iza232 09.06.24, 20:53 Wolę wodę gazowaną od zwykłej i zastanawiam się nad zakupem sodastream. Opłaca się czy jednak przereklamowana? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ingaki Re: Macie sodastream? 09.06.24, 20:58 Ja słabo pije wodę gazowaną, ale dwie rodziny które piją mają i chwalą sobie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
ekstereso Re: Macie sodastream? 09.06.24, 21:01 My używamy, nie wiem czy się opłaca w sensie finansowym, bo nie liczyłam, ale bardzo wygodny i stale używany. Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Macie sodastream? 09.06.24, 21:07 Używam i bardzo sobie chwalę. Butelkowej wody nie kupuję w ogóle bo mam dzbanki z filtrem i taką też wodę gazuję w sodastreamie. Nabój u mnie kosztuje 25 zł i przy częstym używaniu ( zimą mniej,w upały często) starcza na ponad miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
kitty4 Re: Macie sodastream? 10.06.24, 09:42 U mn ie to gdzie ? Bo u mnie - W W-wie niestety 40/45 zł i szukam gdzieś taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: Macie sodastream? 10.06.24, 10:22 Znajdź punkt, w którym nabijają gaz. Też w Warszawie place 20 zł za sztukę. Odpowiedz Link Zgłoś
mayolijka Re: Macie sodastream? 11.06.24, 14:17 Ja też w Warszawie nabijam za 20. Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Macie sodastream? 11.06.24, 16:17 kitty4 napisała: > U mn ie to gdzie ? Bo u mnie - W W-wie niestety 40/45 zł i szukam gdzieś taniej "u mnie" to 450 km od Warszawy ,autostradą. Nie opłaca się 🙂 > . Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Macie sodastream? 09.06.24, 21:03 Mamy. Ja sobie chwalę. Nie wiem jak z opłacalnością finansową, ale z pewnością wygoda - nie trzeba nosić i przechowywać zgrzewek wody. Fajne zwłaszcza jak domownicy lubią różny stopień nasycenia gazem Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: Macie sodastream? 09.06.24, 21:16 Mam od kilku lat-nie wyobrażam już sobie życia bez tej machiny. Odpowiedz Link Zgłoś
al_sahra Re: Macie sodastream? 09.06.24, 21:27 Mam to i chwalę sobie. Łatwy w obsłudze i można regulować ilość bąbelków. Oczywiście jakość końcowego produktu zależy od jakości użytej wody. aarke.com/products/carbonator-pro-steel Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Macie sodastream? 09.06.24, 22:07 Mamy, syn szybko pokochał herbaty, wody teraz pije dużo mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Macie sodastream? 10.06.24, 09:35 Próbuję zrozumieć związek między wodą gazowaną a herbatą Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Macie sodastream? 10.06.24, 10:16 Proste, moja matka, kiedy pracowała, miała w przydziale wodę gazowaną, a że kranówa w Szopienicach była średnia, to herbata była na gazowanej robiona . Musi u bei tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
pseudo_stokrotka Re: Macie sodastream? 10.06.24, 11:49 Nie takie proste, bo w soda stream gazujesz wodę z kranu... To ta sama woda. Więc? Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Macie sodastream? 11.06.24, 16:19 Pewnie używa tych smakowych dodatków do wody, jest ich mnóstwo, również ice tea. Ja nie kupuję, bo nie lubię, mam tylko awaryjnie o smaku coli. Czasami w środku nocy najdzie mnie ochota i nie muszę wtedy biec do żabki Odpowiedz Link Zgłoś
1.wetta.1 Re: Macie sodastream? 09.06.24, 22:15 Mamy i używamy. W cztery osoby wypijamy ok. 6 butelek dziennie. Teraz jak jest ciepło bywa, że nawet więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Macie sodastream? 09.06.24, 22:20 Nie mam, ale ja bąbelki toleruję tylko w pepsi. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Macie sodastream? 09.06.24, 22:23 Ja mam innej marki - Mysoda, ale koncept ten sam i też sobie bardzo chwalę. Jest w ciągłym użyciu. www.finnishdesignshop.com/en-lu/product/woody-sparkling-water-maker-black Odpowiedz Link Zgłoś
mikawi Re: Macie sodastream? 09.06.24, 22:30 Mamy, polecam. Mam w domu i mamy w domu letniskowym, świetna na upały, można robić lemoniadę z bąbelkami. Butelkowanej wody nie kupuję ze względu na plastik. Jak widzę te palety stojące czasami na słońcu przed Żabkami to odechciewa mi się kupić taką wodę w butelce. Odpowiedz Link Zgłoś
zajonc_w Re: Macie sodastream? 09.06.24, 22:33 Wyłamię się. Mamy, używamy, ale... rzadziej niż zakładaliśmy. Nie zastąpiło nam to urządzenie kupowania wody Wodę w kranie mamy zdatną do użycia, ale mocno niesmaczną. Nawet po przefiltrowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
banicazarbuzem Re: Macie sodastream? 09.06.24, 23:19 Mamy i polecamy. Wcześniej miałam na butelkę wciskaną a teraz mam wkrecaną i pierwsza opcja jest wygodniejsza w obsłudze ale korzyści jest zdecydowanie więcej niż ten jeden mały minus Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Macie sodastream? 10.06.24, 07:20 Kiedyś domowe urządzenie do produkcji wody gazowanej nazywało się "autosyfon" i było tanie, teraz to "soda stream", jest zdecydowanie lepsze bo azjatyckie. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Macie sodastream? 10.06.24, 07:50 Kup syfon, przecież nikt Ci nie broni…. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Macie sodastream? 10.06.24, 09:39 Kiedyś to były czasy, teraz nie ma czasów... Kiedyś plotkowało się na ławce przed blokiem, więc co robisz na wirtualnej ławce w internecie, boomerze? Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Macie sodastream? 11.06.24, 21:33 W sąsiednim wątku pytano o przyczynę agresji. A jaka jest przyczyna twojego chamstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: Macie sodastream? 10.06.24, 07:48 Polecam, jeśli korzystasz z punktu nabijania gazu (w butelkę), kosz 20 zł za nabój. W oficjalnych punktach wymiany minimum 40 i wtedy robi się średnio opłacalne. Tak, nie trzeba martwić się o butelki, oryginalne Sado wymiany co kilka lat. Odpowiedz Link Zgłoś
wkswks Re: Macie sodastream? 10.06.24, 09:37 Ja mam podróbkę z aldi. Tak, używamy i nie kupujemy już w takiej w sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Macie sodastream? 10.06.24, 09:41 Mój się zepsuł ale jak działał to był w ciągłym uzyciu Odpowiedz Link Zgłoś
inaccessible_rail Re: Macie sodastream? 10.06.24, 09:50 Mój się zepsuł ze 3 miesiące po zakupie, odesłaliśmy do naprawy gwarancyjnej i od tej pory, odpukać, działa. W sumie polecam, nie muszę już dźwigać wody zgrzewkach na czwarte piętro. Odpowiedz Link Zgłoś
wena-suela Re: Macie sodastream? 10.06.24, 10:18 Mamy już od ponad 10 lat. Świetna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
tilijka123 Re: Macie sodastream? 10.06.24, 10:18 Mam od kilku lat i bardzo sobie chwalę. Mamy bardzo smaczną wodę w kranie z ujęcia głębinowego. Brak dźwigania zgrzewek wody, mniejsza ilość plastiku (zeszłam z 4 worków miesięcznie na 1-2) Dokupiłam dodatkowe naboje i kupuję napełnienia na allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
shmu Re: Macie sodastream? 11.06.24, 14:55 Koncept i urządzenie jest bardzo proste i moim zdaniem się opłaca, bo nie targasz wody ze sklepu i nie zuzywasz miliona plastikowych butelek. Natomiast pod względem finansowym nie mogę się wypowiedzieć bo nie przeliczyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Macie sodastream? 11.06.24, 14:59 Mam, lubię, wreszcie zaczęłam regularnie pić wodę. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Macie sodastream? 11.06.24, 15:05 Acha nie kupujemy ani nie wymieniamy naboi tylko kupiliśmy butlę z gazem i mąż sam nabija. Odpowiedz Link Zgłoś
lignum-vitae Re: Macie sodastream? 11.06.24, 15:05 Mamy ze szklanymi butelkami. W zestawie była jedna plastikowa, jedna szklana, ale dokupiłam kolejne szklane i teraz używamy tylko tych szklanych. Cały czas w użyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kita Re: Macie sodastream? 11.06.24, 15:51 Ja chciałam kupić ale nasłuchałam się tyle rzeczy o tym urządzeniu, że stwierdziłam iż nie warto i szkoda kasy. Sama osobiście próbowałam tej wody i jak na mój gust najbardziej nagazowana w urządzeniu jest srednio gazowaną. Ja lubię mocny gaz, aż idzie nosem a w tym ustrojstwie nie da sie otrzymać takiego efektu. Sąsiadka żałuje że kupiła, bo coś tam jej nie odpowiada, Siostra żałuje że kupiła bo na ich duża rodzinę to butla z gazem idzie w parę dni. Natomiast znajoma z pracy twierdzi że to żadna oszczędność, bo mają w domu brzydką w smaku kranówkę więc kupuje i tak wodę butelkowaną żeby zrobić sobie z niej gazowaną- no dla mnie paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Macie sodastream? 11.06.24, 19:47 "Siostra żałuje że kupiła bo na ich duża rodzinę to butla z gazem idzie w parę dni." Wg producenta 1 nabój to około 60 litrów . Serio wolą co te kilka dni targać jakieś 6-7 zgrzewek wody? Odpowiedz Link Zgłoś