piataziuta 26.04.24, 14:16 Jakie plany na weekend? Jakie na majówkę? Będzie wiało? Co słychać? Kto da proseczjo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daniela34 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 14:20 Wypchnęłam wczoraj pozew w 121 egzemplarzach i zawarłam korzystną ugodę. Wystawiłam kfiotki na balkon, bo wreszcie nie straszą przymrozkami. Jadę właśnie po następne i po zioła. W weekend zamierzam poogarniać dom, bo zarastamy brudem i nacieszyć się balkonem. Jeszcze tylko jedna kasacja i majówka Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 14:57 W weekend? Wolne. Potem dwa dni intensywnej pracy i na majówkę znowu wolne😀 Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Wątek na piątek 26.04.24, 16:17 Wczoraj to ja zabrałam kwiatki z balkonu, bo dziś rano miało być -1 (i było!), więc bałam się, że świeżo przesadzone mi przemarzną... Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 16:26 Wczoraj to one były jeszcze w domu. Dziś rano wyniosłam. Zgubiłam "dziś" na początku zdania Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Wątek na piątek 26.04.24, 16:25 Daniela, czy Twój balkon jest z gumy jak mieszkanie Borejków? Gdzie Ty mieścisz te wszystkie kwiaty? Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 16:29 Idę w ogrody wertykalne = co sie da rozwieszam na kratkach. Od ojca dostałam piękną hortensję niebieską (wiem, że pędzona, ale może da radę), sama sobie kupiłam różową bukietową (ale sadzonkę) I teraz się zastanawiam gdzie je zmieszczę, bo tego to już się zawiesić nie da 😀 Widzę, że mocno mi ucierpiały podczas tego przymusowego pobytu w domu, no ale co poradzę. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Wątek na piątek 26.04.24, 16:32 Zamierzam swój urządzić, ale gdzieś w połowie lata dopiero będę mogła, już się nie kogę doczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 16:36 Ale będziesz miała radochę. Ja co roku wiosną aż nogami przebieram 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Wątek na piątek 26.04.24, 18:52 Już mam, choć na razie głównie projektuję w głowie 🌸🌻🌷 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 19:54 121 pozwów po 13 stron każdy, 121 podpisów, 121 plyt z nagraniem załączników. 242 pieczątki Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Wątek na piątek 26.04.24, 22:08 Ale chociaż jednakowe w treści? Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 22:26 Tak jeśli w jednej sprawie pozywamy 120 osób to każda z nich musi dostać odpis pozwu (czyli treść jest ta sama), pozew nr 121 jest dla sądu. Był jeszcze egzemplarz nr 122 (dla mnie, ad acta), ale tego już nie liczę Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Wątek na piątek 26.04.24, 23:21 Czyli dziękujmy losowi za komputery i drukarki Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 23:35 I płyty CD. Gdyby nie obe poszłoby znacznie więcej papieru, a pozew musielibyśmy chyba nieść we trójkę. Odpowiedz Link Zgłoś
agua_de_coco Re: Wątek na piątek 26.04.24, 21:18 Przeczytałam "kastracja", chyba potrzebuję jednak jakiegoś majówkowego urlopu... Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Wątek na piątek 28.04.24, 00:18 Danieli, mogę mieć pytanie z Twojej branży, ale zdecydowanie nie piątkowo - rekreacyjne? Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Wątek na piątek 28.04.24, 00:18 Danielo, nie Danieli! Głupi telefon! Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Wątek na piątek 28.04.24, 00:56 Zapewne słyszałaś o odtruciu Czarta, samca z pary sokołów wędrownych z Lublina. Jest duże prawdopodobieństwo że zrobił to celowo hodowca gołębi. Jeśli by takiego... złapano i dało się udowodnić, że celowo otruł Czarta - jak sądzisz, jaka kara mogłaby mu grozić? Ale realnie, nie w sensie "najwyższy wymiar za zabicie ptaka będącego pod ścisłą ochroną to 3 lata, jeśli z okrucieństwem to 5". Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek na piątek 28.04.24, 01:01 Realnie? Niestety kara więzienia w dolnej granicy czyli kilka miesięcy. O ile sąd nie znajdzie jakiejś podstawy żeby zmienić na karę nieizolacyjną. Słyszałaś pewnie o karze dla Bonkowskiego? 3 miesiące pozbawienia wolności, reszta to kara nieizolacyjna (ograniczenie wolności). No więc tak Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Wątek na piątek 28.04.24, 01:05 No to niech mi ktoś na logikę wyjaśni, na czym polega "ochroną" gatunku zagrożonego wymarciem? Skoro kary są jak na kpiny, nawet przy żelaznych dowodach... Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek na piątek 28.04.24, 01:12 Na wierze, że same zakazy odstraszą się opiera. Bo kary wymierzanr za przestępstwa przeciwko zwierzętom są bardzo niskie. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Wątek na piątek 28.04.24, 01:23 To zupełnie nie optymistyczne... I, niestety, przy takiej sprawie, dość medialnej i głośnej, rodzi spore ryzyko, że jak gołębiarz dostanie wyrok w rodzaju 3 miesiące w zawiasach - to dojdzie do samosądu... Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek na piątek 26.04.24, 14:49 Jak masz zamiar to zrobić? Ja też chcę! Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wątek na piątek 26.04.24, 16:55 Na razie grzeszę z wielkim shakiem z KFC. A potem się zobaczy... I nie, nie obchodzi mnie ile ma kalorii 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek na piątek 26.04.24, 18:49 Nie wypomniałabym ci kalorii, nie obrażaj mnie! Wypomniałam Gru bo kiedyś liczyła, a tak naprawdę chciałam po prostu wysępić kawałek. :p O szejka możesz być spokojna, nie moje klimaty. Odpowiedz Link Zgłoś
grruu2.0 Re: Wątek na piątek 27.04.24, 07:20 Dobrze, że Ci się udało, bo mi zaszkodziło trochę. To znaczy nie wiem, czy z burgerem było coś nie tak, czy miks kawy i alkoholu na pusty żołądek a potem tłuste i ciężkie jedzenie ale wieczorem cierpiałam. A od poniedziałku siłka i uczciwie policzone makro, bo się ze mnie rozlazła klucha robi Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Wątek na piątek 26.04.24, 14:39 Wieje i pada. Ale ma przestac, tylko nie wiadomo dokladnie, kiedy. Pracuje. Zamiast dlugiej majowki zrobie sobie dluga czerwcowke. Poki co wymarzona, niezaplanowana Slychac glownie szelest. W papierach sprzatam. Odpowiedz Link Zgłoś
grruu2.0 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 14:45 Dziś jestem różowym puchatym jednorożcem 🦄Rozmowa w sprawie pracy zakończona sukcesem, proseczko wypite, na obiad burger z frytkami, plany na majówkę prodzieciowe, ale będzie fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek na piątek 26.04.24, 14:59 Wiesz ile to ma kalorii??? Daj trochę! Odpowiedz Link Zgłoś
grruu2.0 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 15:03 Mam nadzieję, że dużo bo ze stresu od rana tylko kawa a potem proseczko. Nie dam, bo pochłonęłam do końca, dobre to było, z kozim serem Odpowiedz Link Zgłoś
gajmal Re: Wątek na piątek 26.04.24, 15:01 Kupiłam śledzie i zaraz będę robić 😁.. Mam nadzieję na cudowny weekend, oby bez stresu i nerwów 😁. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wątek na piątek 26.04.24, 19:37 Frytki z bułką? To dla mnie zestaw niejadalny. A może w tej miseczce jeszcze kluski? Ale widziałem, że Jugole tak jedzą. Potrafią chleb z kartoflami. Odpowiedz Link Zgłoś
grruu2.0 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 20:51 W miseczce surówka. Byłam tak głodna, że nie było dla mnie rzeczy niejadalnych Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 14:59 Wyjeżdżamy. Jutro do Arnhem do mieszkania córki. Po dwóch dniach jedziemy do Paryża, mamy bilety na wieżę Eiffla, znowu wracamy do córki na dwa dni i w następny piątek wyruszamy do domu. Jak na razie pół stołu zajęte zamówieniami córki Wykorzystała fakt, że jedziemy samochodem i zamówiła sobie domowe ogórki kiszone m.in. uszka z grzybami, barszcz, rosół (zamrożony), ulubioną wędlinę, herbatę i słodycze, których nie ma w NL. Po powrocie zamierzam wykorzystać weekend na sadzenie kwiatów, których nie kupiłam przez te cholerne przymrozki. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek na piątek 26.04.24, 20:55 A jaka herbate bo reszta wcale mnie nie dziwi. ? Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 22:02 Herbata jest ze sklepu Cesarska Perła. Jedna to Malinowy Chruśniak (mieszanka owocowa malinowa) a druga Wspomnienia z Toskanii. To są jej ulubione. Odpowiedz Link Zgłoś
dame_de_coeur Re: Wątek na piątek 26.04.24, 15:02 Zakończyłam właśnie sezon narciarski. Jutro czeka mnie trasa do domu, odbiór kotecka od niani, a wieczorem relaks i maraton prania. W niedzielę zamierzam się wyspać. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 15:04 Pięknie Ale dla mnie za wysoko, na dupie bym zjeżdżała Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Wątek na piątek 26.04.24, 18:36 Rany, gdzie to? Ja już dawno jednak schowałam narty... Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Wątek na piątek 26.04.24, 21:02 To jest moj plan ba przyszly rok! Mówisz ze warto? Dla mnie zawsze i tylko Zillertal, do tej pory inne osrodki nie dorastaly im do pięt. Ale fakt, we francuskich Alpach jeszcze nie jezdzilam. Odpowiedz Link Zgłoś
dame_de_coeur Re: Wątek na piątek 26.04.24, 21:18 Warto. Raz Val Thorens, zawsze Val Thorens. Trzy Doliny w lutym to bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans1 Re: Wątek na piątek 29.04.24, 16:27 Bylam dokladnie rok temu. duzo sniegu kurde, mam nadzieje ze stopnieje do sierpnia, bo TMB robie. Odpowiedz Link Zgłoś
mariola233 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 15:04 Ja po woli zaczynam się pakować w poniedziałek jadę z córką pociągiem na majówkę, 3 maja mamy komunię, mąż z synem dojadą do nas,już nie mogę się doczekać spotkania z całą rodziną, 4 maja moje urodziny a 9 szwagierki, trochę imprez będzie, pozdrawiam Was piękne serdecznie i życzę upalnego weekendu 🌻🌷🌹🌺⚘️ Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek na piątek 26.04.24, 15:21 Ale ja nie chcę upalnego weekendu, chcę żeby wiało. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek na piątek 26.04.24, 16:18 Bardzo pragnęłabym się pokajcić. Już naprawdę, kur..jejku, należy mi się! Tylko wiatr póki co słabo się zapowiada, więc narazie się wstrzymujemy z rezerwacją. Wiatrowa złośliwość losu - bo jak jeździłam codziennie do pracy rowerem w poprzednim tygodniu, to momentami tak wiało, że jechałam w miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia20 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 16:43 Brzmi super. Ale ....nie możesz być ematką, skoro lubisz spędy rodzinne. Odpowiedz Link Zgłoś
banicazarbuzem Re: Wątek na piątek 26.04.24, 15:18 Przyjechałam na umówione usg piersi i lekarz nie dojechał więc przełożyli mi wizytę na za 2 godziny. Wyrwałam się z pracy, żeby zrobić badanie. A ze muszę czekać to pie kawę i jem ciasto. Do pracy pójdę w poniedziałek 🤪😁. Jeszcze ciasto muszę zrobić bo jutro mamy gości. A majówka? Będę sama w domu, chłopaki robią męski wypad a ja we wtorek i czwartek muszę być w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
malaperspektywa Re: Wątek na piątek 26.04.24, 15:21 W poniedziałek i wtorek muszę jeszcze popracować, ale planuję zbytnio się nie przemęczać. W majówkę jakieś aktywności na dworze typu rower, spacery i moĵe ukochane kijki. Potem wyjeżdzam na dwa tygodnie i do pracy wracam pod koniec maja. Raczej nie będę urlopować się w wakacje. Nie lubię upałów. Może coś jeszcze jesienią. Odpowiedz Link Zgłoś
magda.z.bagien Re: Wątek na piątek 26.04.24, 15:23 Jutro wycieczka wiosenna na pobliskie pagórki. W niedzielę praca w ogródku i polowanie na drzewka - śliwę i wiśnię. Z nowości w tym roku pierwszy raz wysiałam okrę i już ładnie kiełkuje. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 16:38 Właśnie wróciłam z pogrzebu. Odchodzą dobrzy ludzie. Na obiad w związku z tym był KFC, mniam jaki niezdrowy. Na majówkę jadę z wnuczkami, nabyłam nowe książeczki do czytania jeśli będzie lało, jeśli nie, spodziewam się, że będą siedziały na świeżym powietrzu.. i kłóciły się. Babciu bo ona mi nie daje, babciu bo to moje i ja jej nie dam, babciuuuu. I tak cały tydzień. Znacie? Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Wątek na piątek 27.04.24, 02:00 Znamy, wersji „maaaamoooo, bo on na mnie oddycha”! 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Wątek na piątek 26.04.24, 18:11 piataziuta napisała: > Kto da proseczjo? Częstujcie się 🍾 Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Wątek na piątek 26.04.24, 18:17 Byłam z pieskami, a teraz się szykuję na kolejny objazd sklepów w poszukiwaniu monstery thai-con. Na good luck zakładam te kolczyki 🤞🏻🤞🏻 Odpowiedz Link Zgłoś
raphidophora_tetrasperma Re: Wątek na piątek 28.04.24, 08:25 majenkirr napisała: > Byłam z pieskami, a teraz się szykuję na kolejny objazd sklepów w poszukiwaniu > monstery thai-con. Na good luck zakładam te kolczyki 🤞🏻🤞🏻 > Jak łowy? U nas też szaleństwo na tajki, powstają szajki monsterowe i zorganizowane grupy flipperów. Czekam cierpliwie, aż sytuacja się uspokoi. bizblog.spidersweb.pl/biedronka-kwiaty-monstera-tajka Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wątek na piątek 26.04.24, 20:41 To chyba z mielonych na czczo dżdżownic. (Dobre do wymówienia dla cudzoziemca.) Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wątek na piątek 26.04.24, 20:43 Jak już drążymy temat, w Choczewie podawano pizzę "bolonez". Aż chciałoby się boloneza zacząć. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Wątek na piątek 26.04.24, 20:49 Nie było ☹️, ale oddałam kocyk, który wszyscy skrytykowali, a przy okazji kupiłam kaczkę w butach 😂 i inne klamoty. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek na piątek 26.04.24, 21:01 Bedzie w domu czy przed domem stac? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wątek na piątek 26.04.24, 21:32 Zostanie wcielona do służby. Będzie stać i udawać, że kwacze, gdzie jej majordomus każe. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Wątek na piątek 27.04.24, 12:21 Od wczoraj szukam dla niej miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 22:14 Ja proseczjo nie mam ale właśnie przyjechało do mnie wino z Francji 🍾🍷 Wytrawne biale i czerwone. Bardzo dobre, mogę poczęstować Jak widać Panna Cota dokonuje inspekcji celnej Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Wątek na piątek 27.04.24, 07:09 Jeśli to do mnie to przeszło Pudło to zawsze cenny nabytek dla kota 👍 Odpowiedz Link Zgłoś
dominika9933 Re: Wątek na piątek 27.04.24, 09:31 To dobrze👍mój Lolek nie jest kotem, ale wszelkie pudła, folie i inne opakowania kocha Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Wątek na piątek 29.04.24, 05:06 Kupilam dzis rozowe kieliszki, wiec do pelna poprosze Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Wątek na piątek 26.04.24, 18:14 Reset. W tym tygodniu miałam pogrzeb jednej z najfajniejszych, najsympatyczniejszych osób na świecie. Młodej. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Wątek na piątek 26.04.24, 18:17 W weekend praca, majówka wolne. Kupiłam kichowy lakier Sally Hansen. Kremowy z drobnymi kropeczkami ( miał być jak posypka na babeczkach), wszystkie kropki zostały w buteleczce. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Wątek na piątek 26.04.24, 18:18 hanusinamama napisała: wszystkie kropki zostały w buteleczce. Może to i lepiej? 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Wątek na piątek 26.04.24, 18:22 Na obiad zupa japońska + sushi. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 18:23 hanusinamama napisała: > wszystkie kropki zostały w buteleczce. Ciesz się. U mnie wszystkie kropki z pięknego lakieru Eveline zostały na paznokciach. Po starannym zmyciu lakieru. Musiałam zdrapywać nożem, pilnikiem, druciakiem do naczyń, w desperacji zaczęłam zastanawiać się nad opalarką do drewna. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Wątek na piątek 26.04.24, 18:38 Tez mam takie cudo! Brokatowe drobinki w czerwonym lakierze. Bardzo ładne ale kurka nie do zmycia Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 19:01 Też miałam taki lakier. Jak mnie się zwykle nie trzyma nic na paznokciach tak ten się trzymał. Zębami i pazurami się trzymał. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 21:13 Bo to tak zwany wieczny lakier, jak wieczne pióro. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 21:17 Taaak. Obawiałam się już, że kropki zejdą ni razem z paznokciami. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 21:56 daniela34 napisała: > Taaak. Obawiałam się już, że kropki zejdą ni razem z paznokciami. Paznokcie by może i zeszły, kropki nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Wątek na piątek 26.04.24, 19:18 A to kupiłam kiedyś fioletowy lakier z drobinkami. Bardzo mi się ten fiolet podobał...na paznokciu zostawał sam brokat i drobinki... Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Wątek na piątek 26.04.24, 18:27 U nas wieje a w górach dodatkowo leje. Weekend w mieście mnie czeka więc chociaż sobie pośpię i nadrobię troszkę czytelnicze zaległości. A dziś tapas night ale takie tapas jakich nie lubisz. Proseczko jest ble. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek na piątek 26.04.24, 18:44 >A dziś tapas night ale takie tapas jakich nie lubisz. Czyli po prostu ser? >Proseczko jest ble. Aj noł. Ja wróciłam do domu zamiast iść na siłkę, żeby pogłaskać mojego wewnętrznego biednego misia, ale misiu jakoś wcale się nie ucieszył. Odpowiedz Link Zgłoś
milly40 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 19:23 W weekend jade po nowy piec, więc będzie trochę zamieszania w kuchni.Majowki u nas nie ma, dopiero w połowie maja jedziemy do Paryża, a że w de jest dużo weekendów majowych, tylko nie ten od 1 maja długi, jak w Polsce, to jeszcze pewnie coś wskoczy, ale u nas to spontanicznie idzie. A w ten weekend się zapowiada 19 stopni i słoneczko więc w niedzielę może gdzieś.posiedze nad rzeką. Odpowiedz Link Zgłoś
abasia0 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 20:43 Z żalem oglądałam szkody w roślinach po przymrozkach: orzechy - czarne kikuty drzew, małe owoce agrestu już zwarzone mrozem, nawet trawa pampasowa przemarznięta, zupełnie czarna.Coś okropnego. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 21:14 Czy całe forum w maju spotyka się w Paryżu? Ja też będę. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Wątek na piątek 26.04.24, 21:39 aqua48 napisała: > Czy całe forum w maju spotyka się w Paryżu? Ja też będę. Jak to cale forum? Czego ja nie wiem??! Ja bede w Paryzu w likend od 31 maja, a dodatkowo w Krakowie w dlugi likend od 8 maja, te dwa miasta to jedne z glownych baz ematki😀 Oba moje likendy beda troche robocze, a troche rozrywkowe i na oba sie bardzo ciesze. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wątek na piątek 26.04.24, 21:45 Rozrywkowe i robocze? Będziesz tańczyć na rynku za pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 22:02 Ja będę w Paryżu od 22 maja do 26, też trochę roboczo a trochę rozrywkowo, choć tańców nie przewiduję, no chyba że carmagnolę W Krakowie jestem na stałe. Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 20:46 Przeszłam się na Bagry moją ulubioną ścieżką. Na mojej ulubionej ścieżce mogę sobie wyobrażać, że chodzę po Tatrach Odpowiedz Link Zgłoś
dominika9933 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 21:22 Super. Nie kojarzyłam, że jesteś krakowianką. Ale ja w ogóle mało ogarniam ematki. Choć już piętnaście lat czytam regularnie. Miłej majówki dziewczyny😘. Ja pracuję 02.05. W Czechach nie ma święta. Ale za to 12.05. lecę do Turcji. Będę się opalać, pływać i jeść Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Wątek na piątek 26.04.24, 23:55 Koleżanka z rodziną właśnie wróciła do GB po urlopie w Turcji i bardzo wypoczęci i zadowoleni. Tobie tego samego życzę. Druga jutro znad Bałtyku wraca z mężem i też zadowolona. Miała masaże, łóżko wodne masujące i inne przyjemności. Hotel na plaży. Moja mama dziś z sanatorium wylądowała po miesiącu i od razu biegnie na cmentarz jutro do babci. Ja nie. Bo mam plany koncertowe. Dzisiaj słuchałam muzyki Lutosławskiego i Smetany i wgapiałam się zachłannie z zachwytem w piękną, zdolną i wytwornie ubraną skrzypaczkę. Wcześniej łapaliśmy słońce u przyjaciółki w lesie z psami. Mój psi seniorek coraz słabszy... Jutro jeszcze może zdążymy jakiś piknik przeprowadzić na trawie. Mam zaproszenie do przyjaciół na ognisko pierwszego. Potem rodzinna impreza. Będzie super. A następnie wróci małżonek z zagranicznych wojaży i zrobimy sobie we dwójkę majówkę bis. Chyba city break ale jeszcze nie wiemy na 100% dokąd nas poniesie. Ja mam swoje pomysły, małżonek pewnie będzie miał swoje. Zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
dominika9933 Re: Wątek na piątek 27.04.24, 07:50 Bardzo dziękuję 😘. Ja lubię Turcję, lecę tam kolejny raz, teraz z kuzynką, która jest moja przyjaciółką (ja z tych ematek, które kochają rodzinę i spędy rodzinne. Będzie super. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dominika9933 Re: Wątek na piątek 27.04.24, 07:58 Bardzo lubię czytać o Twojej pasji koncertowej (jakoś dziwnie mi to zdanie wyszło). Też mam starzejącego się przyjaciela buldożka. Miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Wątek na piątek 28.04.24, 02:07 Dzięki Miło było fakt. Koncert gitarowy w nietypowym miejscu i spotkaliśmy znajomych rodziców jednego z muzyków. Podwieźli nas. Mają dwoje uzdolnionych muzycznie młodziaków. Jechaliśmy z dwoma gitarami w bagażniku. A Turcji zazdroszczę. Sama byłam tylko raz na rocznicę ślubu. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Wątek na piątek 28.04.24, 02:17 To dzisiejszy wieczór. A obok płyta, którą do snu słucham. Na koncerty nie biegałam kiedyś bo nie miałam czasu ani sił. Teraz nadrabiam Uszczęśliwiają. Serdecznie pozdrawiam i zdrowia buldożkowi życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Wątek na piątek 28.04.24, 02:19 PS W Czechach do 30 kwietnia urzęduje mój partner. Wrócił z Holandii i wio do Czech. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wątek na piątek 26.04.24, 20:48 A w temacie, żadnych planów. Zresztą w Niemczech tylko 1 maja jest wolny. Co prawdziwe lewactwo (nie to z definicji polskiego prawactwa) oraz pospolite kibolstwo wykorzystuje do rozrób w większych miastach. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wątek na piątek 26.04.24, 20:52 Za to jutro może pojedziemy do Stuttgartu, do azjatyckiego geszeftu. Po soju głównie. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek na piątek 26.04.24, 20:58 A to jakas specjalna sojs aby az jechac? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wątek na piątek 26.04.24, 21:02 Jeśli nie robisz jaj ..., to nie soja tylko soju. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek na piątek 26.04.24, 22:11 No ale monopolowego duzego blizej nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 23:04 A tego u was nie sprzedają w większych sklepach spożywczych? Bo u nas bez problemu można dostać przynajmniej dwa rodzaje... Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wątek na piątek 27.04.24, 09:16 Może rzeczywiście w dużych sklepach typu Kaufland, ale tam szczerze mówiąc nie oglądam każdej butelki. Nastawiłem się na egzotykę z powodu żony, która kosi koreańskie seriale, jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Wątek na piątek 27.04.24, 12:02 Się nie dziwię Jakbym miała taki wielki sklep azjatycki to też bym tam była stałą klientką Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wątek na piątek 27.04.24, 12:24 Na zdjęciu to nie sklep. Ale z Azją mi się kojarzy. Konkretnie z Singapurem. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Wątek na piątek 26.04.24, 20:49 u mnie tak, wrzucam jeszcze raz, bo w wątku o sadownikach chyba nikt nie widział. mam nadzieję, że będą jabłka. na weekend - trzygodzinna musztra przed I komunią, a potem przyjazd siostry z czwórką dzieci :~) Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wątek na piątek 26.04.24, 20:59 Bardzo ladne. Byle nie wymarzlo Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Wątek na piątek 26.04.24, 22:16 właśnie... choć przymrozki już były, troszkę płatki przypaliło tylko. ale te drzewa są wysokie, to taki dziki sad. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Wątek na piątek 27.04.24, 00:00 W moim mieście są sady i teraz, jak co roku, buczą nocami wiatraki, żeby nie wymarzło. White noise, idealnie do spania 😌 Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Wątek na piątek 27.04.24, 12:27 Ponoć jak się międli powietrze, to nie zamarza. Scigają też cieplejsze powietrze w dół, ale jak to działa, to już mnie nie pytaj 😅. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek na piątek 26.04.24, 21:36 Skąd masz takie zdjęcie z wysoka? Dronem kręciłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Wątek na piątek 26.04.24, 20:55 Dziś było rwanie zębów u mojej suki. Taki prezencik na jej dziesiąte urodziny za dwa dni. Dobrze zniosła narkozę, ma świetne wyniki wątroby, a łyka codziennie leki na serce, i ona i ja jesteśmy padnięte z tych przeżyć. Plan na weekend to chyba posprzątać, a na majówkę to Poczdam. Tylko wtedy ja i mój towarzysz życia, którego zaczynam nazywać mężem, choć ślubu mi się brać nie opłaca, więc go nie wezmę. Odpowiedz Link Zgłoś
vessss Re: Wątek na piątek 26.04.24, 21:07 Jutro już będę nad morzem. Nawet jeśli prognozy ładnej pogody się nie sprawdzą to i tak będę tam szczęśliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosennedni5 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 21:08 Zakładałam jakiś czas temu wątek o planach na majówkę. Mieliśmy jechać w Tatry, ale syn oparzył stopę i po wyjeździe. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Wątek na piątek 26.04.24, 22:47 Plany weekendowe- praca, większe zakupy, i dopiero w niedzielę popołudniu trochę luzu. Majówka- praca, dopiero w piątek 3V wolne. Nie wiem czy będzie wiało, ale chciałabym żeby nie padało. I podobno koniec z przymrozkami Dziś przez pół dnia nie miałam prądu (planowane wyłączenie) więc ogarnęłąm chatę, pojechałam po rośliny do donicy na taras mojej mamy. Generalnie zajecia zastępcze, bo brak prądu. Za to jak się pojawił prąd w gniazdkach, to takiej mocy dostałam że w 3 godziny odbębniłam robotę za cały dzień I jeszcze zrobiłam sobie pazy, przesłuchałam kilka zaległych audycji w radiu, które lubię, teraz przegląd (X) i ematki, i popijam wino. Zaraz idę spać, bo jutro rano wstaję do pracy, i nie ma przebacz. Odpowiedz Link Zgłoś
johana7419 Re: Wątek na piątek 26.04.24, 22:58 Syn wrócił dzisiaj ze stolicy gdzie pracuje więc może trochę czasu razem uda się spędzić. Jutro lepienie pierogów i zapełnienie zamrażarki. Na majówkę z facetem moim idziemy na koncert 3 majówka Wrocław. No i wspólny czas aż do soboty lub niedzieli Odpowiedz Link Zgłoś