Dodaj do ulubionych

Welniany dres ?

02.11.24, 13:34
Wczoraj na cmentarzu ( no bo gdzie indziej wczoraj wink ) widzialam babeczkę w welnianym komplecie : szerokie spodnie i gora- sweter z kapturem z tej samej dzianiny. Wygladalo na dobrej jakosci no i jako takie codzienne moze nawet domowe ubranko. Widzialyscie cos takiego w sklepach ? Bardzo mnie ujelo wink
Obserwuj wątek
    • kropkaa Re: Welniany dres ? 02.11.24, 13:36
      Wełniany/ kaszmirowy dres.
      Od kilku lat istnieje coś takiego, znajomi posiadacze psów posiadają i chwalą.
    • pepsi.only Re: Welniany dres ? 02.11.24, 13:50
      Tak, kupiłam coś takiego w Lidlu, ze 3 tygodnie temuAle to nie jest wełniany dres, tylko osobno spodnie i osobno bluza, z cienkiej dzianinki z wiskozą. Były czarne i beżowe, można było kupić osobno, lub sobie skompletować, kosztowały po 49zł góra, dół a w poniedziałek była promocja 39zł.
      • pepsi.only Re: Welniany dres ? 02.11.24, 13:52
        Masz tu online, (tak mi sie wydaje że to to, "ten dres" wink ) :
        www.lidl.pl/p/esmara-spodnie-damskie-z-dzianiny/p100379707
        www.lidl.pl/p/esmara-bluza-damska-z-kapturem/p100379706
        • pepsi.only Re: Welniany dres ? 02.11.24, 13:56
          Kurcze no, spodnie to na pewno te, ale teraz nie mam pewności co do bluzy. uncertain
          W każdym razie, ja spodnie wzięłam taki rozmiar jaki noszę,
          ale bluza to jednak rozmiar większy lepiej mi leży i fajniej wygląda przy tych spodniach, tak bardziej oversize
          (oczywiście to w mojej opinii tak jest, jak ktoś woli bardziej obciśle, to lepiej brać swój rozmiar, bez kombinowania)
        • danaide2.0 Re: Welniany dres ? 02.11.24, 20:58
          Zdumiewający opis, i przy spodniach i przy bluzie: "Wykonane z włókien pochodzenia naturalnego" i dalej wiskoza, poliester, poliamid. Coś mnie ominęło? Jakieś zmiany technologiczne lub w zakresie podstawowych pojęć na opisanie świata? A może po prostu myk w zakresie marketingu - skoro nie ma "100%" można tak napisać, w końcu wiskoza ma związek z naturą.

Rollercoasterowy zjazd od "wełnianego" dresu.
          • berdebul Re: Welniany dres ? 02.11.24, 21:53
            Ropa naftowa jest naturalna suspicious
            • danaide2.0 Re: Welniany dres ? 02.11.24, 23:46
              Tak, to musi być to!
    • alexis1121 Re: Welniany dres ? 02.11.24, 14:04
      Wstawiałam już tę fotkę- o takie ci chodzi? Moje są z Mango, super milusie. W kroju, dość szerokie, prosta nogawka. Obecna kolekcja.

• klaviatoorka3.0 Re: Welniany dres ? 02.11.24, 15:04
      wełnianych spodni nie polecam- wszystko je zaczepia (rzepy od kurtki, gałązki, nawet ławka w knajpie) i nieraz wypychają się kolana- fajnie to wygląda tylko na zdjęciach
      dobrej jakości zestaw z dresowej tkaniny jest bardzo praktyczny i nie do zdarcia- ja mam z diverse, ale fajne widziałam też w hm
      • atoness Re: Welniany dres ? 03.11.24, 08:50
        To coś, z czego szyje się dresy, to nie tkanina, tylko dzianina. Pewnie zdarzają się wyjątki, ale ja nigdy nie widziałam.
      • black_magic_women Re: Welniany dres ? 03.11.24, 20:27
        Popieram, ładne do zdjęcia i przez pierwsze kilka dni. Potem szybko tracą fason i gładkość.
    • taki-sobie-nick Re: Welniany dres ? 02.11.24, 20:50
      Widziałyśmy online, ale drogie niemożliwie. 800-1000 zł.
    • kanna Re: Welniany dres ? 02.11.24, 21:18
      KappAhl ma kolekcję KayDay, tam są właśnie rzeczy, nazwałabym "dresowe", casualowe, ale z materiałów bardzo dobrych gatunkowo.
      • pepsi.only Re: Welniany dres ? 02.11.24, 21:22
        A tak! Tam też. Dzięki że mi przypomniałaś, tam też są, i polecam.
      • apallosa Re: Welniany dres ? 02.11.24, 21:55
        Kanna- powiadasz,że dobre gatunkowo?
        Wieki całe nie byłam w tym sklepie, ale jeżeli jakość grzechu warta, to ja przechetnie...
        • kanna Re: Welniany dres ? 03.11.24, 08:43
          Warte, choć drogie uncertain
          Mam np. świetną kangurkę.

I generalnie wszystko jest oversize, więc jak nosisz małe m, to wszystko Ci będzie jechać z tyłka.
    • ga-ti Re: Welniany dres ? 02.11.24, 21:27
      Widziałam na koleżance. Miała białe, takie śmietankowe, ale to było wełniane, grube, dziergane, w wzor z warkoczami, nie cieniutkie dzianika. Koleżanka jest wysoka, młoda, wyglądała całkiem dobrze. Choć mnie osobiście takie spodnie się nie podobają, no nie. Kojarzą mi się z dzierganymi przez moją mame porteczkami/śpiochami na siarczyste mrozy zim w latach 80, dla mojej młodszej siostry. Nie mogę inaczej na to spojrzeć.
      • pepsi.only Re: Welniany dres ? 02.11.24, 21:32
        Jako kilkulatka miałam takie wydziergane gacio-spodnie, w dodatku w kolorze tak teraz modnym, czyli beżowym... 🫣koszmar mojego dzieciństwa
        • kanna Re: Welniany dres ? 02.11.24, 21:45
          sad beige children wink
          • pepsi.only Re: Welniany dres ? 02.11.24, 22:01
            Oj tak. 🎯
            big_grin
            • kanna Re: Welniany dres ? 03.11.24, 08:43
              Byłaś trendsetterką big_grin
    • dni_minione Re: Welniany dres ? 02.11.24, 22:00
      Mam taki w koszyku, ale nie mogę się zdecydować. I chyba nie ten jasny, tylko drugi kolor (turkus).
      • apallosa Re: Welniany dres ? 02.11.24, 22:03
        Jakiej to firmy?
        • dni_minione Re: Welniany dres ? 02.11.24, 23:56
          Pohullan, nie znam: www.amazon.pl/s?rh=n%3A20657551031%2Cp_4%3APohullan&ref=bl_sl_s_ap_web_20657551031
    • taje Re: Welniany dres ? 02.11.24, 22:08
      Massimo Dutti. Komplecik z kaszmiru. Kupiłam akurat tylko spodnie, ale potwierdzam, że cieplutkie.
    • primula.alpicola Re: Welniany dres ? 02.11.24, 22:11
      Tak, chyba w hm premium, albo reserved premium.
      Już widzę jak to się zaciąga, jako domowe ubranko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka