Dodaj do ulubionych

Dorada swetrowa

23.04.24, 13:43
Drogie ematki.
Z czego waszym zdaniem powinien być zrobiony długi kardigan żeby ematka nie wstydziła się pokazać metki?

Z wątków dotychczasowych płynie nauka że poliester i akryl jest be.
No to z czego ma być ten kardigan, żeby był miły, nie gryzł w szyję i nie zniszczył się po pierwszym praniu?
I gdzie takowy kupić?
Obserwuj wątek
    • atoness Re: Dorada swetrowa 23.04.24, 14:45
      Wyłącznie z wełny. Gdzie kupić - nie wiem.
    • mysiulek08 Re: Dorada swetrowa 23.04.24, 14:48
      dlugi, bez zapiecia, kupilam w bonprixie, bawelna z jedwabiem, jesc dosc ciezki, dobrze sie uklada i nosi, piore w pralce, nic sie nie dzieje
      • mikams75 Re: Dorada swetrowa 24.04.24, 00:11
        podzielisz sie linkiem?
    • lauren6 Re: Dorada swetrowa 23.04.24, 14:49
      W dudzie bym miała zdanie ematek i nosiła to, co jest miłe i przyjemne, bez patrzenia na metkę.
    • chococaffe Re: Dorada swetrowa 23.04.24, 14:49
      Wstydziła?

Za stara jestem na takie rzeczy.

A wełnę, różną, po prostu bardzo lubię. Kupuję różne swetry/wełny, różną fakturę, cienkie, grube, milusie i drapiące
    • marta.graca Re: Dorada swetrowa 23.04.24, 14:49
      Bawełna, wełna ( w tym merino), kaszmir, wiskoza.
      Firmy: Benetton, Gap, C&A, Wólczanka, Vistula, Monika Kamińska.
    • misiamama Re: Dorada swetrowa 23.04.24, 14:55
      Metki wycinam bo mnie drapią, poza tym nikt mnie nigdy nie prosił o pokazanie metki. Kardigan ma być miły co sprawdzam organoleptycznie, a nie przez wnioskowanie z opisu na metce. Piorę zgodnie z zaleceniami producenta. Kardigan kupuję w miejscu stosownym do posiadanego budżetu. Z ostatnich zakupów, poliestrowy kardigan kupiony w desigualu okazał się super mięciuteńki i miły, jeszcze nie prałam, metka wycięta.
    • kotejka Re: Dorada swetrowa 23.04.24, 17:05
      Mój najukochańszy jest z uniqlo i z unisono
      Ale wszędzie kupisz
      Kardigan najlepszy wełniany
    • kaki11 Re: Dorada swetrowa 23.04.24, 17:21
      No, żeby się nie wstydzić to z czegokolwiek. Nie zawsze to, czego się szuka w fajnym fasonie, jest dostępne z dobrym składem, nie zawsze też chce się lub można wydać więcej na sweter 😉. Mój ulubiony jest z kaszmiru, już kilkuletni, dość intensywnie noszony i ma się szczęśliwie bardzo okej, ale niestety był pieruńsko drogi. Dwa pozostałe są słabsze gatunkowo. Na jednym niestety nie mam metki, czyli musiała mnie drażnić, ale to była jakaś mieszanka z wełną, drugi to 80% wiskoza, 20% poliamyd.
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Dorada swetrowa 23.04.24, 18:34
      Ja wszystkie metki obcinam przed pierwszym użyciem, bo mnie wku@$#&@ą, więc nie mam takiego problemu.
    • bib24 Re: Dorada swetrowa 23.04.24, 18:50
      odkąd kupiłam taki pierwszy kupuję tylko kaszmir. za to uzywane z vinted. jest więc w miarę tanio i super jakościowo.
      • marta.graca Re: Dorada swetrowa 23.04.24, 20:14
        Ja tak samo, w dotyku są po prostu cudowne.
        • bib24 Re: Dorada swetrowa 24.04.24, 09:58
          jak zimno grzeją jak ciepło nie. cudo.
    • aguar Re: Dorada swetrowa 23.04.24, 20:19
      Ja sobie zrobiłam z Alize Angora Gold Batik (20% wełna, 80% akryl), ale dla mnie priorytetem jest, aby nie był ciężki. Jest leciutki, przyjemnie cieplutki i mnie nie gryzie.
    • igge Re: Dorada swetrowa 23.04.24, 23:14
      Mam czapeczkę od męża z moheruwink
      Mogłabym przytulić sweter moherowy też.
      Ciepła lekka miła i w fajnym kolorze.

• taki-sobie-nick Re: Dorada swetrowa 23.04.24, 23:25
      Z czystej wełny merino, z niewielkim dodatkiem poliamidu, żeby się nie rozciągał.

A gdzie go kupić - cholera wie.

Przy okazji ODRADZAM bluzy bawełniane Neutral - badziewna jakość.
    • kropkaa Re: Dorada swetrowa 23.04.24, 23:36
      Wydaje mi się, że długi kardigan, taki sięgający za pośladki, może się wyciągać, dlatego,.choć bardzo bym chciała, mam pewne obawy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka