01.07.24, 12:24
Co dziwnego oglądacie? W telewizji, na Netflixie itd
Trafiłam na serial Kaulitz&kaulitz, o bliźniakach z Tokio hotel. Obejrzałam jako największa ich fanka z dawnych lat, i tak sobie zdałam sprawę, że człowiek w młodości jednak miał dziwny gust😄
Obserwuj wątek
    • grey_delphinum Re: Programy. 01.07.24, 12:35
      Kanapowczynie

To moja guilty pleasure 😉
    • chococaffe Re: Programy. 01.07.24, 12:41
      Ogrody Marzeń. Poziom nierealnosci (poczynając od fotografii/ operatora/montażu/podrasowania) wyśrubowany mocno. Ale takie miłe do weekendowej kawy. (Przestałam oglądać bo powtarzają te same odcinki)
      • kocynder Re: Programy. 01.07.24, 13:37
        A ja mam stały "problem" z programami typu "zróbmy sobie ogród/mieszkanie" - jak to wygląda w normalnym użytkowaniu? Takim zwykłym, codziennym. W kwestii ogrodów dochodzi jeszcze pytanie "a jak to będzie wyglądało za rok?". Bo wiesz, zrobić, odpicować "na raz" - ok, ale ani nie wiemy jak to jest praktyczne, ani jak (w przypadku ogrodów) rośliny będą się sprawowały za czas jakiś. smile Lubię oglądać, ale zawsze mam takie "chciałabym, żebyście tak bez zapowiedzi odwiedzili ten dom/ogród za rok. albo za pół.". smile
        • chococaffe Re: Programy. 01.07.24, 13:51
          kojarzę takie programy i to co zawsze zwraca moja uwagę, że nie ma miejsca na przechowywanie rzeczy np książek a jest miejsce na 'dekoracje"
          • kocynder Re: Programy. 01.07.24, 14:04
            Na przykład. Albo ostatnio właśnie oglądałam coś o projektowaniu ogrodu. Ok, od furtki do domu ułożono przepiękny "slalom" a to obok minifontanny, a to kwitnący krzew, a to przycięty w niezwykły kształt bukszpan, a to coś tam jeszcze. Śliczne to było, owszem. Ale życiowo: jedną ręką trzymasz wyjącego przedszkolaka, drugą dzierżysz siatkę z szybkimi8 zakupami zrobionymi po drodze (niechby lekkie, jakiś syrop z apteki, tabletki, kolorowanka i kredki, drobiazgi ale SĄ) i kluczysz jak kretynka między tymi cudami, których realnie nawet nie dostrzegasz... Albo zima, coby wejść do chałupy inaczej niż z garażu jedziesz szuflą po całej tej wymyślnej i zakręconej trasie... Życie. Ten brak szaf, schowków itp mnie uderzał często w tym programie Dowborowej "Nasz Nowy Dom" chyba. No, rodzina z trójką dzieci, a z szaf zaprojektowano jedną w przedpokoju (ta, zakładam, na kurtki itp), w pokojach dzieci wąskie, no, na ciuszki dziecięce ok, w sypialni państwa/salonie z funkcją spania - zwykle jedna dwudrzwiowa i to w sumie koniec. A gdzie przechowywać letnie ciuchy zimą, zimowe swetry latem, te wszystkie maskotki, sanki, ozdoby choinkowe, milion rzeczy, które każdy (poza, oczywiście, ematką) ma, zwłaszcza przy posiadaniu dzieci? Poza tym właśnie dekoracyjne durnostojki. Ładne nawet, ale nieżyciowe jeśli np w domu jest dwu-trzy latek (poza dzieckiem ematki), bo normalny dwu-trzy latek natychmiast ściągnąłby sobie rzeczoną durnostojkę na łeb, i pół biedy jeśli tylko nabiłby sobie przy tym guza. smile
            • chococaffe Re: Programy. 01.07.24, 14:47
              Ogrody Marzeń to inny rodzaj. Z opisu: "Piękna seria poszukująca najbardziej malowniczych ogrodów w całej Europie. W każdym odcinku pokazywane jest inne miejsce - od rozległych posiadłości, po idealny malutki ogród z organiczną sekcją warzywną. Oszałamiający pokaz łączy bujne krajobraz z praktycznymi wskazówkami dotyczącymi domu, kuchni i ogrodu. Osobiste opowieści bohaterów dają wgląd w życie wiejskiej idylli i spokoju. Seria ma wiele do zaoferowania, zarówno amatorom miejskich ogrodów jak i oddanym profesjonalistom"

Tutaj nie ma doradców jak ulepszyc tylko jest opowieść jak własciciele pracują i organizują przestrzeń i zycie. Ale idyllyczność jest trochę przerysowana - co może być fajne jeżeli jednym okiem jeszcze jesteś w łóżku i dopiero zaczynasz kawę.
              • kocynder Re: Programy. 01.07.24, 14:49
                A nie, ja się przy "Ogrodach Marzeń" nie upieram smile Tak ogólnie o programach typu mieszkaniowo/ogrodowych napisałam. smile
    • bardzo_wredna_dziewucha Re: Programy. 01.07.24, 12:57
      Z najdziwniejszych to chyba kanał na YouTube "Girl with the dogs", o groomerce. W sumie każdy filmik mniej więcej o tym samym, zmieniają się tylko psy, ale dziwnie mnie to relaksuje 😂

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka