Dodaj do ulubionych

Fedex - ile ta impreza może potrawać?

10.06.24, 18:46
Wczoraj dostałam SMS, że paczka będzie dzisiaj między 9:20 a 13:30. Nie doszła. Weszłam w link do trackingu, tam była informacja, że dzisiaj do 18:00. Która o 18:00 zmieniła się w dzisiaj do końca dnia. Ktoś wie z doświadczenia, ile się tak mogą bawić? Niestety mają wyjątkowo nieinteligentną sztuczną inteligencję na czacie i od niej nie sposób się nic dowiedzieć.
Obserwuj wątek
    • aankaa Re: Fedex - ile ta impreza może potrawać? 10.06.24, 18:49
      do skutku, niestety...
    • efekt.papageno Re: Fedex - ile ta impreza może potrawać? 10.06.24, 18:50
      U mnie DPD ostatnio się tak bawił. Norma. Paczkę dostarczyli na drugi dzień.
      • asia_i_p Re: Fedex - ile ta impreza może potrawać? 10.06.24, 18:53
        Jak poczytałam opinie o Fedeksie, to drugi dzień wydaje się opcją mocno optymistyczną.
      • bananananas Re: Fedex - ile ta impreza może potrawać? 10.06.24, 22:49
        efekt.papageno napisała:

> U mnie DPD ostatnio się tak bawił. Norma. Paczkę dostarczyli na drugi dzień.
        Od paru lat DPD u mnie działa jak w zegarku kiedy zamawiam. Sporadycznie dostarcza na drugi dzień, kiedy wysyłam, ale to może być coś po stronie klienta. Teraz coraz trudniej jest wybrać DPD na Allegro, coś się popstrykali chyba, więc drżę, że też się pogorszy obsługa (mniej paczek - mniej kurierów).
    • mysiulek08 Re: Fedex - ile ta impreza może potrawać? 10.06.24, 19:02
      fedex szwankuje wszedzie, ups podobnie, mamy jak najgorsze doswiadczenia czy to lokalnie czy swiatowo

bedzie przesylka jak dojdzie
      • alpepe Re: Fedex - ile ta impreza może potrawać? 10.06.24, 20:01
        Ja z ups miałam zawsze bardzo dobre doświadczenia, aż raz widziałam przez okno, jak jedzie sobie ulicą auto ups, nie zatrzymało się i mam info, że mnie nie ma w domu... A mieszkam w budynku wielolokalowym. Ups.
        Natomiast Fedex w Niemczech notorycznie nie dostarczał, bo niby nie ma takiego adresu.
        • 35wcieniu Re: Fedex - ile ta impreza może potrawać? 11.06.24, 00:38
          Dlaczego wielolokalowość jest ważna w tej historii?
          • alpepe Re: Fedex - ile ta impreza może potrawać? 11.06.24, 08:22
            Jest ważna, bo sugeruje, że facet nawet nie stanął przed domofonem, tylko przejechał. W przypadku domu jednorodzinnego jeszcze można przyjąć przy dobrej woli przyjąć, że np. po roletach wyglądało na to, jakby nikogo nie było w domu.
    • zielonazaba9999 Re: Fedex - ile ta impreza może potrawać? 10.06.24, 22:18
      To widzę, że to u nich standard. Mnie dostarczyli w analogicznej sytuacji trzeciego dnia. A telefon, bo już do nich dzwoniłam mówił "nie ma takiego numeru".
    • asia_i_p Re: Fedex - ile ta impreza może potrawać? 10.06.24, 22:26
      Właśnie się pocieszyłam listem z zażaleniem od moich ulubionych chłopaków:
      youtu.be/n_jW1Dei92s?si=j-ob8qn_gUuCS_mg

Nastawiam się na cierpliwość i zapominam o paczce aż przyniosą.
    • amast Re: Fedex - ile ta impreza może potrawać? 10.06.24, 22:30
      Z Fedexem (w sumie ostatnio to ze wszystkimi firmami kurierskimi) jest tak, że najlepiej zamówić paczkę za pobraniem. Wtedy z jakiegoś powodu kurierowi bardziej zależy i nawet zadzwoni, żeby się umówić na dostarczenie paczki w dogodnym dla klienta terminie smile
      • amast Re: Fedex - ile ta impreza może potrawać? 10.06.24, 22:33
        Ach, drugą opcją jest przekierowanie na "odbiór w punkcie". Na ogół do punktu zrzucają tego samego dnia. Ale to opcja dla tych, którzy punkt odbioru mają w rozsądnym miejscu.
      • asia_i_p Re: Fedex - ile ta impreza może potrawać? 10.06.24, 22:36
        No, tej opcji nie miałam. To jest kredka, którą Derwent mi wysłał, jak zgłosiłam, że ich jasnoniebieski z ostatniego nabytego przeze mnie zestawu jest podejrzenie ciemny smile
    • engine8t Re: Fedex - ile ta impreza może potrawać? 11.06.24, 00:30
      Zadzwon i zapytaj
    • ursgmo Re: Fedex - ile ta impreza może potrawać? 11.06.24, 08:21
      Taka zwłoka to nie zwłoka. Paczka pocztexem wysłana od 23.05 leży w wer ciemne pod Warszawą. Trzy razy zgłaszałam reklamację i trzy razy byłam pytana czy mi zależy na tej paczce…… ręce opadają.
    • m_incubo Re: Fedex - ile ta impreza może potrawać? 11.06.24, 08:44
      Mają, jak każdy przewoźnik, dwa dni na dostarczenie paczki, więc wszystkie godziny i szacunki przed tym czasem można od razu wyrzucać do kosza.
    • claudel6 Re: Fedex - ile ta impreza może potrawać? 11.06.24, 11:38
      z Fedexem to bez końca. to najgorsza firma kurierska. nigdy jeszcze nam nie dowiózł paczki na następny dzień. wysyłają smsa, ze będą o tej i o tej, a za chwilę, że nas nie było w domu. dość bezczelni są, bo oboje pracujemy w domu i w takich sytuacjach zawsze bylismy.
      u nas najlepszy jest DPD.
      • alpepe Re: Fedex - ile ta impreza może potrawać? 11.06.24, 12:39
        Każda firma jest tak dobra, jak kurier obsługujący dany region.
        • engine8t Re: Fedex - ile ta impreza może potrawać? 11.06.24, 20:44
          alpepe napisała:

> Każda firma jest tak dobra, jak kurier obsługujący dany region.
          >

Polska z serwisow nie slynie.
          Napiwkow nie chcecie dawac wiec "czy sie spi czy sie lezy"...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka