Dodaj do ulubionych

Macie sodastream?

09.06.24, 20:53
Wolę wodę gazowaną od zwykłej i zastanawiam się nad zakupem sodastream. Opłaca się czy jednak przereklamowana?
Obserwuj wątek
    • ingaki Re: Macie sodastream? 09.06.24, 20:58
      Ja słabo pije wodę gazowaną, ale dwie rodziny które piją mają i chwalą sobie bardzo.
    • ekstereso Re: Macie sodastream? 09.06.24, 21:01
      My używamy, nie wiem czy się opłaca w sensie finansowym, bo nie liczyłam, ale bardzo wygodny i stale używany.
      • raczek47 Re: Macie sodastream? 09.06.24, 21:07
        Używam i bardzo sobie chwalę. Butelkowej wody nie kupuję w ogóle bo mam dzbanki z filtrem i taką też wodę gazuję w sodastreamie.
        Nabój u mnie kosztuje 25 zł i przy częstym używaniu ( zimą mniej,w upały często) starcza na ponad miesiąc.
        • kitty4 Re: Macie sodastream? 10.06.24, 09:42
          U mn ie to gdzie ? Bo u mnie - W W-wie niestety 40/45 zł i szukam gdzieś taniej.
          • skumbrie Re: Macie sodastream? 10.06.24, 10:22
            Znajdź punkt, w którym nabijają gaz.
            Też w Warszawie place 20 zł za sztukę.
            • mayolijka Re: Macie sodastream? 11.06.24, 14:17
              Ja też w Warszawie nabijam za 20.
          • raczek47 Re: Macie sodastream? 11.06.24, 16:17
            kitty4 napisała:

> U mn ie to gdzie ? Bo u mnie - W W-wie niestety 40/45 zł i szukam gdzieś taniej

"u mnie" to 450 km od Warszawy ,autostradą. Nie opłaca się 🙂
            > .
    • little_fish Re: Macie sodastream? 09.06.24, 21:03
      Mamy. Ja sobie chwalę. Nie wiem jak z opłacalnością finansową, ale z pewnością wygoda - nie trzeba nosić i przechowywać zgrzewek wody. Fajne zwłaszcza jak domownicy lubią różny stopień nasycenia gazem
    • b-b1 Re: Macie sodastream? 09.06.24, 21:16
      Mam od kilku lat-nie wyobrażam już sobie życia bez tej machiny.
    • al_sahra Re: Macie sodastream? 09.06.24, 21:27
      Mam to i chwalę sobie. Łatwy w obsłudze i można regulować ilość bąbelków. Oczywiście jakość końcowego produktu zależy od jakości użytej wody.

aarke.com/products/carbonator-pro-steel
    • pseudo_stokrotka Re: Macie sodastream? 09.06.24, 22:05
      Mamy i używamy non stop.
    • bei Re: Macie sodastream? 09.06.24, 22:07
      Mamy, syn szybko pokochał herbaty, wody teraz pije dużo mniej.
      • kk345 Re: Macie sodastream? 10.06.24, 09:35
        Próbuję zrozumieć związek między wodą gazowaną a herbatą big_grin
        • alpepe Re: Macie sodastream? 10.06.24, 10:16
          Proste, moja matka, kiedy pracowała, miała w przydziale wodę gazowaną, a że kranówa w Szopienicach była średnia, to herbata była na gazowanej robiona big_grin. Musi u bei tak samo big_grin
          • pseudo_stokrotka Re: Macie sodastream? 10.06.24, 11:49
            Nie takie proste, bo w soda stream gazujesz wodę z kranu... To ta sama woda. Więc?
        • ingaki Re: Macie sodastream? 11.06.24, 14:33
          Pewnie o to chodzi.
        • m_incubo Re: Macie sodastream? 11.06.24, 16:19
          Pewnie używa tych smakowych dodatków do wody, jest ich mnóstwo, również ice tea.
          Ja nie kupuję, bo nie lubię, mam tylko awaryjnie o smaku coli. Czasami w środku nocy najdzie mnie ochota i nie muszę wtedy biec do żabki wink
    • 1.wetta.1 Re: Macie sodastream? 09.06.24, 22:15
      Mamy i używamy. W cztery osoby wypijamy ok. 6 butelek dziennie. Teraz jak jest ciepło bywa, że nawet więcej.
    • majenkirr Re: Macie sodastream? 09.06.24, 22:20
      Nie mam, ale ja bąbelki toleruję tylko w pepsi.
    • taje Re: Macie sodastream? 09.06.24, 22:23
      Ja mam innej marki - Mysoda, ale koncept ten sam i też sobie bardzo chwalę. Jest w ciągłym użyciu.

www.finnishdesignshop.com/en-lu/product/woody-sparkling-water-maker-black
    • mikawi Re: Macie sodastream? 09.06.24, 22:30
      Mamy, polecam. Mam w domu i mamy w domu letniskowym, świetna na upały, można robić lemoniadę z bąbelkami.
      Butelkowanej wody nie kupuję ze względu na plastik. Jak widzę te palety stojące czasami na słońcu przed Żabkami to odechciewa mi się kupić taką wodę w butelce.
    • zajonc_w Re: Macie sodastream? 09.06.24, 22:33
      Wyłamię się. Mamy, używamy, ale... rzadziej niż zakładaliśmy. Nie zastąpiło nam to urządzenie kupowania wodyuncertain Wodę w kranie mamy zdatną do użycia, ale mocno niesmaczną. Nawet po przefiltrowaniu.
    • passiflora78 Re: Macie sodastream? 09.06.24, 22:40
      Mamy, polecamy.
      • banicazarbuzem Re: Macie sodastream? 09.06.24, 23:19
        Mamy i polecamy. Wcześniej miałam na butelkę wciskaną a teraz mam wkrecaną i pierwsza opcja jest wygodniejsza w obsłudze ale korzyści jest zdecydowanie więcej niż ten jeden mały minus
        • kokosowy15 Re: Macie sodastream? 10.06.24, 07:20
          Kiedyś domowe urządzenie do produkcji wody gazowanej nazywało się "autosyfon" i było tanie, teraz to "soda stream", jest zdecydowanie lepsze bo azjatyckie.
          • memphis90 Re: Macie sodastream? 10.06.24, 07:50
            Kup syfon, przecież nikt Ci nie broni….
          • kk345 Re: Macie sodastream? 10.06.24, 09:39
            Kiedyś to były czasy, teraz nie ma czasów...
            Kiedyś plotkowało się na ławce przed blokiem, więc co robisz na wirtualnej ławce w internecie, boomerze?
            • kokosowy15 Re: Macie sodastream? 11.06.24, 21:33
              W sąsiednim wątku pytano o przyczynę agresji. A jaka jest przyczyna twojego chamstwa?
    • skumbrie Re: Macie sodastream? 10.06.24, 07:48
      Polecam, jeśli korzystasz z punktu nabijania gazu (w butelkę), kosz 20 zł za nabój. W oficjalnych punktach wymiany minimum 40 i wtedy robi się średnio opłacalne.
      Tak, nie trzeba martwić się o butelki, oryginalne Sado wymiany co kilka lat.
    • wkswks Re: Macie sodastream? 10.06.24, 09:37
      Ja mam podróbkę z aldi. Tak, używamy i nie kupujemy już w takiej w sklepie.
    • ichi51e Re: Macie sodastream? 10.06.24, 09:41
      Mój się zepsuł uncertain ale jak działał to był w ciągłym uzyciu
      • inaccessible_rail Re: Macie sodastream? 10.06.24, 09:50
        Mój się zepsuł ze 3 miesiące po zakupie, odesłaliśmy do naprawy gwarancyjnej i od tej pory, odpukać, działa.
        W sumie polecam, nie muszę już dźwigać wody zgrzewkach na czwarte piętro.
    • wena-suela Re: Macie sodastream? 10.06.24, 10:18
      Mamy już od ponad 10 lat. Świetna sprawa.
    • tilijka123 Re: Macie sodastream? 10.06.24, 10:18
      Mam od kilku lat i bardzo sobie chwalę. Mamy bardzo smaczną wodę w kranie z ujęcia głębinowego.
      Brak dźwigania zgrzewek wody, mniejsza ilość plastiku (zeszłam z 4 worków miesięcznie na 1-2)
      Dokupiłam dodatkowe naboje i kupuję napełnienia na allegro.
    • shmu Re: Macie sodastream? 11.06.24, 14:55
      Koncept i urządzenie jest bardzo proste i moim zdaniem się opłaca, bo nie targasz wody ze sklepu i nie zuzywasz miliona plastikowych butelek. Natomiast pod względem finansowym nie mogę się wypowiedzieć bo nie przeliczyłam.
    • m_incubo Re: Macie sodastream? 11.06.24, 14:59
      Mam, lubię, wreszcie zaczęłam regularnie pić wodę.
    • slonko1335 Re: Macie sodastream? 11.06.24, 15:00
      Mamy w ciągłym użyciu
      • slonko1335 Re: Macie sodastream? 11.06.24, 15:05
        Acha nie kupujemy ani nie wymieniamy naboi tylko kupiliśmy butlę z gazem i mąż sam nabija.
    • lignum-vitae Re: Macie sodastream? 11.06.24, 15:05
      Mamy ze szklanymi butelkami. W zestawie była jedna plastikowa, jedna szklana, ale dokupiłam kolejne szklane i teraz używamy tylko tych szklanych. Cały czas w użyciu.
    • czarna_kita Re: Macie sodastream? 11.06.24, 15:51
      Ja chciałam kupić ale nasłuchałam się tyle rzeczy o tym urządzeniu, że stwierdziłam iż nie warto i szkoda kasy.
      Sama osobiście próbowałam tej wody i jak na mój gust najbardziej nagazowana w urządzeniu jest srednio gazowaną. Ja lubię mocny gaz, aż idzie nosem a w tym ustrojstwie nie da sie otrzymać takiego efektu.
      Sąsiadka żałuje że kupiła, bo coś tam jej nie odpowiada,
      Siostra żałuje że kupiła bo na ich duża rodzinę to butla z gazem idzie w parę dni.
      Natomiast znajoma z pracy twierdzi że to żadna oszczędność, bo mają w domu brzydką w smaku kranówkę więc kupuje i tak wodę butelkowaną żeby zrobić sobie z niej gazowaną- no dla mnie paranoja.
      • little_fish Re: Macie sodastream? 11.06.24, 19:47
        "Siostra żałuje że kupiła bo na ich duża rodzinę to butla z gazem idzie w parę dni." Wg producenta 1 nabój to około 60 litrów . Serio wolą co te kilka dni targać jakieś 6-7 zgrzewek wody?
    • bywalec.hoteli Re: Macie sodastream? 11.06.24, 16:04
      ni mom

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka