ajr27 11.06.24, 09:44 Polecicie coś? Wg randomowej aplikacji z insta jestem jasnym latem. Coś mi się nie zgadza ( ciepły odcień cery, bardzo ciemne brwi). Chodzi mi o taki skaner że zdjęcia. Może macie jakieś rady jak skanować optymalnie twarz? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mari.sol Re: Analiza kolorystyczna, apki 11.06.24, 09:51 Chyba żadna aplikacja nie będzie w pełni wiarygodna. W analizie kolorystycznej liczą się również te elementy wyglądu, które zostały zmienione: np. naturalny kolor włosów. Dobrze jest też być bez makijażu, może on dawać zupełnie inny odcień cery. Postawiłabym na wizytę u profesjonalisty. Odpowiedz Link Zgłoś
ajr27 Re: Analiza kolorystyczna, apki 11.06.24, 10:25 Do kogo się udać? Moja ulubiona Sofii ma terminy nie do załapania. Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowa-branzoletka Re: Analiza kolorystyczna, apki 11.06.24, 17:34 Wczoraj się do niej zapisałam Odpowiedz Link Zgłoś
ajr27 Re: Analiza kolorystyczna, apki 11.06.24, 19:45 Jak to zrobiłaś? Zdradź, pliis Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowa-branzoletka Re: Analiza kolorystyczna, apki 11.06.24, 21:23 ajr27 napisała: > Jak to zrobiłaś? Zdradź, pliis Hmm... normalnie . Wczoraj byly zapisy. Robi to co kilka miesiecy. Wczesniej oglasza na swojej stronie FB kiedy bedzie przyjmowala zgloszenia. I masz 1,5 godz konkretnego dnia na wyslanie zgloszenia Nie wszystkich przyjmie, ale kto sie nie dostanie, ten ma pierszenstwo nastepnym razem. Ma talent dziewczyna.Mozna sie do niej dostac, ale trzeba sledzic jej strone, zeby nie przegapic kiedy bedzie przyjmowala zgloszenia. No i uzbroic sie w cierpliwosc. Odpowiedz Link Zgłoś
ajr27 Re: Analiza kolorystyczna, apki 11.06.24, 22:18 O, widzisz, że też nie przyszło mi do głowy wejść na jej stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Analiza kolorystyczna, apki 11.06.24, 09:51 Nie zgodzi ci się nigdy bo te apki to pic na wodę. Twarz nie jest płaska, a kolor ubrania może ją np. rozświetlić. Kolor w apce już nie, można co najwyżej mniej więcej zobaczyć dopasowanie. Dlatego jak ktoś się w to bawi to stosuje się przykładanie kolorowych materiałów, a nie nakładanie kolorów na zdjęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Analiza kolorystyczna, apki 11.06.24, 10:56 To, że masz dosyć ciemną, względnie opaloną skórę, nie oznacza, że jest ona automatycznie ciepła. Do określenie typu potrzeba jednak też oprócz określenia temperatury głównych elementów i nie w każdym typie wszystkie elementy muszą być albo chłodne, albo ciepłe, jeszcze określenie kontrastu i intensywności kolorów, a te dwa ostatnie trudno zdefiniować na podstawie zdjęcia bo tu zależy wiele od oświetlenia. Jasne lato jest np. typem chłodnym, przy czym wszystkie elementy są zwykle chłodne (cera, włosy i oczy), mało kontrastowym i przygaszonym. Kontrast widać czasem lepiej na zdjęciu czarno-białym. Jeżeli jednak faktycznie masz ciepłą cerę i większe kontrasty, to nie jesteś jasne lato. Odpowiedz Link Zgłoś
ajr27 Re: Analiza kolorystyczna, apki 11.06.24, 12:16 Mam oliwkowy odcień skóry, opalam się na średni brąz, moje naturalne włosy rozjaśniały się na złoto. Nijak mi się to ma do jasnego lata Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Analiza kolorystyczna, apki 11.06.24, 14:03 Oliwkowy kolor skóry to może być też chłodny. W rozjaśnianych włosach mogą pojawić się czerwone pigmenty, to też nie oznacza automatycznie ciepłego odcienia. Nie upieram się, że jesteś chłodna, pokazuję tylko, że to nie jest koniecznie oznaką ciepłego typu. Przyznam, że to co opisujesz pasuje mało do jasnego lata, ale to może być wszystko i nic. Pokaż w którym kolorze ci najlepiej, albo wybierz na dole kolor pasującej sukienki. Ale nie ten, który ci się najbardziej podoba, ale ten, który najlepiej wydobywa urodę twojej (nieumalowanej ) skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
ajr27 Re: Analiza kolorystyczna, apki 11.06.24, 19:46 W łososiowym wyglądam zdecydowanie lepiej. I w amarancie Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Analiza kolorystyczna, apki 11.06.24, 13:05 To już na pewno graniczy ze scholastyką. W potocznym oczywiście znaczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
pyza-wedrowniczka Re: Analiza kolorystyczna, apki 11.06.24, 18:08 Nie da się tego zrobić z aplikacji. Zdjęcie nigdy nie wychodzi naturalnie. Prawidłowy dobór kolorów tylko na żywo ma sens. Znajoma stylistka mówiła mi kiedyś, że ona nawet nie robi tego u klientki w domu tylko u siebie, gdzie ma odpowiedni kolor ścian i światło. Zresztą wystarczy popatrzeć na swoje zdjęcia i widać, jak przekłamują - ja czasami na zdjęciach z wakacji mam 3 kolory włosów w zależności od pory dnia i oświetleni. Odpowiedz Link Zgłoś
ajr27 Re: Analiza kolorystyczna, apki 11.06.24, 22:21 Fakt, nie jest to proste. Nawet w zależności od pory roku można zupełnie inaczej wyglądać. W dodatku mój telefon ma słaby aparat. O zmiennym kolorze włosów nie wspominając. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Analiza kolorystyczna, apki 11.06.24, 19:21 Jaka by nie była zasady są takie: Używaj jej w świetle dziennym rozproszonym czyli albo okno od strony północnej albo w pochmurny dzień W pokoju muszą być najlepiej białe lub szare ściany. Ubrana powinnaś byś albo w coś białego albo szarego . Żadnych kolorów, żadnego makapu. Wtedy wyjdzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
feldmarszalek.duda Re: Analiza kolorystyczna, apki 14.06.24, 14:57 Weź po prostu sama oceń w świetle dziennym, w których kolorach wyglądasz promiennie, a w których jak umarlak. Co za różnica, jak to się nazywa. Przecież potem i tak na ubraniach nie ma tej nazwy i musisz i tak sama oceniać, czy to jest ten twój kolor, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś