Dodaj do ulubionych

Macie tatuaż?

14.06.24, 20:04
Macie tatuaż?
Jaki macie stosunek do osób, które mają?

Ja nie mam ale mocno się zastanawiam nad zrobieniem.
Obserwuj wątek
    • angazetka Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 20:06
      Nie mam i nie chcę mieć, ale nie przeszkadzają mi cudze, bo i czemu by miały.
    • ichi51e Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 20:06
      Nie mam - w moim wypadku posiadanie utrudniałoby życie zresztą nie zależy mi.
      • mc.dongs Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 20:07
        Wyjaśnisz dlaczego tatuaż mógłby utrudniać życie?
        • angazetka Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 20:10
          W niektórych zawodach nie mozna ich mieć w widocznych miejscach np.
          • mc.dongs Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 20:11
            Ok, dziękuję
          • mc.dongs Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 20:13
            Chociaż dziwne trochę bo nie ma to wpływu na nic.
            • heniek.8 Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 20:48
              mc.dongs napisała:

> Chociaż dziwne trochę bo nie ma to wpływu na nic.

pewnie gdybyśmy przebadali psychiatrycznie osoby z tatuażami i bez, to by pewne różnice między tymi grupami dało się zmierzyć - np. skłonność do impulsywnych zachowań, mniejszy szacunek dla zasad konformistycznego społeczeństwa, brak lęku przed zakażeniami
              no i osoba która podejmuje jakieś decyzje w imieniu państwa, np. sędzia - słabo się kojarzy że to taki mało zdyscyplinowany gość któremu nagle się zawidziało żeby sobie na szyi wytatuować smoka. nie podnosiłoby to jego autrorytetu

chociaz jest tego coraz więcej, więc się rozszerza z marginesu do main streamu
              kiedyś wyższe wykształcenie było świadectwem że się należało do elity, teraz o niczym nie świadczy bo mają je też półinteligenci

tak samo tatuaże - kiedyś kryminaliści i wyrzutki, teraz - trafiło też do ludzi z wyższym wykształceniem smile
              • kai_30 Re: Macie tatuaż? 16.06.24, 11:43
                Zainteresował mnie fragment o skłonności do impulsywnych zachowań - jaki to ma związek z tatuażami? Żaden z moich tatuaży nie był impulsywny, przy każdym miałam projekt robiony indywidualnie wg. mojego pomysłu, to trwało, zresztą do dobrego salonu tatuażu nie da się wejść z ulicy.
                A, i jeszcze - jest różnica między smokiem na szyi a wytatuowanymi częściami ciała, które w pracy są schowane pod ubraniem.
                • heniek.8 Re: Macie tatuaż? 16.06.24, 11:59
                  kai_30 napisała:

> Zainteresował mnie fragment o skłonności do impulsywnych zachowań - jaki to ma
                  > związek z tatuażami? Żaden z moich tatuaży nie był impulsywny, przy każdym miał
                  > am projekt robiony indywidualnie

Znasz pojęcie rozkładu i średniej (wartości oczekiwanej)? Jeżeli mężczyżni są przeciętnie wyżsi od kobiet, to nie znaczy że nie znajdziemy kobiety która jest wyższa od nawet wielu facetów.

> A, i jeszcze - jest różnica między smokiem na szyi a wytatuowanymi częściami ci
                  > ała, które w pracy są schowane pod ubraniem.

Jeżeli sędzia ma na wzgórku wytatuowany napis CLICK ME jak któraś forumowiczka to tego przecież nie widać, ale gdyby miała jakieś gwiazdki i rybki na nadgarstkach, to bym (w głowie, nie na głos) kwestionował jej stabilność emocjonalną
        • ichi51e Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 20:17
          Z miłości i wykształcenia jestem japonista - jedna z moich ulubionych części wyjazdów do JP są łaźnie publiczne. Nie mam zamiaru szukać takich gdzie wpuszczają z tatuażami i wybierać pod kątem “żeby wpuszczali” skazywałabym się na miejsca dla cudzoziemców albo elementu. Do tego tatuaż mocno by zmieniał odbiór mnie jako człowieka w tamtym społeczeństwie - nie poradzisz.
          Dla mnie ważne
          • wapaha Re: Macie tatuaż? 16.06.24, 10:31
            ichi51e napisała:

> Z miłości i wykształcenia jestem japonista - jedna z moich ulubionych części wy
            > jazdów do JP są łaźnie publiczne. Nie mam zamiaru szukać takich gdzie wpuszczaj
            > ą z tatuażami i wybierać pod kątem “żeby wpuszczali” skazywałabym się na miejsc
            > a dla cudzoziemców albo elementu. Do tego tatuaż mocno by zmieniał odbiór mnie
            > jako człowieka w tamtym społeczeństwie - nie poradzisz.
            > Dla mnie ważne
            >
            to interesujące-wiem o roli japonistyki w twoim zyciu, bo juz nie raz pisałas-ale mozesz napisać coś więcej o tych łaźniach ?
            dobrze rozumiem, że osoby bez tatutaży bez względu na narodowość mogą byc w łaźni z japończykami a jak ktos już ma tatuaż to nie?
            a czy japończycy mają tatuaże ?
            • arthwen Re: Macie tatuaż? 16.06.24, 17:14
              Z tego co się orientuję - ewentualnie ichi51e sprostuje - to do wielu łaźni po prostu nie można wejść jeśli się ma tatuaż, bo w Japonii tatuaże kojarzą się dość jednoznacznie. Dlatego zostałyby jej tylko łaźnie, które tego warunku nie narzucają, a takich jest mało. "Dla cudzoziemców" pewnie wymienione dlatego, że w miejscach bardzo turystycznych uwzględniają to, że sporo Europejczyków tatuaże ma i robią łaźnie pod turystów. A element chyba nie wymaga tłumaczenia wink
              • wapaha Re: Macie tatuaż? 17.06.24, 11:08
                dzięki

Irezumi jest nieodłącznym atrybutem członków syndykatów przestępczych yakuza, co budzi wobec nich określone reakcje, zachowanie i niechęć w społeczeństwie. Mają oni często zakaz wstępu do niektórych miejsc publicznych, jak np. baseny, parki wodne, łaźnie (o-furo), gorące źródła w uzdrowiskach (onseny).

żeby nie było że jestem taka mądra, po prostu poszukałam w google-
                przez pewien czas był tez zakaz tatuowania
                ale jest tez info
                W 1881 roku książę Walii, przyszły król Jerzy V (1865–1936; panował w latach 1910–1936) i jego brat, książę Albert Wiktor (1864–1892), odwiedzili Japonię jako nastolatkowie. Zgodnie z oficjalnym dziennikiem wycieczki, sporządzonym przez ich nauczyciela, wielebnego Johna Neale'a Daltona (1839–1931), książęta mieli na rękach tatuaże wykonane podczas pobytu tam: George – smoka i tygrysa, Albert – kilku bocianów

czyli co ?-współcześnie nadal kieruje sie zasadami że tatoo = kryminał ?
    • heniek.8 Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 20:08
      ja jak patrzę na te bazgroły to się zastanawiam, czego to reklama i ile tym dziewczynom zapłacono żeby to nosiły

wiesz co się okazuje? że one same za to płacą

https://www.drduplechain.com/content/uploads/2019/07/no-pen-no-gain-tattoo.jpg.webp
      • mc.dongs Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 20:10
        Jednak nie wszystkie są tandetne.
        • heniek.8 Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 20:13
          mc.dongs napisała:

> Jednak nie wszystkie są tandetne.

jednak większość to są ch.je muje dzikie węże

jak już sobie robić, to być gwiazdą rocka jak gunsi i sobie na ramionach coś wydziarać,
          a jakieś motylki czy gwiazdki które sobie robią karyny to tylko świadczy o ich inteligencji (bez urazy)
          • mc.dongs Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 20:13
            Tu akurat podobnie myślę
          • memphis90 Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 20:27
            Zrobienie sobie dziary na ramieniu „być gwiazdą rocka” świadczy o intelekcie, a zrobienie motyla świadczy o braku intelektu…? Możesz to jakoś rozrysować - jaki konkretnie ciąg skojarzen doprowadził do tak kuriozalnego wniosku…? Bo jak dla mnie, to deficyt intelektu wykazują osoby, które zdobią ciało według opinii jakichs obcych randomów z netu, a nie wg własnego poczucia estetyki… 🤔
            • heniek.8 Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 21:06
              nie, jako gwiazda rocka pokazujesz że jesteś wolnym kreatywnym duchem, a jako karyna - że nadajesz się do pracy w żabce, ale już nie w banku
              • heniek.8 Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 21:35
                heniek.8 napisał:

> nie, jako gwiazda rocka pokazujesz że jesteś wolnym kreatywnym duchem, a jako k
                > aryna - że nadajesz się do pracy w żabce, ale już nie w banku

cofam to co napisałem o banku, mamy tu panią która ma logo pekao sa https://wykop.pl/cdn/c3201142/0a397a7dd6f512810c92c68014102a528d146dd56a173b36b662996c366a4a0f,w800.jpg
              • netlii Re: Macie tatuaż? 15.06.24, 00:00
                heniek.8 napisał:

>ale już nie w banku

Nie znam banku, którego polityka rekrutacyjna zabraniałaby zatrudniać osoby z tatuażami.
                Z 15 lat wstecz gdy pracowałam w oddziale jednego z nich już polityka w tym zakresie była mocno poluzowana. Między bankami przeskakiwałam sobie swobodnie gdy tylko pojawiała się większa prowizja na horyzoncie.
                • heniek.8 Re: Macie tatuaż? 15.06.24, 06:42
                  netlii napisała:

> Nie znam banku, którego polityka rekrutacyjna zabraniałaby zatrudniać osoby z t
                  > atuażami.
                  > Z 15 lat wstecz gdy pracowałam w oddziale jednego z nich już polityka w tym zak
                  > resie była mocno poluzowana. Między bankami przeskakiwałam sobie swobodnie gdy
                  > tylko pojawiała się większa prowizja na horyzoncie.

Może nie wyglądasz jak karyna without a clue
            • borsuczyca.klusek Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 21:50
              Ale coś w tym jest, że na gwiazdach rocka tatuaże lepiej wyglądają
              • hrasier_2 Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 21:58
                U Agnieszki Chylińskiej nie za bardzo. Tylko czy ona gwiazda rocka.
              • iwles Re: Macie tatuaż? 15.06.24, 07:21
                borsuczyca.klusek napisała:

> Ale coś w tym jest, że na gwiazdach rocka tatuaże lepiej wyglądają
                >

To tylko ciasne, stereotypowe myślenie odbiorcy.

• heniek.8 Re: Macie tatuaż? 15.06.24, 07:58
                  iwles napisała:

> borsuczyca.klusek napisała:
                  >
                  > > Ale coś w tym jest, że na gwiazdach rocka tatuaże lepiej wyglądają
                  > >

> To tylko ciasne, stereotypowe myślenie odbiorcy.
                  >

Jak baba założy jakąś kieckę to często jest na forum przedmiotem krytyki, że źle wygląda, że brzydka itd
                  Ale tylko powiedz że czyjś tatuaż źle wygląda - od razu kołtun, ciasne myślenie, stereotypowe

A wytatuowany to uosobienie smaku i finezji
                  • iwles Re: Macie tatuaż? 15.06.24, 08:56

Nie zrozumiałeś Heniu, ale nie dziwne.
                    Odpowiadałam na post borsuczycy, która stwierdziła, że tylko artyści rockowi dobrze wyglądają w tatuażach.

Zresztą- potwierdzasz to, co napisałam- to odbiór zależy od stanu umysłu 🤪 (tym bardziej dzielenie ludzi na kategorie)
                    • heniek.8 Re: Macie tatuaż? 15.06.24, 09:01
                      iwles napisała
                      >
                      > Zresztą- potwierdzasz to, co napisałam- to odbiór zależy od stanu umysłu 🤪 (ty
                      > m bardziej dzielenie ludzi na kategorie)
                      >

Jeżeli napiszę że ktoś, najlepiej posłanka nielubianej partii, ma wieśniackie buty, to przejdę do kronik forum jako osoba o wspaniałym poczuciu smaku
                      Ale jak napiszę że ktoś ma wieśniacki tatuaż, to będziesz się starać mi dokopać jakimiś hehe aluzjami typu nic dziwnego że nie rozumiesz hehe
                    • borsuczyca.klusek Re: Macie tatuaż? 15.06.24, 09:12
                      Nie napisałam, że tylko 🙄
                      • iwles Re: Macie tatuaż? 15.06.24, 09:34
                        borsuczyca.klusek napisała:

> Nie napisałam, że tylko 🙄
                        >

Napisałaś, że na gwiazdach rocka lepiej wyglądają.
                        To znaczy, że na wszystkich pozostałych wyglądają gorzej 🤔

• snakelilith Re: Macie tatuaż? 15.06.24, 10:18
                          iwles napisała:

> Napisałaś, że na gwiazdach rocka lepiej wyglądają.
                          > To znaczy, że na wszystkich pozostałych wyglądają gorzej 🤔

Ale ja też tak mam. Jestem fanką rocka, metalu i muzyków, którzy demolując podczas koncertu scenę wyglądają jak bracia diabła. Ale to taka bańka nie mająca wiele wspólnego z moim realnym życiem i prywatnie facet z tatuażami nie wchodzi w grę, bo kojarzy mi się właśnie z destrukcją, autodestrukcją i przedwczesną śmiercią z powodu alkoholu i narkotyków. Albo jeszcze gorzej, z takim wannabe rockowcem, którzy chce wyglądać jak James Hetfield z Metalliki, ale jego talentu nie ma. Dlatego tatuaże tylko u gwiazd rocka.
                          • heniek.8 Re: Macie tatuaż? 15.06.24, 11:05
                            A mi się to kojarzy z dziwię sytuacją, jakby komuś spodobała się meblościanka z okresu PRL i na stałe ją sobie przykleił w mieszkaniu. Musi teraz żyć przez następne 60 lat z tą meblościanką.
                            Kiedy przychodzą do niego goście, to widzą że to jest przyklejone więc głupio im powiedzieć "Stachu, wywal to wreszcie w p..du i i wstaw coś normalnego"
                            Więc musi mówić, że to była przemyślana decyzja, a goście w najlepszym przypadku milczeć i udawać że niczego nie widzą
                            • iwles Re: Macie tatuaż? 15.06.24, 19:51
                              No właśnie, twoje stereotypowe myślenie jest jak ta meblościanka.

Obudź się! Już od dawna tatuaże nie są domeną subkultury więziennej.
                              • heniek.8 Re: Macie tatuaż? 15.06.24, 20:01
                                iwles napisała:

>
                                > Obudź się! Już od dawna tatuaże nie są domeną subkultury więziennej.
                                >

Przecież ja nie chodzę za ludźmi i im nie tłumaczę że źle robią. Piszę tylko że większość mi się nie podoba, bo większość to badziewie

A gdyby tatuaże miały taką właściwość, że równo po 365 dniach budzisz się i masz czystą skórę, to co byś zrobiła? Dokładnie to samo, podobny motyw ale z poprawkami, zupełnie coś innego, czy na razie czysta karta?
                                • iwles Re: Macie tatuaż? 15.06.24, 20:10
                                  heniek.8 napisał:

> większość mi się nie podoba.

I tu postaw kropkę, bo wszystko pozostałe, co piszesz, jest ocenianiem innych ludzi.

• heniek.8 Re: Macie tatuaż? 15.06.24, 20:15
                                    iwles napisała:

> heniek.8 napisał:
                                    >
                                    >
                                    > > większość mi się nie podoba.
                                    >
                                    >
                                    > I tu postaw kropkę, bo wszystko pozostałe, co piszesz, jest ocenianiem innych l
                                    > udzi.

Bazgroły, nie ludzi
        • hrasier_2 Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 20:37
          mc.dongs napisała:

> Jednak nie wszystkie są tandetne.
          A gdzie sobie chcesz zrobić na łydce , czy wyżej, jeśli można zapytać MC ?
      • angazetka Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 20:11
        Bo przecież wszystkie tatuaże to bazgroły z błędami.
        • heniek.8 Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 20:14
          angazetka napisała:

> Bo przecież wszystkie tatuaże to bazgroły z błędami.

nie poddawaj się smile
          https://i.pinimg.com/736x/ed/63/03/ed6303d528d4d61a9437e2b0bf310448.jpg
          • angazetka Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 20:19
            Fspaniale. Dalsza rozmowa nie ma za wielkiego sensu.
        • gulcia77 Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 20:18
          Jak widzę takie cuda, to przypomina mi się cudowna anegdotka sprzed ćwierć wieku, z Katowic. Dość luźny znajomy założył na Józefowcu niewielki pub, o nazwie "Rain forest". Wymyślił sobie markizę z nazwą zrobioną że słomy dachowej i barwionego rattanu. Pani, która przyjmowała zamówienie obruszyła się na sugestię, że nie wie, jak to zapisać. Jakież było zdziwienie znajomego, kiedy przyjechał na montaż i zobaczył pięknie zrobiony z rattanu napis: " Rejn Forest".
          • gulcia77 Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 20:19
            Durny słownik. Rain forrest oczywiście.
      • semihora Re: Macie tatuaż? 16.06.24, 17:25
        heniek.8 napisał:

> ja jak patrzę na te bazgroły to się zastanawiam, czego to reklama i ile tym dzi
        > ewczynom zapłacono żeby to nosiły
        >
        > wiesz co się okazuje? że one same za to płacą
        >
        > https://www.drduplechain.com/content/uploads/2019/07/no-pen-no-gain-tatto
> o.jpg.webp

Czy osoba na zdjęciu identyfikuje się jako dziewczyna, że określasz ją w taki sposób?
    • daniela34 Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 20:13
      Nie mam, nie chcę mieć. Stosunek do osób z tatuażami mam taki sam jak do osób bez tatuaży. Moja przyjaciółka ma i to spory.
      • hrasier_2 Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 20:36
        daniela34 napisała:

> Nie mam, nie chcę mieć. Stosunek do osób z tatuażami mam taki sam jak do osób b
        > ez tatuaży. Moja przyjaciółka ma i to spory.
        A dlaczego. Byś sobie zrobiła na rączce- nie lubię PIS.
        • daniela34 Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 20:58
          "Nie lubię" nie oddaje moich uczuć.
          • hrasier_2 Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 21:05
            U faceta jakiś tatuaż ujdzie. U kobiety czy ja wiem. Zależy kto co lubi. Kolczyk w uchu u faceta mi się podoba.
    • nikki30 Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 20:14
      To ci radzę nie robić. Trwają badania nad innymi rodzajami nowotworów.
      www.rynekzdrowia.pl/Serwis-Onkologia/Tatuaze-a-nowotwor-zlosliwy-Uwaga-wykryto-zaleznosc,259160,1013.html
      • majenkirr Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 20:22
        To też. Ja nie wiem jak taki malunek na całe życie się nie znudzi w końcu…
      • memphis90 Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 20:35
        Wg tych badań tatuaż zmniejsza ryzyko nowotworu w okresie 3-10lat od zabiegu 🤔 I wg podanych danych (z tego, jak to opisano) w grupie osób z chłoniakiem tatuaż miało 21% osób, w grupie osób bez chłoniaka tatuaż miało 18% badanych.
        • snakelilith Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 20:58
          Publikacja kończy się konkluzją:
          "Interpretation Our findings suggested that tattoo exposure was associated with an increased risk of malignant lymphoma".
          Może więc założyć, że statystyczna zależność istniała. Ale interpretacja wyników jednego badania nie jest jeszcze w nauce prawdą objawioną. Sami naukowcy twierdzą, że wymaga to dalszych badań, tym bardziej, że badanie robiono na zaledwie 1398 osobach w grupie eksperymentalnej i 4193 kontrolnej. Stąd stwierdzenie: "More epidemiologic research is urgently needed to establish causality".
          W następnych badaniach może się okazać, że znaleziona zależność jest jednak poważniejsza.
          • moni_485 Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 21:01
            snakelilith napisała:

> Publikacja kończy się konkluzją:
            > "Interpretation Our findings suggested that tattoo exposure was associated with
            > an increased risk of malignant lymphoma".
            > Może więc założyć, że statystyczna zależność istniała.

Albo wprost przeciwnie.

> W następnych badaniach może się okazać, że znaleziona zależność jest jednak po
            > ważniejsza.

Albo i nie.
            • snakelilith Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 21:07
              moni_485 napisała:

> Albo wprost przeciwnie.

Owszem, ale moim osobistem zdaniem lepiej wykazać w przypadku podobnych wskazówek ostrożność. Tu chodzi o nowotwór, a nie o złamany paznokieć.
          • memphis90 Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 21:20
            Autorzy piszą też

„It is important to keep in mind that lymphoma is a very rare disease and that the risk increase relates to a very low baseline risk. According to the National Board of Health and Welfare, 22 in 100,000 people in the age group 20 to 60 years were diagnosed with lymphoma in Sweden in 2022. We found that tattooed people had a 21% higher risk of lymphoma than people without tattoos”.
            • snakelilith Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 21:34
              No tak, chodzi o rzadki rodzaj nowotworu. Do tego podwyższenie ryzyka o 21%, to brzmi bardzo dramatycznie, ale rezygnacja z tatuażu dałaby nawet mniej niż to, czym można obniżyć swoje ryzyko o wiele częściej występującego raka piersi po menopauzie uprawiając regularnie sport (25-30%).
              Ale znowu, mamy tylko to jedno badanie.
      • moni_485 Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 20:59
        nikki30 napisała:

> To ci radzę nie robić. Trwają badania nad innymi rodzajami nowotworów.
        > www.rynekzdrowia.pl/Serwis-Onkologia/Tatuaze-a-nowotwor-zlosliwy-Uwaga-wykryto-zaleznosc,259160,1013.html

🤣🤣🤣🤣🤣🤣
        • snakelilith Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 21:07
          Głupich nie sieją.
    • szarmszejk123 Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 20:16
      Mam kilka.
    • ulla_cebulla Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 20:20
      Nope, czasem u innych ludzi wydają mi się seksowne, ale to raczej wyjątki. Sobie czasem nakleję jakiś zmywalny tatuaż, permanentny no go.
      • abacab.82 Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 20:52
        Nasz tatuaż Nope? Co to znaczy?
        • abacab.82 Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 20:53
          Masz
        • arthwen Re: Macie tatuaż? 16.06.24, 17:19
          To znaczy, że nie ma tatuażu.
    • marzeka11 Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 20:20
      Nie mam, nie planuję. Bardzo mi się nie podobają. A widziałam już sporo.
    • lilia-anna Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 20:25
      Nie mam i nie planuję mieć.
    • primula.alpicola Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 20:26
      mc.dongs napisała:

> Macie tatuaż?

Nie.
      > Jaki macie stosunek do osób, które mają?

Żaden.
      >

> Ja nie mam ale mocno się zastanawiam nad zrobieniem.

Ja się nie zastanawiam.
    • ginger.ale Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 20:37
      Nie mam. Nigdy mi się nie podobały tatuaże.
    • snakelilith Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 20:39
      Dla mnie tatuaż to coś jak brudna skóra. Uważam, że nie upiększają, a wręcz przeciwnie. Nie zrobiłam, nawet jak były u mnie bardzo modne i wszyscy coś tam sobie dziergali i nie zrobię nigdy. U innych mi to zwisa, ale mąż też nie ma i wolałabym, by mój intymny partner ich nie miał.
      Aktualne badania uniwersytetu Lund wskazują też, że tatuaże ze względu na stały podprogowy stan zapalny podwyższają ryzyko nowotworów.
    • alchemy_alice Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 20:41
      Mam i to nie jeden. Tatuaż bądź jego brak u innych nic nie zmienia w moim stosunku do nich
      • abacab.82 Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 20:54
        Toleruję, ale nie podoba mi się oszpecanie skóry.
        • alchemy_alice Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 21:58
          To swojej nie "oszpecaj"
          • abacab.82 Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 22:02
            Toteż nie oszpecam 😀
    • noname2021 Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 20:54
      Nie mam, nie podobaja mi sie - i nie zamierzam miec.

Ale uwazam, ze sa "usprawiedliwione" w jednym wypadku - kiedy zakrywaja blizny/blizne.
    • mail-na-gazecie Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 20:58
      Moim ideałem jest gładka skóra. Tatuaż jest skazą jak poparzenie czy przebarwienie. Czasem z daleka widać na człowieku jaką ciemną plamę. Jakby noga szczerniala albo ramię.
    • eliszka25 Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 20:58
      Nie mam i mieć nie zamierzam. Do tatuaży innych ludzi mam stosunek nijaki. Nie od tatuażu zależy wartość drugiej osoby. Niektóre tatuaże mi się podobają, inne nie, a jeszcze inne są po prostu tandetne. Kiedyś moja koleżanka pochwaliła mi się nowo zrobionym tatuażem, bo marzyła o nim od lat i w końcu się odważyła i sobie zrobiła. Cała dumna i szczęśliwa pokazała mi wielkie serce w promieniach wytatuowane na dekolcie, a mnie zatkało, bo efekt był mniej więcej taki
    • babcia47 Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 20:59
      Sama nie mam i nigdy nie chciałam mieć choc u innych mi nie przeszkadzają a niektore nawet podobają. Jedno co mnie odrzuca to tatuaże na szyji, nie wiem dlaczego nawet ale wywołuje to u mnie niesmak
    • taki-sobie-nick Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 21:30
      Nie, negatywny albo bardzo negatywny.
    • nutella_fan Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 21:43
      Nie msm i nigdy nie będę miała, nie podobają mi się.
    • borsuczyca.klusek Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 21:44
      To chyba najczęściej wracający temat na ematce...
      • homohominilupus Re: Macie tatuaż? 15.06.24, 10:58
        I dużo emocji budzi, niekoniecznie ty h pozytywnych.
    • heca7 Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 21:47
      Nie, kompletnie mnie do tego nie ciągnie. U innych mi nie przeszkadzają, nie oceniam negatywnie z tego powodu. Są takie tatuaże, które mi się nie podobają, jakieś bazgroły, które się zlewają, na szyi (strasznie optycznie skracają), wychodzą w połowie spod bluzki, są niewyraźne, przypominają wielki siniak. Ale to nie moja sprawa...
      • abacab.82 Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 21:54
        Ciekawe jak się mają te laski sprzed 20 lat z orłem nad rowem albo kurczakiem słodko-kwaśnym nad cyckiem.
    • ewcia.1980 Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 21:55
      Mam.
      Zrobiłam sobie na 44 urodziny.
      • anbete Re: Macie tatuaż? 15.06.24, 19:33
        ewcia.1980 napisała:

> Mam.
        > Zrobiłam sobie na 44 urodziny.

Ciekawi mnie jaki masz tatuaż smile
        Napiszesz coś więcej?
        • krwawy.lolo Re: Macie tatuaż? 15.06.24, 19:41
          Pęto "zwyczajnej". 🤪
          • homohominilupus Re: Macie tatuaż? 15.06.24, 21:28
            Ty się nie śmiej.

Pewien hiszpański instruktor narciarstwa po kilkumiesięcznym pobycie w Polsce wytatuował sobie pierogi 😃
            • arthwen Re: Macie tatuaż? 16.06.24, 22:37
              Pytanie zasadnicze: z czym? wink
          • anbete Re: Macie tatuaż? 15.06.24, 23:23
            Autorka postu pewnie nie odpowie...a szkoda smile
            • krwawy.lolo Re: Macie tatuaż? 15.06.24, 23:53
              Bo za młoda. smile
    • kropkaa Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 22:15
      Nie mam i nie zamierzam mieć.
      Podobają mi się malunki z henny na dłoniach, to bym sobie czasem chętnie zrobiła, ale na stałe nie. Kiedyś dostałam przyklejane tatuaże wraz z zakupem perfum i sobie z koleżanką ponaklejałyśmy. Choć kocham czerń, na ciele bardzo mnie irytował. Mam wrażenie, że po kilku dniach miałabym ochotę wydrapać sobie skórę, byle się pozbyć tatuażu.
    • kotejka Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 22:16
      Nie mam i nigdy nie będę mieć
      Uważam za szkodliwa głupotę, brzydkie przy tym
      Cieszę się, że moje dzieci nie mają takich pomysłów
      Co inni robią że swoim ciałem nie moja broszka, nikogo nie mam zaniaru nawracać i.swoja.opinie taktownie zostawiam dla siebie
      Ludzi z tatuażami lubię i szanuję bez względu na tatuaż wink
      • grey_delphinum Re: Macie tatuaż? 16.06.24, 10:40
        Nie, tatuaże wyjątkowo mi się nie podobają, traktuję je w kategorii niepotrzebnego oszpecania ciała. Facet z tatuażami wręcz mnie fizycznie odrzuca, do babek mam neutralny stosunek. Oczywiście swoją opinię zostawiam dla siebie (i forum wink ).
        • ichi51e Re: Macie tatuaż? 16.06.24, 10:48
          Z takich dziwnych rzeczy - ja się brzydzę długich włosów. Jak stanie koło mnie taki chochol to aż mnie dreszcze przechodzi. Jeszcze jak zadbane i tak na odległość metra to spoko ale bliżej i postrzępione wysuszone i tyle że długie to nieee. Ale też zachowuje to dla siebie i forum 🤣

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka