Dodaj do ulubionych

Druga inspiracja wątkiem o oversize

23.05.24, 20:43
A jak widzicie te wszystkie szerokie spodnie zimą? Tak tylko pytam praktycznie. Moja młoda już wracała do domu z nogawkami mokrymi i ubłoconymi do połowy łydki. Pamiętam, że za czasów poprzedniej mody na szerokie nogawki, zimą koleżanki na czarnych spodniach miały zacieki z soli. No po prostu po wyschnięciu im krystalizowała.
Obserwuj wątek
    • eva_evka Re: Druga inspiracja wątkiem o oversize 23.05.24, 20:44
      Nie wiem, ale pamiętam, że też tak chodziłam "za młodu" smile doskonale pamiętam te mokre spodnie.
    • dreg13 Re: Druga inspiracja wątkiem o oversize 23.05.24, 20:46
      Tak samo jak martensy latem na gołe stopy.
    • dors_venabili Re: Druga inspiracja wątkiem o oversize 23.05.24, 20:46
      I jak upchnąć te marynarki oversize pod płaszczem, żeby się nie pogniotły. Toż to wychodzi już buka.
      • dreg13 Re: Druga inspiracja wątkiem o oversize 23.05.24, 20:47
        Nie nosi się płaszcza! To młodość grzeje (młodość w cenie marynarki)
      • karyna-z-tarchomina Re: Druga inspiracja wątkiem o oversize 24.05.24, 08:18
        Musisz sobie kupic płaszczyk oversize+
    • princy-mincy Re: Druga inspiracja wątkiem o oversize 23.05.24, 20:46
      Mojej nastolatce pasują szerokie portki i miałaby w nosie zacieki z soli.
      Sama szerokich spodni nie noszę zimą.
    • daniela34 Re: Druga inspiracja wątkiem o oversize 23.05.24, 20:47
      Nie widzę i nie noszę. Pamiętam swoje czasy licealne i wczesne lata studiów i te nogawki mokre na dolr. A że nie jeżdżę po mieście samochodem tylko tramwajem i sporo chodzę to wybieram inne fasony.
      Ale ja nie jestem trendy i mi na tym nie zależy.
      • kafana Re: Druga inspiracja wątkiem o oversize 23.05.24, 22:45
        Ja jeżdżę rowerem wiec na szerokie spodnie bez szans
        • bei Re: Druga inspiracja wątkiem o oversize 24.05.24, 08:55
          Szerokie nogawki kiedyś spinało się spinaczem, takim zwykłym, do wieszania prania
    • jolie Re: Druga inspiracja wątkiem o oversize 23.05.24, 20:56
      Nastolatki zimą też chodzą w tych szerokich spodniach, ale teraz nie ma długich okresów ze śniegiem, to problem błota i soli nie jest jakiś palący. W latach 90. zimy jeszcze były, pamiętam, że moje dzwony były mokre i z zaciekami z soli.
      • dors_venabili Re: Druga inspiracja wątkiem o oversize 23.05.24, 21:05
        No ale jest mokro i jednak pada. Poza tym wystarczy mieć po drodze kawałek rozkopanego chodnika i masz już mokre błoto na spodnich.
        • jolie Re: Druga inspiracja wątkiem o oversize 23.05.24, 21:09
          Widocznie to aż tak nie przeszkadza, wysychają w szkole🙂, gdzie centralne ogrzewanie idzie pełną parą od października.
    • abecadlowa1 Re: Druga inspiracja wątkiem o oversize 23.05.24, 20:56
      Przez ile dni w roku na chodnikach leży śnieg?
    • 35wcieniu Re: Druga inspiracja wątkiem o oversize 23.05.24, 21:00
      https://demotywatory.pl/uploads/202107/1625215040_nw3sib.jpg
      • mika_p Re: Druga inspiracja wątkiem o oversize 23.05.24, 21:47
        Problem nie tkwi w szerokości spodni, tylko w ich długości. Wąskie spodnie z rozcięciami na dole, które pozwalają tylko na przełożenie stopy i jakieś tam ułożenie na bucie, tak samo będą mokrusieńkie jak szerokie, jeśli będą sięgać do ziemi. Szerokim, ale do kostek, zima nie zaszkodzi (kuloty im było?)
      • bei Re: Druga inspiracja wątkiem o oversize 24.05.24, 08:56
        Ale szerokie spodnie nie są modne pierwszy sezon.
    • konsta-is-me Re: Druga inspiracja wątkiem o oversize 23.05.24, 21:05
      Jak byłam młoda to się nie tylko moczyły ale nawet darły trochę, bo łatwo było przydepnac z tyłu.I tak nosiłam.Mialam w nosie takie drobiazgi.
      Teraz jestem mniej młoda i w deszcz nie noszę, bo mi niewygodnie z mokrymi.
      I tyle , co tu analizować😏
      • gryzelda71 Re: Druga inspiracja wątkiem o oversize 24.05.24, 07:32
        Wszystko na temat.
    • m_incubo Re: Druga inspiracja wątkiem o oversize 23.05.24, 21:37
      Normalnie widzę.
      Jak ja za młodu chodziłam zimą w szerokich spodniach, to rzeczywiście były mokre co najmniej do pół łydki. Teraz zimy są takie, że przez 80 % czasu małolaty mogą spokojnie chodzić w adidasach, więc i w szerokich spodniach dadzą radę.
    • snakelilith Re: Druga inspiracja wątkiem o oversize 23.05.24, 22:07
      A kto powiedział, że te spodnie mają sięgać podłogi?
    • kotejka Re: Druga inspiracja wątkiem o oversize 23.05.24, 22:28
      Ostatnie moja uczennica zaplątała się w taka nogawice i wyrznrla boleśnie na prostej podłodze
      Ja uwielbiam szerokie gaciochy i za młodu nosiłam dzwony wink
      • kira_03 Re: Druga inspiracja wątkiem o oversize 24.05.24, 07:17
        Moja koleżanka zaczepiła o nogawkę i złamała duży palec u stopy tuż przed maturą, założyli jej gips do kolana.
    • ga-ti Re: Druga inspiracja wątkiem o oversize 23.05.24, 23:33
      Też kieeedyś chodziłam w mokrych nogawkach i zaciekach od soli, ach, młodość 😄
    • raczek-nieboraczek-2 Re: Druga inspiracja wątkiem o oversize 24.05.24, 07:30
      nie mam,
      zimą chodzę w sztruksach i mam specjalnie zwężone nogawki
      fason dla mnie okropny,
      wyjęłam teraz z szafy, leżą i czekają aż spakuję lub wyrzucę
    • chatgris01 Re: Druga inspiracja wątkiem o oversize 24.05.24, 08:00
      Tak czytam i się dziwię, szerokie spodnie nosiłam w podstawówce w latach 70 i nikt nie miał mokrych ani z zaciekami (chociaż śnieg zimą był zawsze), bo się je wkładało do środka kozaków, ewentualnie przed wyjściem podwijało nogawki (choć to drugie raczej w deszcz).
      • karyna-z-tarchomina Re: Druga inspiracja wątkiem o oversize 24.05.24, 08:29
        Musiałaś miec szczupłe lydki, ja ma grube i nic mi sie nie zmiesci w butach sad
        • chatgris01 Re: Druga inspiracja wątkiem o oversize 24.05.24, 09:12
          Nie, miałam szerokie buty big_grin
    • bei Re: Druga inspiracja wątkiem o oversize 24.05.24, 09:00
      Do szerokich spodni nosi się (najczęściej) obuwie na grubszej podeszwie, co zapobiega ubłoceniu dołu nogawki.
    • claudel6 Re: Druga inspiracja wątkiem o oversize 24.05.24, 11:04
      zimą dla nie ma żadnego problemu, bo noszę sztyblety na obcasie i nic mi się po ziemi nie majta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka