Dodaj do ulubionych

sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa

10.10.24, 05:32
szukam inspiracji/rad / podpowiedzi
czekam na spory zastrzyk gotówki , którą chcę przeznaczyć na wymianę/ zakup sprzętów, które mają mi ułatwić życiewink
1. mop parowy - najpewniej będie ten, również po lekturze waszych postów:www.mediaexpert.pl/agd-male/sprzatanie/mopy-parowe/mop-elektryczny-karcher-fc-7-cordless-premium-homeline-1-055-760-0?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIi-2h4O6CiQMVU6SDBx0URy7FEAQYBCABEgI3NPD_BwE
2. stacja parowa - właśnie po 7 latach coś się zadziało z moją ukochaną stacją Philipsa- z dnia na dzień przestała działać (niby wszystko ok, grzeje, ale ..nie wyrzuca pary więc nie da się prasować- wg mojego męża może to być termozawór ale .. pewności nie mam - szukam serwisu, który naprawia stacje parowe i doopa- może jakaś forumka z okolic Rudy Śl zna taki i może polecić - w promieniu 50 km jestem w stanie dojechaćsmile
Jednak jeśli się nie uda naprawić, to biorę pod uwagę zakup nowej - i tu pytanie, jaką polecacie ? może jest jakaś szczególna, którą warto rozważyć?
3. robot wielofuncyjny - na pewno żaden termomix nie wchodzi w grę , jakiś inny- nie musi mieć nie wiadomo ile funcji ale dobrze byłoby by wyrabiał ciasta (często robimy pizze, pierogi a sił w rękach już coraz mniej ) więc polećcie proszę jakieś konkretne -odpaliłam net i mam jeszcze większą zagwozkę aniżeli przed sprawdzenie co nowego na rynku.
przyjmę wszelkie polecajki, sugestiesmile
Obserwuj wątek
    • kotejka Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 10.10.24, 06:35
      Tego mopa nie mam, ale wydaje się świetny smile
      Z parowych karcherow mam ten sc3 za 1/3 tej ceny i zaspokaja mnie w stu procentach
      Przy tym czyści wszystko inne,.bo ma wiele nakładek.
      Jeśli chodzi o żelazko - ja się zachwycam Braun easy care i bez wahania kupiłabym go ponownie
      Ten na okrągłej podstawce
      Co do robota - ja mam termomiks i tu uważam, że warto smile
      Ale jeśli do ciasta głównie - to kitchen aid cudownie wyrabia wszystko jak należy

• kotejka Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 10.10.24, 06:37
      Aaa dobra. Widze że Twój mop to na zimno, nie parowy
      To na zimno ja mam dysona, tez obracane walki ma
      I o ile do szybkiego odświeżenia jest ok, to do gruntownego mycia nie za koniecznie
    • jkl13 Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 10.10.24, 07:15
      Mopa nie mam, stacji parowej też, ale z robotów kuchennych nieodmiennie polecam Kenwooda. Nie do zajechania, robi wszystko to, czego potrzebujesz, w tym genialnie wyrabia ciasto na pizzę (a też robię często).
      • leyla76 Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 10.10.24, 08:07
        U mnie to samo, mopa i stacji parowej brak. W sumie mop parowy mam, ale wolę i tak mycie zwykłym.
        Robot kuchenny też mam kenwooda, ponad 10 lat i mogę polecić.
    • cottonrose Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 10.10.24, 07:27
      Tefal - Rodzaj stopy: Durilium AirGlide Autoclean
      • afro.ninja Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 10.10.24, 08:34
        Duże bydlę z tego kitchenaida, po co jej takie duzy?! Ja mam klasycznego i ciasto na pierogi robi taki se. W sumie, to był zakup bo kitchenaid ładnie wygląda na blacie. Używam, ale nie jestem z niego fo końca zadowolona.
        • mysiulek08 Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 10.10.24, 12:46
          ooo, jak milo, ze nie tylko ja forumowo jestem z KA niezadowolona, ciasto na pierogi to jeszcze jako tako ale makaronowe to porazka
          • afro.ninja Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 11.10.24, 14:21
            Tak, ciasto na makaron wyrobił beznadziejnie! No ładnie to wygląda, ale drugi raz bym nie kupiła, może używany...
            • mysiulek08 Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 11.10.24, 14:26
              ja kupilam chyba ze 40 % obnizka, w kolorze miodowym ( bo tylko taki byl w promocji) uzywam glownie do krecenia lodow i lukru, bo ma dodatkowa mala miske
              • afro.ninja Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 14.10.24, 13:02
                Moja koleżanka to w tej lodowej misie zamiast lodów, zrobiła owocowe masło. big_grin
                Także o dokupieniu tej misy, to nawet nie myślę, a masło to już mi parę razy wyszło jak ubijałam w kitchenaid śmietanę. smile
    • b-b1 Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 10.10.24, 07:38
      Jedyny mop który podałam dalej- zostawiał smugi, jest wysoki nie wchodzi pod meble i jak odpaliłam, latałam jak na miotle 😂 I nie jest parowy.
      Wole parowego Karchera sc3.
      Z robotow wielofunkcyjnych mialam kilkanaście lat Boscha muma z dostawkami-polecam, teraz mam Kitchen aida z dostawkami-też bardzo polecam.
      Stację parową niezmiennie od lat mam Boscha-też polecam.
    • ania_nie-anna Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 10.10.24, 08:06
      co do dwóch pierwszych się nie wypowiem, ale jako robot to dla mnie wygrywa lidlomix, cena zdecydowanie niższa niż termomixa, a nie widzę żadnej różnicy w używaniu. Tylko ten najnowszy model.
    • eliszka25 Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 10.10.24, 09:34
      W kwestii mopa - jeśli ma być parowy, to napewno nie ten zalinkowanych, bo to nie jest mop parowy. Ja mam właśnie ten i jestem bardzo zadowolona, bo myję podłogę zupełnie bez wysiłku.

Co do robota, nie polecę, bo ciasto wyrabiam w maszynie do chleba, którą używam w sumie tylko do wyrabiania ciasta. Nie pamiętam jakiej marki jest moja stacja parowa, a w domu będę w sobotę wieczorem, ale nie jestem zachwycona. Co prawda działa bez usterki już ponad 10 lat, niestety, ale kupowałam nieuświadomiona przez ematki i muszę targać całego grzmota, żeby wylać wodę, bo pojemnik się nie wyjmuje. Dlatego polecam wybrać taką, którą ma wyjmowany ten pojemnik.
      • mysiulek08 Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 10.10.24, 12:49
        bo starsze modele sc ( moj jest 12 letni) nie mialy wyjmowanego pojemnika ale tez to nie jakis ciezki grzmot, niewygodny tak
        • eliszka25 Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 11.10.24, 00:05
          Jakieś strasznie ciezkie to nie jest, ale duże i żeby wylać wodę, to muszę odwrócić do góry nogami. Żeby to zrobić, no to trzeba zdjąć żelazko, ale ponieważ jest ono na stałe połączone kablem ze stacją, to targam wszystko do łazienki, stawiam żelazko na kiblu i wylewam wodę do zlewu, uważając przy tym, żeby nie strącić żelazka. Nie jest to najwygodniejsza operacja, ale stacja działa bez zarzutu, prasuje dobrze, więc nie wywalę.
          • mysiulek08 Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 11.10.24, 00:25
            aaa, Ty mowisz o stacji z zelazkiem a ja o myjce parowej 🤣
            • mysiulek08 Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 11.10.24, 00:28
              bije sie w piers! umknelo mi, ze pisalas o stacji 😉
            • eliszka25 Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 11.10.24, 06:46
              O stację z żelazkiem mi chodziło 😄. Mopa parowego nie mam i nigdy nie miałam. Mam myjkę parową bissel, małą poręczną i z tej jestem zadowolona.
    • mayaalex Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 10.10.24, 11:18
      Z tych trzech mam tylko robota - u mnie kitchenaid sie sprawdza (pieke dosc czesto, przystawek używam rzadziej) choc wiem ze kenwooda i boscha tez sobie kolezanki chwala. Kitchenaid jest po prostu bardzo ladny i mozesz go miec w roznych kolorach wiec jesli chcesz go trzymac na blacie to bedzie najlepszy (ja trzymam bo niespecjalnie mam inne dobre miejsce na przechowywanie plus mam wrazenie zze jednak korzystalabym z niego rzadziej gdybym musiala go wyjmowac).
    • arribeth Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 10.10.24, 11:29
      Co do robota - miałam przez lata Bosch Mum 4. Kiedy się zepsuł kupiłam Kenwooda i o ile rzadsze ciasta ubija bez problemu to przy wyrabianiu ciasta na pizzę (a pizzę robię często) muszę go wyłączać i zgarniać mąkę łopatką ze ścianek i dna, W Boschu tego nie było, wrzucałam składniki, włączałam robota i po kilku minutach miałam piękną, gładką kulę ciasta. Teraz kupiłabym Bosch Mum 9, jest zgrabniejszy niż Kenwood i pewnie zagniatałby ciasto tak samo sprawnie jak jego starsze wersje.
      • mysiulek08 Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 10.10.24, 12:43
        mum9 daje rade ze wszystkim, ma wieksza mise niz mum4 czy 5, uzywam niemal codziennie od 8 lat
      • jola_ep Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 10.10.24, 19:01
        Kenwood Titanium starszy model. Nie mam tego problemu. Zaraz po zakupie regulowaliśmy wysokość mieszadła nad miską.
        Na pizzę nie robiłam, ale na pierogi wychodzi idealne. Robię czasem przetwory i wtedy jest niezastąpiony (kostkarka, wyciskarka, przecierak). Z ciastami radzi sobie perfekcyjnie.
    • anatewka11 Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 10.10.24, 12:04
      To ja na temat mopa. Miałam ponad 2 lata tego karchera i teraz go wydałam tacie bo sobie kupiłam hizero . I tak: generalnie ten Kärcher jest ok ale jak już dziewczyny wspominały nie jest to mop parowy bo nie podgrzewa wody . Jest zimna albo letnia. Ale domowa ładnie . Na plus względem hizero jest ze lekko chodzi . Na minus (i to duży) jest czyszczenie tego pojemnika i ogólnie katecheta po użyciu. A czyścić trzeba bo inaczej się pozapycha brudem. To czyszczenie mnie denerwowało mocno więc zdecydowałam się na hiEro który ma to dużo lepiej rozwiązane . No i zależy jaka powierzchnia bo jak duża to będziesz co chwilę wylewać brudną wodę i dolewać czystą.
      Stację parową mam Tefal i jestem zadowolona ale nie mam porównania.
      Robota nie posiadam bo mam thermomix który też nie jest idealny ale sobie radzę.
      • anatewka11 Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 10.10.24, 12:05
        *domywa
      • eliszka25 Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 11.10.24, 00:17
        A na czym polega trudność z czyszczeniem pojemnika? Bo u mnie czyści się tak, że naciskasz nogą przycisk na mopie, podnosisz mop, pojemnik zostaje na podłodze. Podnosisz pojemnik, wylewasz z niego wodę, płuczesz pod kranem i tyle. Pojemnik umyty. Wałki wrzucasz do pralki, kolejnym przyciskiem na mopie zdejmujesz te szczotki, które zgarniają brud z wałków, płuczesz pod kranem, ewentualnie wcześniej zgarniasz do śmieci grubsze farfocle dołączoną szczoteczką i cała filozofia. Nie wiem co tu miałoby być problematyczne. Pojemnik z wodą wystarcza mi na umycie całego parteru domu oraz łazienki na piętrze i korytarza przy wejściu, więc też nie wiem, o jakim ciągłym dolewaniu i wylewaniu wody piszesz.
    • mysiulek08 Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 10.10.24, 12:42
      mopa typu jak zalinkowany nie mam, uzywam wspomnego parowego karchera z serii sc
      stacji parowej tez nie, malo prasuje, wystarcza dosc ciezka rowenta
      robot, tu sie moge wypowiedziec, jako fanka mumow boscha i posiadaczka KA, z ktorym mi nie bardzo po drodze
      stylistyka KA wiadomo, co sie komu podoba, funkcjinalnosc, taka sobie, ciasto na makaron wyrabia ta sobie, zawsze hak wyciagnie je poza mise 😡🤣, rozgi nie mozna myc w zmywarce,dodatkowo moja sie rozpadla przy ubijaniu smietanki z pulpa mango (ponoc sluzyc ma tylko do ubijania piany z bialek- tak mnie poinformowaly forumki)
      musisz sie pilnowac, zeby najpierw wylaczyc obroty a dopiero wtedy podniesc ramie, absurdalnie drogie przystawki
      KA to teraz whirpool - ogolnie jestem niezbyt zadowolona z KA

za to bardzo lubie mum9 optimum, tylko to spory grzmot ale majac w pamieci dlugoletnia owocna wspolprace z mum4 (14 lat, przekazany dalej i nadal sprawny), w ktorym robilam ciasto na pizze/pierogi/chleb, powiem krotko

kup MUM5 za okolo 1700pln bedziesz miala robota ze wszystkimi potrzebnymi przystawkami i bedziesz zadowolona

nie mam TM, lubie mojego tefala companion, glownie za podgrzewana mise
    • lodomeria Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 10.10.24, 13:13
      A czy ktos tutaj ma Magimixa i może się wypowiedzieć co do tego, który model poleca?
    • chicarica Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 10.10.24, 14:21
      3. Bosch MUM. Mam 5, lepszego nie znalazłam. Teraz jest jeszcze chyba 6. Przystawki wszystkie można kupić, ale podstawowa wersja miała w zasadzie wszystko co potrzebne do wyrabiania. Od razu dokup sobie miskę dodatkową bo w ten sposób nie musisz myć jak np. w 1 części masz jedno wymieszane w 2 drugie.
      • mysiulek08 Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 10.10.24, 14:33
        po 5 byl od razu mum9

wersje sa rozne, ze okolo 1700pln w zestawie jest wszystko, lacznie z maszynka do miesa i chyba mlynkiem

tak! druga miska ! niewazne jaki robot, druga misa ( moze byc tansza wersja - nie wiem czy w KA tak wystepuje😃)
        • lewababa Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 10.10.24, 19:47
          wow, alem się pogubiła -dzięki za wszelkie uwagi/sugestie
          tak, macie rację - mop, który zalinkowałam to nie mop parowy -ale z lektury forum i nie tylko , wnioskuję, że warto - ale ..póki co po lekturze Waszych polecajek, przejrzę jeszcze inne propozycje
          • lewababa Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 11.10.24, 04:50
            oglądam, czytam i mam jeszcze większy mętlik w głowiesmile
            myślą mocno nad tym mopem - na ten moment myję podłogi najzwyklejszym mopem z marketu smile
            dostałam 3 lata temu mopa parowego chyba z viledy ale umyłam nim pewnie kilka razy podłogi i stoi.. bo niemiłosiernie wkurza mnie kabel- kompletnie dla mnie nieporęczny, plącze się miedzy nogami i najnormalniej w świecie utrudnia mycie podłógsmile no chyba, że ze mnie słaba sprzątaczka?
            tego karchera zalinkowanego w pierwszym poście wytypowałam, m.in. na podstawie lektury forum- ale sama już nie wiem czy to aby to czego mi potrzeba
            • mysiulek08 Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 11.10.24, 05:21
              vileda, ten z trojkatne 'stopa'? kabel i owszem jest wkurzajacy ale i sprzet taki sobie, uzywamy do ofswiezenia dywanow ( tak lubimy dywany i wykadziny, koty tez maja bezpieczne podloze i przyczepnosc)

w mopach nie pomoge, uzywam parowego karczera ale i tak najlepiej cholerne betnowe kafle na parterze myje bissel do prania dywanow 😋

cos takiego, tylko poprzedni model z wyjmowalnym modulem do prania tapicerki

www.bissell.pl/produkty/hydrowave-2571n
              • mysiulek08 Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 11.10.24, 05:22
                * odswiezania
                *wykladziny
            • eliszka25 Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 11.10.24, 06:57
              Musisz pomyśleć na czym ci zależy. Ja nigdy nie miałam mopa parowego, bo jakoś nie odczuwam potrzeby dezynfekowania podłóg. Może przy zwierzakach to się przydaje, ja żadnych nie mam. Teściowa miała z viledy właśnie, trójkątny taki, użyła może ze trzy razy, a potem zdobił spiżarnię. Ten Kärcher z twojego linku jest bardzo cichutki, a podłogę myje się totalnie bez wysiłku, bo on na tych rolkach sam jedzie. Ty go tylko kierujesz w odpowiednią stronę, no i nie ma kabla, co dla mnie jest dużą zaletą, bo używam jak zwykłego mopa. Tylko weź pod uwagę, że on jest spory i jak masz dużo małych zakamarków do umycia, to może się u Ciebie nie sprawdzić. Ktoś tu pisał, że nie wjeżdża pod meble. U mnie wjeżdża i pod meble i pod kanapę. Ta rączka składa się całkiem na płasko i można go wepchnąć bardzo daleko. Pod łóżkiem sprząta świetnie.
              • b-b1 Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 11.10.24, 07:04
                Pod moje meble nie wjeżdża, a parowy karcher tak. I te samonapedzające się rolki tak "mię" napędzały, że ledwo utrzymywałam w ręce😂😂

• eliszka25 Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 11.10.24, 09:14
                  Pod bardzo niskie nie wjedzie, ale ogólnie wjeżdża pod meble całkiem dobrze, bo rączkę składa się całkowicie na płasko. Nie wiem dlaczego niby miałabym nie móc utrzymać w ręce. On jedzie sam, ale wolno. Dla mnie właśnie to jest jego wielkim plusem, że ja tylko trzymam i kieruję w odpowiednie miejsce, a mop odwala całą robotę, ale oczywiście nie każdy musi być nim zachwycony, jak każdym innym sprzętem.
    • towarzyszka_leila Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 11.10.24, 09:17
      1.- nie. Tylko zagraca mi mieszkanie, zawsze kończę na zwykłej formie mycia podłóg;
      2.- kup nową, AGD są teraz nienaprawialne;
      3.- kup Kitchen aid, ewentualnie, jeśli żal kasy, to taki, który ma kielich i miskę na zmianę, a w niej wszystkie typy mieszadeł na ciasta i tarki
    • mylove23 Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 11.10.24, 10:13
      Stacje parową philipsa wymieniłam po 8 latach na kolejnego philipsa - nie popsuła się ale chciałam nowszy model z większym wyrzutem pary, może twój wystarczy porządnie odkamienić?
      Robot mam bosha muma kupiłam ze wszystkimi możliwymi nakładkami i o dziwo korzystam z nich. Mam go już z 5 lat.
      Mopa nie ma.
    • arwena_111 Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 11.10.24, 11:09
      Ze stacją nie pomogę, ale robot mogę polecić BOSCH MUM9. Poleciła mi go Mysiulek ( za co jestem dozgonnie wdzięczna ), kocham go miłością wielką przede wszystkim za to, że ma wszystkie metalowe części a nie jakieś plastikowe gówna.
      • eliszka25 Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 11.10.24, 11:54
        Ha! Wygooglałam sobie tego boscha, bo też mam jakiegoś i wyszło mi, że to właśnie mum, tylko jedna z pierwszych wersji pewnie, bo ja go od jakichś 20 lat już mam. Kiedyś był biały, ale przez lata zżółkł, jednak wszystko nadal działa bez zarzutu. Pomimo mycia w zmywarce. Właśnie to, że wszystkie części są metalowe i można je po prostu do zmywarki wrzucić, to i dla mnie ogromna zaleta i jak najbardziej polecam boscha. O taki mam:
        • mysiulek08 Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 11.10.24, 12:24
          o, moj poprzedni mum4 😃 ilez razem przezylismy🤣 14 lat dzielnie skuzyl i nadal dziala
          • eliszka25 Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 11.10.24, 12:58
            Mój jest u mnie już 22! I też nadal wszystko działa. Czasem oglądam jakieś nowe, ale szkoda mi wywalić działający sprzęt, bo oprócz tego, że kolor stał się mało apetyczny, to kompletnie nic się w nim nie zepsuło. Nawet blender kielichowy, który wg instrukcji nie nadaje się do mycia w zmywarce. Odkąd mam zmywarkę, wstawiam też blender i nic się z nim nie dzieje. Wytrzymuje takie mycie od jakichś 17 lat.
            • mysiulek08 Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 11.10.24, 14:16
              moj tez zzolk 😃 wymienilam, bo chcialam do nowej kuchni nowe sprzety 😉 ale dlugo jeszcze uzywalam czworki, bo do 9 nie mialam przystawek ( kupilam pierwsza wersje mum9 optimum 'gola') i mamuska mi pozniej dosylala, z tego co wiem, nadal dziala, czyli tez bedzie mial ponad 20lat

natomiast, jak wielokrotnie pisalam, jestem zawiedziona KA, kupilam w dobrej promocji, zeby zobaczyc o co tyle halasu 🤣 , uzywam glownie misy do robienia lodow ( musialam dokupic 'kreciolek' bo pekla w trakcie krecenia), rozga sie rozpadla, nie mozna myc w zmywarce, inne mieszadla sa emaliowane i takie 'tepe', wersja z dwoma misami, choc tyle, ale sa z cienkiej blaszki, byl juz dwa razy w naprawie ale usterki nie usuneli, ceny przystawek sa absurdalne

jestem zadowolona z companiin tefala, tez trafila sie swietna cena i mam wreszcie podgrzewana mise 😃
            • mysiulek08 Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 11.10.24, 14:17
              tez mylam w zmywarce, tylko odkrecalam podstawe z nozykiem
              • eliszka25 Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 11.10.24, 14:26
                Mój i tak stoi w szafie, bo ja nie lubię mieć takich sprzętów na wierzchu, więc kolor mi zwisa. Kielich blendera wkładam do zmywarki cały, nic nie odkręcam.

Mnie trochę brakuje funkcji takiej, jak ma w swoim robocie moja mama, że np. biszkopt ubija sam, tylko mama składniki dodaje. Ja nie mam tych końcówek i pewnie już nie dostanę, ale sam sprzęt jest naprawdę nie do zajechania
          • eliszka25 Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 11.10.24, 12:59
            A tak swoją drogą, to myślisz, że osprzęt od tych nowych pasowałby do mojego? Bo może zamiast wywalać ten po prostu dokupiłabym sobie to, czego mi brakuje.
            • arribeth Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 11.10.24, 13:08
              Niestety, nie pasują. Nowsze MUMy mają inną konstrukcję i inne mocowania. Właśnie dlatego musiałam kupić nowy robot, w starym padł silnik i kombinowałam żeby kupić najprostszą wersję i korzystać ze starego wyposażenia - ale niestety, Mum4 już nie produkują a MUM5 był niekompatybilny ze starymi częściami. I tak oto nabyłam Kenwooda, z którego nie jestem zadowolona.
            • mysiulek08 Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 11.10.24, 14:03
              jesli trafisz cos z mum4 to tak, z innych wersji (mum5) to nie, na allegro widzialam jakies przystawki - malakser/blender/szatkownice
              • eliszka25 Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 11.10.24, 14:18
                No to kupa, u mnie nie ma Allegro, ale może na ricardo coś by było. No nic, może kiedyś padnie 😄
                • mysiulek08 Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 11.10.24, 14:23
                  ale mozesz kupic przy okazji bytnosci w PL
                  • eliszka25 Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 11.10.24, 14:36
                    No niby mogę, ale po pierwsze zawsze zapominam, a po drugie zwykle jesteśmy max 2 tygodnie i nie da się upchnąć wszystkiego. No ale przede wszystkim zapominam 😁
            • arwena_111 Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 11.10.24, 14:23
              zobacz na stronie producenta, może mają www.bosch-home.pl/pl/mkt-category/roboty-kuchenne/akcesoria/akcesoria-do-mum-4
              • eliszka25 Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 11.10.24, 14:38
                Dzięki arwena, jak nie zapomnę przy okazji świąt, to może coś uda się kupić.
      • mysiulek08 Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 11.10.24, 12:25
        ciesze sie, ze jestes zadowolona😀
        • arwena_111 Re: sprzęty agd- robot/multirobot stacja parowa 11.10.24, 14:24
          Nawet nie wiesz jak bardzo. Chociaż odkąd córka go pokochała i zaczęła często piec ciasta - to mi trochę miłość przeszła wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka