Dodaj do ulubionych

Cześć piękne 🥰potrzebuję dorady

16.09.24, 12:19
Witam piękne panie, jak już kiedyś wspominałam pomagam czasami pani babci (91 lat),robię zakupy, w domu jej coś ogarnę, wesprze ,przytulę jął trzeba, babcia ma pomoc z mopsu chyba i przychodzi do niej jedna opiekunka taka wredna, znęca się nad babcią psychicznie, nie robi dosłownie nic,tylko przy telefonie siedzi, babcia przez nią codziennie płacze i dzwoni do mnie z płaczem że nawet zakupów jej nie zrobi,na weekend zostawiła ją bez chleba, więc oczywiście nie mogłam jej tak zostawić i poszłam kupić, dzisiaj miałam zaplanowany dzień, właśnie do mnie dzwoniła z płaczem że trzeba iść do apteki bo leków na serce nie ma i coś tam jeszcze, oczywiście opiekunka powiedziała że ona nie będzie chodziła do apteki,wszystko było zgłoszone do mopsu i też wysłana skarga, miała być poprawa ale nic z tego ta pani danej robi co robiła,co jeszcze można zrobić, zmienić nie chcą na inną, od babci już nie odbierają telefonów, jak można jej pomóc bo serce pęka jak tak codziennie płacze, ja jak tylko mogę to jej pomagam do apteki też pójdę zaraz,a może coś babci się należy jakiś dodatek czy coś, ma pierwszą grupę, dziękuję bardzo za odpowiedź i życzę Wam miłego i pięknego dnia🌻🌺🌹⚘️🌷
Obserwuj wątek
    • iwles Re: Cześć piękne 🥰potrzebuję dorady 16.09.24, 12:39

Zglos do Mopsu ty, jako świadek.
      Pewnie nie wierzą pani babci, bonopirkunka w mopsie mówi cis innego.
      Niedopuszczalne jest nieodbieranie telefonów od podopiecznych.
    • kropkaa Re: Cześć piękne 🥰potrzebuję dorady 16.09.24, 13:14
      Zgłosić do MOPS. Wypunktować przykłady, z datami etc.
    • agnes_gray Re: Cześć piękne 🥰potrzebuję dorady 16.09.24, 13:25
      Spróbuj załatwić opiekunkę z PCK.
      Wprawdzie jest płatna, ale niedużo.

Jeśli będzie OK to możecie zrezygnować z tej z mops.
    • hermenegilda_zenia_is_back Re: Cześć piękne 🥰potrzebuję dorady 16.09.24, 14:48
      Ale pytasz jak pozbyć się baby z mopsu, czy jak załatwić pieniądze dla starszej pani? Bo jedno z drugim nie ma nic wspólnego i trudno się zorientować, gdzie jest główny ciężar zapytania? Brak prawidłowej interpunkcji nie ułatwia.
      • hermenegilda_zenia_is_back Re: Cześć piękne 🥰potrzebuję dorady 16.09.24, 15:55
        Dlaczego rodzina tej pani nie załatwia tych spraw? Jesteś jej rodziną? Od tego roku osobom niepełnosprawnym przysługuje świadczenie wspomagające , ale znowu - to nie jest temat dla obcej osoby do załatwiania, tylko samej zainteresowanej albo jej rodziny, jeżeli niepełnosprawny sam nie funkcjonuje
        • mariola233 Re: Cześć piękne 🥰potrzebuję dorady 17.09.24, 08:22
          Babcia nie ma rodziny (ma wnuczkę ale wnuczka nie utrzymuję z nią kontaktu, a syn nie żyje),babcia sama sobie ugotuję, umyję się, ale na zakupy czy do lekarza sama nie pójdzie, tej baby nie da się pozbyć bo nie mają pracowników
    • zerlinda Re: Cześć piękne 🥰potrzebuję dorady 16.09.24, 20:54
      A jesteś pewna, że starsza pani mówi prawdę? Bo skoro dozyla 91 lat, to chyba jednak te tabletki na serce ktos jej dostarcza.I jest tam jakas rodzina?
      • mariola233 Re: Cześć piękne 🥰potrzebuję dorady 17.09.24, 08:17
        Pani mówi prawdę, wcześniej miała super opiekunkę ale musiała zrezygnować z pracy i ona jej robiła zakupy,rodziny nie ma,ma wnuczkę, ale wnuczka jej się wyrzekła bo 15 lat temu nie dała jej (babcia)pieniędzy za działkę, a syn nie żyje
    • berdebul Re: Cześć piękne 🥰potrzebuję dorady 17.09.24, 08:27
      Zgłoś do mops z informacja, że jeśli nic się nie zmieni to zgłosisz wyżej i do mediów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka