szukam inspiracji/rad / podpowiedzi
czekam na spory zastrzyk gotówki , którą chcę przeznaczyć na wymianę/ zakup sprzętów, które mają mi ułatwić życie

1. mop parowy - najpewniej będie ten, również po lekturze waszych postów:
www.mediaexpert.pl/agd-male/sprzatanie/mopy-parowe/mop-elektryczny-karcher-fc-7-cordless-premium-homeline-1-055-760-0?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIi-2h4O6CiQMVU6SDBx0URy7FEAQYBCABEgI3NPD_BwE
2. stacja parowa - właśnie po 7 latach coś się zadziało z moją ukochaną stacją Philipsa- z dnia na dzień przestała działać (niby wszystko ok, grzeje, ale ..nie wyrzuca pary więc nie da się prasować- wg mojego męża może to być termozawór ale .. pewności nie mam - szukam serwisu, który naprawia stacje parowe i doopa- może jakaś forumka z okolic Rudy Śl zna taki i może polecić - w promieniu 50 km jestem w stanie dojechać

Jednak jeśli się nie uda naprawić, to biorę pod uwagę zakup nowej - i tu pytanie, jaką polecacie ? może jest jakaś szczególna, którą warto rozważyć?
3. robot wielofuncyjny - na pewno żaden termomix nie wchodzi w grę , jakiś inny- nie musi mieć nie wiadomo ile funcji ale dobrze byłoby by wyrabiał ciasta (często robimy pizze, pierogi a sił w rękach już coraz mniej ) więc polećcie proszę jakieś konkretne -odpaliłam net i mam jeszcze większą zagwozkę aniżeli przed sprawdzenie co nowego na rynku.
przyjmę wszelkie polecajki, sugestie