Dodaj do ulubionych

Co ja paczę?

14.05.24, 23:42
Pochwalcie się, co wam się wyświetla w reelsach na fb, czy gdzie tam je macie?

Mnie się właśnie wyświetlił taniec z fenetronem, tak się to chyba zwie, w Wejherowie, to z Festiwalu dla Życia w Gdańsku. Młode chłopaki, a zamiast trzepać... dywany, potrząsali drewnianą konstrukcją na drągach z jakimś świętym obrazkiem.
Obserwuj wątek
    • majenkirr Re: Co ja paczę? 14.05.24, 23:47
      Wypadki na drodze, łamanie kończyn i skakanie po dachach 💀
      • alpepe Re: Co ja paczę? 14.05.24, 23:48
        No nie, to na szczęście nie.
        • majenkirr Re: Co ja paczę? 15.05.24, 00:12
          Haha, mój syn ciągle mówi “tata, mama mi znowu przysyła jak ludzie umierają”
    • ardzuna Re: Co ja paczę? 14.05.24, 23:59
      U mnie głównie samoloty o krok od katastrofy, prawdopodobnie wygenerowane komputerowo.
      • konstancja16 Re: Co ja paczę? 15.05.24, 00:04
        golden retrievery.
    • borsuczyca.klusek Re: Co ja paczę? 15.05.24, 00:18
      U mnie pazy i śmieszne koty, czyli stabilnie 🙄
    • homohominilupus Re: Co ja paczę? 15.05.24, 00:22
      Różne mi się wyświetlają, od hiszpańskich trabalenguas przez kapibary i poważniejsze tematy.

Ale skąd u ciebie ten taniec z drągiem? 🤔
      • alpepe Re: Co ja paczę? 15.05.24, 07:56
        Też się zdziwiłam, nie wiem, do czego niby chcą mnie zachęcić.
    • ewka.n Re: Co ja paczę? 15.05.24, 00:47
      www.facebook.com/watch/?v=426278620098137
      • alpepe Re: Co ja paczę? 15.05.24, 08:00
        Widać, że fake i pies szkolony do filmiku.
        • ewka.n Re: Co ja paczę? 15.05.24, 12:50
          Te nie wyglądają na szkolone:
          www.facebook.com/watch/?ref=search&v=391161068360625
      • philippa_p Re: Co ja paczę? 15.05.24, 08:21
        Pies swietny i wytrenowany, ale te dzwieki koszmarne
    • anilkamalinka Re: Co ja paczę? 15.05.24, 01:30
      Siostra mi przesłała, ale się śmiałam
    • mama-ola Re: Co ja paczę? 15.05.24, 07:32
      Też te feretrony miałam. Ale juz chyba wcześniej wiedziałam o tej tradycji, może nawet to w dzieciństwie widziałam na własne oczy, więc się nie zdziwiłam.

Mnie się wyświetlają powidoki po Harrym Potterze, różne zdjęcia, fragmenty filmów, zestawienia aktorów sprzed 20 lat i obecnie itp.
      • alpepe Re: Co ja paczę? 15.05.24, 07:57
        O tradycji wiem, ale widzę młodych ludzi, naprawdę, nie ma nic ciekawszego do roboty? Choćby i gapienie w smartfona.
        • mama-ola Re: Co ja paczę? 15.05.24, 08:33
          > nie ma nic ciekawszego do roboty?

Gdy byłam nastolatką, chodziłam na takie pielgrzymki, 7-8 klasa. Jednodniowe. Dla mnie to było bardzo ciekawe - iść grupą rówieśniczą, śmiechy, chichy, rozmowy, poznawanie nowych znajomych.
        • pseudo_stokrotka Re: Co ja paczę? 15.05.24, 10:19
          Myślę, że chłopaki spokojnie ogarniają także gapienie się w smartfona. Tyle że robią to o kilka godzin krócej niż inni.
    • heca7 Re: Co ja paczę? 15.05.24, 07:45
      Wydaje mi się, że wiele lat temu było o tym tańcu na ematce wink Folklor i tyle.
      U mnie wyświetlają się shorty i reelsy o motorach typu ścigacz, wypadki na drodze, filmiki typu- ta jedna ciotka, koreańskie zespoły i aktorzy, jedzenie, koty, psy, kapibary i wydry wink
      • alpepe Re: Co ja paczę? 15.05.24, 07:59
        Ja też o tym gdzieś czytałam, ale niezbadane są algorytmy. Jedzenie też mi się wyświetla, glównie wegetariańskie. Psy, koty, zwierzaki też. No i chyba malezyjskie wstawki z jakichś konkursów piękności.
        • heca7 Re: Co ja paczę? 15.05.24, 08:16
          Co do algorytmów- w zeszłym roku z rozbawieniem obserwowałam jak google próbowało rozpoznać preferencje mojego ojca. Człowiek dotąd nie istniejący dla internetu. Lat 85, kupił sobie telefon z internetem i google zaczęło mu podrzucać newsy całkiem na oślep wink Co innego jak swój telefon dostaje dzieciak, sprawniej się w nim porusza i szybko zostaje ustalone co mu się podoba. Umie też korzystać bo używał zwykle telefonu rodziców. A tutaj wielkie NIC, kompletna terra incognita dla gogli wink Początkowo rozrzut proponowanych newsów był większy niż u radzieckiej katiuszy. Co tam nie było, gotowanie, budowanie, wypadki, historia, wiadomości lokalne z różnych dalekich wsi w Polsce, śmieszne filmiki ze zwierzętami, filmiki z siłowni, katastrofy budowlane, przyśpiewki wiejskie itd. Unormowało się po jakimś miesiącu.
        • homohominilupus Re: Co ja paczę? 15.05.24, 10:58
          alpepe napisała:

> Ja też o tym gdzieś czytałam, ale niezbadane są algorytmy.

Kiedyś mialam: szczeniaki, kapibary, quiz jakim ziemniakiem jesteś oraz obrazek pana Jezusa 😳
          >
      • homohominilupus Re: Co ja paczę? 15.05.24, 10:56
        A,ja ciotkę nawet followuję 😉
        • heca7 Re: Co ja paczę? 15.05.24, 18:58
          Bo fajna(ny) jest wink
    • kachaa17 Re: Co ja paczę? 15.05.24, 07:51
      Filmiki jak robić paznokcie
    • slonko1335 Re: Co ja paczę? 15.05.24, 08:04
      bosze u mnie to samo tylko kobity z jakąs figurą
      • alpepe Re: Co ja paczę? 15.05.24, 08:09
        Czyli też święta katolickie i tradycje?
        • slonko1335 Re: Co ja paczę? 15.05.24, 08:45
          sprawdzałam święta w niemczech i berline kilka dni temu to chyba dlatego?
    • trampki-w-kwiatki Re: Co ja paczę? 15.05.24, 08:21
      U mnie stabilnie, duytjorselfy typu jak zrobić szafę z palet lub jak zrobić domek letniskowy z resztek obiadu 😜
      Generalnie babki robiące w trzy minuty piękne meble w zabudowie oraz cudne domy prowansalskie. Takie tam.
    • afro.ninja Re: Co ja paczę? 15.05.24, 08:42
      Na insta ćwiczenia, czyli szereg trenerów, bo sobie zapisuje ćwiczenia. Ale insta jest sprzężone z wyszukiwarka, bo jak o czymś czytam, szukam, to od razu wyskakuje mi na rolkach. Nawet jesli to tylko pojedyncze ciekawostki. Na fejsbuku jakieś glupie filmy o celebrytach. Na jutubie najpierw fraza wyszukiwana, czyli szukam czegoś o konkretnych kredkach sa dwa filmy, a później jakieś młodzieżowe tiktoki.
    • berdebul Re: Co ja paczę? 15.05.24, 09:10
      Haft różnymi technikami.
      • alpepe Re: Co ja paczę? 15.05.24, 10:11
        Haft też mi się czasem wyświetla, ale wczoraj to mi się wyświetlało szycie kołnierzyków.
    • taje Re: Co ja paczę? 15.05.24, 09:27
      Nigdy tam nie wchodzę, ale z ciekawości teraz zajrzałam. I co widzę? Jak składać końcówkę papieru toaletowego dla gości i inne rewolucyjne life hacks… Jakieś scenki rodzajowe typu jak nauczyć mężczyznę jak być romantycznym. Rady od córek modelek Victoria Secret co jeść, żeby mieć piękną cerę (awokado i post kapuściany!). No i tematyka „podróżnicza” typu jak jeść jajko gotowane na miękko w Niemczech (??).
      • alpepe Re: Co ja paczę? 15.05.24, 10:09
        I jak jeść jajko gotowane na miękko w Niemczech?
        Moja druga teściowa kupiła szpikulec do przekłuwania jaj i kieliszki i plastikowe łyżeczki, dla mnie kompletnie dziwne, no, z wyjątkiem kieliszków do jaj.
    • princesswhitewolf Re: Co ja paczę? 15.05.24, 10:14
      Sam jakis tam Australijczyk skaczacy do wody ( a ja przeciez nie jestem superplywakiem by mnie to jakos dotyczylo)

Facet ktory mowi co zdrowe co nie zdrowe, co omijac a co kupowac w sklepach spozywczych.... w USA ( nie mieszkam w USA)

Niedzwiedzie, duzo roznych niedzwiedzi we wszelakich kolorach. Male duze

O tym jak leniwiec z dzieckiem przechodzil przez ulice i caly sznur samochodow czekal

Rodzinka dzikow idaca w kierunku Lidla w Polsce przy czym leci piosenka: Jak sobota to tylko do lidla do lidla

Jakis facet lazacy po domach i zamkach w USA gdzie niby straszy ( boze skad to u mnie w rolce)

• alpepe Re: Co ja paczę? 15.05.24, 10:21
        A propos USA. Raz mi się wyświetliła młoda Amerykanka, matka rocznych bliźniąt, jak robiła posiłek. Ja nawet, jakbym tak to robiła, jak ona, to miałabym nieco przyzwoitości i tego nie pokazywała, a ta, bach, ciach, same rzeczy z mikrofali, same gotowce i na plastikowy talerz. Rozumiem ten plastikowy talerz, ale jak zobaczyłam katering w jej wykonaniu, to mnie się słabo zrobiło.
        • pseudo_stokrotka Re: Co ja paczę? 15.05.24, 10:28
          Mnie się często wyświetlają robione w domu lunchboxy, również z USA. Duża cześć z nich to po prostu fabrycznie zapakowane ciasteczka, chipsy, soczki w kartonikach, serki i jogurty. No ale lunch jest "domowy" sad
          • alpepe Re: Co ja paczę? 15.05.24, 11:02
            Czyli wiesz, o czym piszę. To tak, jak własnoręcznie upieczone ciasto z mieszanki z kartonu, albo własnoręcznie zrobione naleśniki, jak ciasto z butelki plastikowej wyciskane na patelnię.
            • pseudo_stokrotka Re: Co ja paczę? 15.05.24, 11:20
              O to to!
              Wczoraj wyświetliło mi się pyszne ciasto z dwóch składników, amerykańskie, wspaniale. Składniki: mieszanka na ciasto w proszku i puszka sprite'a 🙈😂
              • alpepe Re: Co ja paczę? 15.05.24, 11:24
                Nie, żebym była wielką kucharkę i cukierniczką, ale to już przesadyzm big_grin
    • la_felicja Re: Co ja paczę? 15.05.24, 14:30
      Suknie ślubne i balowe, suknie retro - z XVIII i XIX wieku.
      Czasem jakieś kotki tulące się do dużych psów
    • aandzia43 Re: Co ja paczę? 15.05.24, 14:38
      Balet, gadające koty, stand up, przemiany z bab grubych na chude.
    • lauren6 Re: Co ja paczę? 15.05.24, 16:32
      Operacje plastyczne przed i po, doczepy włosów, afro, śmieszne kotki, śmieszne samojedy, przepisy na airfryera, mili0nerka, kolizje drogowe, zalany Dubaj. Czyli nic ciekawego.

Za to jakie zboczeństwa mi się pojawiają w reklamach. Zastanawiam się jakim cudem fb mnie stargetował jako osobę chętną do zakupu np figurki gołej męskiej postaci anime z korkiem analnym, przykutej do skały. Ogólnie mam dużo reklam z gejowskim vibe.
    • chatgris01 Re: Co ja paczę? 15.05.24, 19:34
      Na fejsie? Koty, koty, koty. W ilościach hurtowych tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka