Dodaj do ulubionych

Expander-poważne traktowanie klienta:((

14.11.08, 09:23
Witam.

Pewnie nic nowego nie powiem ale może komuś "świeżemu" w temacie kredytów zaoszczędzę czasu.

Kredyt spłacam od jakiegoś czasu, na tyle długiego, że mogę bez prowizji zmienić bank.
Pokusiłam się więc o rozmowę z doradcą Expandera (Babka Tower).
W rozmowie telefonicznej zostałam poproszona o podanie wszystkich istotnych danych (wielkość kredytu, obecne oprocentowanie, wielkość domu...słowem wszystko).
Uprzedziłam i wielokrotnie to podkreslałam, że jeśli nie są mi w stanie zaoferować lepszych warunków to szkoda naszego czasu. Mieszkamy i pracujemy poza W-wą, nie mamy czasu na nic nie wnoszące rozmowy.
Pytałam, o jakim oprocentowaniu możemy mówić.
Na żadne pytanie nie dostałam odpowiedzi, podobno telefonicznie nie można. Niemniej jednak padła sugestia, że możemy rozmawiać o podobnym co teraz.

Pojechaliśmy na to spotkanie. Dojazd ponad godzinę.
Rozmowa 10minut.
Na wstępie usłyszeliśmy, że niestety ale...najniższa marża byłaby ponas dwukrotnie większa niż dotychczasowa. Poza tym nie ta wielkość kredytu, nie ta waluta.
Droga powrotna to kolejna godzina.

Na pytanie, po jaką anielkę zawracano mi głowę...usłyszałam, że, cóż, chciano mi zaproponować inne formy inwestycji.

Czy ja śnię??? Ja chciałam owe pieniądze pożyczyć a nie inwestować.

Szkoda słów. O czasie nie wspomnę.

Nic nowego, wiem. Niemniej jednak może ktoś inny nie straci tyle czasu co my.

Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • 1bankowiec Re: Expander-poważne traktowanie klienta:(( 14.11.08, 09:37
      W zależności na jakiego doradcę trafisz, dlatego czasem lepszym rozwiązaniem
      jest udać się bezpośrednio do konkretnego banku, a porównanie masz tutaj:

online.banki-kredyty.net/kredytymieszkaniowe/
    • arfer Re: Expander-poważne traktowanie klienta:(( 14.11.08, 11:15
      Cóż, taki system działania.

Gdybym był Klientem, także nóż by mi się w kieszeni otwierał - mogę nie życzyć sobie podawania danych przez telefon dość przypadkowemu pracownikowi call center..

• directre Re: Expander-poważne traktowanie klienta:(( 14.11.08, 19:16
        taka strategia, zachęcić do spotkania bo może klient coś innego kupi choć nie chce
        • monisiulka1 Re: Expander-poważne traktowanie klienta:(( 14.11.08, 20:41
          niestety, kolezanka spotkala sie wczoraj z identyczna sytuacja w
          expanderze.. zamiast uzyskac informacje o kredycie hipotecznym
          nasluchala sie o funduszach inwestycyjnych i filarze emerytalnym.
          Juz tam nie wroci.
          Mnie inny posrednik nie dreczyl malo intersujacymi tematami tylko
          konkretnie odpowiadal na pytania. Tak wiec zostanie polecony
          kolezance. Chyba lepiej na tym wyjdzie smile sprzedaz to NIE zawsze
          wciskanie ludziom kitu...
    • next_lechu może warto wypróbowac inne doradztwo 15.11.08, 00:17
      to może warto spróbować w innym doradztwie, np w Finamo, to doradca do Pani
      przyjedzie wystarczy tylko telefonicznie umówić się na spotkanie.
      Ja jestem za zasadą, że warto porównywać oferty i sprawdzać różne możliwości.
      Sam tak zrobiłem.
      • pitahaya1 Re: może warto wypróbowac inne doradztwo 15.11.08, 18:33
        Ależ warto porównać, co też zrobiliśmy. Odwiedziliśmy dwa banki, których oferty (przynajmniej te folderowe) nas przekonały. Poza tym postanowiliśmy skorzystać z oferty pośrednika, na zasadzie "może coś doradzi, może coś przeoczyliśmy".

Niestety, póki co nikt nie zaproponował nam oferty lepszej niż nasz "stary" bank. Może pora niezbyt odpowiednia...by zmieniać.
        • mamazlegionowa Re: może warto wypróbowac inne doradztwo 16.11.08, 00:28
          bylismy w Expanderze i chociaż chcieliśmy gadac o kredycie cały czas pan mówił
          nam o kredycie z inwestowaniem. nigdy tam nie wróciliśmy
          Poszlismy do notusa (zresztą jak 2 lata temu) i spytaliśmy o kredyt i pan mówił
          nam wyłacznie o kredytach.

Na pewno teraz kiepski czas na zmiany...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka