Dodaj do ulubionych

Lokalizator dla psa

05.10.24, 18:31
Dziewczyny, macie, korzystacie ? Mam adopciaka w domu od kilku miesięcy, nie ma tendencji do uciekania ale rezydent senior spokojnie po okolicznych paryjach chodzi bez smyczy i się słucha, a nowy narybek co do zasady słucha, ale czasem się zdarzy bunt smile nie podejrzewam jej o chęci ucieczki ale jednak nie spuszczam na spacerze. Jakbym miała taki lokalizator to chyba bym się odważyła. Myślałam o lokalizatorze w formie pastylki, przydałby się później do innych celów (klucze, walizka). Czy ktoś to stosował w celach psich? W necie trudno o wiarygodne opinie, mam wrażenie, że wszędzie są reklamy.
Obserwuj wątek
    • berdebul Re: Lokalizator dla psa 05.10.24, 20:26
      Pastylki czyli air tag? Działa tylko w okolicy iPhone, więc na odludziu/w lesie sprawdzi się średnio. Znajomi mają Tractive.
      Jeżeli nie masz pewności że wróci, to zacznij trening przywołania i puszczania z linka. Świat pełen jest ludzi, którzy nie lubią podbiegających psów, łatwo też o wypadek,
    • nightdream Re: Lokalizator dla psa 06.10.24, 12:43
      Jako psia trenerka polecam trenować przywołanie do bólu. Są fajne techniki, przywołanie dwuetapowe na przykład.
      Ale lokalizator też mam i polecam - Tractive. Mam małego psa (7kg) i wydawało mi się że będzie za duży ale jest całkiem ok. Leciutki, działa dobrze minus - koszt abonamentu
    • smoczy_plomien Re: Lokalizator dla psa 06.10.24, 22:36
      Dla kota mam Chipolo, ale faktycznie działa do kilkudziesięciu metrów tylko.
    • morekac1 Re: Lokalizator dla psa 06.10.24, 23:22
      Znajomi mają tractive - trochę większe niż pastylka. Zasadniczo się sprawdza - jeśli nie zepsute. Ćwicz przywołanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka