazywanie rzeczywistosci a nie lewackich urojen
                  • arthwen Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 23:04
                    No na ten przykład, ja nie miałam pojęcia o istnieniu pani, dopiero afera wykręcona przez Stanowskiego przebiła się do mojej bańki.
                    Przy czym pani nadal mi wisi i powiewa, natomiast Stanowski zachowywał się przy tym wszystkim jak odrzucony kochanek i to in spe i był totalnie niepoważny.
                    • bigzaganiaczzz Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 26.03.24, 00:34
                      A ja slyszalem o jej "karierze" o wylocie prywatnym samolotem do cannes , jakos trudno mi uwierzyc ze nie slyszalas o wielkiej karierowiczce z bollywood , zdaje sie i w tancu z gwiazdami wystapila na tvn ,a slyszalas o niszowym jutubowym stanoskim , no ale niech ci bedzie ze tak jest
                      • nick_z_desperacji2 Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 26.03.24, 14:29
                        No tak, bo każdy ogląda Taniec z Gwiazdami, w którym ostatnio to już bardziej rozpoznawalni są tancerze niż gwiazdy big_grin Ja o jej karierze nie słyszałam, nadal nie wiem, jak ona wygląda i co takiego niby w tym bollywood robiła, a niszowego Stanowskiego widziałam regularnie, zwłaszcza w sezonie reprezentacyjnym.
                        • hanusinamama Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 26.03.24, 14:38
                          Bigi dzień zaczyna na Pudelku smile
                  • pursuedbyabear Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 26.03.24, 08:11
                    On nie jest dziennikarzem.
                  • hanusinamama Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 26.03.24, 08:49
                    Dziennikarza...buaaaaaaaahahahaha
                • szara.myszka.555 Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 26.03.24, 16:15
                  Stalkowanie kobiety, która mu nic nie zrobiła."

Aha, czyli to dla Ciebie okej, że laska wymyśliła sobie karierę i kłamie w żywe oczy?
                  • pursuedbyabear Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 26.03.24, 16:40
                    Nikogo nie okradła, nie popełniła przestępstwa, Stanowski za to zrobił sobie z niej łatwy cel i przy okazji się polansował, robiąc sobie zasięgi u biednych stulejarzy zdjęciami w byznes klas.
                    • szara.myszka.555 Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 26.03.24, 17:05
                      " robiąc sobie zasięgi u biednych stulejarzy zdjęciami w byznes klas."
                      Co Wy z tym stulejarstwem? To takie fajne naśmiewanie się z wady anatomicznej przyrodzenia?

"Nikogo nie okradła, nie popełniła przestępstwa"
                      Aha. Czyli od jutra mogę wkręcać światu, że jestem noblistką oraz światowej sławy zdobywczynią Oskara - i to jest okej, bo nie jest ani kradzieżą, ani przestępstwem? Dobrze wiedzieć, od jutra sobie wpiszę w CV.
                      • pursuedbyabear Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 26.03.24, 17:15
                        A ona wkręcała, że jest noblistką?
                        Zapamiętałam zbyt dobrze, jak na mnie wsiadł na X i zaraz po nim jego fani po tym, jak ośmieliłam się napisać, że przesadza z nakręcaniem hejtu. A właśnie, może ty wiesz, w jakim celu bywał w siedzibie Orlenu?...
                        • szara.myszka.555 Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 26.03.24, 23:02
                          "A ona wkręcała, że jest noblistką?"

To był tylko mój pomysł na własną "kreację" - zainspirowała mnie mitomania naszych celebrytek.

Oglądałaś ten materiał w ogóle? Janoszek wmontowywała siebie samą (sic!) w trailery amerykańskich filmów. Wkręcała, że musi chodzić z pięcioma ochroniarzami, bo "kojarzy ją każdy Hindus na ulicy". Że przyleciała helikopterem na festiwal w Cannes, gdy ten helikopter to wycieczkowiec dla dzieciaczków (2 minuty w górę, i od razu w dół), a ten "festiwal" to lipa na jakichś lichych targach. A polskie media to ślepo łykały jak pelikany, bez żadnego researchu i zachwalały naszą "gwiazdę".

"A właśnie, może ty wiesz, w jakim celu bywał w siedzibie Orlenu?..."

Nie wiem, nie było mnie tam. Ale dwie sekundy guglania wypluło mi video z jego własną wypowiedzią na ten temat:
                          youtu.be/9oxbUrKwzUw?t=4621

Na ile to prawda - nie mam pojęcia. Średnio mnie to interesuje, tak szczerze.Według mnie - im więcej różnorodnych głosów i opinii w mediach, tym lepiej. W internecie jest miejsce dla każdego.
                      • iwles Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 26.03.24, 17:48
                        szara.myszka.555 napisała:

> Aha. Czyli od jutra mogę wkręcać światu, że jestem noblistką oraz światowej sła
                        > wy zdobywczynią Oskara - i to jest okej, bo nie jest ani kradzieżą, ani przestę
                        > pstwem? Dobrze wiedzieć, od jutra sobie wpiszę w CV.

Znasz pisarza Remigiusza Mroza?

• szare_kolory Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 26.03.24, 17:22
                      pursuedbyabear napisała:

> Nikogo nie okradła, nie popełniła przestępstwa,
                      Ale w tej aferze to jakby nie tylko o nią chodzi. Akurat w jej historii bardzo ważny jest wątek nierzetelnego dziennikarskiego warsztatu. No nie sprawdzili sobie państwo co to za laska. I bądźmy szczerzy, nie sprawdzali, bo można było przypuszczać, że to gwiazdka, jakich tysiące. Błyśnie, zginie, a po niej przyjdzie następna.

>przy okazji się polansował, robiąc sobie zasięgi

Też tak uważam. Była wdzięcznym celem.

Tymczasem historii, z fałszywą legendą w tle jest kilka ciekawszych. Ot, choćby, nie szukając daleko, perypetie posła Mejzy. Tam, zdaje się, baaaardzo delikatnie mówiąc, nie wszystko było takie, jak się na pierwszy rzut oka wydawało. I można byłoby sobie tak pokpiwać, gdyby nie tragedie dzieci i ich rodzin w tle. Ta historia, zdaje się, nie doczekała się należnego jej zainteresowania.
                      • pursuedbyabear Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 26.03.24, 17:54
                        A to czemu Stanowski nie zajął się Mejzą?...
                        • szare_kolory Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 27.03.24, 10:09
                          pursuedbyabear napisała:

> A to czemu Stanowski nie zajął się Mejzą?...

A nie lepiej zapytać jego samego?
                        • hanusinamama Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 27.03.24, 10:11
                          Swoich się nie rusza smile
                    • bigzaganiaczzz Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 26.03.24, 19:27
                      Nikogo nie okradła

Za wiki
                      W 2016 roku nakładem Grupy Wydawniczej Helion na rynku pojawiła się jej książka „Za kulisami Bollywood”, w której opisała swoje doświadczenie, jakie zdobyła jako aktorka niezawodowa w Indiach[4]. W 2018 roku zdobyła nagrodę na nowo utworzonym

Opisywanie swoich wyimaginowanych przezyc , ktorych nie bylo wydawanie ksiazki i sprzedawanie ludziom zalatuje co najmniej wyludzeniem
                      • black.emma Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 26.03.24, 21:16
                        Zmartwię cię teraz. Są takie miejsca, gdzie można sobie wypożyczyć na jakiś czas do domu wybraną książkę (gdybyś nie znał słowa wypożyczyć, to daj znać, wytłumaczę). Idź tam i zapytaj, czy spotkali się z przypadkami z opisywania ludziom wyimaginowanych przeżyć, których nie było.
                        • bigzaganiaczzz Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 26.03.24, 22:01
                          I w tym miejscu wypozyczen ksiazki pojawiaja sie magicznie za darmo, czy jak to dziala , moze ktos jednak musi kupic i zaplacic , wyjasnij , widac ze tryskasz "intelektem"
                          • black.emma Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 27.03.24, 09:51
                            Tak, ludzie kupują z własnej woli książki, w których autor opisuje swoje "wyimaginowane przeżycia, których nie było". Biblioteki (bo tak nazywają się miejsca wypożyczeń książki, jak je nazywasz) również KUPUJĄ te książki wiedząc, ze autor nie przeżył tego, co opisuje. Bo na tym w ogólnym zarysie polega czytelnictwo - ktoś ma dar wymyślania ciekawych opowieści a inni czerpią przyjemność z czytania. Wszyscy wiedzą, że to fikcja i nikt nie uważa tego za wyłudzenie.
                            Polecam, spróbuj kiedyś wziąć książkę do ręki. Nie bój się.
    • szare_kolory Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 14:46
      hanusinamama napisała:

> Kanał Zero....widzę szoruje po dnie poziomem.
      > Pan Stanowski mógłby oficjalnie już napisać, ze jest teraz tubą propagandową PISu

Ej serio, a jak połączyłaś te dwie kropki? Bo cokolwiek o Ziemkiewiczu mówić, to jednak nie jest tubą pisu. Raczej dość mocnym krytykiem.
      I dlaczego szoruje po dnie poziomem? Z powodu zapraszanych gości? To głupie troszkę. Bo fajnych treści tam jest sporo. A jeśli Cię ktoś trzyma pod pistoletem i każe oglądać, to mrugnij dwa razy - forum Cię uratuje z tej opresji big_grin
      • hanusinamama Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 15:37
        Skup się i patrz mi na usta, będę mówić wolno i wyraźnie: Stanowski i jego kanał zero to tuba PISu.
        Wolniej?
        • szare_kolory Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 15:40
          hanusinamama napisała:

> Skup się i patrz mi na usta, będę mówić wolno i wyraźnie: Stanowski i jego kana
          > ł zero to tuba PISu.
          > Wolniej?

No jeśli potrzebujesz wolniej, to rób jak Ci wygodniej. Może nie dość jasno się wyraziłam, bo generalnie interesuje mnie bardzo jakie masz dowody na poparcie tej tezy. Ponieważ zaproszenie samego Ziemkiewicza - jak dla mnie - to za mało. Gdyż albowiem, Ziemkiewicz tubą pisu nie jest.
          • pursuedbyabear Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 16:03
            A u Obajtka bywał z jakiej okazji?
            • nick_z_desperacji2 Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 18:40
              Czysto towarzysko na pewno. Szedł, szedł i postanowił wpaść do Obajtka.
              • alicia033 Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 19:39

> Czysto towarzysko na pewno. Szedł, szedł i postanowił wpaść do Obajtka.

Z tragarzami przechodził. Zmęczyli się biedacy, to zaszli do obajtka, bo wiadomo, że ma dobre serce i ludziom szklanki wody nie odmówi...
                A pieniędzy do rozkręcenia i funkcjonowania najpierw kanału sportowego a potem zera na pewno nie dostał od żadnych spółek skarbu państwa. Ani złotówkiwink. Tylko dlaczego nie chce tego powiedzieć wprost? Czy to jakiś wstyd nieżerować na SSP?
            • szare_kolory Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 18:51
              pursuedbyabear napisała:

> A u Obajtka bywał z jakiej okazji?

No i to jest coś, czego bym się chciała dowiedzieć. Niekoniecznie tylko od stanowskiego, który twierdzi, że to wizyty związane z kanałem sportowym, zdaje się.
      • abasia0 Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 16:05
        Ziemkiewicza nie jest tubą pisu ? A to nowość. Liczy zapewne, że PAD kolejny raz go ułaskawi za zniesławienie.
        • szare_kolory Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 18:28
          No a jest? No sęk w tym, że on akueqt krytykuje PiS, z kaczorem na czele. No ale pojawia się w Republice, co oznacza dla wielu, że jednoznacznie PiS popiera.
    • guacamole2020 Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 15:24
      Tobie akurat by sie przysluzylo obejrzenie Ziemkiewicza, ktory mówi, żeby nie sluchać tego co mówi bezkrytycznie tylko szukać i wefryfikować w innych zródłach.

Zmykając się w bańce GW umyka ci jak bardzo zmienia się świat.

Niedługo grono odbiorców GW będzie sektą płaskoziemców, z foliowymi czapeczkami. Sam Bartkowiek mowi 'jesteśmy niebezpiecznym zombie, wstajemy i wychodzimy na światło dzienne'. Zombie i tak trup, trudno powiedziec czy wstaje skoro filmy GW na youtube ogląda 180 osób, więc w ogóle super, że Stanowski przypomina światu, ze takie medium w ogole istnieje.
      • homohominilupus Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 15:26
        Stanowski na prezydenta!
      • nick_z_desperacji2 Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 15:31
        Po pierwsze, skąd założenie, że GW jest całym światem. A po drugie idea "nasram, a jak powiecie, że śmierdzi, to powiem, żebyście zainteresowali się wpływem żywienia na układ wydalniczy" jakoś mało przekonująca jest.
    • smoczy_plomien Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 15:47
      Hanusina, dzięki za ten wątek. Wysyp trolli obnaża, że za Stanowskim stoi formalnie PiS i w niego inwestuje.
      • hanusinamama Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 16:09
        Napisałam w innym celu ale teraz robią wiosenne porządku na forum smile Okna mam nieumyte, za to powiekszyła się gromada wygaszonych
        • bigzaganiaczzz [...] 25.03.24, 19:21
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • mandre_polo Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 16:29
      www.facebook.com/100044505873521/posts/966920898134764/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v
      • borsuczyca.klusek Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 17:30
        No właśnie o tym wspomniałam wyżej. Podwójnie wkurzające, bo głęboko wierzę, że na Stanowskiego są jakieś grube brudy tylko jakoś nikt się nie może do nich dokopać.
        • mandre_polo Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 18:01
          Otokier by wyłożył 😎
    • asiairma Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 17:57
      Trudno sobie wyobrazić, że ktoś może być takim potworem, chyba jedynym wytłumaczeniem jest, że cierpi na jakąś chorobę neurodegeneracyjną.
    • ginger.ale Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 19:13
      Nie oglądam kanału zero, tracę rowne zero.
    • bigzaganiaczzz [...] 25.03.24, 19:17
      • nick_z_desperacji2 Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 19:27
        Z tym napletkiem, to jakieś stulejkowe kompleksy? To można leczyć...
        • bigzaganiaczzz Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 19:32
          To figura stylistyczna ale nie frapuj sie nie kazdy musi rozumiec
          • nick_z_desperacji2 Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 19:41
            Stulejka to nie figura stylistyczna, raczej defekt anatomiczny.
            • hanusinamama Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 20:53
              Stulejkowcowi nie wytłumaczysz. Chłop całe życie się z tym kryje
          • szare_kolory Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 19:47
            bigzaganiaczzz napisał(a):

> To figura stylistyczna ale nie frapuj sie nie kazdy musi rozumiec

Niezwykle wyrafinowana i podnosząca poziom dyskusji. Oraz wnosząca wiele wartości.
            • bigzaganiaczzz [...] 25.03.24, 20:29
              • hanusinamama Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 20:55
                Ale jednak nadal tu wracasz, mimo, że całe forum ma cie za jełopa.
                Syndrom sztokholmski czy z innych for cię wywalili?
                Wielki macho z małym siurkiem
                • bigzaganiaczzz Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 21:39
                  To za kogo mnie masz to jakby mi lata kolo nosa , to za kogo cie mam i reszte forum to mam nadzieje sie domyslasz
                  • hanusinamama Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 26.03.24, 10:47
                    Ale namolnie tu wracasz z regularnymi sraczkami emocjonalnymi.
          • livia.kalina Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 21:20
            Tylko ta "figura stylistyczna" bardzo dużo mówi o twoich problemach a zupełnie nic o gazecie, która nieudolnie chcesz skrytykować.
            • bigzaganiaczzz [...] 25.03.24, 21:51
    • zona_glusia Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 20:16
      Oprócz Ziemkiewicza, na Kanale Zero była się podobno (podobno, bo nie widziałam tego na własne oczy i uwierzyłam doniesieniom internetowym) debata o aborcji, na którą zaproszono panią z Ordo Iuris.
      • bigzaganiaczzz [...] 25.03.24, 20:22
        • malgosiagosia Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 20:30

> Bo o aborcji moga sie wypowiadac jedynie wsciekle macice, innych opini nie ma

Wypowiadaly sie tez Anna Orawiec Parzynska, Anna Maria Zukowska i Katarzyna Sojka.

www.youtube.com/watch?v=f20QShuFabU&ab_channel=Kana%C5%82Zero
          • bigzaganiaczzz [...] 25.03.24, 20:40
            • hanusinamama Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 26.03.24, 10:46
              To może ja ci wyjąśnię. Postaram się mówić jasno, wolno i prostym językiem...abyś zrozumiał.
              Nie mierz innych swoją miarą, jeżeli ty masz jedno medium z którego korzystasz to nie znaczy, że inni tak mają.
              Ludzie czytają czy słuchają różnych mediów, jest coś takiego jak podcast...uwaga: są książki. Ja wiem tobie się kojarzy z obowiązkowymi lekturami ale wierz mi oprócz lektur szkolnych jest maaaaaaaasa książek o różnych tematach. I ludzie słuchają czytają...serio. Nie uwierzysz wiem ale może przemyślisz, przetrawisz...odwiedzisz bibliotekę/księgarnię przekonasz się na własne oczy.
              Nie musisz dziękować
        • zona_glusia Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 20:37
          O aborcji można mieć różną opinię, ale zapraszanie kogoś, kto należy do organizacji, która chciała wsadzać kobiety do więzienia (przypominam ich ustawę z 2016 roku) jest kompromitacją.
          • bigzaganiaczzz [...] 25.03.24, 20:41
            • livia.kalina Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 21:22
              że jesteś kompletnym, idiotą. A co tu niby można innego powiedzieć?
              • bigzaganiaczzz [...] 25.03.24, 21:54
                • arthwen Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 23:07
                  I ty misiu myślisz, że kogokolwiek obchodzi, czemu tak uważasz? hahaha
            • homohominilupus Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 22:46
              OJP, robisz Stanowskiemu krecia robotę, bo jeśli ktoś nie wiedział jeszcze co to za treści a poczyta twoje wysrywy bracie samcu to już wszystko jasne. Skoro tacy jak ty deklarują się jako jego oddana publika.
              • bigzaganiaczzz [...] 26.03.24, 00:29
                • iwles Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 26.03.24, 00:40

> poprostu zyje w rzeczysisto
                  > sci

Rzeczywistości wlasnej wyobraźni, najprędzej 🤣
                  • bigzaganiaczzz Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 26.03.24, 01:57
                    Tvn' y gazwyb napedzaja twoja rzeczywistosc , ja nie ogladam zadnego mainstrimowego "opiniotworczego" scierwa , to musze sobie jakos radzic sam w rzeczywistosci ktora mnie otacza
                    • iwles Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 26.03.24, 07:17

> ja nie ogladam zadnego mainstrim
                      > owego "opiniotworczego" scierwa , to musze sobie jakos radzic sam w rzeczywisto
                      > sci ktora mnie otacza

To skąd wiesz np. to? :
                      "A ja slyszalem o jej "karierze" o wylocie prywatnym samolotem do cannes , jakos trudno mi uwierzyc ze nie slyszalas o wielkiej karierowiczce z bollywood , zdaje sie i w tancu z gwiazdami wystapila na tvn"

• black.emma Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 26.03.24, 21:21
                      Już tak nie demonizuj swojego zmywaka.
                • homohominilupus Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 26.03.24, 08:22
                  Nie wiem seba co ty tu właściwie robisz na tym forum. Mansplaining uprawiasz?
                  • hanusinamama Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 26.03.24, 10:21
                    Aktualnie ma sraczkę emocjonalną
          • malgosiagosia Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 20:44
            Przypominam, ze w Polsce zaproszonym na stanowisko prezydenta byl czlowiek, ktory nalezal do "organizacji", ktora nie tylko chciala wsadzac ludzi do wiezienia, ale wsadzala i dokonywala czynow daleko jeszcze gorszych.
            • bigzaganiaczzz Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 21:57
              Przez kogo zaproszonym
        • paskudek1 Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 26.03.24, 10:16

> Bo o aborcji moga sie wypowiadac jedynie wsciekle macice, innych opini nie ma

Cóż,, no by było gdyby zaprosili także działacz ki proabo które ROBIĄ aborcje i wiedzą i niej więcej niż polscy lekarze i całe ordo iuris. No ale czrgo się można spodziewać po kanale zero.
          • hanusinamama Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 26.03.24, 10:20
            Ale się małysiurek zaktywizował w tym temacie...coś mocno zabolało pana
          • nick_z_desperacji2 Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 26.03.24, 16:18
            Ja mam np. opinię o leczeniu zapalenia prostaty. Może się nie znam, może nigdy nie będę mieć, ale mam opinię, że to przez seks analny i to pokuta za grzechy. I zdanie to należy szanować i zgodnie z nim leczyć prostatę różańcem!
    • dragona Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 22:07
      Śmieszna sytuacja. GazWyb jak zwykle ordynarnie nakłamała, tym razem o Stanowskim. Stanowski się spłakał i w odwecie zrobił wywiad z Ziemkiewiczem, po czym zaczął Ziemkiewicza strofować za jego twity czy za to, że jest pisowcem, jakby był jakiś zakaz bycia pisowcem. Stanowski ewidentnie nie ma mózgu i nie miałabym nic przeciwko, aby go GazWyb usadziła na tyłku, bo widzę, że jemu nie chodzi o pluralizm i rozbijanie sekciarskich baniek, tylko chce zwyczajnie zająć miejsce GW w decydowaniu, o czym można mówić i jakie mieć poglądy, a jakich nie.
    • znowu.to.samo Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 25.03.24, 23:12
      A taki inteligentny się wydawał…
      No cóż zresztą nazwa kanału mówi sama za siebie
      • bardzo_wredna_dziewucha Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 26.03.24, 10:25
        znowu.to.samo napisała:

> A taki inteligentny się wydawał…
        > No cóż zresztą nazwa kanału mówi sama za siebie
        >

Yyyyyy co się wydawał? Inteligentny? Ten prostak?
        • hanusinamama Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 26.03.24, 10:42
          On był bardzo nierówny. Czasami nawet błysnął jakąś wiedzą a potem dno.
          Wywiad z Metzenem mi się bardzo podobał bo jak obu nie lubię...tak tutaj Menzten był zmeczony ignorancją, głupimi pytaniami ( ciągle tymi samymi)> Stanowski go zaprosił a nie wiedział o co pytać.
          • bardzo_wredna_dziewucha Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 26.03.24, 16:37
            hanusinamama napisała:

> On był bardzo nierówny. Czasami nawet błysnął jakąś wiedzą a potem dno.
            > Wywiad z Metzenem mi się bardzo podobał bo jak obu nie lubię...tak tutaj Menzte
            > n był zmeczony ignorancją, głupimi pytaniami ( ciągle tymi samymi)> Stanows
            > ki go zaprosił a nie wiedział o co pytać.
            >

Mnie nie chodzi o wiedzę, tylko zasób słownictwa i sposób mówienia. Ja się lepiej wyrażam na co dzień, niż kurna niby dziennikarz w montowanych odcinkach. Ja nie wiem jak można taką żenadę wypuszczać do sieci i nie rozumiem zachwytów nad tym człowiekiem.
        • majaa Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 26.03.24, 11:25
          Cóż, powiem tak: za prostaka może go uważać tylko prostak.
          • pursuedbyabear Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 26.03.24, 12:05
            On jest prostakiem.
            Wystarczy spojrzeć, w jakim tonie odpowiada w SM ludziom, którzy się z nim nie zgadzają. Nie mówiąc o stalkerskiej akcji z Janoszek i zapraszaniu typów pokroju Rafał "kto nie wyruchał pijanej" Ziemkiewicz.
            • hanusinamama Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 26.03.24, 12:36
              Pacz wink z kim piszesz. Wysyp PISowski troli. Bigzaganiacz vel mały siurek się aktywował, kilka nowych ników...
              • taniax Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 26.03.24, 14:22
                To uniwersum to dno, te chłopy na czele ze Stanowskim pchają nas w przepaść.
          • bardzo_wredna_dziewucha Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 26.03.24, 16:35
            majaa napisała:

> Cóż, powiem tak: za prostaka może go uważać tylko prostak.

Ahahahahaha. Przecież wystarczy porównać jego sposób mówienia i zasób słownictwa z innymi dziennikarzami. Jak oglądam jego kanał, to mam ciary żenady często, bo nie mogę uwierzyć, że montowane odcinki, nie na żywo, mogą mieć taki niski poziom treści i prostackie słownictwo. Poświęciłam się i wysłuchałam jak "miażdżył" zarzuty Wyborczej i przysięgam, że pod koniec myślałam, że dostanę wylewu z wkurzenia na hipokryzję Stanowskiego. Już pomijam, że to chamski mizogin, kto nie widział, polecam odcinek z KS z Mazurkiem na temat molestowania. Znaczy polecam, jak ktoś ma problemy trawienne i chce się pozbyć treści żołądkowej, ofkorz.
          • bardzo_wredna_dziewucha Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 26.03.24, 19:31
            majaa napisała:

> Cóż, powiem tak: za prostaka może go uważać tylko prostak.

To jeszcze zapytam czy wg ciebie jedzenie (dodajmy z wyraźnymi odgłosami mlaskania) na wizji jest eleganckie? Bo ja uważam, że wybitnie prostackie. Mnie uczono, że nie mówi się z pełnymi ustami, ale co ja tam wiem, ja prosta dziewucha ze wsi jestem 😂😂😂
    • bieda_tubka Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 26.03.24, 15:55
      >Kanał Zero....widzę szoruje po dnie poziomem.

rly, zaskoczona big_grin ?
    • bigzaganiaczzz Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 26.03.24, 19:29
      No i pojechal , gazetke znowu na ostro a towarzystwo gazetki sie osmieszylo jeszcze bardziej
      • bigzaganiaczzz Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 26.03.24, 19:33
        "dziennikarka" maria korcz zostala wysmiana ale "dziennikarz" piotr gluchowski to zostal rozjechany jak zaba
    • ariathedevil Re: Ziemkiewicz u Stanowskiego 27.03.24, 10:00
      Jeden pisi prymityw u drugiego pisiego prymitywa. Swój do swego zawsze ciągnie. Nie rozumiem Bralczyka i Manna, symetrysta tata mata nie dziwi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka