konserwatywne_uderzenie 14.09.24, 11:28 Mimo odmiennych poglądów, wydaje mi się sympatyczną patriotką. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
riki_i Re: Polubiłem poseł Matysiak 14.09.24, 13:52 bywalec.hoteli napisał: > Józek aka Norwood? No jak nie, jak tak. Po jednej nutce. 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: Polubiłem poseł Matysiak 14.09.24, 11:38 Posłankę nieuku, posłankę. Odpowiedz Link Zgłoś
konserwatywne_uderzenie Re: Polubiłem poseł Matysiak 14.09.24, 11:39 Dla mnie to jest Pani Poseł, przez duże P. Posłanka to może być jakiś dziwoląg jak Jachira. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Polubiłem poseł Matysiak 14.09.24, 11:44 Zwłaszcza gdy jojczy, że jej jako posłance NALEŻĄ SIĘ darmowe miejsca w pierwszej klasie. Odpowiedz Link Zgłoś
konserwatywne_uderzenie Re: Polubiłem poseł Matysiak 14.09.24, 11:48 Bo może potrzebuje więcej miejsca, by popracować w pociągu na laptopie. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Polubiłem poseł Matysiak 14.09.24, 12:14 Ja też, ale nie mam tego za darmo i nie płaczę w social media, jak to w pociągu nie znalazło się miejsce dla uprzywilejowanej. Anyway, panienka tak mizia się z PiS, że żal patrzeć. A w ogóle to kiedy ogłaszasz kolejne odejście z forum? Odpowiedz Link Zgłoś
midge_m Re: Polubiłem poseł Matysiak 14.09.24, 12:36 pursuedbyabear napisała: > Ja też, ale nie mam tego za darmo i nie płaczę w social media, jak to w pociągu > nie znalazło się miejsce dla uprzywilejowanej. > Anyway, panienka tak mizia się z PiS, że żal patrzeć. Nie musisz na nią głosować. A jeśli partia, na którą głosujesz, wchodzi z takimi posłami w koalicję, to miej pretensje do tych na których głosowałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Polubiłem poseł Matysiak 14.09.24, 12:48 Dziękuję za oświecenie, nie głosowałam i w ogóle que?... Odpowiedz Link Zgłoś
konserwatywne_uderzenie Re: Polubiłem poseł Matysiak 14.09.24, 12:52 Pewnie na KO głosowałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
midge_m Re: Polubiłem poseł Matysiak 14.09.24, 13:02 pursuedbyabear napisała: > Dziękuję za oświecenie, nie głosowałam i w ogóle que?... > No to co się czepiasz osoby na którą nie ty głosowałaś i nie ty wprowadziłaś swoimi głosami do sejmu. Miej pretensje do Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Polubiłem poseł Matysiak 14.09.24, 13:10 Hmm, może dlatego, że mam prawo czepiać się parlamentarzystów?... I dlaczego mam mieć pretensje do Tuska, to on jej zabrał niesławne miejsce w pociągu? Odpowiedz Link Zgłoś
midge_m Re: Polubiłem poseł Matysiak 14.09.24, 13:14 pursuedbyabear napisała: > Hmm, może dlatego, że mam prawo czepiać się parlamentarzystów?... > I dlaczego mam mieć pretensje do Tuska, to on jej zabrał niesławne miejsce w p > ociągu? > Jesteś urocza. Jestem pewna że przy odpowiednich warunkach byłabyś gorącą zwolenniczką Trumpa, masz na to zadatki. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Polubiłem poseł Matysiak 14.09.24, 13:15 A wnioskujesz po czym? Odpowiedz Link Zgłoś
konserwatywne_uderzenie Re: Polubiłem poseł Matysiak 14.09.24, 15:59 Nie wiem, czy to do mnie, czy nie, bo nie widzę drzewka na telefonie, ale jak nie głosowałaś na Razem, to pewnie na KO. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Polubiłem poseł Matysiak 14.09.24, 16:02 pursuedbyabear napisała: > Zwłaszcza gdy jojczy, że jej jako posłance NALEŻĄ SIĘ darmowe miejsca w pierwsz > ej klasie. > Gdzie jojczy? Porusza się po kraju wyłącznie komunikacją publiczną, korzysta z tego co jej jako posłance przysługuje. Nie wyłudza natomiast kilometrówek jak niektórzy. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Polubiłem poseł Matysiak 14.09.24, 16:06 Prześledź sobie jej działalność na X i zanurz się w ton jej wypowiedzi, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
konserwatywne_uderzenie Re: Polubiłem poseł Matysiak 14.09.24, 16:43 Nie lubisz jej, bo jest gotowa rozmawiać nawet z ludźmi z PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Polubiłem poseł Matysiak 14.09.24, 20:42 Śledzę jej działalność od dawna, NIGDZIE nie znalazłam jojczenia. Pilnuje może prawicowych złodziei od kilometrówek ok? Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: Polubiłem poseł Matysiak 14.09.24, 12:15 Ale gooofno kogo obchodzi, jak chcesz sobie kaleczyć język, twoje chcenie nie ma nic dobrzeczy, nieuku. Rzeczowniki w języku polskim odmieniają się przypadki i liczby, a także występują w 3 rodzajach. Kobieta z mandatem poselskim jest posłanką, mężczyzna jest posłem. Nieuku. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac1 Re: Polubiłem poseł Matysiak 14.09.24, 17:00 Słowo "posłanka" jest akurat dobrze zadomowione w j.polskim od lat, już przed wojną używano feminatywów na określenie kobiety - posła, więc możesz się nie wzdragać. Odpowiedz Link Zgłoś
czcigodnystarzec Re: Polubiłem poseł Matysiak 14.09.24, 11:55 Nie wierzę politykom. Tilt - Nie wierzę politykom Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Polubiłem poseł Matysiak 14.09.24, 12:34 Nie rozumiem tego lewackiego feminatywu "patriotka"?!? Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Polubiłem poseł Matysiak 14.09.24, 15:58 No to masz problem bo ona jest za aborcją na życzenie i służbami dla par jednopłciowych 🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
konserwatywne_uderzenie Re: Polubiłem poseł Matysiak 14.09.24, 16:00 Ale i tak jest najbardziej normalna z całego klubu Lewica. Poza tym, Polak ma obowiązki polskie, niezależnie czy jest za aborcją, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
konserwatywne_uderzenie Re: Polubiłem poseł Matysiak 14.09.24, 16:01 A Matysiak troszczy się o budowę CPK i rozwój infrastruktury kolejowej. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Polubiłem poseł Matysiak 14.09.24, 16:12 A coś na tej budowie się ruszyło? I czemu uważasz, że to taka istotna inwestycja? Oraz dlaczego w tej sprawie zostało zrobione dokładnie nic przez ostatnie 8 lat? Lotnisko według pierwotnych pisowskich planów ma zostać oddane do użytku za 3 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
konserwatywne_uderzenie Re: Polubiłem poseł Matysiak 14.09.24, 16:47 Bo to inwestycja, która pozwoliłaby nam brać udział w podziale tortu rynku cargo, a także stać się hubem przesiadkowym dla połączeń międzykontynentalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Polubiłem poseł Matysiak 14.09.24, 18:20 To trzeba było Józiu ją robić, a nie przepalać setki milionów. Inwestycja po rządach pisiorów wciąż jest w lesie. Ledwie trochę gruntów wykupili i to z konkretów tyle. A wiele rzeczy jest do zmiany lub zrobienia od nowa , np. cały system kolejowy wokół CPK. Odpowiedz Link Zgłoś
konserwatywne_uderzenie Re: Polubiłem poseł Matysiak 14.09.24, 18:27 Tylko tam chyba cały czas szukano inwestorów zagranicznych? Jeden potencjalny chyba wybrał ostatecznie odpowiednik CPK na Węgrzech. Poważne państwo powinno mieć coś takiego CPK, ale Chiny takich swoich CPK to mają ileś tam. Odpowiedz Link Zgłoś
konserwatywne_uderzenie Re: Polubiłem poseł Matysiak 14.09.24, 18:32 Obawiam się sporych perturbacji związanych z CPK, Intelem i budową elektrowni jądrowych. Zwłaszcza to ostatnie to rzecz niezbędna, gdy Unia chce takie państwa jak nasze wykończyć zielonym ładem. Już ponosimy ogromne koszty systemu UE ETS. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Polubiłem poseł Matysiak 14.09.24, 19:17 Cargo na pewno by się przydało, ale jeśli chodzi o hub przesiadkowy jest sporo wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
konserwatywne_uderzenie Re: Polubiłem poseł Matysiak 14.09.24, 19:22 Masz może na myśli, że loty będą coraz droższe i co za tym idzie, ludzie będą mniej latać? Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Polubiłem poseł Matysiak 14.09.24, 19:24 Nie, po prostu loty dlugostansowe odbywają się z coraz większej liczby lotnisk regionalnych. Nie ma potrzeby się przesiadać na hubie. Do USA możesz polecieć bezpośrednio z Rzeszowa. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Polubiłem poseł Matysiak 14.09.24, 19:09 Ale wokół Polski jest kilka hubów. Mamy też bardzo prężny port cargo. Odpowiedz Link Zgłoś
konserwatywne_uderzenie Re: Polubiłem poseł Matysiak 14.09.24, 19:15 Nie zaszkodzi wyrwać Niemcom kawałka tortu. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Polubiłem poseł Matysiak 14.09.24, 16:01 Czyli każda para jednopłciowa dostanie służbę? Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Polubiłem poseł Matysiak 14.09.24, 16:03 Cholera, mio być w ślubami 🤣🤣. Tak to jest jak się szybko pisze i nie przeczyta uważnie przed wysłaniem 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
morekac1 Re: Polubiłem poseł Matysiak 14.09.24, 17:02 Jeśli tak będzie, to sama poszukam partnerski.😄 Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Polubiłem poseł Matysiak 14.09.24, 16:02 Ale dlaczego ona jest posłem, i patriotką? Niekonsekwentnie, józiu. Odpowiedz Link Zgłoś