Dodaj do ulubionych

Cześć Piękne!🌺☕️🫖

27.07.24, 13:24
A ja wczoraj pojechałam do mojego ulubionego antykwariatu i jak kiedyś obiecałam, wrzucam filiżanki😉
Obserwuj wątek
    • majenkirr Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 27.07.24, 13:25
      2
    • majenkirr Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 27.07.24, 13:26
      3
    • majenkirr Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 27.07.24, 13:26
      Kotki też były🤪
    • majenkirr Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 27.07.24, 13:28
      I jakieś opętane rzeczy
      • homohominilupus Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 27.07.24, 15:46
        Opętane takie w Arles ostatnio widziałam
    • daniela34 Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 27.07.24, 13:29
      Cudeńka
    • majenkirr Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 27.07.24, 13:30
      Nic nie kupiłam, spodobał mi się ten obraz, ale pasowałby do mojego domu jak kwiatek do kożucha, więc został dla kogoś innego😌.

A jak Wasz weekend?
      • asia.sthm Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 27.07.24, 13:41
        Jak można z takiego przybytku wyjść z pustà rękà, to ja w życiu nie zrozumiem.
        Sama też to umiem, ale i sobie też się dziwię 😆
        To tak jak iść do spożywczaka tylko po mleko do kawy i wyjść TYLKO z mlekiem.
        • kocynder Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 27.07.24, 15:17
          Co nie? To wbrew naturze!
      • homohominilupus Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 27.07.24, 14:06
        Fajny obraz.

Moj weekend leniwy jak na weekend przystało, w oczekiwaniu na znajomych. W planach rybka w smażalni i plaża. O ile nie łunie.
        Na razie w hamaczku.
        • majenkirr Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 27.07.24, 14:20
          Ale nogi😚🤪
        • pffpffpff Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 27.07.24, 15:40
          Jakie nogi! 🤩
          • homohominilupus Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 27.07.24, 15:47
            Nogi w wątku o filiżankach...ale majenkirr pytała o weekend 😎
            • damartyn Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 28.07.24, 08:29
              Nie wiem na co patrzyć🫢. I to ładne i to piękne! Znakomite nogi.
              Homohominilupus, mieszkasz nad morzem?
              • homohominilupus Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 28.07.24, 10:43
                damartyn napisał(a):

> Nie wiem na co patrzyć🫢. I to ładne i to piękne! Znakomite nogi.
                Dzięki 😉
                > Homohominilupus, mieszkasz nad morzem?

Mieszkać to nie ale powiedzmy, że pomieszkuję 😎
                • damartyn Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 28.07.24, 12:55
                  Super! ( do nadal i jedno i drugie)👍
    • chococaffe Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 27.07.24, 13:46
      Filiżanki filiżankami, ale na pierwszym zdjęciu jest chyba ładna butelka na oliwę
      • majenkirr Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 27.07.24, 13:50
        Byl i polski akcent🤣
        • chococaffe Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 27.07.24, 13:52
          ameryka Polakami silna wink
    • wirlan Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 27.07.24, 13:48
      W jakiej jest cenie ta filiżanka, pierwszy post trzecie zdjęcie ?
      • abasia0 Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 27.07.24, 14:05
        Kocham ładne filiżanki, coś bym wybrała, chyba żeby groziło bankructwem.
        Gorąco bardzo dzisiaj, schowałam się w cień drzewa i widok nam na kwiaty.
        • majenkirr Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 27.07.24, 15:14
          Kwiatki🥰🥰

Ale żeby tak z całkiem pustymi rękami nie wrócić do domu to po drodze weszłam do mojego sklepu z roślinami i kupiłam 2 pothos za 50% ceny🤑. Nawet ładne doniczki mają.
      • majenkirr Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 27.07.24, 15:02
        🤷🏼‍♀️
    • aqua48 Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 27.07.24, 14:53
      Filiżanki przecudne, nie wyszłabym z tego sklepu bez jakiegoś łupu. Obraz jakoś mniej mnie zachwycił.
      My oboje z mężem jesteśmy aktualnie świeżutkimi rekonwalescentami po operacjach. Siedzimy w domu, zajadamy dietetyczne obiadki (ja innych jeszcze nie mogę) i dochodzimy do zdrowia, nudząc się przeraźliwie, waląc sobie zastrzyki w brzuchy i czekając niecierpliwie na wyciągnięcie szwów.
      • majenkirr Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 27.07.24, 15:03
        Jak to miło mieć wspólne aktywności😹😹
        Zdrówka życzę!
        • aqua48 Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 27.07.24, 15:08
          Dzięki i nawzajem!
      • ga-ti Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 27.07.24, 15:12
        Dużo zdrówka!
      • kocynder Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 27.07.24, 15:20
        Znam tą rozrywkę, od 15 maja uprawiam. big_grin Także dużo dużo zdrowia i cierpliwości do siebie nawzajem. big_grin Bo jak nie to któreś będzie potrzebowało dobrego adwokata... 😈
        • aqua48 Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 27.07.24, 15:28
          Dzięki wielkie za życzenia, ja również przesyłam dobre myśli wszystkim chorym i cierpiącym, a my już mamy na tyle długi staż małżeński, że się nie zabijamy, zostawiamy sobie nawzajem pewien luz i dajemy spokój, za to nadal lubimy ze sobą rozmawiać i wciąż mamy wspólne tematy, co teraz bardzo się przydaje.
      • igge Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 28.07.24, 01:47
        Zdrowia życzę.
        Mnie też coś takiego czeka.

Filiżanki fajne i podziwiam, że można obejrzeć i spokojnie wyjść bez zakupu.
        U mnie były buteleczki po piwie ładniutkie niedawno zamiast filiżanek. Ale nie do kupienia bo na wystawie.
        • majenkirr Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 28.07.24, 19:45
          A w tjx wszystkie na przecenie🤪
    • ga-ti Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 27.07.24, 15:11
      Piękne! Choć nie jestem miłośnikiem filiżanek, pijam w ukochanych kubkach, to mogłabym w takim miejscu spędzić duuużo czasu i cieszyć się cudnością.
      U mnie gorąco, ale słonko za chmurkami, więc da się posiedzieć na tarasie.
      Dziecko robi obiad, drugie moczy się w basenie, nakupiłam na bazarze owoców, fajny leniwy letni czas.
    • kocynder Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 27.07.24, 15:13
      Majen, nienawidzę cię...! Przejęłaś się? wink
      Ale cudeńka! Uwielbiam takie cacka. Zamieszkałabym... Ale najbardziej mi się chyba podoba ta "pierwsza", na asymetrycznym spodeczku, w różowe róże. Robi wrażenie leciutkiej jak piórko a równocześnie stabilnej i "niewywrotnej". I ta w niebieskie wzory na ostatnim zdjęciu w 3 "pliku".
      • aqua48 Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 27.07.24, 15:31
        Do mnie przemówił ten stosik trzech filiżanek z talerzykami i zimowym ? pejzażem jak z Bruegla.
        • mayaalex Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 27.07.24, 19:31
          tak, te breuglowskie tez mi sie najbardziej podobaja! i w sumie sa dosc rzadkie z tym swoim zimowym motywem…
      • majenkirr Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 27.07.24, 15:34
        Hehe, uwielbiam tam chodzić - zapach staroci, trzeszczące podłogi (to w starej fabryce jest). Jestem przekonana, ze nocami tam straszy👻😂
        • aqua48 Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 27.07.24, 15:51
          Pewnie te wszystkie filiżanki nocami schodzą z półek i ruszają w tany! Jak w Pięknej i Bestii.
        • kocynder Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 27.07.24, 15:52
          Nie wyglądasz na przejętą nienawiścią - zniesmaczyłaś mnie! [FOCH!]
          Uwielbiam takie miejsca. Niedaleko mnie był "antykwariat meblowy". Rany, jakie tam się cudeńka trafiały! Najbardziej "zakochałam się" w przecudnym sekretarzyku: drewno jaworowe, zamknięty przypominał zwykła komodę: ale miał swoją "tajemnicę": na odpowiedniej wysokości miał wysuwane dwie "podpórki", wówczas można było kluczykiem otworzyć "u góry" i opuścić niewielki blacik, za którym kryły się przegródki, półeczki, szafeczki, szufladki... Dodatkowo miał ukrytą w bocznej ściance "skrytkę", taką zamaskowaną szafeczkę, w której zmieściłaby się np książka lub przedmiot podobnej wielkości. I nawet finansowo byłoby mnie na niego stać. Nie kupiłam go tylko ze względu na braki w metrażu, czego nie mogę odżałować do dziś. smile
          • majenkirr Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 27.07.24, 17:15
            Im jestem starsza, tym bardziej lubię takie klimaty. Gdybym mogla cofnąć czas, kupiłabym dom wiktoriański i umeblowała go antykami.
            • kocynder Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 27.07.24, 17:17
              O. Dokładnie! Tylko jednak z unowocześnionym i kuchnią i łazienką. wink
              • majenkirr Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 28.07.24, 04:16
                Ostatnio wpadł mi w oko ten i już się kazałam staremu pakować🤪

www.realtor.com/realestateandhomes-detail/25-Fairmount-St_Marlborough_MA_01752_M34729-28692?from=srp-list-card
              • chococaffe Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 28.07.24, 08:26
                A ja odwrotnie. Jak byłam młoda to marzyłam o domu "z duszą". Im jestem starsza tym bardziej cenię komfort, rozwiązania dostosowane do współczesnego (i mojego) stylu życia. Oczywiście podoba mi się ładne wzornictwo, dobre materiały itd. Ale np za stiuki podziękuję, mogę podziwiać u innych.

Mam też wątpliwości (ale nie pewność, bo to zależy od konkretnego przypadku) czy barwniki używane do zdobienia naczyń są bezpieczne.

• kocynder Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 28.07.24, 09:49
                  Nie, no, Choco... Ja napisałam wyraźnie, że jeśli dom zabytkowy, to wyłącznie z udogodnieniami współczesnymi! A gdyby mnie było stać na zabytkową chałupę - to byłoby mnie też stać na profesjonalne sprzątanie. wink Więc omiatanie tych wszystkich sztukaterii, polerowanie rzeźbionych poręczy, froterowanie cennych parkietów, trzepanie tapicerek, czyszczenie dywanów, pranie firan, odkurzanie bibelotów i tak dalej nie mnie by dotyczyło, a ja mogłabym się tylko cieszyć pięknym wnętrzem, zasiadając przy moim sekretarzyku do pisania listów. wink
                  A serio - serio: zdecydowanie wolę styl wiktoriański niż np skandynawski chłód. smile
                  • chococaffe Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 28.07.24, 09:53
                    To ja team skandynawski, zwłaszcza, że nie jest taki zimny. Z małymi elementami prowansalskiego i industrialnego. No i niech będzie - "antycznego"smile
                    • kocynder Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 28.07.24, 10:02
                      Dla mnie (podkreślam: dla mnie, to nie znaczy, ze to prawda obiektywna czy że tak samo musi mieć każdy!) większość tzw stylu skandynawskiego jest po prostu zimna. Nieprzytulna. Nie lubię takich wnętrz, nie zachęcają mnie do wejścia*. Prowansja prędzej, steampunk to kompletnie nie moja bajka. smile
                      * do tego we wnętrzu wiktoriańskim książka na stoliku obok fotela dodaje klimatu, a we wnętrzu skandynawskim - robi wrażenie bajzlu. wink
                      • chococaffe Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 28.07.24, 10:08
                        Ja lubię taki jak poniżej, ale w mojej wersji musi byc ciut więcej kolorów i mniej białego (zawsze coś wyleje itd). Poza tym nie jestem w stanie być aż tak konsekwentna (vide mój bałagan naczyniowy)

https://cdn.indesignlive.com/wp-content/uploads/1.ScandiFEAT-1.jpg
                        • chococaffe Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 28.07.24, 10:11
                          p.s. a w prowansalskim kuchennym jak dla mnie ciut za dużo rzeczy na wierzchu.

p.s. 2 - rozpoczęłam własnie remont obliczany na jakies 2 lata (nie chcemy się wyłączać z życia nawet na miesiąc) i uważnie rozważam swoje lubienia a nawet sobie notuję.
                        • asia.sthm Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 28.07.24, 11:18
                          > w mojej wersji musi byc ciut więcej kolorów i mniej białego

Ach, to polecam Svensk Tenn i bohatera Josef Frank.
                          Zbankrutujesz, ale co mi tam big_grin
                          https://www.svenskttenn.com/filtered/121962/rszww402h402-100/svenskttenn_tradiblom_kuddar_02-133516083-rszww402h402-100.jpg

www.svenskttenn.com/se/sv/sortiment/textil/
                          • chococaffe Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 28.07.24, 11:53
                            Ładne, ale do tkanin to ja pewnie za 2 lata dojdę big_grin

W tym roku podłoga (już jeden pokój zrobiony), okna (przedłużyło się, bo zmienilismy dostawcę) , biblioteczki, stół i krzesła
                      • pade Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 28.07.24, 11:55
                        kocynder napisała:

> Dla mnie (podkreślam: dla mnie, to nie znaczy, ze to prawda obiektywna czy że t
                        > ak samo musi mieć każdy!) większość tzw stylu skandynawskiego jest po prostu zi
                        > mna. Nieprzytulna. Nie lubię takich wnętrz, nie zachęcają mnie do wejścia*. Pro
                        > wansja prędzej, steampunk to kompletnie nie moja bajka. smile
                        > * do tego we wnętrzu wiktoriańskim książka na stoliku obok fotela dodaje klimat
                        > u, a we wnętrzu skandynawskim - robi wrażenie bajzlu. wink
                        >

w moim odłamie, w wersji z gwiazdką jest na odwrótsmile
                        znaczy się nie mam/nie znam się na stylu wiktoriańskim, natomiast fotel, narzuta, zieleń, wiklina muszą być, obowiązkowo
    • mrs.solis Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 27.07.24, 16:22
      Gdzie jest ten sklep? Moja corka uwielbia takie miejsca.
      • majenkirr Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 27.07.24, 17:13
        www.canalstreetantique.com
        Mój syn zabrał tam dziewczynę na druga randkę😉
        • primula.alpicola Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 28.07.24, 11:23
          majenkirr napisała:

> www.canalstreetantique.com
          > Mój syn zabrał tam dziewczynę na druga randkę😉
          >

O, znalazł?
          • majenkirr Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 28.07.24, 14:47
            Tak!!😂😅 Love story sie rozwija😉
            • primula.alpicola Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 28.07.24, 23:28
              No to się uspokoiłaś, hmm?
    • bramstenga Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 27.07.24, 18:36
      A ja porządkuję zdjęcia po ptasiej wyprawie na Islandię. Działo się!
      • majenkirr Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 27.07.24, 19:54
        Czy ja już Ci pisałam, że puffins to były ulubione ptaki mojego syna?
        • homohominilupus Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 28.07.24, 12:02
          I moje!
        • bramstenga Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 29.07.24, 08:35
          Dla nich pojechałam na ten koniec świata smile Niestety, mam niedosyt, bo gnieżdżą się głównie na wysepkach/klifach, do których trudno dotrzeć, a my mieliśmy ograniczony czas.
      • annpierle Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 28.07.24, 09:26
        Czy publikujesz albumy ze swoimi zdjęciami?
        Już to pisałam, ale za każdą serią wpadam w zachwyt. Piękne są.
        • annpierle Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 28.07.24, 09:27
          Ups, sorki, majenkirr, to do bramstengi miało być..
        • bramstenga Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 29.07.24, 08:34
          Dzięki wielkie smile Wrzucam na Insta, ale zasadniczo idą do szuflady. No i jeszcze sobie na telewizorze oglądam jako wygaszacz ekranu.
      • primula.alpicola Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 28.07.24, 11:23
        Bramstega😍
    • mayaalex Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 27.07.24, 19:37
      Piekne filizanki! Mieszkam w dzielnicy sklepow z antykami i czesto wchodze sobie cos poogladac ale nigdy na nic nie moge sie zdecydowac… I ostatecznie prawie wszystko mam w domu nowe i dosc nowoczesne.
      Wczoraj wieczorem mimo problemow na francuskich trasach kolejowych udalo nam sie dojechac do Londynu i zaczelismy wakacje (tzn ja i bombelki, maz jeszcze dwa tygodnie pracuje). Dzis bylismy na Camden Market, jedlismy rozne street foody, teraz zmeczeni i objedzeni planujemy co bedziemy robic jutro smile
    • areyoubetter Re: Cześć Piękne!🌺☕️🫖 28.07.24, 21:36
      Uwielbiam thrifting, flea markets, wszelkie antiques i polowanie na fajny vintage! Oglądam the Antique Nomad, Laurę Caldwell i całą masę innych , a już ceny w waszych goodwill budzą moją niepohamowaną zazdrość. Ech...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka