ekstereso 11.09.24, 19:51 Pokochałam i teraz szukam b wygodnej, miłej, deszczoszczelnej, na jesienną słotę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewka.n Re: Kurtka na rower 11.09.24, 20:16 Mam i polecam tę: sklep.jmpsport.pl/sporty/95-x-kurtka-rowerowa-damska-40000.html Ma bardzo wysoką oddychalność (40 000g), a to to dla mnie kluczowe. Przymierzałam też polecaną przez wielu marki Endura, ale już w sklepie po paru minutach miałam wrażenie jakbym założyła foliowy worek na śmieci (słaba oddychalność). Jest też wersja z kapturem, ale jak wolę tę, bo przez to że nie ma też kieszeni jest kompaktowa po zwinięciu w rulonik. A zamiast kaptura używam "prezerwatywki" na kask - taki czepek Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Kurtka na rower 11.09.24, 21:28 Killtec kurtka - na każdą okazję mi się sprawdza ,jest rewelacyjna (ale ja nie jeżdżę rowerem.jakos pasjami a juz poniżej 10st wcale ) Fajna za to jest bluza Berknera ,zobacz sobie bo kaja też kurtki (na ciele prezentuje się lepiej niż na zdjęciu damska jest naprawdę skrojona na kobiece kształty) Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykotyidwato5 Re: Kurtka na rower 11.09.24, 22:15 Rzeczywiście na jesienną słotę będzie w sam raz. Tylko po co wydawać 3 stówki, jak tak samo zmarznąć i zmoknąć można bez tej cudnej kurtki? Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.n Re: Kurtka na rower 12.09.24, 09:41 Ona ma być tylko przeciwdeszczowa/nieprzemakalna, a nie ciepła. Ją wyciągasz z kieszeni/torebki podsiodłowej itp. tylko w razie deszczu i zakładasz awaryjnie jako drugą (w lecie) lub trzecią warstwę. Problemem przy jeździe rowerem jest to, że nawet w najlepszej kurtce przeciwdeszczowej dosyć szybko się pocisz, bo nie ma jeszcze aż tak kosmicznych membran, które odprowadzałyby skutecznie ciepło oraz parę wodną potu i jednocześnie były nieprzemakalne dla deszczu. Nie ma sensu jeździć w kurtce przeciwdeszczowej gdy nie pada, a jest tylko chłodno, bo szybko będziesz mokra nawet jeśli nie pada. Na chłodniejsze dni to podkoszulka termiczna jako pierwsza warstwa, bluza/kurtka rowerowa oddychająca, a więc przemakalna jako druga warstwa i awaryjnie coś cienkiego przeciwdeszczowego. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Kurtka na rower 11.09.24, 20:16 W lidu bywają fajne softshelle. Odpowiedz Link Zgłoś
ta_jedna_karen Re: Kurtka na rower 11.09.24, 20:51 Dlaczego kupujesz u konkurencji?? Biedronka ma na pewno lepsze kurtki na rower! Prawda Karynko? Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-radzymina Re: Kurtka na rower 11.09.24, 21:06 Oczywiście! Nasze wszystko jest lepsze na rower i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Kurtka na rower 11.09.24, 21:22 Nie po drodze mi do Biedronki, wybacz, karyna. Jedynie jak rzucą wiśnie amareba, to jadę, bo doskonale smakują z wódką. Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-radzymina Re: Kurtka na rower 11.09.24, 21:27 Wódkę też mamy dobrą, ja co prawda nie piję bo nie lubię, ale klienci chwalą! Niektórzy pija już za kasą Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-radzymina Re: Kurtka na rower 11.09.24, 20:21 Ja mam całkiem fajna z Decathlonu, zieloną taką, z daleka widać. I nie przecieka. Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-radzymina Re: Kurtka na rower 11.09.24, 21:23 No co ty, nie kupię kurtki droższej od rowera Odpowiedz Link Zgłoś
czcigodnystarzec Re: Kurtka na rower 11.09.24, 20:28 ekstereso napisała: teraz szukam b wygodnej, miłej, deszczoszczelnej, na jesienną s > łotę. Taką proponuję. Odpowiedz Link Zgłoś
ekstereso Re: Kurtka na rower 11.09.24, 20:31 Niestety nie dla mnie. Fatalnie mi w pastelach. Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-radzymina Re: Kurtka na rower 11.09.24, 20:33 To roz paryski, bardzo elegancki Odpowiedz Link Zgłoś
czcigodnystarzec Re: Kurtka na rower 11.09.24, 21:04 ekstereso napisała: > To może dlatego nie dla mnie. To może tak kolor uniwesalny? Odpowiedz Link Zgłoś
anka_one_and_only Re: Kurtka na rower 11.09.24, 21:01 Moj mąż poleca taką, znalazlam damska wersje, on ma meska: www.rogelli.pl/damska-kurtka-przeciwdeszczowa-na-rower-rogelli-essential-z-podklejanymi-szwami-i-elementami-odblaskowymi-czarna/ Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-radzymina Re: Kurtka na rower 11.09.24, 21:08 Dobrze, że napisałaś że mąż ma wersję męska, no nikt by się nie domyślił 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
ta_jedna_karen Re: Kurtka na rower 11.09.24, 21:16 Czy ty możesz w końcu polecić coś od siebie, a nie od męża?? Odpowiedz Link Zgłoś
anka_one_and_only Re: Kurtka na rower 11.09.24, 21:50 Kurtki na rower to nie moge akurat, bo ja rowerem nie jezdze, ale moj maz trenuje triatlon ale to na przyszly rok dopiero wiec jakby ktos pytal o pianke to raczej nie poleci bo jeszcze nie ma. Wlasnie, czy moze ktos poleci pianke do plywania w akwenach otwartych w polskich temperaturach? Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-radzymina Re: Kurtka na rower 11.09.24, 21:52 Jutro zapytam mojego męża, bo ja nie pływam ale on jest po inżynierii lądowej i niedawno most budował. Odpowiedz Link Zgłoś
anka_one_and_only Re: Kurtka na rower 11.09.24, 22:14 Dziekuje. Czy on byl w tej frakcji co to schodza pod wode? To bardzo interesujace i niebezpieczne, czasem ogladam te programy o wielkich konstrukcjach i mosty tez byly. Moj maz tez jest inzynierem ale po inzynierii produkcji, to taka bardziej ogolna i pracuje w logistyce. Pozdrawiam i zycze dobrej nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Kurtka na rower 12.09.24, 10:03 anka_one_and_only napisał(a): > Kurtki na rower to nie moge akurat, bo ja rowerem nie jezdze, ale moj maz trenu > je triatlon ale to na przyszly rok dopiero wiec jakby ktos pytal o pianke to ra > czej nie poleci bo jeszcze nie ma. Wlasnie, czy moze ktos poleci pianke do plyw > ania w akwenach otwartych w polskich temperaturach? Niech pływa bez pianki -jeśli dobrze pływa-zaoszczędzi czas w strefie zmian Jeśli potrzebuje pianki bo nie radzi sobie w wodzie tak dobrze-to popularna jest Orca Odpowiedz Link Zgłoś
anka_one_and_only Re: Kurtka na rower 12.09.24, 10:04 Nie, to o temperature chodzi bardziej. Zimno mu czasem. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Kurtka na rower 12.09.24, 18:43 anka_one_and_only napisał(a): > Nie, to o temperature chodzi bardziej. Zimno mu czasem. to niech szybciej pływa hihih a tak serio -no to Orca Odpowiedz Link Zgłoś
shmu Re: Kurtka na rower 11.09.24, 21:09 Nie jeżdżę rowerem w deszcz, ale poleciałbym kurtkę, która jest dłuższa na pupie i ma też dłuższe rękawy (bo jak się trzyma kierownicę, to rękaw się podciąga). Ale tak na prawdę dużo lepsza jest peleryna na rower. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.n Re: Kurtka na rower 11.09.24, 22:30 Zdradzę ci pewien sekret: każda rowerowa kurtka taka jest Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-radzymina Re: Kurtka na rower 11.09.24, 22:38 Szczególnie ta z pierwszego linku Odpowiedz Link Zgłoś
shmu Re: Kurtka na rower 12.09.24, 07:39 Ta co wkleilas wygląda na dość krótka. Ale ze spodniami na deszcz być może się nieźle sprawdza, jeśli chodzi o pupę. Ta co wkleilas jest fajna, pewnie bardzo mała i lekka a do tego żółta, co jest ogromna zaleta na rowerze, ale ja taka używałam do sportu. Jak dojeżdżałam do pracy to że względu na ubranie pod spodem musiałam mieć coś obszerniejszego i dłuższego. Peleryny nie miałam, ale koleżance fajnie się sprawdzała, bo ona ZAWSZE jeździła do pracy rowerem. Swoją drogą używania kaptura nie polecam, są specjalne nakładki na kaski. Ogranicza to widoczność strasznie. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Kurtka na rower 12.09.24, 09:06 co do dlugosci na pupie to najgorsza jest dlugosc taka srednia, bo sie zaczepia o siodelko jak sie zatrzmuje i jest to niebezpieczne. Wiec albo kurtka krotka albo dluga na tyle, zeby na niej siedziec. Na deszcz polecam peleryne, mam z decathlonu. Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: Kurtka na rower 12.09.24, 11:26 Na deszcz zakładam wyłącznie ponczo i to takie, które pokrywa kierownicę a woda nie spływa mi na uda. Odpowiedz Link Zgłoś