Dodaj do ulubionych

Wątek na piątek

26.04.24, 14:16
Jakie plany na weekend?
Jakie na majówkę?
Będzie wiało?
Co słychać?

Kto da proseczjo?
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 14:20
      Wypchnęłam wczoraj pozew w 121 egzemplarzach i zawarłam korzystną ugodę. Wystawiłam kfiotki na balkon, bo wreszcie nie straszą przymrozkami. Jadę właśnie po następne i po zioła. W weekend zamierzam poogarniać dom, bo zarastamy brudem i nacieszyć się balkonem. Jeszcze tylko jedna kasacja i majówka
      • piataziuta Re: Wątek na piątek 26.04.24, 14:49
        Czyli wolne w końcu? smile
        • daniela34 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 14:57
          W weekend? Wolne.
          Potem dwa dni intensywnej pracy i na majówkę znowu wolne😀
      • arthwen Re: Wątek na piątek 26.04.24, 16:17
        Wczoraj to ja zabrałam kwiatki z balkonu, bo dziś rano miało być -1 (i było!), więc bałam się, że świeżo przesadzone mi przemarzną...
        • daniela34 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 16:26
          Wczoraj to one były jeszcze w domu. Dziś rano wyniosłam. Zgubiłam "dziś" na początku zdania
      • panna.nasturcja Re: Wątek na piątek 26.04.24, 16:25
        Daniela, czy Twój balkon jest z gumy jak mieszkanie Borejków? Gdzie Ty mieścisz te wszystkie kwiaty?
        • daniela34 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 16:29
          Idę w ogrody wertykalne = co sie da rozwieszam na kratkach.
          Od ojca dostałam piękną hortensję niebieską (wiem, że pędzona, ale może da radę), sama sobie kupiłam różową bukietową (ale sadzonkę) I teraz się zastanawiam gdzie je zmieszczę, bo tego to już się zawiesić nie da 😀

Widzę, że mocno mi ucierpiały podczas tego przymusowego pobytu w domu, no ale co poradzę.
          • panna.nasturcja Re: Wątek na piątek 26.04.24, 16:32
            Zamierzam swój urządzić, ale gdzieś w połowie lata dopiero będę mogła, już się nie kogę doczekać.
            • daniela34 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 16:36
              Ale będziesz miała radochę. Ja co roku wiosną aż nogami przebieram 😀
              • panna.nasturcja Re: Wątek na piątek 26.04.24, 18:52
                Już mam, choć na razie głównie projektuję w głowie 🌸🌻🌷
      • berdebul Re: Wątek na piątek 26.04.24, 19:30
        121??? Matki i córko 😱
        • daniela34 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 19:54
          121 pozwów po 13 stron każdy, 121 podpisów, 121 plyt z nagraniem załączników. 242 pieczątki
          • panna.nasturcja Re: Wątek na piątek 26.04.24, 22:08
            Ale chociaż jednakowe w treści?
            • daniela34 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 22:26
              Tak smile jeśli w jednej sprawie pozywamy 120 osób to każda z nich musi dostać odpis pozwu (czyli treść jest ta sama), pozew nr 121 jest dla sądu. Był jeszcze egzemplarz nr 122 (dla mnie, ad acta), ale tego już nie liczę
              • panna.nasturcja Re: Wątek na piątek 26.04.24, 23:21
                Czyli dziękujmy losowi za komputery i drukarki smile
                • daniela34 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 23:35
                  I płyty CD. Gdyby nie obe poszłoby znacznie więcej papieru, a pozew musielibyśmy chyba nieść we trójkę.
      • agua_de_coco Re: Wątek na piątek 26.04.24, 21:18
        Przeczytałam "kastracja", chyba potrzebuję jednak jakiegoś majówkowego urlopu...
        • daniela34 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 21:31
          🤣 wolałabym tę kastrację
      • kocynder Re: Wątek na piątek 28.04.24, 00:18
        Danieli, mogę mieć pytanie z Twojej branży, ale zdecydowanie nie piątkowo - rekreacyjne?
        • kocynder Re: Wątek na piątek 28.04.24, 00:18
          Danielo, nie Danieli! Głupi telefon!
        • daniela34 Re: Wątek na piątek 28.04.24, 00:31
          Jasne
          • kocynder Re: Wątek na piątek 28.04.24, 00:56
            Zapewne słyszałaś o odtruciu Czarta, samca z pary sokołów wędrownych z Lublina. Jest duże prawdopodobieństwo że zrobił to celowo hodowca gołębi. Jeśli by takiego... złapano i dało się udowodnić, że celowo otruł Czarta - jak sądzisz, jaka kara mogłaby mu grozić? Ale realnie, nie w sensie "najwyższy wymiar za zabicie ptaka będącego pod ścisłą ochroną to 3 lata, jeśli z okrucieństwem to 5".
            • daniela34 Re: Wątek na piątek 28.04.24, 01:01
              Realnie? Niestety kara więzienia w dolnej granicy czyli kilka miesięcy. O ile sąd nie znajdzie jakiejś podstawy żeby zmienić na karę nieizolacyjną. Słyszałaś pewnie o karze dla Bonkowskiego? 3 miesiące pozbawienia wolności, reszta to kara nieizolacyjna (ograniczenie wolności). No więc tak
              • kocynder Re: Wątek na piątek 28.04.24, 01:05
                No to niech mi ktoś na logikę wyjaśni, na czym polega "ochroną" gatunku zagrożonego wymarciem? Skoro kary są jak na kpiny, nawet przy żelaznych dowodach... sad
                • daniela34 Re: Wątek na piątek 28.04.24, 01:12
                  Na wierze, że same zakazy odstraszą się opiera. Bo kary wymierzanr za przestępstwa przeciwko zwierzętom są bardzo niskie.
                  • kocynder Re: Wątek na piątek 28.04.24, 01:23
                    To zupełnie nie optymistyczne... I, niestety, przy takiej sprawie, dość medialnej i głośnej, rodzi spore ryzyko, że jak gołębiarz dostanie wyrok w rodzaju 3 miesiące w zawiasach - to dojdzie do samosądu... sad
    • borsuczyca.klusek Re: Wątek na piątek 26.04.24, 14:32
      Muszę się zresetować
      • piataziuta Re: Wątek na piątek 26.04.24, 14:49
        Jak masz zamiar to zrobić?
        Ja też chcę!
        • borsuczyca.klusek Re: Wątek na piątek 26.04.24, 16:55
          Na razie grzeszę z wielkim shakiem z KFC. A potem się zobaczy...

I nie, nie obchodzi mnie ile ma kalorii 🙄
          • piataziuta Re: Wątek na piątek 26.04.24, 18:49
            Nie wypomniałabym ci kalorii, nie obrażaj mnie!

Wypomniałam Gru bo kiedyś liczyła, a tak naprawdę chciałam po prostu wysępić kawałek. :p

O szejka możesz być spokojna, nie moje klimaty.
            • grruu2.0 Re: Wątek na piątek 27.04.24, 07:20
              Dobrze, że Ci się udało, bo mi zaszkodziło trochę. To znaczy nie wiem, czy z burgerem było coś nie tak, czy miks kawy i alkoholu na pusty żołądek a potem tłuste i ciężkie jedzenie ale wieczorem cierpiałam. A od poniedziałku siłka i uczciwie policzone makro, bo się ze mnie rozlazła klucha robi
    • tt-tka Re: Wątek na piątek 26.04.24, 14:39
      Wieje i pada. Ale ma przestac, tylko nie wiadomo dokladnie, kiedy.
      Pracuje. Zamiast dlugiej majowki zrobie sobie dluga czerwcowke. Poki co wymarzona, niezaplanowana smile

Slychac glownie szelest. W papierach sprzatam.
    • grruu2.0 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 14:45
      Dziś jestem różowym puchatym jednorożcem 🦄Rozmowa w sprawie pracy zakończona sukcesem, proseczko wypite, na obiad burger z frytkami, plany na majówkę prodzieciowe, ale będzie fajnie
      • piataziuta Re: Wątek na piątek 26.04.24, 14:59
        Wiesz ile to ma kalorii??? Daj trochę! big_grin
        • grruu2.0 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 15:03
          Mam nadzieję, że dużo bo ze stresu od rana tylko kawa a potem proseczko. Nie dam, bo pochłonęłam do końca, dobre to było, z kozim serem
      • gajmal Re: Wątek na piątek 26.04.24, 15:01
        Kupiłam śledzie i zaraz będę robić 😁..
        Mam nadzieję na cudowny weekend, oby bez stresu i nerwów 😁.
      • krwawy.lolo Re: Wątek na piątek 26.04.24, 19:37
        Frytki z bułką? To dla mnie zestaw niejadalny. A może w tej miseczce jeszcze kluski? smile
        Ale widziałem, że Jugole tak jedzą. Potrafią chleb z kartoflami.
        • majenkirr Re: Wątek na piątek 26.04.24, 20:47
          Jestę Jugolę 😌
        • grruu2.0 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 20:51
          W miseczce surówka. Byłam tak głodna, że nie było dla mnie rzeczy niejadalnych
      • majenkirr Re: Wątek na piątek 26.04.24, 23:24
        Ale śliczne fryteczki 🤤
    • heca7 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 14:59
      Wyjeżdżamy. Jutro do Arnhem do mieszkania córki. Po dwóch dniach jedziemy do Paryża, mamy bilety na wieżę Eiffla, znowu wracamy do córki na dwa dni i w następny piątek wyruszamy do domu. Jak na razie pół stołu zajęte zamówieniami córki wink Wykorzystała fakt, że jedziemy samochodem i zamówiła sobie domowe ogórki kiszone m.in. uszka z grzybami, barszcz, rosół (zamrożony), ulubioną wędlinę, herbatę i słodycze, których nie ma w NL.
      Po powrocie zamierzam wykorzystać weekend na sadzenie kwiatów, których nie kupiłam przez te cholerne przymrozki.
      • princesswhitewolf Re: Wątek na piątek 26.04.24, 20:55
        A jaka herbate bo reszta wcale mnie nie dziwi. ?
        • heca7 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 22:02
          Herbata jest ze sklepu Cesarska Perła. Jedna to Malinowy Chruśniak (mieszanka owocowa malinowa) a druga Wspomnienia z Toskanii. To są jej ulubione.
          • princesswhitewolf Re: Wątek na piątek 26.04.24, 22:08
            O znalazlam
    • dame_de_coeur Re: Wątek na piątek 26.04.24, 15:02
      Zakończyłam właśnie sezon narciarski. Jutro czeka mnie trasa do domu, odbiór kotecka od niani, a wieczorem relaks i maraton prania. W niedzielę zamierzam się wyspać.
      • heca7 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 15:04
        Pięknie smile Ale dla mnie za wysoko, na dupie bym zjeżdżała big_grin
      • homohominilupus Re: Wątek na piątek 26.04.24, 18:36
        Rany, gdzie to?

Ja już dawno jednak schowałam narty...
        • dame_de_coeur Re: Wątek na piątek 26.04.24, 18:46
          Val Thorens
          • homohominilupus Re: Wątek na piątek 26.04.24, 21:02
            To jest moj plan ba przyszly rok!
            Mówisz ze warto?
            Dla mnie zawsze i tylko Zillertal, do tej pory inne osrodki nie dorastaly im do pięt. Ale fakt, we francuskich Alpach jeszcze nie jezdzilam.
            • dame_de_coeur Re: Wątek na piątek 26.04.24, 21:18
              Warto. Raz Val Thorens, zawsze Val Thorens. Trzy Doliny w lutym to bajka.
          • myelegans1 Re: Wątek na piątek 29.04.24, 16:27
            Bylam dokladnie rok temu. duzo sniegu kurde, mam nadzieje ze stopnieje do sierpnia, bo TMB robie.
    • mariola233 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 15:04
      Ja po woli zaczynam się pakować w poniedziałek jadę z córką pociągiem na majówkę, 3 maja mamy komunię, mąż z synem dojadą do nas,już nie mogę się doczekać spotkania z całą rodziną, 4 maja moje urodziny a 9 szwagierki, trochę imprez będzie, pozdrawiam Was piękne serdecznie i życzę upalnego weekendu 🌻🌷🌹🌺⚘️
      • piataziuta Re: Wątek na piątek 26.04.24, 15:21
        Ale ja nie chcę upalnego weekendu, chcę żeby wiało.
        • homohominilupus Re: Wątek na piątek 26.04.24, 16:11
          Jedziesz się kajcić?
          • piataziuta Re: Wątek na piątek 26.04.24, 16:18
            Bardzo pragnęłabym się pokajcić.
            Już naprawdę, kur..jejku, należy mi się!
            Tylko wiatr póki co słabo się zapowiada, więc narazie się wstrzymujemy z rezerwacją.

Wiatrowa złośliwość losu - bo jak jeździłam codziennie do pracy rowerem w poprzednim tygodniu, to momentami tak wiało, że jechałam w miejscu.
      • imponderabilia20 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 16:43
        Brzmi super. Ale ....nie możesz być ematką, skoro lubisz spędy rodzinne.
        • mariola233 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 18:00
          Uwielbiam 🥰
    • banicazarbuzem Re: Wątek na piątek 26.04.24, 15:18
      Przyjechałam na umówione usg piersi i lekarz nie dojechał więc przełożyli mi wizytę na za 2 godziny.
      Wyrwałam się z pracy, żeby zrobić badanie.
      A ze muszę czekać to pie kawę i jem ciasto.
      Do pracy pójdę w poniedziałek 🤪😁.
      Jeszcze ciasto muszę zrobić bo jutro mamy gości.
      A majówka? Będę sama w domu, chłopaki robią męski wypad a ja we wtorek i czwartek muszę być w pracy.
    • malaperspektywa Re: Wątek na piątek 26.04.24, 15:21
      W poniedziałek i wtorek muszę jeszcze popracować, ale planuję zbytnio się nie przemęczać. W majówkę jakieś aktywności na dworze typu rower, spacery i moĵe ukochane kijki. Potem wyjeżdzam na dwa tygodnie i do pracy wracam pod koniec maja. Raczej nie będę urlopować się w wakacje. Nie lubię upałów. Może coś jeszcze jesienią.
    • magda.z.bagien Re: Wątek na piątek 26.04.24, 15:23
      Jutro wycieczka wiosenna na pobliskie pagórki. W niedzielę praca w ogródku i polowanie na drzewka - śliwę i wiśnię. Z nowości w tym roku pierwszy raz wysiałam okrę i już ładnie kiełkuje.
    • aqua48 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 16:38
      Właśnie wróciłam z pogrzebu. Odchodzą dobrzy ludzie. Na obiad w związku z tym był KFC, mniam jaki niezdrowy. Na majówkę jadę z wnuczkami, nabyłam nowe książeczki do czytania jeśli będzie lało, jeśli nie, spodziewam się, że będą siedziały na świeżym powietrzu.. i kłóciły się. Babciu bo ona mi nie daje, babciu bo to moje i ja jej nie dam, babciuuuu. I tak cały tydzień. Znacie?
      • eliszka25 Re: Wątek na piątek 27.04.24, 02:00
        Znamy, wersji „maaaamoooo, bo on na mnie oddycha”! 🤣
    • imponderabilia20 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 16:44
      Jadę do Strzelina!
    • majenkirr Re: Wątek na piątek 26.04.24, 18:11
      piataziuta napisała:
      > Kto da proseczjo?

Częstujcie się 🍾
      • majenkirr Re: Wątek na piątek 26.04.24, 18:17
        Byłam z pieskami, a teraz się szykuję na kolejny objazd sklepów w poszukiwaniu monstery thai-con. Na good luck zakładam te kolczyki 🤞🏻🤞🏻
        • raphidophora_tetrasperma Re: Wątek na piątek 28.04.24, 08:25
          majenkirr napisała:

> Byłam z pieskami, a teraz się szykuję na kolejny objazd sklepów w poszukiwaniu
          > monstery thai-con. Na good luck zakładam te kolczyki 🤞🏻🤞🏻
          >
          Jak łowy? U nas też szaleństwo na tajki, powstają szajki monsterowe i zorganizowane grupy flipperów. Czekam cierpliwie, aż sytuacja się uspokoi.
          bizblog.spidersweb.pl/biedronka-kwiaty-monstera-tajka
      • krwawy.lolo Re: Wątek na piątek 26.04.24, 19:38
        Gnoczczi też może posiadasz?
        • piataziuta Re: Wątek na piątek 26.04.24, 20:27
          Ja miałam dzisiaj dżnioczczi!
          • piataziuta Re: Wątek na piątek 26.04.24, 20:27
            A jutro na śniadanie bruszczeta!
          • krwawy.lolo Re: Wątek na piątek 26.04.24, 20:41
            To chyba z mielonych na czczo dżdżownic. (Dobre do wymówienia dla cudzoziemca.)
            • krwawy.lolo Re: Wątek na piątek 26.04.24, 20:43
              Jak już drążymy temat, w Choczewie podawano pizzę "bolonez". Aż chciałoby się boloneza zacząć.
        • majenkirr Re: Wątek na piątek 26.04.24, 20:49
          Nie było ☹️, ale oddałam kocyk, który wszyscy skrytykowali, a przy okazji kupiłam kaczkę w butach 😂 i inne klamoty.
          • princesswhitewolf Re: Wątek na piątek 26.04.24, 21:01
            Bedzie w domu czy przed domem stac?
            • krwawy.lolo Re: Wątek na piątek 26.04.24, 21:32
              Zostanie wcielona do służby. Będzie stać i udawać, że kwacze, gdzie jej majordomus każe. smile
            • majenkirr Re: Wątek na piątek 27.04.24, 12:21
              Od wczoraj szukam dla niej miejsca.
          • migafka357 Re: Wątek na piątek 27.04.24, 08:22
            Ale zarąbista kaczka!
      • heca7 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 22:14
        Ja proseczjo nie mam ale właśnie przyjechało do mnie wino z Francji 🍾🍷 Wytrawne biale i czerwone. Bardzo dobre, mogę poczęstować wink
        Jak widać Panna Cota dokonuje inspekcji celnej wink
        • majenkirr Re: Wątek na piątek 26.04.24, 23:27
          Kontrola jakości 😹
          • dominika9933 Re: Wątek na piątek 27.04.24, 00:56
            Przeszło?
            • heca7 Re: Wątek na piątek 27.04.24, 07:09
              Jeśli to do mnie to przeszło wink Pudło to zawsze cenny nabytek dla kota 👍
              • dominika9933 Re: Wątek na piątek 27.04.24, 09:31
                To dobrze👍mój Lolek nie jest kotem, ale wszelkie pudła, folie i inne opakowania kochasmile
      • srubokretka Re: Wątek na piątek 29.04.24, 05:06
        Kupilam dzis rozowe kieliszki, wiec do pelna poprosze smile
        • piataziuta Re: Wątek na piątek 29.04.24, 16:31
          Pokaż kieliszki!
    • chococaffe Re: Wątek na piątek 26.04.24, 18:14
      Reset. W tym tygodniu miałam pogrzeb jednej z najfajniejszych, najsympatyczniejszych osób na świecie. Młodej.
      • migafka357 Re: Wątek na piątek 27.04.24, 08:23
        Współczuję.
    • hanusinamama Re: Wątek na piątek 26.04.24, 18:17
      W weekend praca, majówka wolne.
      Kupiłam kichowy lakier Sally Hansen. Kremowy z drobnymi kropeczkami ( miał być jak posypka na babeczkach), wszystkie kropki zostały w buteleczce.
      • majenkirr Re: Wątek na piątek 26.04.24, 18:18
        hanusinamama napisała:
        wszystkie kropki zostały w buteleczce
        .

Może to i lepiej? 😉
      • hanusinamama Re: Wątek na piątek 26.04.24, 18:22
        Na obiad zupa japońska + sushi.
      • aqua48 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 18:23
        hanusinamama napisała:

> wszystkie kropki zostały w buteleczce.

Ciesz się.
        U mnie wszystkie kropki z pięknego lakieru Eveline zostały na paznokciach. Po starannym zmyciu lakieru. Musiałam zdrapywać nożem, pilnikiem, druciakiem do naczyń, w desperacji zaczęłam zastanawiać się nad opalarką do drewna.
        • homohominilupus Re: Wątek na piątek 26.04.24, 18:38
          Tez mam takie cudo!
          Brokatowe drobinki w czerwonym lakierze. Bardzo ładne ale kurka nie do zmycia
        • daniela34 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 19:01
          Też miałam taki lakier. Jak mnie się zwykle nie trzyma nic na paznokciach tak ten się trzymał. Zębami i pazurami się trzymał.
          • aqua48 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 21:13
            Bo to tak zwany wieczny lakier, jak wieczne pióro.
            • daniela34 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 21:17
              Taaak. Obawiałam się już, że kropki zejdą ni razem z paznokciami.
              • aqua48 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 21:56
                daniela34 napisała:

> Taaak. Obawiałam się już, że kropki zejdą ni razem z paznokciami.

Paznokcie by może i zeszły, kropki nigdy.
        • hanusinamama Re: Wątek na piątek 26.04.24, 19:18
          A to kupiłam kiedyś fioletowy lakier z drobinkami. Bardzo mi się ten fiolet podobał...na paznokciu zostawał sam brokat i drobinki...
    • homohominilupus Re: Wątek na piątek 26.04.24, 18:27
      U nas wieje a w górach dodatkowo leje. Weekend w mieście mnie czeka więc chociaż sobie pośpię i nadrobię troszkę czytelnicze zaległości. A dziś tapas night ale takie tapas jakich nie lubisz.
      Proseczko jest ble.
      • piataziuta Re: Wątek na piątek 26.04.24, 18:44
        >A dziś tapas night ale takie tapas jakich nie lubisz.

Czyli po prostu ser? wink

>Proseczko jest ble.

Aj noł. big_grin

Ja wróciłam do domu zamiast iść na siłkę, żeby pogłaskać mojego wewnętrznego biednego misia, ale misiu jakoś wcale się nie ucieszył.
    • milly40 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 19:23
      W weekend jade po nowy piec, więc będzie trochę zamieszania w kuchni.Majowki u nas nie ma, dopiero w połowie maja jedziemy do Paryża, a że w de jest dużo weekendów majowych, tylko nie ten od 1 maja długi, jak w Polsce, to jeszcze pewnie coś wskoczy, ale u nas to spontanicznie idzie. A w ten weekend się zapowiada 19 stopni i słoneczko więc w niedzielę może gdzieś.posiedze nad rzeką.
      • abasia0 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 20:43
        Z żalem oglądałam szkody w roślinach po przymrozkach: orzechy - czarne kikuty drzew, małe owoce agrestu już zwarzone mrozem, nawet trawa pampasowa przemarznięta, zupełnie czarna.Coś okropnego.
      • aqua48 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 21:14
        Czy całe forum w maju spotyka się w Paryżu? Ja też będę.
        • boogiecat Re: Wątek na piątek 26.04.24, 21:39
          aqua48 napisała:

> Czy całe forum w maju spotyka się w Paryżu? Ja też będę.

Jak to cale forum? Czego ja nie wiem??!

Ja bede w Paryzu w likend od 31 maja, a dodatkowo w Krakowie w dlugi likend od 8 maja, te dwa miasta to jedne z glownych baz ematki😀
          Oba moje likendy beda troche robocze, a troche rozrywkowe i na oba sie bardzo ciesze.
          • krwawy.lolo Re: Wątek na piątek 26.04.24, 21:45
            Rozrywkowe i robocze? Będziesz tańczyć na rynku za pieniądze? wink
          • aqua48 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 22:02
            Ja będę w Paryżu od 22 maja do 26, też trochę roboczo a trochę rozrywkowo, choć tańców nie przewiduję, no chyba że carmagnolę smile W Krakowie jestem na stałe.
    • marusia_ogoniok_102 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 20:46
      Przeszłam się na Bagry moją ulubioną ścieżką. Na mojej ulubionej ścieżce mogę sobie wyobrażać, że chodzę po Tatrach smile
      • princesswhitewolf Re: Wątek na piątek 26.04.24, 20:58
        Ladnie
      • dominika9933 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 21:22
        Super. Nie kojarzyłam, że jesteś krakowianką. Ale ja w ogóle mało ogarniam ematkismile. Choć już piętnaście lat czytam regularnie. Miłej majówki dziewczyny😘. Ja pracuję 02.05. W Czechach nie ma święta. Ale za to 12.05. lecę do Turcji. Będę się opalać, pływać i jeśćsmile
        • igge Re: Wątek na piątek 26.04.24, 23:55
          Koleżanka z rodziną właśnie wróciła do GB po urlopie w Turcji i bardzo wypoczęci i zadowoleni. Tobie tego samego życzęsmile.

Druga jutro znad Bałtyku wraca z mężem i też zadowolona. Miała masaże, łóżko wodne masujące i inne przyjemności. Hotel na plaży.
          Moja mama dziś z sanatorium wylądowała po miesiącu i od razu biegnie na cmentarz jutro do babci. Ja nie. Bo mam plany koncertowe. Dzisiaj słuchałam muzyki Lutosławskiego i Smetany i wgapiałam się zachłannie z zachwytem w piękną, zdolną i wytworniewink ubraną skrzypaczkę.
          Wcześniej łapaliśmy słońce u przyjaciółki w lesie z psami.

Mój psi seniorek coraz słabszysad...

Jutro jeszcze może zdążymy jakiś piknik przeprowadzić na trawie.
          Mam zaproszenie do przyjaciół na ognisko pierwszego.
          Potem rodzinna impreza. Będzie super.
          A następnie wróci małżonek z zagranicznych wojaży i zrobimy sobie we dwójkę majówkę bis. Chyba city break ale jeszcze nie wiemy na 100% dokąd nas poniesie.
          Ja mam swoje pomysły, małżonek pewnie będzie miał swoje. Zobaczymy.
          • dominika9933 Re: Wątek na piątek 27.04.24, 07:50
            Bardzo dziękuję 😘. Ja lubię Turcję, lecę tam kolejny raz, teraz z kuzynką, która jest moja przyjaciółką (ja z tych ematek, które kochają rodzinę i spędy rodzinnesmile. Będzie super. Pozdrawiam.
            • dominika9933 Re: Wątek na piątek 27.04.24, 07:58
              Bardzo lubię czytać o Twojej pasji koncertowej (jakoś dziwnie mi to zdanie wyszło). Też mam starzejącego się przyjaciela buldożkasad. Miłego dniasmile
              • igge Re: Wątek na piątek 28.04.24, 02:07
                Dziękismile
                Miło było fakt. Koncert gitarowy w nietypowym miejscu i spotkaliśmy znajomych rodziców jednego z muzyków. Podwieźli nas. Mają dwoje uzdolnionych muzycznie młodziaków. Jechaliśmy z dwoma gitarami w bagażnikusmile.

A Turcji zazdroszczę. Sama byłam tylko raz na rocznicę ślubu.
                • igge Re: Wątek na piątek 28.04.24, 02:17
                  To dzisiejszy wieczór. A obok płyta, którą do snu słucham.
                  Na koncerty nie biegałam kiedyś bo nie miałam czasu ani sił. Teraz nadrabiamwink
                  Uszczęśliwiają.
                  Serdecznie pozdrawiam i zdrowia buldożkowi życzę.
                  • igge Re: Wątek na piątek 28.04.24, 02:19
                    PS
                    W Czechach do 30 kwietnia urzęduje mój partner. Wrócił z Holandii i wio do Czech.
    • krwawy.lolo Re: Wątek na piątek 26.04.24, 20:48
      A w temacie, żadnych planów. Zresztą w Niemczech tylko 1 maja jest wolny. Co prawdziwe lewactwo (nie to z definicji polskiego prawactwa) oraz pospolite kibolstwo wykorzystuje do rozrób w większych miastach.
      • krwawy.lolo Re: Wątek na piątek 26.04.24, 20:52
        Za to jutro może pojedziemy do Stuttgartu, do azjatyckiego geszeftu. Po soju głównie.
        • princesswhitewolf Re: Wątek na piątek 26.04.24, 20:58
          A to jakas specjalna sojs aby az jechac?
          • princesswhitewolf Re: Wątek na piątek 26.04.24, 20:59
            * soja
            • krwawy.lolo Re: Wątek na piątek 26.04.24, 21:02
              Jeśli nie robisz jaj ..., to nie soja tylko soju.
              • princesswhitewolf Re: Wątek na piątek 26.04.24, 22:11
                No ale monopolowego duzego blizej nie ma?
              • heca7 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 23:04
                A tego u was nie sprzedają w większych sklepach spożywczych? Bo u nas bez problemu można dostać przynajmniej dwa rodzaje...
                • krwawy.lolo Re: Wątek na piątek 27.04.24, 09:16
                  Może rzeczywiście w dużych sklepach typu Kaufland, ale tam szczerze mówiąc nie oglądam każdej butelki. Nastawiłem się na egzotykę z powodu żony, która kosi koreańskie seriale, jak Ty. smile
                  • heca7 Re: Wątek na piątek 27.04.24, 12:02
                    Się nie dziwię wink Jakbym miała taki wielki sklep azjatycki to też bym tam była stałą klientką wink
                    • krwawy.lolo Re: Wątek na piątek 27.04.24, 12:24
                      Na zdjęciu to nie sklep. Ale z Azją mi się kojarzy. Konkretnie z Singapurem.
    • stephanie.plum Re: Wątek na piątek 26.04.24, 20:49
      u mnie tak, wrzucam jeszcze raz, bo w wątku o sadownikach chyba nikt nie widział.

mam nadzieję, że będą jabłka.

na weekend - trzygodzinna musztra przed I komunią, a potem przyjazd siostry z czwórką dzieci

:~)
      • princesswhitewolf Re: Wątek na piątek 26.04.24, 20:59
        Bardzo ladne. Byle nie wymarzlo
        • stephanie.plum Re: Wątek na piątek 26.04.24, 22:16
          właśnie...
          choć przymrozki już były, troszkę płatki przypaliło tylko. ale te drzewa są wysokie, to taki dziki sad.
          • majenkirr Re: Wątek na piątek 27.04.24, 00:00
            W moim mieście są sady i teraz, jak co roku, buczą nocami wiatraki, żeby nie wymarzło. White noise, idealnie do spania 😌
            • migafka357 Re: Wątek na piątek 27.04.24, 08:43
              Wiatraki, żeby było cieplej?
              • majenkirr Re: Wątek na piątek 27.04.24, 12:27
                Ponoć jak się międli powietrze, to nie zamarza. Scigają też cieplejsze powietrze w dół, ale jak to działa, to już mnie nie pytaj 😅.
      • piataziuta Re: Wątek na piątek 26.04.24, 21:36
        Skąd masz takie zdjęcie z wysoka? Dronem kręciłaś? suspicious
        • stephanie.plum Re: Wątek na piątek 26.04.24, 22:16
          ze strychu...
    • alpepe Re: Wątek na piątek 26.04.24, 20:55
      Dziś było rwanie zębów u mojej suki. Taki prezencik na jej dziesiąte urodziny za dwa dni. Dobrze zniosła narkozę, ma świetne wyniki wątroby, a łyka codziennie leki na serce, i ona i ja jesteśmy padnięte z tych przeżyć.
      Plan na weekend to chyba posprzątać, a na majówkę to Poczdam. Tylko wtedy ja i mój towarzysz życia, którego zaczynam nazywać mężem, choć ślubu mi się brać nie opłaca, więc go nie wezmę.
    • vessss Re: Wątek na piątek 26.04.24, 21:07
      Jutro już będę nad morzem. Nawet jeśli prognozy ładnej pogody się nie sprawdzą to i tak będę tam szczęśliwa.
    • wiosennedni5 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 21:08
      Zakładałam jakiś czas temu wątek o planach na majówkę. Mieliśmy jechać w Tatry, ale syn oparzył stopę i po wyjeździe.
    • pepsi.only Re: Wątek na piątek 26.04.24, 22:47
      Plany weekendowe- praca, większe zakupy, i dopiero w niedzielę popołudniu trochę luzu.
      Majówka- praca, dopiero w piątek 3V wolne.
      Nie wiem czy będzie wiało, ale chciałabym żeby nie padało. I podobno koniec z przymrozkami smile
      Dziś przez pół dnia nie miałam prądu (planowane wyłączenie) więc ogarnęłąm chatę, pojechałam po rośliny do donicy na taras mojej mamy.
      Generalnie zajecia zastępcze, bo brak prądu.
      Za to jak się pojawił prąd w gniazdkach, to takiej mocy dostałam big_grin że w 3 godziny odbębniłam robotę za cały dzień big_grin
      I jeszcze zrobiłam sobie pazy, przesłuchałam kilka zaległych audycji w radiu, które lubię, teraz przegląd (X) i ematki, i popijam wino.
      Zaraz idę spać, bo jutro rano wstaję do pracy, i nie ma przebacz.
      • johana7419 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 22:58
        Syn wrócił dzisiaj ze stolicy gdzie pracuje więc może trochę czasu razem uda się spędzić. Jutro lepienie pierogów i zapełnienie zamrażarki. Na majówkę z facetem moim idziemy na koncert 3 majówka Wrocław. No i wspólny czas aż do soboty lub niedzieli

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka