Dodaj do ulubionych

Kolor włosów

13.04.24, 18:24
Koniec z farbowaniem! Odzyskałam swój naturalny kolor włosów, tylko na końcówkach pozostały smętne resztki pasemek. No i podoba mi się ten słowiański, bury blond ale chciałabym żeby on był taki BARDZIEJ. Bardziej głęboki, nasycony, wyrazisty, świetlisty. Co należy zrobić, żeby wydobyć co się da z naturalnego koloru?
Obserwuj wątek
    • asma.bez.dworu Re: Kolor włosów 13.04.24, 18:25
      Farbować
    • swinka-morska Re: Kolor włosów 13.04.24, 18:27
      Krótko mówiąc chciałabyś mieć efekt jaki daje farbowanie włosów.
    • wiosennedni5 Re: Kolor włosów 13.04.24, 18:29
      Pasemka😂
    • shellyanna Re: Kolor włosów 13.04.24, 18:33
      Zaczekaj na słoneczne dni. Mi jaśnieją i robią się wtedy naturalne refleksy.
    • aankaa Re: Kolor włosów 13.04.24, 18:52
      płukanka z rumianku?
    • raphidophora_tetrasperma Re: Kolor włosów 13.04.24, 19:04
      Farbować już nie mam zamiaru. Kolor jest spoko, tylko taki jakiś zmęczony 🫤
      • anbete Re: Kolor włosów 13.04.24, 19:45
        raphidophora_tetrasperma napisał(a):

> Farbować już nie mam zamiaru.

Czy masz siwe włosy?
        • raphidophora_tetrasperma Re: Kolor włosów 13.04.24, 19:49
          Nie, no może parę sztuk
    • chatgris01 Re: Kolor włosów 13.04.24, 19:10
      Myć rumiankowym szamponem do blond włosów i płukać w rumianku? Możesz jeszcze odżywić, dodać miodowo-złotych refleksów i wysoki połysk, stosując cassię: www.ecco-verde.pl/khadi/henna-senna-cassia-neutralna
      • bazia_morska Re: Kolor włosów 13.04.24, 19:22
        A czy te henne mozna nalozyc na odrosty i resztę ufarbowanych wlosow (w styczniu mialam nakładaną półtrwałą farbę kemon). Co z tego wyjdzie?
        • raphidophora_tetrasperma Re: Kolor włosów 13.04.24, 19:35
          Nie mam pojęcia. Zawsze chciałam jej spróbować ale też od zawsze farbowałam włosy i się cykałam. Wiem, nie pomogłam.
        • chatgris01 Re: Kolor włosów 13.04.24, 19:41
          bazia_morska napisała:

> A czy te henne mozna nalozyc na odrosty i resztę ufarbowanych wlosow (w styczni
          > u mialam nakładaną półtrwałą farbę kemon). Co z tego wyjdzie?

Połysk. Podziała jak odżywka.
          Chyba, że ten odrost siwy, to go lekko przyzłoci, ale jeśli ufarbowana reszta jest ciemna, to wtedy będzie dziwnie wyglądać.
          • bazia_morska Re: Kolor włosów 13.04.24, 20:14
            odrost szary mysi blond z pojedynczymi siwymi, farba maksymalnie zblizona do moich wlasnych wlosow, ale wiadomo, nie mysia i nie szara wink
        • philippa_p Re: Kolor włosów 13.04.24, 20:01
          bazia_morska napisała:

> A czy te henne mozna nalozyc na odrosty i resztę ufarbowanych wlosow (w styczni
          > u mialam nakładaną półtrwałą farbę kemon). Co z tego wyjdzie?

To zupelnie inna roslina, nie henna. Zreszta nawet czysta henne mozna nakladac bez problemu na farbowane wczesniej wlosy. Najwyzej bedzie tylko rudy polysk zamiast rudego koloru przy hennie.
      • raphidophora_tetrasperma Re: Kolor włosów 13.04.24, 19:28
        Właśnie cassia! Zupełnie o niej zapomniałam. Dzięki
    • marta.graca Re: Kolor włosów 13.04.24, 19:35
      Może szampon do brązów/blondów? Z doświadczenia wiem, że na początku po farbowaniu kolor wygląda na nijaki, ale przyzwyczaisz się i będzie Ci się podobać. Ja też taki mam i bardzo dużo pochwał zbiera.
      • raphidophora_tetrasperma Re: Kolor włosów 13.04.24, 19:38
        Ale taki zwykły szampon do mycia, czy szamponetka?
        • marta.graca Re: Kolor włosów 13.04.24, 19:43
          Zwykły, coś takiego jak na zdjęciu. Ja nie miałam, ale moja mama ma właśnie ten i bardzo sobie chwali.
          • marta.graca Re: Kolor włosów 13.04.24, 19:44
            Aha, moja mama też ma taki mysi blond.
            • raphidophora_tetrasperma Re: Kolor włosów 13.04.24, 19:54
              Widzę, że z tej serii jest też szampon dla blondu. Super, sprobuje smile
              • hrasier_2 Re: Kolor włosów 13.04.24, 20:08
                Rude modne. Spróbuj. Pasują do twojego charakteru. A ten paskudny😊
      • brenya78 Re: Kolor włosów 13.04.24, 20:02
        John Frieda ma swietny do blondow. Robi wlasnie efekt rozjasnienia slonecznego/pasemek.
        • raphidophora_tetrasperma Re: Kolor włosów 13.04.24, 20:15
          Ten?
          • snakelilith Re: Kolor włosów 13.04.24, 21:00
            Może ci ciut rozjaśni, ale może być jeszcze bardziej wymęczone siano, bo to nie jest całkiem obojętne dla włosów.
            Jak lubisz bardziej w złote odcienie, to ta roślinna mieszanka włoskiej marki Phitofilos jasny złoty blond jest znakomita. Sama cassia może ci niczego na średnim burym blondzie nie dać, a ta mieszanka podkręca (nie przyciemniając) moim zdaniem blond najfajniej ze wszystkich przeze mnie próbowanych,. a próbowałam ich już masę.
            • raphidophora_tetrasperma Re: Kolor włosów 13.04.24, 22:05
              Na rozjaśnieniu mi tak bardzo nie zależy. Zapisują jako następną do wypróbowania, zaraz po cassi. Trochę mnie zniechęciły opinie, że niektórym wychodzą po tym pomarańczowe włosy.
              • snakelilith Re: Kolor włosów 13.04.24, 22:32
                Mi po tym jasnym blondzie nie wyszło nic pomarańczowego. To bardzo ładny kolor. A wychodziły mi już różne po innych, mniej lub bardziej rude albo nawet żółte. Ale jak napisałam, ten kolor ma w sobie coś złotego. Jak interesuje cię kolor bardziej naturalno- chłodny, to nie rób też cassi, bo może wyjść ci brudny żółty.
                Ta marka ma też kolor jasny popielaty blond i to może być lepsze, nada włosom głębi. Tam jest jednak indygo, inaczej nie da się chłodnego odcienia, a indygo raczej nie można rozjaśniać chemicznie. Dużo tego indygo tam być jednak nie może, bo inaczej nie nazwano by tego kolor jasny. Ten jasny złoty nie przyciemnia mi włosów, co bardzo sobie cenię, bo ciemne kolory mogą podkreślać bardziej kontrast pomiędzy naturalnymi a siwymi. Ten jasny złoty pokrywa mi wprawdzie też siwe, ale na krótko, to się z czasem wypłukuje, co znowu nie jest złe, bo jak ci się nie spodoba, to kiedyś zejdzie. Ciemniejsze kolory są bardziej trwałe, a to Phitofilos,to jedyna znana mi marka z tak jasnymi mieszankami.
                • raphidophora_tetrasperma Re: Kolor włosów 13.04.24, 23:03
                  Namówiłaś. Jeszcze tylko muszę pozbyć się tych blond resztek, wymyślić nową fryzurę i mogę dumnie wchodzić w wiek przedstarczy w wersji clear girl🧚‍♀️

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka